Dnes je pondelok 26. mája 2025, meniny má Dušan a zajtra Iveta
Autor |
Správa |
Jacko
OFFROAD Expert
|
aký je podla vás najlepší filter do auta:športový,alebo originál?poprípade dajte nejaké vlastné poznatky-skúsenosti-vylepšenia može byť aj o šnorchloch.Ďakujem 
|
Str, 18.10.2006, 21:37 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
Jacko píše: aký je podla vás najlepší filter do auta:športový,alebo originál?poprípade dajte nejaké vlastné poznatky-skúsenosti-vylepšenia može byť aj o šnorchloch.Ďakujem 
-nie som profík, ale toľko viem, že športový je riedší, čo uľahčuje sanie, ale aj menej chráni motor; ovšem životnosť športových motorov je o inom, tak sa uprednostňuje výkon na úkor životnosti...(hovoríme o vzduchovom filtri - predpokladám, lebo o tom viem, že sú športové verzie...)
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Str, 18.10.2006, 22:14 |
|
 |
MilanBB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 22:48 Príspevky: 584 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Jazdil som bežný filter a teraz mám športové KN. Čo sa filtrácie vzduchu týka, tak KN zaručuje rovnakú filtráciu ako sériové filtre kým je naolejovaný ! To značí, že kým ho nevyčistíč riedidlom. Totiž bežný filter vzuchu je obvykle papier, alebo bavlna. Športové KNko je len taká mriežka z neviem čoho, no dosť to cítiť na ťahu motora od spodku. Aspoň teda u mňa bol nárast výkonu citeľný! Nevymiena sa to, len každých 15 tisíc km sa to prečistí a znova naolejuje. Práve ten olej je tam na filtráciu...
|
Str, 18.10.2006, 23:16 |
|
 |
widlak
Začínajúci koumák
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 19:07 Príspevky: 119 Bydlisko: Revuca
|
na sportovom usetris, lacnejsie ta stoji prepratie ako kupovat nove filtre  ale zalezi dost aj od typu auta
|
Str, 18.10.2006, 23:29 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
fúha, to som ešte nepočul...som fakt zvedavý na ďalšie info
ak je to tak, ako píšeš, Milan, tak potom by som taký chcel aj ja
v takom prípade by som bol veľmi rád, keby moje info bolo nesprávne (ja som to kdesi čítal) 
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Str, 18.10.2006, 23:33 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
widlak píše: na sportovom usetris, lacnejsie ta stoji prepratie ako kupovat nove filtre  ale zalezi dost aj od typu auta
A dokonca nemusi kupovat ani cistiacu sadu a olej. U nas ti to komplet spravia za 3 stovky.
|
Štv, 19.10.2006, 5:40 |
|
 |
DanoDEF
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 0:19 Príspevky: 1872 Bydlisko: Východ pri KE
|
MilanBB píše: Jazdil som bežný filter a teraz mám športové KN. Čo sa filtrácie vzduchu týka, tak KN zaručuje rovnakú filtráciu ako sériové filtre kým je naolejovaný ! To značí, že kým ho nevyčistíč riedidlom. Totiž bežný filter vzuchu je obvykle papier, alebo bavlna. Športové KNko je len taká mriežka z neviem čoho, no dosť to cítiť na ťahu motora od spodku. Aspoň teda u mňa bol nárast výkonu citeľný! Nevymiena sa to, len každých 15 tisíc km sa to prečistí a znova naolejuje. Práve ten olej je tam na filtráciu...
ano je to tak potvrdzujem.
_________________ Ak mozem vytiahnem....potiahnem.
|
Štv, 19.10.2006, 8:33 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
- tak tomuto hovorím užitočná informácia...nenapadá niekoho niečo podobne všeobecne prospešné? šup s tým do fóra! 
|
Štv, 19.10.2006, 9:01 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
no jaby som mal veeela otázok,len sa hanbím ich tu preberať  ešte som chcel k tým filtrom:má to nejaký pozorovateiný účinok aj na turbodieseloch-teda ak to má užniekto namontované????
|
Štv, 19.10.2006, 9:20 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
A hlavne... ak si papierový filter cucne blatovej vody (to neznamená že utobíš auto a motor havauje po nasatí vody... stačí uplne máličko...len aby bol špinavý práve len filter) tak sa papier rozmočí a je na zahodenie. Zatialčo handerný uschne, blato vyklepeš a zvyšok vyperieš.
|
Štv, 19.10.2006, 9:20 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
Maťko,ty máš tiež TD a máš šport. filter??
|
Štv, 19.10.2006, 9:22 |
|
 |
Jano JP
Pajero compatibile
|
Jacko píše: no jaby som mal veeela otázok,len sa hanbím ich tu preberať  ešte som chcel k tým filtrom:má to nejaký pozorovateiný účinok aj na turbodieseloch-teda ak to má užniekto namontované????
ááále len sa pýtaj, Jacku, iba hlupák vie všetko, múdry sa spýta, aj keď myslí, že vie 
|
Štv, 19.10.2006, 9:40 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
tak sa posnažím,ale pomali,aby som "stíhal" vstrebávať informácie a aby som to tu mojimi otázkami nezahltil 
|
Štv, 19.10.2006, 9:48 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
Jacko píše: Maťko,ty máš tiež TD a máš šport. filter??
Ba veru že mám...
Nejaké prutké zmeny k lepšiemu na výkone ani spotrebe nepozorujem... Ale keďže Patrol je alergický na pripchatý luftfilter (vtedy dymí a žere) treba vložku často meniť. Green filter stál tolko, ako 2,5 jednorázového filtra. Takže po druhom vypratí sa mi zaplatil a odvtedy už len šetrí.
Pozor na detail. Ja mám "športovú" vložku do pôvodného filterboxu. Nemám nejaký superšportový konus alebo hríbik.
|
Štv, 19.10.2006, 9:50 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
ja mám na Cherokee TD športový Kingdragon - taký hríbik
jednak preto, že som potreboval miesto pod kapotou a tak som musel vyhodiť origo filterbox (druhá baterka) a tiež preto, že nový je vyššie ako origo sanie a tiež preto, že má menší odpor vzduchu.
jediná nevýhoda je, že teraz ho mám moc blízko motora, takže saje pomerne horúci vzduch, ale na výkone to nebadať.
Takže nárast výkonu vďaka lahšiemu (viac otvorenému) saniu je asi kompenzovaný teplotou nasávaného vzduchu 
|
Štv, 19.10.2006, 10:40 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|