Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 18.07.2025, 11:13
Dnes je piatok 18. júla 2025, meniny má Kamila a zajtra Dušana

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 67 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
 prosim o radu, ake pneu? 
Autor Správa
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nedostaneš ďalší štempeľ, len sa to dohrá do systému, ktorý používa výlučne polícia. To že ti to na Obvodnom úrade zaevidujú, neznamená, že to automaticky prejde aj to tohto systému. Možno hudba vzdialenej budúcnosti.

Uto, 01.12.2009, 21:19
Koumák

Odpoveď s citáciou
[quote="Igor_SB"][/quote]

Igor, keď čítaš, tak čítaj všetko a pozorne aj to, čo je vyššie. certicikát ti dá len autorizovaný dovozca (nie predajca) konkrétnej značky (ale tu to býva často spojené z neochotou úradníov a je to drahé) alebo autorizovaný pneuservis alebo predajňa čo na to má certifikát a program. tá tolerancia môže byť do + - 5% ak už je to 5% tak je to zlé. informácie mám priamo z DI nakoľko mi tam robí kamarát a už som podobnú situáciu riešil pred 2 rokmi. môhlo sa niečo zmeniť ale asi nie veľa. tá tolerancia je preto len od-do, aby ak pôjdeš autom a na tachometry ti bude ukazovať určitú rýchlosť, tak tým že zmeníš rozmer pneumatiky, nebude ti sedieť v skutočnosti skutočná rýchlosť a môže sa stať, že ťa zamerajú. aj preto sú radary kalibrované na nejaké to + - ale nečakaj, že to budú hory doly. ako si to zistíš som tu už dával programy na prepočet alternatív kolies ale môžem ich tu dať ešte raz. na DI ti už nikto nič prepočítavať nebude, jednoducho ak im dáš certifikát získaný od autorizovaného dovozcu alebo pneuservisu, tak ti to zapíšu do TP, nedajú ti nový len ti to tam dopíšu a opečiatkujú.

Uto, 01.12.2009, 21:25
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Igor_SB píše:
zapar píše:
k zápisu na DI je ešte treba 3 eurový kolok ak sa nič nezmenilo a tie alternatívy sa musia vôjsť do + - 5% tolerancie (5% je už nevyhovujúce) preto si z rozmerom 235 x 85 R16 nepochodil.

Mňa zaujíma odkiaľ máš tu alternarívu 5%??? To chceš povedať že na DI im to v programe v kolonke "záznamy DI" ukáže??? Si si istý?

Rozmer pneumatík stanovuje výrobca a nie +-5%. Nie len výšku ale aj šírku a priemer disku. Aj keď sú kolesá rovnako vysoké a tachometer bude ukazovať rovnako, šírka pneumatík má vplyv zas na zaťaženie guľákov, uloženie ramien, prehrievanie bŕzd atď. Takže % s tým nič určite nemajú.

Uto, 01.12.2009, 21:26
Koumák

Odpoveď s citáciou
Ján PETRISKA píše:

Rozmer pneumatík stanovuje výrobca a nie +-5%. Nie len výšku ale aj šírku a priemer disku. Aj keď sú kolesá rovnako vysoké a tachometer bude ukazovať rovnako, šírka pneumatík má vplyv zas na zaťaženie guľákov, uloženie ramien, prehrievanie bŕzd atď. Takže % s tým nič určite nemajú.

určite aj výrobca má toleranciu + - a to zaťaženie guľákov ma na svedomí často aj ET, nielen tolerancia.

a ešte ti doporučujem prečítať si aj toto nižšie uvedené:
sup.agency píše:
Strašne sa ospravedlňujem ale bol som tam iba včera a pochodil som tak že v pneuservise mi vidali za 12euro papier ktoré pneu môžem na pajere mať nedá sa ten systém niakovsky oklamať takže ti vystavia iba to čo je v programe takže ja som mal v papieroch 235x70 R15, a teraz mám napr.235x70 R16 alebo 245x65 r16 a ďalších 20 rozmerov ale nie ten čo som potreboval 235x85 R16 takže tak ale aspoň mám napísane 16ky a podobné rozmery už iba čakať aký zelený pán ma zastaví a či obstojí mojich 20 inýcg rozmerov alebo nie.
Samozrejme tento certifikát je uplne platný na úrade takže všetky rozmery ktoré Vám v pneuservise vydajú musia zapísať do TP

http://qquatro.wz.cz/mazdatech/Vypocetkol/Kola%20a%20pneumatiky,%20odchylky%20rychlosti.htm

Uto, 01.12.2009, 21:37
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ján PETRISKA píše:
Nedostaneš ďalší štempeľ, len sa to dohrá do systému,

No... A sme doma. Ak mi nepribudne dalsi stempel,. ako bude chudak cloviecik vykonavajuci kontrolu mojich dokladov vediet, ze som si povinnost splnil alebo nie ? Pozrie do papierov, pozrie na auto co mam obute, skontroluje, a posle ma dalej ... Policajt nema paku na kontrolu ci som si splnil povinnost (a mobilom si ma preverovat nebude).

Uto, 01.12.2009, 21:53
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
zapar píše:
Ján PETRISKA píše:

určite aj výrobca má toleranciu + - a to zaťaženie guľákov ma na svedomí často aj ET, nielen tolerancia.

a ešte ti doporučujem prečítať si aj toto nižšie uvedené:
sup.agency píše:
Strašne sa ospravedlňujem ale bol som tam iba včera a pochodil som tak že v pneuservise mi vidali za 12euro papier ktoré pneu môžem na pajere mať nedá sa ten systém niakovsky oklamať takže ti vystavia iba to čo je v programe takže ja som mal v papieroch 235x70 R15, a teraz mám napr.235x70 R16 alebo 245x65 r16 a ďalších 20 rozmerov ale nie ten čo som potreboval 235x85 R16 takže tak ale aspoň mám napísane 16ky a podobné rozmery už iba čakať aký zelený pán ma zastaví a či obstojí mojich 20 inýcg rozmerov alebo nie.
Samozrejme tento certifikát je uplne platný na úrade takže všetky rozmery ktoré Vám v pneuservise vydajú musia zapísať do TP

http://qquatro.wz.cz/mazdatech/Vypocetkol/Kola%20a%20pneumatiky,%20odchylky%20rychlosti.htm

Hlavne si treba prečítať vetu v závere! Neni 33 ako 33

Uto, 01.12.2009, 21:57
Koumák

Odpoveď s citáciou
zajtra idem na SK tak ti potom večer napíšem, či štempeľ do TP ide alebo nie.

Uto, 01.12.2009, 21:58
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Ján PETRISKA píše:
Nedostaneš ďalší štempeľ, len sa to dohrá do systému,

No... A sme doma. Ak mi nepribudne dalsi stempel,. ako bude chudak cloviecik vykonavajuci kontrolu mojich dokladov vediet, ze som si povinnost splnil alebo nie ? Pozrie do papierov, pozrie na auto co mam obute, skontroluje, a posle ma dalej ... Policajt nema paku na kontrolu ci som si splnil povinnost (a mobilom si ma preverovat nebude).

Načo mobil, je vysielačka.

Uto, 01.12.2009, 22:00
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
zapar píše:
zajtra idem na SK tak ti potom večer napíšem, či štempeľ do TP ide alebo nie.

Len si to tam nedopisuj sám, lebo falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny ja TČ

Uto, 01.12.2009, 22:02
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ján PETRISKA píše:
Len si to tam nedopisuj sám, lebo falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny ja TČ

doporučím ti vyskúšať jeden z dvoch vyššie uvedených spôsobov ak máš pocit, že ťa tu dakto odrbáva a presvedčiť sa na vlastnej koži.

Uto, 01.12.2009, 22:11
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ján PETRISKA píše:
finder píše:
Policajt nema paku na kontrolu ci som si splnil povinnost (a mobilom si ma preverovat nebude).

No to chcem vidiet tu iniciativu ... :-D

Uto, 01.12.2009, 22:17
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Ján PETRISKA píše:
finder píše:
Policajt nema paku na kontrolu ci som si splnil povinnost (a mobilom si ma preverovat nebude).

No to chcem vidiet tu iniciativu ... :-D

Videl som to a chlapec bol veľmi prekvapený, lebo tomu tiež neveril.

Uto, 01.12.2009, 22:24
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ján PETRISKA píše:
Igor_SB píše:
zapar píše:
k zápisu na DI je ešte treba 3 eurový kolok ak sa nič nezmenilo a tie alternatívy sa musia vôjsť do + - 5% tolerancie (5% je už nevyhovujúce) preto si z rozmerom 235 x 85 R16 nepochodil.

Mňa zaujíma odkiaľ máš tu alternarívu 5%??? To chceš povedať že na DI im to v programe v kolonke "záznamy DI" ukáže??? Si si istý?

To mi je jasne, ale z tej vety hore som usudil že na DI by som nepochodil keby som mal od vyrobcu papier hoci aj na 35" na Pajero. preto moja otazka.
Takže tolko k tomu: ak maš papier od vyrobcu na hocijake rozmery (nebudeme sa baviť či ten papier vyrobca dá, alebo nedá), na DI ti tie rozmery zapíšu do TP.

Uto, 01.12.2009, 22:30
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Igor_SB píše:
Ján PETRISKA píše:
Igor_SB píše:
zapar píše:

To mi je jasne, ale z tej vety hore som usudil že na DI by som nepochodil keby som mal od vyrobcu papier hoci aj na 35" na Pajero. preto moja otazka.
Takže tolko k tomu: ak maš papier od vyrobcu na hocijake rozmery (nebudeme sa baviť či ten papier vyrobca dá, alebo nedá), na DI ti tie rozmery zapíšu do TP.

Chlapi čítate zle. Rozmer pneumatík a k nim príslušný rozmer diskov vám zapíšu do Osvedčenia o evidencii vozidla na Obvodnom úrade odbor dopravy. Na Dopravnom inšpektoráte tento údaj oznámite s malou žiadosťou, predloženým OEV, dokladom o uzavretí zmluvného poistenia a tam ho nahrajú do systému Polície. To je všetko. Poplatky vám povedia.

Uto, 01.12.2009, 22:43
Koumák

Odpoveď s citáciou
Ján PETRISKA píše:
Chlapi čítate zle. Rozmer pneumatík a k nim príslušný rozmer diskov vám zapíšu do Osvedčenia o evidencii vozidla na Obvodnom úrade odbor dopravy. Na Dopravnom inšpektoráte tento údaj oznámite s malou žiadosťou, predloženým OEV, dokladom o uzavretí zmluvného poistenia a tam ho nahrajú do systému Polície. To je všetko. Poplatky vám povedia.

musím sa ospravedlniť, mne to zapisovali nie na DI ale na ,,Obvodnom úrade pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie Dolný Kubín,, aby som bol konkrétny a myslím, že aj so štampľom. to potvrdím zajtra. ale viac som s tým už nerobil nič, nebol dôvod.

Uto, 01.12.2009, 23:01
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 67 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný