Dnes je nedela 11. mája 2025, meniny má Blažena a zajtra Pankrác
Autor |
Správa |
janwayz
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:33 Príspevky: 459 Bydlisko: BA/MY
|
PS - ozaj Pejo, nepoznáš nejakého právnika?
Skúsila by som asi normálne pod hlavičkou právnej kancelárie poslať list, že vzhľadom na nekvalitne poskytnuté služby a uvedenie do omylu žiadaš od neho (od jeho osoby) náhradu škody vo výške xxx, nakoľko vedel o tvojom zmluvnom vzťahu s inou poisťovňou a napriek tomu ti poskytol služby - uzavretie zmluvy s iným poskytovateľom, čím porušil ustanovenia zákona o PZP.... Prípadne ešte poškodenie tvojho dobrého mena, časové straty a podobné...
_________________GAZ 69M, Nissan Patrol a niečo medzi tým. Výbava? Kapo.
|
Str, 22.07.2009, 9:31 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Jo právnikov je tiež ako dreva v lese, jeden lepší ako druhý.
Svoje ceny maju stanovené zákonom takže im stačí defakto nič nerobiť sem tam napísať nejaký štandartný list ehm teda ich sekretárka, a na svoje prachy dojdu tak či onak. Ako dopadne spor ich moc nezaujíma a defakto je im to na 99% jedno. Druhá vec sice pekné podať o náhradu škody ale zaplatíš právnika, zaplatíš sud a v konečnom dosledku nemusíš ani sud vyhrať a máš po ptákach. Nemáš ani prachy spať a ešte si vydal dalšie na tento čurbes, ale ked sa chceš pobaviť prečo nie. Druhá vec stačí aby on nič nemal a smola sud mu nič nezoberie a zase neuvidíš nič aj ked súd si vyhral. (kua je blbe poznať hlavnu právničku u Kandrača  človek sa všeličo dozvie o sporoch)
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 22.07.2009, 9:50 |
|
 |
SittingBull
Frajer
Registrovaný: Str, 24.01.2007, 14:19 Príspevky: 205 Bydlisko: Bratislava vidiek
|
janwayz píše: to SittingBull jo, je to tak, že pred nejakými pár rokmi platilo, že stačí nezaplatiť a zmluva zanikne pre neplatenie. Maximálne si im doplatil za jeden mesiac, ktorý si ešte mohli nárokovať. Podarilo sa im však dostať do zákona, že ak ti zmluva o PZP zanikne u niekoho pre neplatenie, nemôžeš sa poistiť do inej poisťovne ale patríš tej pôvodnej, čiže akokoľvek - ak by si aj uzavrel zmluvu s druhou poisťovňou - zmluva je neplatná.
Ale to už zrejme veľmi dobre vieš .... Tebe sa to muselo udiať presne na prelome týchto dvoch období a pekne to využili...
Mne sa to stalo našťastie len "v malom", teda v rozsahu 9 mesiacov, ale čítať to tvoje - mráz mi behá po chrbte...
najvacsie svinsvto na tom bolo to, ze zmluva bola uzavreta a takto ukoncena v obdobi, kedy to platilo. ale natahovacky sa diali uz po rokoch. je mi z nich zle. neviem ci je to stastie alebo smola, mame tam zakonne poistene esste jedno auto a druhe havarijne....
_________________ Tatra 613-3, BMW 730 E32, BMW 730 E32, VW Passat B6, Audi Q3 a landrover uz nechcem.
|
Str, 22.07.2009, 9:55 |
|
 |
janwayz
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 01.01.2007, 23:33 Príspevky: 459 Bydlisko: BA/MY
|
Andrej,
preto píšem "známeho" právnika.
Ak by mal ísť do hociktorej právnej kancelárie - dopadne presne tak. Ale niekedy sa zasran zľakne už len keď mu dojde list od právnej kancelárie s hrozbou súdneho sporu. A - ak by ten právnik bol čo-k čomu, tak by mu to vyhral.
