Dnes je streda 21. mája 2025, meniny má Zina a zajtra Júlia Juliana
Autor |
Správa |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Tiez v tom nevidim problem. Treba si poriadne nastudovat kinematiku difu aj aussie.
|
Pon, 17.03.2008, 17:20 |
|
 |
pal
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 02.11.2006, 1:34 Príspevky: 889 Bydlisko: Ruzindol (TT)
|
Majo píše: praaave na osobak so zadnym nahonom je to uplne na figu - nepouzitelne. Kedze to mozes dat iba na pripojitelnu prednu napravu. Na osobak to chce opacny figel - samosvor, ktory bude uzatvarat prave pri prejazde zakrutou 
Podla mna to je blbost. Ja to mam na zadku a normal stym jazdim, jazdi stym X dalsich ludi. Mozno ze v zime na snehu, ked sa vnutorne hnane koleso podsmykne, tak sa diff zavre a auto sa stane v sekunde riadne pretacavym. Uvidim o rok... Zato ked ides zakrutu pod plynom, vnutorne kolo podsmykne, zaberu obe a auto je tlacene pekne priamo von.
A samosvor, teda diff so zvysenou svornostou , nezatvara a neotvara ked ides zakrutou alebo neviem kade. On len pridava urcity treci moment medzi prave a lave koleso. Ked je adhezia na kolach 60:40, tak tych 10 percent ty samosvor dokaze vytvorit. Ak mas dajme tomu uz 70:30 tak ti je samosvor hovno platny 
_________________ zelena mrdka
|
Pon, 17.03.2008, 22:57 |
|
 |
ferjon
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 20:24 Príspevky: 604 Bydlisko: Polomka - okr. BR
|
ale podla mňa ho je tam citiť.
A je rozdiel s klasickim otvorenym difom....oproti samosvoru.
ale to je mimo tema
|
Uto, 18.03.2008, 0:28 |
|
 |
biker
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 0:00 Príspevky: 1239 Bydlisko: Senica
|
ferjon píše: A je rozdiel s klasickim otvorenym difom....oproti samosvoru.
hlavny rozdiel:samoser moc nepomoze a len sa sere
a ten druhy rozdiel pre mna zrovna dolezity: do otvoreneho kosa sa da dat automat locker (aussie,lockright) ale do trac-lock kosa nee
ked uz sme pri tom:
andrej: lamely samosvoru /dana35/ na moje auto kolko SKK s DPH?
|
Uto, 18.03.2008, 1:56 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Maš PM 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Uto, 18.03.2008, 9:36 |
|
 |
VOJTO PO
Koumák
Registrovaný: Štv, 29.03.2007, 16:15 Príspevky: 179 Bydlisko: Prešov
|
pal píše: Mozno ze v zime na snehu, ked sa vnutorne hnane koleso podsmykne, tak sa diff zavre a auto sa stane v sekunde riadne pretacavym. Uvidim o rok...
Nazdar pal, tak ako sa jazdilo v zime  Tiež uvažujem o ausine a jediné čo ma trochu odrádza je šmýkľavý pevný povrch - čiže mokrá alebo zasnežená asfaltka, napíš prosím svoje skúsenosti, dík 
_________________ OFF ROAD? OFF COURSE!
|
Str, 16.09.2009, 12:07 |
|
 |
pal
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 02.11.2006, 1:34 Príspevky: 889 Bydlisko: Ruzindol (TT)
|
no takto, vzime sa mi to pacilo, pri rychlejsom rozbehu ma pekne tlacila priamo vpred. V zakrutach v zabere auto mierne pretacave. ale kazdopadne to nejako vyraznejsie jazdne vlastnosti nezhorsi.
Teraz uz Aussie nemam, cela sa mi strhla. Hrany zubov sa olamali. som asi prvy co poznam komu sa to stalo. Neviem presne preco, ci uz opotrebenie, alebo mozno trochu krive bendzo. Je to skoda. Nevravim ze su zle, ale dozadu som siel radsej do manualnej spery. Dopredu ju este mozno niekedy nahodim, ten na ceste nieje pod zatazou, a tych par km v terene zvladne bez ujmy.
_________________ zelena mrdka
|
Str, 16.09.2009, 12:23 |
|
 |
VOJTO PO
Koumák
Registrovaný: Štv, 29.03.2007, 16:15 Príspevky: 179 Bydlisko: Prešov
|
Zatiaľ dík  , neskôr sa ešte k tomu vrátim.
_________________ OFF ROAD? OFF COURSE!
|
Pia, 25.09.2009, 14:52 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|