Dnes je streda 25. júna 2025, meniny má Tadeáš a zajtra Adriána
Terrano 2 - buchanie, hucanie, bzukanie, predna naprava
Autor |
Správa |
redbul
Učeň
Registrovaný: Sob, 25.04.2009, 19:34 Príspevky: 56 Bydlisko: Kosice
|
zdravim,
niekedy pri jazde ci uz v terene alebo obycajnej ceste (castejsie na obycajnej ceste), nezalezi na tom ci mam zaradene 2H, 4H, 4L, zacne nieco buchat hucat, praskat, bzucat... mam pocit ze to ide z praveho predneho kolesa.
niekedy ako by sa nieco (nejaky kus zeleza) prevalil (urobi to take bum bum) a potom nieco typu bzzzzzzzz,.
nieco som hladal aj tu tusim niekto nieco podobne riesil a spominali sa volnobezky, resp. zadny diff, olamene ozubenia a pod. to by teoreticky mohlo byt ono... len rozmyslam co moze byt potom do buchanie,
prave predne koleso nema krytku a vidno tie ozubenia (volnobezky), ocistil som to a vyzera to OK... tak neviem ci je chyba niekde hlbsie...
viem ze je to popis problemu ako z rozpravkovej knizky
ale ozaj neviem ako lepsie to opisat, nikdy to nestihnem nahrat.
jo a zvuk pocut chvilku par sekund, par krat buchne zabzuci, niekedy este raz a je opat klud.
je to dost neprijemny zvuk, ono clovek sa az bat zacne...
nestretli ste sa s tym niekto ?
|
Pon, 17.08.2009, 12:00 |
|
 |
marcek4x4
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 14.11.2006, 22:24 Príspevky: 324 Bydlisko: Dudince
|
a máš ešte pôvodné automatické voľnobežky?to by mohlo byť ono
_________________ LANDROVER DISCOVERY bývalá leštenka
|
Pon, 17.08.2009, 12:09 |
|
 |
redbul
Učeň
|
neviem ci su povodne, ale vyzeraju ze ano(to ale asi nieje podstatne), takze berme ze su povodne automaticke.
aky problem mas na mysli ? ze su uz tak rozmrdane ze ich treba vymenit ? alebo nieco ine...?
resp. skusim rozobrat a pozriet... (pripadne nafotit)
|
Pon, 17.08.2009, 12:19 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Je to voľnobežkou čo sa pribrzďuje a priraďuje - asi to bude robiť ľavá a jebne to v pravom kolese, lebo ľavá roztočí poloosu - dif - druhú poloosu. Takto odkrágluješ tú pravú veľmi rýchlo, v momente buchnutia sa točí koleso dopredu a poloosa je cez dif pootáčaná dozadu a to je to jebnutie
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Pon, 17.08.2009, 12:20 |
|
 |
redbul
Učeň
|
Karlito: uff, kua..., vdaka za vysvetlenie, takze teraz zistit ci je rozmrdana prava alebo lava, vymenit, resp. obe vymenit.
faajn, len zohnat tie volnobezky...
nechcem kupovat nove, nieje to zrovna najlacnejsie a do tak stareho auta nenenene, nechcem nove
vie niekto o niecom ?
|
Pon, 17.08.2009, 12:26 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
redbul píše: prave predne koleso nema krytku a vidno tie ozubenia (volnobezky)
Nema krytku  ?
A kde je ? A preco tam nie je ?
Ak ma druha verzia ten isty system ako prva, toz studuj
viewtopic.php?t=1453
Nove- no ak si sa pytal v Hnissane, tak sa ti ani necudujem,
mne zaspievali 16.000 za kus bez dph, a poriesil som za 8.000 AVM par ...
(pocitam, ze teraz su este lacnejsie).
Ak je niektora chytena, vyhod ich obe (Ak nezozenies nahodu zrovna druhu stranu z ineho terrana), alebo chod do AVM. (maju to asi vsetci predajcovia).
(svojho casu som moju funkcnu volnobezku dal Radovi, ale dopredu upozornujem, ze je nutne si preverit pocet zubov, myslim, ze nie je diesel ako benzin).
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Pon, 17.08.2009, 12:29 |
|
 |
redbul
Učeň
|
no nema..., lebo byvaly majitel bol lajdak ! asi...
uz je objednana nejaky tyzden no ne a ne dorazit...
nene, ten obchod NISSAN sa snazim obchadzat ... inac p[enazenka trpi strasne
docital som sa ze na terrano boli(su) 27 a 28 zubove. Neviem ake mam mat ja, kedze podla vin kodu niektore diely nesedia... takze nieco uz asi bolo menene
u Rada (ak myslis allmetal.sk) som nasiel volnobezky kolo 180 EUR, co nehovorim ze je zle...  ale mozno pouzite zozeniem aj lacnejsie pouzivane, i ked nove je nove... hmm
vdaka za navod, takto to snad zvaldnem  tesi ma ze nemusim zhadzovat koleso(co som teda nevedel), davat ho na zdvihak...
takze dnes pozriem obe, nafotim a uvidim/e co s tym...
|
Pon, 17.08.2009, 12:48 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Ak to máš chytené, tak automaty už zavrhni. AVM je spoľahlivá, jednoduchá a za tú cenu super investícia
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Pon, 17.08.2009, 13:04 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|

Nuz ak stoja fakt len 180, tak pouzite automaty ani neries.
(ak by neboli ale fakt za facku).
S AVMkami je trocha ostara (zapinat pred terenom a naopak), ale zase si s nimi uzijes (prudke pomale stupaky po asfaltke na redukcii, ktore by pri automatoch neboli z principu pouzivania mozne, pripadne velmi tazky prives niekde do prudkeho dlheho kopca, resp aj naopak - brzdenie z kopca).
Nie som si celkom isty s tym co teraz napisem, ale asi nebudem daleko od pravdy.
Pokial mi je zname, automatu chvilu trva nez sa zapne. (nieco viac ako meter ? V manuali sa pise, ze sa odporuca vykonat okolo 2 m opacny pohyb, akym sa do zastavania islo, aby sa automaty vypli. Tzn. ze maju nejaku hluchu-nezapnutu polohu). A teraz si predstav situaciu na 4H/4L pri 1/R (jednotka, spiatocka).
Jednotka, zaber automatu. Spiatocka, automat vykonava opacny pohyb, ale prekonava aj hluche miesto a zase tvrdy zaber na opacnu stranu.
A takto dokola, pokial auto trapis, sa trapia a nicia automaty.
(inac povedane, automat sa nezopne pri opacnom pohybe poloosi hned).
AVMko by malo byt zopnute natvrdo (bez hlucheho miesta), cize je v terene napriklad pri situacii 1/R menej namahane, a viac odolne ...
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Pon, 17.08.2009, 13:05 |
|
 |
Tomrs
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 13:24 Príspevky: 1209 Bydlisko: Ráztočno - PD
|
_________________ Ludia požadujú aby ich život mal nejaký zmysel, život má presne toľko zmyslov, koľko sme ochotný doň vložiť. H. Hesse
|
Pon, 17.08.2009, 13:55 |
|
 |
redbul
Učeň
|
priazniva cena...
len neviem ju dat dole, ani ten imbusak nepovolim, pretaca sa...
otec nieco spekuluje... tak snad vecer uz budem pocitat zubky na volnobezke...
|
Uto, 18.08.2009, 8:38 |
|
 |
Wojto
Začínajúci koumák
|
Mal som podobný problém, myslím že to bude tak ako popisujú chalani vyššie s volnobežkou. Máš zaradené 2H a vypnuté volnobežky, nech sa ti niekto pozrie či sa točí predný kardan. Ak niektorá volnobežka nevypla ,bude cez dif točit kardanom...
Inak som za AVM fungujú perfektne.
|
Uto, 18.08.2009, 18:14 |
|
 |
HONZA.S
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 10.10.2006, 22:26 Príspevky: 325 Bydlisko: Benešovsko CZ
|
Bzučení volnoběžek se více projevuje v zimě.
_________________Když auto tak 4x4, teď si pujčuji Patrol GRY61 4.2TD, Nissan X trail 2.0 4 x 4 , Nissan Almera N16 1.5 a Nissan Primastar 2.5 TDi . janskrceny@seznam.cz tel. +420 723 485 738
|
Uto, 18.08.2009, 19:42 |
|
 |
redbul
Učeň
|
otec to na koniec rozobral iba lavu (ktora by mala byt zla podla popisu), s ktorou hovoril ze nic nieje, ziadne zuby vylomene, na druhu nemal cas...
jo a ze tam nieje imbus, ale nejaky iny viac hran... preto sa to pretacalo...
dnes pojdem pozriet a este kuupit ten kluc, nech viem druhu povolit
potom uvidime co a ako...
co vsetko sa vlastne moze pokazit na tej volnmobezke... ked zubky bude mat v poriadku.. ?
|
Str, 19.08.2009, 8:32 |
|
 |
PATaMAT
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 01.09.2008, 16:29 Príspevky: 501 Bydlisko: Michalovce
|
žeby tam bol torx alebo tisichran??? 
_________________Ford Maverick 2.4i, T3, CB, winch 5t, svetla,hilift, pevnosťáky, dáka gurtňa a mnoho dalšieho... 
|
Str, 19.08.2009, 13:21 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|