_________________GAZ 69M, Nissan Patrol a niečo medzi tým. Výbava? Kapo.
|
Str, 22.07.2009, 10:01 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
No paradoxne ja mal takéhoto známeho právnika či skor právničku  Niekolko odporučaní, referencií od ludí čo som poznal a bla bla a sud som prehral a teraz mám na krku exekutora. Ked zisťoval možem podať žalobu na právničku za neplnenie povinností, že jej nedbanlivosťou by som mohol mať nižšie sudne trovy a tak proste hokej.
V tomto máme asi smolu ako naša rodina, pač aj tatko sice právnika nemal spor vyhral po 3 rokoch a exekutor mu len sucho oznámil dotyčný nič nemá nič sa neda exekuovať a šmitec a prišlo sa o dalších cca 50 tisc na sudnych poplatkoch.
Je tu kocurkovo jediná spravodlivosť je asi 9mm 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 22.07.2009, 10:05 |
|
 |
SittingBull
Frajer
|
mozes si akutat viesco.... je to jedna banda, nepojdu predsa proti sebe, ruka ruku umyva..
_________________ Tatra 613-3, BMW 730 E32, BMW 730 E32, VW Passat B6, Audi Q3 a landrover uz nechcem.
|
Str, 22.07.2009, 10:10 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Jo presne vystihol si to presne
|
Str, 22.07.2009, 10:12 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6666 Bydlisko: PB
|
Wuestenrot - Kooperativa.
Musim kooperative dat za pravdu (ako vyssie pise Janka), oni si isli po svojom zakonnom prijime, dosrali to vo Wuestenrote. (Nezastavam sa koop, aj ked vsetci co isli cezo mna su maju tento rok pzp tam, lebo = normalna baba co sa tam o nas stara).
BTW = Wuestenrot mi po dvoch rokoch zvysil sadzbu ako vernemu zakaznikovi z 10 na 12 ... Ale strasne rychlo som odtial zdrhol (nastastie som zrovna predaval auto).
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Str, 22.07.2009, 11:01 |
|
 |
SittingBull
Frajer
|
kazda vypalnicka firma ti ako vernemu zakaznikovi kazdy rok zdvihne sadzbu. este som sa nestretol s tym, ze by to bolo naopak. a to uz nehovorim o tych cachroch co robia so sadzbami. vsetko je postavene na tom, aby sa v tom nezainteresovany clovek nevyznal.
|
Str, 22.07.2009, 11:24 |
|
 |
SittingBull
Frajer
|

finder píše: Wuestenrot - Kooperativa. Musim kooperative dat za pravdu (ako vyssie pise Janka), oni si isli po svojom zakonnom prijime, dosrali to vo Wuestenrote. (Nezastavam sa koop, aj ked vsetci co isli cezo mna su maju tento rok pzp tam, lebo = normalna baba co sa tam o nas stara).
BTW = Wuestenrot mi po dvoch rokoch zvysil sadzbu ako vernemu zakaznikovi z 10 na 12 ... Ale strasne rychlo som odtial zdrhol (nastastie som zrovna predaval auto).
to ze isli posvojom prijme mi je jasne, isli aj po mojom. ale ci po zakonnom, to sa budem do krvi hadat. ak mas v podmienkach co si podpisal, ze zmluva konci nezaplatenim, tak konci. to ze po podpise a zaplateni je odstavec s ich povinnostami pre nich len kusom osraneho hajzelpapiera, to je druha vec. a dalsia je to, ze oni si podmienky mozu kedykolvek zmenit bez toho, aby si s tym suhlasil, alebo bol o tom riadnym sposobom informovany s tym, ze ak nesuhlasis, zmluvny vztah konci. tak ako je to pri vsetkych normalnych a serioznych zmluvach: dodatky budu vyhotovene pisomnou formou a po odsuhlaseni OBIDVOMA stranami bydu obojstranne podpisane. toto sa evidentne nedeje.
takze de facto a aj de iure podpisujes absolutne zbytocny zdrap papiera, lebo ten uz na druhy den nemusi platit, jedine co z neho pouziju je tvoj podpis a suhlas s tym, co si dodatocne vymyslia a co z naslubovaneho prestanu plnit.
|
Str, 22.07.2009, 11:35 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Ja to z PZP robim uz roky rovnako. V kalendari nabehne datum 1.november a ja automaticky podavam vypoved zmluvy k 31.12. daneho roka. A potom si v klude vyberiem poistovnu. Vacsinou mam kazdy rok inu.
|
Str, 22.07.2009, 12:24 |
|
 |
Pato Zvolen
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 28.12.2006, 18:59 Príspevky: 586 Bydlisko: Zvolen
|
Detto ako Dado.
V posledných rokoch to však končieva tak, že keď mi v poisťovni v ktorej dávam výpoveď navrhnú "INÉ" sumy ako pre bežný zbytok populácie, ostávam len v nemom úžase a výpovede na mieste stornujeme a predlžujem poistný vzťah. Pod pojmom INÉ nemyslým ísť dolu s cenou 10-20%, ALE niekde na úrovni 50% z už beztak dobrej východiskovej ceny.
Niekedy človek žasne kam sú až ochotní zájsť aby si udržali klienta.
Pre úplnosť a serióznosť dodám, že ak mám "chuť" migrovať nejedná sa o 1 auto.
_________________Nikdy nesúťažte s debilom! Stiahne vás na jeho úroveň a tam vás prevalcuje svojimi skúsenosťami!  Ex. Lada Niva 1.6
|
Str, 22.07.2009, 12:48 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6666 Bydlisko: PB
|
No moja baba mi cuduj sa svete, kazdy rok sadzbu znizuje, a to takym sposobom, ze ma kvoli 300 sk ani nenapadne ist ku konkurencii (tento rok AXA). (myslim, ze tento rok boli vysmiaty vdaka nej viacery tu na fore).
A to nehovorim o bonusoch, ze mi sama pise vypoved automaticky, a hned mi vola aj sadzby na dalsi rok
Este ma napadla jedna vec a sice - urcite obdobie nezaplatene.
Pokial si mal prihlasene auto, a (odbor dopravy na MU ?), zisti ze si mal hluche obdobie, moze ti naparit pomerne mastnu pokutu ...
Viem to vdaka skusenosti svokra, ktory je lajdak, a nejaku dobu (asi aj rok ?), nemal zaplatene PZP ... Auto sice bolo na znackach, ale nepouzivalo sa ..
Ked ho chcel dat zase do prevadzky, tak sme na to prisli, a uhrali sme poslednu upomienku v hodine dvanastej, uz bol nachystany exekutor ...
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Str, 22.07.2009, 13:09 |
|
 |
BBMiso
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 16.03.2008, 18:21 Príspevky: 705 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Pato Zvolen píše: ... že keď mi v poisťovni v ktorej dávam výpoveď navrhnú "INÉ" sumy ako pre bežný zbytok populácie, ostávam len v nemom úžase a výpovede na mieste stornujeme a predlžujem poistný vzťah.
Mne sa to stalo iba raz a to som ich poslal do p... . Ak mi niekto posle postou PZP na 20.000,- a ked tam pridem dat vypoved zrazu sa da aj za 7.000,- tak to beriem tak, ze sa ma vedome pokusaju ojeba... o 13.000,-.
Teraz to ma v rukach tetka od finderka a som velmi spokojny.
_________________ Patrol GR Y61, 2,8TD
|
Str, 22.07.2009, 15:40 |
|
 |
vojto515
Frajer
Registrovaný: Str, 26.03.2008, 23:17 Príspevky: 210 Bydlisko: ubla
|
Suhlasim s Misom toto su ich praktiky a ked nenaletis tak sa aj da .Ja som nemohol dat vraj vypoved tak bolo lacnejsie prepisat auto na zenu
|
Str, 22.07.2009, 15:59 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|