Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 09.06.2025, 18:41
Dnes je pondelok 9. júna 2025, meniny má Stanislava a zajtra Margaréta

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 30 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 prechlastany motor? samurai 
Autor Správa
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Čavte,
potreboval by som poradit.
Prekružkovával som motor a prebrusoval ventily. Pri studenom štarte motor hocikedy pali len na 2 valce a z vyfuku lieta sadza ako z bačovho komína. Po zohriatí motora štartuje uplne bez problemov. Najväčší problém mu robí keď človek auto potrebuje len posunúť nejakých pár metrov a potom chce znova naštartovať (všetko za studena). Keď vtedy vyberiem sviečky sú úplne zanesené čiernym bordelom.

S karbecom som nič nerobil len vyfúkal vzduchom. (hadičky sú všetky namontované tam kde boli)

keď štartuje na 2 valce ďalšie štartovanie ho úplne dorazí a pomôžu len : vyčistenie sviečok
alebo prehodenie na plyn ktorý po 15-20sek štartovaní vyhádže ten čierny sajrajt z valcov a motor sa rozbehne...

Ako sa takéto dačo dá ovplyvniť na takom hadičkovo-orgazmistickom karburatore?

dženkuju bardzo za akukolvek (rozumnu :-D ) radu

Pon, 17.08.2009, 9:52
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
treba pomerat kompresie a zistit ci trosku neusla bruska

Pon, 17.08.2009, 10:35
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
abo nastavit bohatost zmesy na kareci...

Pon, 17.08.2009, 11:56
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ale tvrdi ze s karb. nic nerobil a predtym motor isiel

Pon, 17.08.2009, 13:07
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
predtym bol motor vylagrovany, teraz je prekruzkovany... co nevadilo vtedy moze teraz, zaliate sviecky?

pri teplom sa mnozstvo benzinu odpari, preto lahsie startuje.. za studena je ho asi moc.. neviem.. mozno len predzapal...

Pon, 17.08.2009, 15:38
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hmm, sviečky sú za*rané čiernou sadzou, ale suchou...čiže asi ich moc nepodlieva, len nesprávne spaluje...

predstih mám nastavený zatial len "naucho", tak aby teplý motor mal čo najkludnejší zvuk

ešte ma z hrôzou napadá taká myšlienka, ako by sa prejavoval preskočený zub na rozvodoch? :shock:

Pon, 17.08.2009, 19:47
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať -
Je to bohatá zmes :wink: v krátkosti a v 98% platí
čierna sviečka - bohatá zmes
biela sviečka - chudobná zmes
tehlovo červená - OK
Pri štelovaní sa nespoliehať že tam je napísane tou šrubkou na kabci 2otáčky každý motor a karbec je inač opotrebovaný takže nastaviť podľa príručky a dalej podľa zvuku

Pon, 17.08.2009, 19:51
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
preskoceny zub na rozvodoch asik najrychlejsie vsimnes tak ze auto je lenivejsie nez bolo my sme napr mali rozvody nastavene presne ako maju bit a totalne lenivec a posunuli sme ho o zub dopredu a slape jak hodinky podla risky to je niekedy nepresne.. bohuzial...

Pon, 17.08.2009, 22:28
Profil ICQ
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nojo bud karbec alebo ci to nebudu vadne kable ku svieckam

Pon, 17.08.2009, 22:42
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
kablovanie vyzera odporovo ok, vycistene su aj kontakty rozdelovaca. Veko rozdelovaca vyzera byt v poriadku ale nemam druhe na odskusanie.

pri behu zohriateho motora na volnobeh sa raz za cca 5sek ozve o par decibelov silnejsia detonacia ako su ostatne a vtedy vyleti z vyfuku trosicka toho cierneho sajrajtu

rozmyslam aj nad EGR, ako zistim ci je nahodou nie zaseknuty?

Uto, 18.08.2009, 8:34
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ten suzuki ma potom OHC motor kedze sa robili cachre machre s rozvodmi?ale v kazdom pripade by to muselo byt riadne posunute tak 20 a viac stupnov. inac nechapem ludi co obrusuju ventily. Nove stoja par korun, vymenis a ides (pokial su sedla OK).

Uto, 18.08.2009, 11:57
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
rozvody tu museli ist dole tak ci tak a netvrdim ze su mimo (mal som ich zaznacene 2x takze som si dost isty) len ma zaujima ako by sa to chovalo v pripade ze by bol skoceny o 1 zub.

prebrusovanie ventilov: na 1 a 2 valci neudrzali ventile petrolej ani 5minut cize bolo ich treba prebrusit pastou

kedze vsak na LPG to ide bez problemu ukazuje to skor na karburator...

Uto, 18.08.2009, 20:20
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No na ARE 10-ine mi podobnu sarapatu vystrajaly kable na sviecky a inducku viem ze si to pisal ze to mas OK. ja som si to myslel vtedy ties as ked som si pozical nove som sa presvecil o opaku. Dalej ti to mozu mozno robit aj tie nove kruzky lebo si asi este nesadli a prepustaju trochen oila cize zle stieraju a ked sa zohreju tak sa asi teplom kusok rostiahnu a prispvosobia valcom

Uto, 18.08.2009, 20:50
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mas pravdu, pobeham par ludi co tu maju samkov a poziciam si kable aj s vekom rozdelovaca.

ak by bolo treba novu indukcnu cievku da sa este taka vobec zohnat?

Naposledy upravil steeler dňa Uto, 18.08.2009, 22:41, celkovo upravené 1

Uto, 18.08.2009, 22:36
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
když profukoval hadičky u karbesu kompresorem, mohl poškodit nějakou membránu či ventil. Karbes na 1.3 Samuraji je pěknej vopruz. Když už jsem si po delším seřizování nevěděl rady, motor chcípal, střílel, šel nepravidelně a jaké koliv seřizování bylo marné tak jsem ho vyměnil za karbes s Favorita a byl pokoj.

Uto, 18.08.2009, 22:40
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 30 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný