Dnes je pondelok 26. mája 2025, meniny má Dušan a zajtra Iveta
Autor |
Správa |
ivonemo69
Koumák
Registrovaný: Sob, 09.08.2008, 20:38 Príspevky: 189 Bydlisko: Stranavy
|
takto som si ja užíval viacučelové vozidlo
|
Pon, 07.12.2009, 1:14 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
mal som viacero aut, lacne drahe, benziny aj diesle, male objemy aj V8...ale co som presiel benzinovym ducatom( asi 2 tony kamena po hlbokej orbe) a druhe super priechodne auto bol T4 transporter, a to som ich ani nemal vo verzii synchro.....zaklad su dobre zimne gumy...aj v lete.
Obe auta zvladali pol metrovy sneh viacmenej bez problemu, dokonca sa mi stalo ze som ducatom tahal sanitku v zime do nemocnice.....transporterom zase 4x4 daciu pick up, hondu hrv...apod.
|
Pon, 07.12.2009, 2:06 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|
nemáš niekde fotky toho dukata v hlbokej orbe? U nás je hlboká orba myslím nad 30cm.
_________________ Nissan Patrol K260 2,8d, mierne ,,vylepšený" a to isté z motorom RB30 v štádiu skúmania. Seat Arosa na ľahké presuny. Múdrejšiemu neraď, silnejšiemu nezdvíhaj!
|
Pon, 07.12.2009, 9:08 |
|
 |
MIrec01
koumák
Registrovaný: Pia, 28.12.2007, 0:25 Príspevky: 1355 Bydlisko: Banska Bystrica
|
Upozorňujem vsetkych ak kupite Ducato zo 4x4 a časom vám odíde stredove ložisko alebo nedajbože zadný dif mate smolu unas sa nedajú zohnať na to ziadne súčiastky jedine z vonka a aj to použite zo šrotoviska 
_________________viewtopic.php?f=4&t=3491&hilit=moj+samikviewtopic.php?t=9904&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dost starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.
|
Pon, 07.12.2009, 9:55 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
MIrec01 píše: Upozorňujem vsetkych ak kupite Ducato zo 4x4 a časom vám odíde stredove ložisko alebo nedajbože zadný dif mate smolu unas sa nedajú zohnať na to ziadne súčiastky jedine z vonka a aj to použite zo šrotoviska 
Dá sa tomu rozumieť tak, že na auto vyrobené relatívne nedávno v Európe nikde v európskom obchode nekúpiš "stredove ložisko alebo nedajbože zadný dif"?
Znie mi to trochu ako tresky-plesky.
Doplnok: pod európskym obchodom mienim úplne obecnú možnosť legálne kúpiť nový diel, takže aj servisy, autorizovaných neviemčo a tak všelijako podobne.
Naposledy upravil rado nd dňa Pon, 07.12.2009, 11:07, celkovo upravené 1
|
Pon, 07.12.2009, 10:45 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
Z vlastnej "obchodnej" skusenosti možem potvrdit , že čo sa tyka niektorich ložisk a semeringov je s tym problem ak su vyrobene len ako "nahradny diel" , to znamena ,že ak sa prestane vyrabat dany typ vozidla ,prestane sa dodavat aj niektore ložisko a z toho vyplyva ,že ho kupiš len ako "nahradny diel " v autorizovanej predajni alebo servise....do volneho predaja cez nejaku predajnu sa nedostane a tak z toho taži len predajca či autorizovany sevis 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Pon, 07.12.2009, 10:54 |
|
 |
petriiik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 01.01.2008, 14:27 Príspevky: 1286 Bydlisko: Dohnany
|
laci73 píše: ... a druhe super priechodne auto bol T4 transporter, a to som ich ani nemal vo verzii synchro.....zaklad su dobre zimne gumy...aj v lete... to je pravda mame to vo verzi transporter nalozit sa tam da dostatocne do kopca to moc nalozene dobre nejde vyhoda je prevodovka ktora pripada aj mne aj tym co to vyskusali ako 4-stupnova s jednotkou redukovanou je to 5-stupnova ale ... mame 2,4D ide to max 130km/h ale je to silne o vykone nehovorim lebo ten uz nieje taky ako v TP (ani čip neni) ale bral by som radsej ten 111KW motor
_________________ lepší je si to posrat podle svýho, než podle toho, co ti raděj ti druhí !!!
Naposledy upravil petriiik dňa Uto, 08.12.2009, 21:28, celkovo upravené 2
|
Pon, 07.12.2009, 19:08 |
|
 |
laci73
OFFROAD Expert
|
presne taka to bola, sam som neveril ze co to preslo...ale vravim, bol to benzin, 2 liter...auto vazilo 1400 kg a malo nosnost nieco okolo 1600, skratka dric...max co som do neho nalozil bolo asi 2,8 tony  ..stary model, r v tusim 85...CERVENE  )) ale len predny nahon
toto je moj sucasny milacik

|
Uto, 08.12.2009, 4:04 |
|
 |
MIrec01
koumák
Registrovaný: Pia, 28.12.2007, 0:25 Príspevky: 1355 Bydlisko: Banska Bystrica
|
Rado nd: pocuj znam firmu ktora ma hafo penazi a nemali by problém zaplatit za stredove ložisko aj 500€ ale ked neni tak neni SHMU je statna firma maju penazi kopu ale ked sa daco neda tak sa neda konkrétne im odišlo stredove ložisko na spojovacej tyči medzi prevodovkou a difom.
Unas niesu homologované Ducata zo 4x4 preto je problém zo súčiastkami a preto nezozenies na to nic druha vec take auto zere ako besne obyčajne ducato tak okolo 8l/100km ducato z 4x4 minimalne 12 az 16l/100
_________________viewtopic.php?f=4&t=3491&hilit=moj+samikviewtopic.php?t=9904&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dost starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.
|
Uto, 08.12.2009, 10:44 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
Nuž teda počúvam, počúvam, ale nič presvedčivé nepočujem. Len nejaké chabé pokusy o (ne)homologácii a zmene teritória nákupu náhradného dielu.
A navyše k hruškám pribudli aj jablká.
|
Uto, 08.12.2009, 11:49 |
|
 |
pablo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 12.09.2007, 18:24 Príspevky: 1377 Bydlisko: Púchov
|
petriiik píše: prevodovka ktora pripada aj mne aj tym co to vyskusali ako 4-stupnova s jednotkou redukovanou je to 5-stupnova ale ... mame 2,4D ide to max 130km/h ale je to silne o vykone nehovorim lebo ten uz nieje taky ako v TP (čip) ale bral by som radsej ten 111KW motor
aká redukovaná ??? ,, co meleš prosím ta  ,, čip? ,,najskor to bola kompletná GO motora,,, niake plané reči že tam chceš davat ostrú vačku, ale ze tatulko nechce,,,,,,, a teras to má už aj čip ?
kurde človeče, to je už moc,,,,, sak ti to hulý jak s komína ,,, klepe ako moje piano,,( co nevidelo GO od kedy vyšlo z fabriky)
uz by sa to chcelo zamysliet co napíšeš,,, roky nato už aj budeš mať,,,, 
_________________ ~`<| _________ oooo __ ~~ | / ../ …\ … \ \ _|____\ ~~~[_ - - - ______ --- _ \ - \\\\\\ -\ ~~~~( o) ) – o - - - ( o ) ) – o ---) )
Jeep ZJ 5.2 V8,nápravy patrol Y61, 7.5" long arm,flowmaster a kopec iného.. Jeep XJ 4.0 cestná leštenka
|
Uto, 08.12.2009, 13:31 |
|
 |
Fefe
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 16.11.2008, 20:51 Príspevky: 1050 Bydlisko: Bratislava
|
pejo píše: Nezáleží mu na vzhľade, .....kde nie su cesty...na kopci, kde v zime neodhŕňajú sneh. Potrebuje občas doviezť - z lesa palivové drevo na zimu, - vyviezť na roľu hnoj, - rodinu zaviesť do mesta, alebo na opekačku. -- chceme si pozrieť aj iné názory.
beriem to keby som bol farmár čo nie som ale veľmi dávno som pomáhal na jednej farme ale tá bola na rovine a nie v kopcovitom teréne. Veľa vecí zvládla Dacia kombi a keď bolo treba prívesný vozík.
Dnes by som osobne bral niečo ako PICK-UP + vozík ( alebo niečo 4x4 5 dverí+vozík ). S Ladou Niva Pick Up som sa stretol zase v rakúsku u jedného farmára a nevedel ho vynachváliť pritom mu tam stál aj Puch ( licencia MB G ) ale hlavný kôň bola Lada.
Na takéto farmárčenie bude pick up ideálne kde ostane kabína v celku čistá na vozenie a všetko ostatné ide na korbu, rýchla očista, možnosť odplachtovania ( odnímateľná laminátová strecha ) a v zálohe prívesný vozík v dľžke cca 2,5-3m a v šírke 1,5m z patričnou nosnosťou.
_________________ Nissan Pathfinder R51 2005 128kW malá "expedičná" úprava: ASFIRpredný nárazník + ochrana spodku, IRON MANpodvozok, BFG KO2pneu,navijáčik, ARB uzávierky diferenciálov + kompresor
|
Uto, 08.12.2009, 14:21 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
možno trochu offtopic, ale nedá mi to
2Mirec:nehnevaj sa na mňa ale trepeš!
Fiat Ducato (citroen jumper) 4x4 je normálne európske auto a pokiaľ vieš číslo dielu, tak sa ten diel dá objednať. Takže stačí pozrieť fabrický katalóg dielov
A keďže sme v únii, tak homologácia je iba jedna.
|
Uto, 08.12.2009, 15:10 |
|
 |
petriiik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 01.01.2008, 14:27 Príspevky: 1286 Bydlisko: Dohnany
|
pablo píše: aká redukovaná ??? ,, co meleš prosím ta  ,, čip? ,,najskor to bola kompletná GO motora,,, niake plané reči že tam chceš davat ostrú vačku, ale ze tatulko nechce,,,,,,, a teras to má už aj čip ? kurde človeče, to je už moc,,,,, sak ti to hulý jak s komína ,,, klepe ako moje piano,,( co nevidelo GO od kedy vyšlo z fabriky) uz by sa to chcelo zamysliet co napíšeš,,, roky nato už aj budeš mať,,,,  redukovana som myslel tak silna 1 ako redukovana . k tomu čipu chcel som napisat ,,ani čip neni,, (opravene) pretoze to uz nema ani riadiacu jednotku. GO motora bola a klepalo to prve kilometre. to ze to kadi myslim ze pri vacsich otackach ti zakadi kazdy diesel. ostru vacku som tam davat nechcel ale som ti povedal ze som onej hovoril tatulkovi a na tento motor sa ani neda zohnat citacia z transporterklubu: PAKO píše: jak to máte s převodovkama u 2,4d ? mě to přijde jak 4qvalt s redukovanou jedničkou :-k chybí mi 6ka... \:D/
_________________ lepší je si to posrat podle svýho, než podle toho, co ti raděj ti druhí !!!
|
Uto, 08.12.2009, 21:28 |
|
 |
pablo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 12.09.2007, 18:24 Príspevky: 1377 Bydlisko: Púchov
|
cize ked to klepalo prvé kilometre po GO motora tak teras to už neklepe  ,,,
aby sme to tu nezasierali len tak,, musím aj nejaké to farmárske auto sem dat,,,
tuna inzerát,,, vrelo neDoporučujem
treba príst a pozriet osobne,,
http://auto.bazos.sk/inzerat/2528315/VW ... ter-T4.php
_________________ ~`<| _________ oooo __ ~~ | / ../ …\ … \ \ _|____\ ~~~[_ - - - ______ --- _ \ - \\\\\\ -\ ~~~~( o) ) – o - - - ( o ) ) – o ---) )
Jeep ZJ 5.2 V8,nápravy patrol Y61, 7.5" long arm,flowmaster a kopec iného.. Jeep XJ 4.0 cestná leštenka
|
Uto, 08.12.2009, 22:03 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|