Dnes je štvrtok 26. júna 2025, meniny má Adriána a zajtra Ladislav, Ladislava
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 9 ] |
|
Prenos vibracii od motora do kasne
Autor |
Správa |
Pepe
Začínajúci koumák
Registrovaný: Uto, 12.12.2006, 12:12 Príspevky: 134 Bydlisko: B.Bystrica
|
Mam taky dojem, ze sa mi nejak viacej prenasaju vybracie od motora do vnutra, hlavne to citit (aj pocut) pri volnobeznych otackach a tiez pri preradovani, proste, ked je motor v nizkych otackach a zaberie tak sa mi roztrasie cela kasna.
Nie som odbornik, ale napadlo ma, ze by to mohli byt silentbloky, ale tie mi v ervise pozerali a vraj su v poriadku. Obcas v terene mi zacne slusne mlatit aj radiacou pakou, niekedy mam pocit ze mi "odpadne", tak to snou mlati.
Mam Terrano II (10cm bodylift+OME-32x11.5 R15)
Naposledy upravil Pepe dňa Uto, 12.12.2006, 16:44, celkovo upravené 1
|
Uto, 12.12.2006, 14:43 |
|
 |
ludo
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 01.11.2006, 12:26 Príspevky: 424 Bydlisko: Bratislava
|
pri tom body lifte sa ti motor nikde neopiera o kasnu???..
_________________ Grand Cherokee V8 4,7 WJ
Jeep Wrangler 2,5 YJ
|
Uto, 12.12.2006, 14:50 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Pepe píše: Mam taky dojem, ze sa mi nejak viacej prenasaju vybracie od motora do vnutra, hlavne to citit (aj pocut) pri volnobeznych otackach a tiez pri preradovani, proste, ked je motor v nizkych otackach a zaberie tak sa mi roztrasie cela kasna. Nie som odbornik, ale napadlo ma, ze by to mohli byt silentbloky, ale tie mi v ervise pozerali a vraj su v poriadku. Obcas v terene mi zacne slusne mlatit aj radiacou pakou, niekedy mam pocit ze mi "odpadne", tak to snou mlati. Mam Terrano II (10cm bodylift+OME-32x11.5 R15)
No to nieje moc dobré asi tie silentbloky su už vieš kde toto nemože robiť, a to by musel byť totálne rozvážený motor aby to drmalo celým autom. Niečo nieje v poriadku. Skus poprezerať všetko či sa ti niečo neopiera nedotýka. Dosť by mohol povedať aj Finder tiež ma teranko
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Uto, 12.12.2006, 14:55 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|

Pepe píše: a vraj su v poriadku. Obcas v terene mi zacne slusne mlatit aj radiacou pakou, niekedy mam pocit ze mi "odpadne", tak to snou mlati. Mam Terrano II (10cm bodylift+OME-32x11.5 R15)
Najprv off-top: Vraj ??? To snad nemyslis vazne ... Bud su dobre, alebo nie su dobre, ale vraj nestaci ... Kasli na servisy a skoc do garazovej firmy, nezriedka tam trafis cloveka, co auto pozna aj rozobrate a nie len to co mu pc vypluvne ...
A teraz k veci: Skusim sa popytat, tiez ma nic ine nenapada ako silenty, ale to kmasanie riadiacej paky je minimalne divne ...
Btw - od kedy ti to robi ? Porozmyslaj, co sa na posledy robilo na aute (alebo kde si bol), nez sa to prvy krat prejavilo ...
Edit:
Takze - natvrdo ist po silentoch. Nemusia byt viditelne roztrhnute alebo inak poskodene, ale mozu byt unavene.
Dalej - ak mlati aj riadiacou pakou, mozu byt poskodene uchyty prevodovky (napriklad). Treba si uvedomit, ze tieto dve veci su spojene na pevno ... Bud si nieco "pokrstil" v terene, alebo mozbyt nejaky error pri tom bodylifte (nenapada ma co, ale clovek nikdy nevie), alebo proste mozno to budu len tie silenty (najpravdepodobnejsie).
Ak su vyveklane, tak proste budu robit bordel, a prave pri nizkych otackach ... Ja to dobre pocujem pri otackach okolo 1500 (Benzin), ked mi drnci taky kryci (stary) plech na vyfuku (rozbruska uz je nachystana  , len to tam zbytocne hrkoce).
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Uto, 12.12.2006, 14:56 |
|
 |
Pepe
Začínajúci koumák
Registrovaný: Uto, 12.12.2006, 12:12 Príspevky: 134 Bydlisko: B.Bystrica
|

Tak, aby som to upresnil, mozno to pomoze pri analyze problemu  )
Body lift mi robili asi pred dvomi rokmi v CBONE. Vtedy mi to urcite nerobilo, resp. urcite nie tak velmi ako teraz. To "mlatenie" radiacou pakou pozorujem jedine v terene, na beznej ceste je to uplne v klude. Obcas to vsak pozorujem pri kratkom cuvani- ale skor ked ho ukoncujem, ked uz vysliapnem spojku tak citim , ze radiacou to par krat slusne pohne a po par sekundach sa to ukludni.
V terene sa mi to nestava pri jazde, ale vzdy pri rozbiehani kedy mi zacnu presmykovat kolesa, teda v problematickom terene, tak to radiacou pakou zacne poriadne sklbat. Ked sa uz vyhrabem a plynule idem aj po dost clenitom terene, kedy kyva celym autom, tak je to v poriadku.
Preto sa mi to cele zda cudne, pretoze keby boli unavene silentbloky, malo by to robit aj pri jazde terenom kedy hadze celym autom, ale ono to naozaj robi hlavne pri uz naozaj problematickom rozbiehani resp. vyhrabavani sa.
Tiez zom si vsimol , ze pri tom cuvani mi to robi ovela castejsie ked mam odpojeny predok(2 kolka) ako ked ho mam pripojeny.
Neviem ci z tohoto opisu bude niekto mudrejsi, ale uvidime.
Viete mi niekto poradit co stoji vymena vsetkych silentblokov a ktore by sa v tomto mojom pripade mali vymenit?
|
Uto, 12.12.2006, 16:38 |
|
 |
MiroZa
OFFROAD Expert
|
Skús preveriť aj spojku.
|
Str, 13.12.2006, 20:39 |
|
 |
vojto515
Frajer
Registrovaný: Str, 26.03.2008, 23:17 Príspevky: 210 Bydlisko: ubla
|
Aj vyfuk dokaze narobit paseku ked sa dotyka kasne popozeraj
|
Štv, 18.06.2009, 21:28 |
|
 |
Tunki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové
|
Vojto! Po dvoch rokoch je snáď už po probléme  . Pozri dátumy.
_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition .... Trooper 2.2TD (RIP) .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí*
|
Štv, 18.06.2009, 21:37 |
|
 |
vojto515
Frajer
Registrovaný: Str, 26.03.2008, 23:17 Príspevky: 210 Bydlisko: ubla
|
nevsimol som si ze to je 2 roky starý problem ale rada snad do buducnosti Vidím Prakovce prejdeme v sobotu cez vas na Dobsinsky kopec niekde bblizko alebo sa nachodíme ....nevies ?
|
Štv, 18.06.2009, 21:45 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 9 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|