Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 25.05.2025, 21:01
Dnes je nedela 25. mája 2025, meniny má Urban a zajtra Dušan

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 52 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 Geometria Doblo 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mne to robi to iste - ked nahodim zimne pneu na hlinikovych diskoch auto mi taha do lava, robi mi to odkedy som ho kupil. Daval som aj geometriu skontrolovat, capy na riadeni mam nove, prehodil som aj kolesa medzi sebou a stale to iste. Stale treba drzat pevne volant v ruke aby si auto neslo kem sa mu chce. Ked nahodim MT na plechovych diskoch ide auto krasne rovno. Ja uz to neriesim ale ked som precital toto vlakno zistil som ze niesom v tom sam :lol:

Štv, 12.11.2009, 9:21
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
aj mi sme mali v servise takí prípad tiež ťahalo do strany, problém bol že práve predne koleso bolo o 2cm dozatšie ako láve. premerali sme rázvor (O<-->O). ale neviem či to robilo len pri zimnich

Štv, 12.11.2009, 13:49
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No uz som z toho na nervy. Nahodil som zase letne na otestovanie a tahali do prava este viac ako zimne (pred tym tam boli a bolo OK). Dal som nanovo prevazit zimne a rozdiel bol akurat 35,-€ inak vobec nic.
Este ma napada ci ten pristroj na geometriu nebol spravne nakalibrovany, ale to uz skor hladam na co by som sa vyhovoril.
Nepoznate niekoho co urobi geometriu v BA, alebo to mam radsej dat do FIATU?
Posledna moznost ma napada viac dofuknut jednu stranu aby sa to vyrovnalo, ale ked je to blbost alebo nebezpecne dajte vediet, ja co nepoznam toho sa nebojim.

Štv, 12.11.2009, 18:37
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No dnes som volal do Fiatu ci tu geometriu urobia ale maju pokazeny pristroj, dali mi kontakt kto to pre nich robi a na zajtra ma objednali.
Kazdy s kym somdal rec vravel jedine geometria, uvidim co zajtra.

Pia, 13.11.2009, 18:45
Profil WWW
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kolko má auto KM?

No, geometria sa ti určite nezmenila po výmene pneu. Ak teda nejako na chuja nezdvíhali auto v servise....

Čo sa mohlo stať, že puzdra majú už svoje vysedené miesta, a po zdvihnutí-ovisnutí nápravy sa pootočili a si to zle sadlo. Tak isto napríklad struna, tlmič zvislý čap, ložisko náboja, brzdič, a hoc čo iné.

Ak by si mal cestu cez Myjavu, tak by som ti odporučil brata-pneukaktusa. Má aj geometriu a aj pneuservis, čo je najlepšia kombinácia, lebo sa nemá na čo vyhovoriť. :twisted:

Pia, 13.11.2009, 19:08
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ma to 65000km a menil som to ja pred garazou tak ako kazdy rok. Ked mi tu geometriu robili bol som pritom , mykali stym ci to nie je volne ale vsetko sedi tiez to pozerali ale nic nenasli.
Dnes mi jeden zakaznik povedal, ze vela servisov nastavuje zbiehavost na nulu ale niektore auta sa maju nastavit tak aby isli mierne k sebe a ine zas od seba.
Ja o tom viem prd tak ma kazdy oblbne. Teraz uz su aj kolesa prevazene (aj ked v pneuservise povedal, ze to s tym ne suvisi, ze by trhalo volantom) a tato firma robi pre FIAT tak pocitam, ze budu vediet ake su parametre.
Dufam, ze to urobia mlady uz otravuje, ze sa chce vozit a ja mam stale z toho blby pocit ked to neni OK.

Pia, 13.11.2009, 19:28
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
vedel by som riešenie
nájdi niekoho čo robí geometriu so starou svetelnou optikou. Niekoho čo má dlhoročnú prax a vie ako sa ktorá úprava prejaví. U nás je jeden chlapík čo už viac krát dokázal dať dokopy aj autá ktoré na kamerovej geometrii boli ok ale napriek tomu žrali gumy, ťahali do strany a pod.
V autoservisoch tí mladí nezaplatení mechanici nemajú záujem robiť to poriadne (česť výnimkám)

Pia, 13.11.2009, 22:00
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No uz som sa vratil a toto bolo o inom. Parametre z pocitaca pola typu auta, geometria bola zla, nastavili ako treba a je to lepsie iba neviem ci som paranoidny ale stale sa mi zda, ze to mierne taha doprava skusim to viac otestovat na inych cestach.

Sob, 14.11.2009, 12:52
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ináč priečny sklon vozovky býva 3%, takže to mierne ťahá doprava - pokiaľ to skúšaš na ceste.

LAND ROVER Discovery II.

Pon, 16.11.2009, 10:45
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pave ze to skusam na ceste kde to pred tym islo rovno ale je dost mozne, ze to bolo zle vtedy a malo to mierne tahat doprava ale islo rovno. Teraz je to presne podla vyrobcu a dali ja protokol o nameranych, spravnych a nastavenych hodnotach.

Uto, 17.11.2009, 18:46
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Skus to na tom istom úseku cesty v protismere (ak to nieje diaľnica) :D a keď ta to bude ťahať na druhu stranu tak by to malo byť dobre :D

Uto, 17.11.2009, 18:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To nepojde je to dovojprudovka v Dubravke a medzi nimi su elektricky.

Uto, 17.11.2009, 18:57
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hmm tak to je problém tam sa to skúsiť nedá

Uto, 17.11.2009, 19:33
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Už to máš spravené? Alebo si sa na to vykašľal?

LAND ROVER Discovery II.

Štv, 03.12.2009, 13:30
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Geometriu robili dva krat (pokazde iny servis) a stale to taha na krajnicu. Vraj je to teraz presne podla tabuliek (aj mi dali protokol z pristroja) ale ked ho necham pomalicky ist a pustim volant, tak sa mierne vytoci a ide na krajnicu. Ak volant vyrovnam ide rovno len ked ho pustim stoci sa a taha na kraj.
Neviem ci sa da nastavit aby ten volant ostal rovno sam bez pnutia do strany.

Štv, 03.12.2009, 17:19
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 52 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný