Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 22:00
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 7 ] 
 LPG TARTARINY 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Nazdar všetci. Neviete niekto prosím kto robí v BA kontroly na LPG Tartariny? Otec potrebuje papier o kontrole.
Prípadne kto by to vedel prerobiť za dobrú cenu, aby to išlo len na LPG. Teraz musí štartovať na benzín.

Uto, 09.06.2009, 15:19
Profil WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
V BA som nenasiel najblizsie je v Pezinku tam som si dal pozret auto a spokojnost.Je tam firma co robi len Tartariny resp robila ci su este neviem bolo to pred rokom.
Ked nezozenies nic ine napis mi a poslem ti cislo.

Uto, 09.06.2009, 15:28
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
KOŤO píše:
Nazdar všetci. Neviete niekto prosím kto robí v BA kontroly na LPG Tartariny? Otec potrebuje papier o kontrole.
Prípadne kto by to vedel prerobiť za dobrú cenu, aby to išlo len na LPG. Teraz musí štartovať na benzín.

To štartovanie na benzín nie je na škodu, lebo to aspoň trocha ako tak čistí vstrekovače a premastí trocha sedlá ventilov. U podtlakového systému sa dá štartovať v pohode aj na LPG bez nejakej úpravy do RJ pomocou tej prepínačky a u vstrekovania to tuším vôbec upraviť v RJ nejde, no tiež sa dá núdzovo štartovať na LPG pomocou prepínačky, ale len asi 5 krát, potom to môže bloknúť RJ. To je na núdzové štartovanie v prípade, že dôjde benzín.

Uto, 09.06.2009, 15:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To MalyMiro - poslal som Ti PM

To GaboSB: Ventil na nádrži sa otvorí len pri naštartovanom motore a to prepnutie na štart s plynom tam nefunguje. Preto som zháňal servis, prípadne to prerobiť.
Otec tam má deravú nádrž a len plyn by bolo riešenie. A na ventily kašlať to auto má skoro 200 000 a jazdí len na plyn a stále šlape ako hodinky.

Ešte som zabudol, že je to KIA SPORTAGE 2,0 16V samozrejme benzín.

Uto, 09.06.2009, 17:01
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
KOŤO píše:
To GaboSB: Ventil na nádrži sa otvorí len pri naštartovanom motore a to prepnutie na štart s plynom tam nefunguje. Preto som zháňal servis, prípadne to prerobiť.
Otec tam má deravú nádrž a len plyn by bolo riešenie. A na ventily kašlať to auto má skoro 200 000 a jazdí len na plyn a stále šlape ako hodinky.

Ešte som zabudol, že je to KIA SPORTAGE 2,0 16V samozrejme benzín.

Stále neviem, aký typ toho LPG tam máš. Je to Seqvenč - vstrekovanie?
Alebo podtlakový systém LPG? Od toho závisí, ako sa dá pomocou tej prepínačky štartnúť na LPG. :wink:
Teda stačí, ak mi povieš aký typ tej samotnej prepínačky máš. Buď máš ten s dvomi polohami - vľavo LPG, vpravo benzín.
Alebo máš tú novšiu len stláčaciu.

Pri tej dvojpolohovej sa čisto na LPG štartuje tak, že prepínačka je normálne v polohe na LPG, zapneš zapaľovanie prepneš do benzínu a hneď späť do LPG, vypneš zapaľovanie a hneď na to začneš štartovať. Auto štartne na LPG, nie na benzín. Toto treba robiť vždy, ak chceš štartovať len na LPG.

Pri tom "len stláčacom prepínači" to treba zasa robiť asi tak - (tu však upozorňujem, že je dosť možné, že pri piatom takomto naštartovaní na LPG sa môže bloknúť RJ, ale nemusí) teda štartovanie na LPG je asi tak - prepínačka je o5 normálne na LPG. Zapneme zapaľovanie a hneď na to stlačíme a držíme tú prepínačku dovtedy, kým nám nezhasnú tie kontrolky na prepínačke (cca 5-10s), až zhasnú pustíme tlačidlo, vypneme zapaľovanie a hneď môžme štartovať. Auto by malo štartnúť hneď na LPG.
Dúfam, že som to napísal zrozumiteľne, ak nie, pýtaj sa.

Uto, 09.06.2009, 17:33
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ten plyn je teda asi podtlakový - ide do sania a ovláčka je s dvoma vypínačmi - prepínanie benzín / plyn a ten druhý neviem na čo je, keď sa to prepne, motor zdochne.
Zavolám otcovi, nech zbehne vyskúšať tvoj spôsob štartovania.

Zatiaľ ďakujem.

Uto, 09.06.2009, 17:43
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ten 2 prepínač bude zrejme s najväčšou pravdepodobnosťou sytič na LPG. Teda aspoň u mňa je to tak.

Ex. Lada Niva 1.6

Str, 10.06.2009, 8:14
Profil ICQ
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 7 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný