Ja by som povedal, ze ono to vedsinou zalezi od konstrukcie vozidla, a od toho na co je urcene.
Konstrukciou mam na mysli rozlozenie vah a ulozenie taziska. Napr vozidlo s pevnymi napravami oproti vozidlu s nezavislo ulozenymi kolami ma omnoho nizsie tazisko a aj vecsiu neodpruzenu hmotu. Dalej zavisi od tvrdosti a dynamike pruzenia, zaveseni naprav. A samozrejme na vyske a sirke vozidla.
Urcenie vozidla je dost dolezite. Ak by chcel niekto mat aj OFF na rychlu jazdu, a zaroven pavuka tak to bude mat problem,take auto najst, pripadene si ho aj sam postavit! Vznikne dost zlozity potvor, ktory bude dost pravdepodobne bud to kazovy, alebo narocny na obsluhu.
A moj osobny nazor na odpojenie stabikov je, ze ak si ho majitel odpoji-vymontuje sam (alebo vie ze ho tam nema) nevidim v tom problem. Skor si myslim, ze vzhladom na bezpecnost premavky to je aj bezpecnejsie, lebo majitelko bude jazdit omnoho opatrnejsie. A vecsina nehod v zakrutach neni z dovodu prekotenia sa auta , ale skor by som povedal ze z dovodu smyku! Prekotenie prichaza zväcsa az pri naraze kolies na pevnu prekazku alebo ak spolujazdec nieco ukazuje soferovi v notbuku

.
A inak mozem povedat z vlastnej skusenosti, ze moje ARO nema stabilizator ziadny a nepocitujem ani potrebu. Dost ludi bolo prekvapenych, aku to ma stabilitu na ceste. A krizi ako kriziak

.
Inak v dost seriovych aut stabilizator absentuje! A jazdia bezne okolo nas a nikto z toho dramu nerobi.
_________________1. Moje pravopisne chyby kludne opravte, slovenčina nebola nikdy moj kobylka
2. Nerobim kvalitne, ale pomaly!