Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 01.06.2025, 13:37
Dnes je nedela 1. júna 2025, meniny má Žaneta a zajtra Xénia

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Ďalší
 opat stara ale aktualna tema-polovnici 
Autor Správa
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pokial si zvyknú chodiť na ranč, ako na safari, tak je otázka, kedy sa stane niečo ešte horšie. Potom už bude ťažko si vyčítať, že bolo treba viac pritlačiť.
Tamojší, minimálne jeden pán má pocit, že mu okupuješ revír.
Ak by sa to stalo mne, tak pánko by už prstíkom spúšť nestlačil....
...ale ja bohužiaľ ešte nemám ranč a oné problémy.

Rád by som vedel, či sa dotyčný aj zapísal do revírnej knihy..... :roll:

Sob, 02.01.2010, 20:24
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
čítam, čítam no neverím takéto svine sú ľudia veď ten havo mal aj obojok a bol v blízkosti domu Leona úprimne je mi ho lúto :(

Sob, 02.01.2010, 21:02
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
treba hľadať projektil a nie nábojnicu.

ťažko určiť kde bol pes strelený keď to dostal do brucha ešte mohol prejsť pár desiatok-stoviek metrov kým skonal. Čiže kľudne sa mohol považovať za túlavého psa, poprípade sa mohol prehánať napr. s konom a z iného uhla pohľadu mohol byť dôvod na odstrel.

ak sa nemýlim nesmie sa strieľať 300m od posledného obydlia

neviem či je to ešte v platnosti,že sa nesmú strieľať ovčiarske a poľovné plemená psov ( nemecký ovčiak, vižla, čuvač a pod.)

tak či tak treba podať Tr.oznámenie na neznámeho páchateľa s vyčíslením škody.

( nakoniec budeš musieť dať aj psom elektrický ohradník:

http://www.innotek.net/store/index.php? ... kg95pgmh22

http://www.k9.sk/radiove-oplotenie )

Sob, 02.01.2010, 21:07
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hm KAPO to s tou knihou naštev v revíri nie je zlý nápad ale ak to bol papaláš z spravy lesov napr. riaditel alebo hoci aj horar tak to o tom zapise pochybujem , že tam bude niekto a tak isto možno ani hospodar pol. zdruzenia sa nemusel zapisat nakolko kniha je u neho uložená a oficialne verejne tajna vec je aj taka , že niektorí tkzv. POLOVNICI sa zapisuju aš po prichode z lesa - kdy by neco :evil: A ´DALEJ ja mavam hafanov po SILVESTI zavretých nakoľko som sa už par krat poučil , že hneď 1.1. sa u nás zvykne konať zčitanie zvery a každý z počtarov je nejak vyzbrojený a beda každej mačky , psovi čo zazru ďalej ako 200m. od domu :evil: :smt067 :smt070 asi takto nejak. Raz sa im dokonca podarilo za kopcom vyplašiť macka a ten potom pelašil krížom ces dedinu a mne tesne vedla domu skoro mi zastruhany vlas do prdele nebol dal keď presvyšťal tak 10m. predomnov ako som vyšiel z humna.

Sob, 02.01.2010, 21:10
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Fefe, robiť ohradu v ohrade? A čo by to pomohlo? Ja by som na Leoninom /aj svojom/ mieste začal uvažovať nad kamerovým systémom

Sob, 02.01.2010, 21:22
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
[quote="Fefe"]treba hľadať projektil a nie nábojnicu.

hm, musim ta viviest z omylu,,,,,aj podla nabojnice sa da identifikovat zbran na KEU PZ na balistike....

a je tu este jedna vec ze ten chudak psik kde bol postreleny,,, ci vo vnutri ohrady alebo mimo ohrady,, to len tak navonok, bo to tam nepoznam ,,a kolko metrov mohol este ist poraneny, bo ak dobre viem polovnici mozeu odstrelit volne behajuceho psa ak nahana lesnu alebo polnu zver,, ale kazdopadne ak psika postrelil v ohradenom objekte, dopustil sa cinu, ktoreho znaky su uvedene v trestnom alebo priestupkovom zakone... :smt017

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Sob, 02.01.2010, 21:29
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kapo píše:
Fefe, robiť ohradu v ohrade?

je to elektrický ohradník pre psov práve na takéto neúplne oplotené pozemky a funguje dosť dobre. Ak sa pes priblíži k hranici dostáva do obojka upozorňujúci signál a keď sa priblíži až moc elektrický impulz.

kamerový systém dobrá vec ale má veľké obmedzenia vo viacerých smeroch -a so vzduchovkou ho odstavím

Naposledy upravil Fefe dňa Sob, 02.01.2010, 23:18, celkovo upravené 1

Sob, 02.01.2010, 22:44
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A budú s tým polovníci súhlasiť? Som zvedaví, ako im to dáš na krk.... :roll:

Sob, 02.01.2010, 23:07
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
efendi píše:
aj podla nabojnice sa da identifikovat zbran

najlepšie by bolo keby projektil ostal v tele psa.

ak by nebol všetko je otázne, nábojnica sa mohla na určité miesto dostať aj inak a nie rovno pri strelbe. Pozbieram po obore plno nábojníc a rozsypem ich niekde inde ...

Ak by sa aj našiel projektil a identifikovala zbraň otázne je kde bola použitá a či bola použitá v zmysle platných právnych noriem, vec dokazovania a keďže nie sú svedkovia polovník kludne môže tvrdiť,že psa strelil pri štvaní zvery a je z toho vonku.

Druhá vec do budúcna v okolí sa hneď rozkríkne,že si nenecháš len tak srať na hlavu a podnikneš určité kroky v zmysle platných noriem a polícia dtto.

------------------------------------------------------------------------------------

bol som na tom ranči raz, mal som tam aj svôjho psa ale oči som z nej nespustil. Videl som ako si špacírujú voľne Leonine psi-prečo nie však sú na svojom pozemku

ALE čo keď sa dostanú mimo ?!

myslím,že sa dalo čakať kedy táto situácia nastane-zastrelenie psa.

O to je to horšie, že zodpovedný je človek a pes VŽDY ťahá za kratší koniec.

Sob, 02.01.2010, 23:10
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kapo píše:
A budú s tým polovníci súhlasiť? Som zvedaví, ako im to dáš na krk.... :roll:

na poľovníka by som použil poľný telefón alebo elektrický výcvikový obojok :-D

Sob, 02.01.2010, 23:12
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
efendi píše:
Fefe píše:
treba hľadať projektil a nie nábojnicu.

hm, musim ta viviest z omylu,,,,,aj podla nabojnice sa da identifikovat zbran na KEU PZ na balistike....

.....co je sice pekne,ale bez projektilu nie je mozne spajat predmetnu zbran s usmrtenym psikom. :wink:

Sob, 02.01.2010, 23:13
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to Lubor...ano povedala som policajtom o tom 17-nast novembrovom- poznaju ho..len prevratili ocami..je to trtko, nik ho nema rad, ale vsetci su s nim zadobre kedze je predsedom polovneho zdruzenia...

...uz som predtym o jedneho psa prisla, ale v tomto pripade to bola moja chyba kedze som si psa zobrala so sebou ked som isla na seno a a on utekal za autom...domov uz neprisiel..a odpalil ho jeden hostujuci ony /neviem im prist na meno /....
.....s vacsinou polovnikov vychadzam dobre..ale policajti, znali tunajsich pomerov povedali ze sme im trnom v oku, odkedy sme sa sem pristahovali uz tu nemaju taky lovecky raj ako kedysi....a to nielen mne strielaju po psoch....takze nemyslim si ze je to nejaka osobna antipatia...
Obrázok
Obrázok

suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE

Naposledy upravil Leona dňa Sob, 02.01.2010, 23:36, celkovo upravené 1

Sob, 02.01.2010, 23:17
Profil ICQ WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Igor - Samozrejme, ze je. Ale budu to nepriame dokazy, resp. tvrdenia.
Sice u nas plati prezumpcia neviny, v kazdom pripade bude mat co vysvetlovat na policii

Leona, hor sa do boja, vobec nie je podstatne, kto to je. Princip poznas. Cim viac papierov, tym lepsie. Papier znesie vela, v tomto pripade je pre nich vsak kontraproduktivny. V krajnom pripade riesenie c1 :-D.

Sob, 02.01.2010, 23:27
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
chcem ešte dodať, že úplne poznám tento problém lebo som veľmi dávno pomáhal kamarátovi keď dostali späť z reštitúcie vyše 15ha práve na polo samote a bažanti sa len tak hemžili na tom mieste. Dokonca sme aj líščie nory našli takže poľovníci si tiež robili zálusk na trofej. To mu ešte cigáni okupovali jeden domček protiprávne, ďalšiu veľkú hospodársku budovu nechcel opustiť čierny chovateľ oviec a z vedenia družstva mu tiež hádzali polená pod nohy.
No problémy na každom kroku.

Ako majiteľ takýchto pozemkov kde sa môže vykonávať právo poľovníctva môžem byť automaticky členom poľovného združenia. ( kua presné znenie neviem ) a svojho nepriateľa musíš mať čo najbližšie pri sebe.

Sob, 02.01.2010, 23:31
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Bydlisko: krupina-/nemusite sa pfkovat -staci PETER,petko atd/
Odpoveď s citáciou
Poslať 
smutne,zvlast pri tvojom vztahu k zvieratam vo vseobecnosti......ale realitou bude to ,ze sa pravdy nedovolas tam kde ju cakas/PZ SR/,psika ti nic nevrati,jedine co ti bude na nieco, ked ta prejde zial, bude adekvatna satisfakcia a kedze cheff admin sa uz niekedy zmienil o citateloch fora z "druhej"strany- aka satisfakcia je asi jasne.........PS cosi si spomenula ze zlo plodi zlo,tak to uz zacalo-nemas na vyber ak to nezastavis bude sa len stupnovat,v tvoj neprospech..........daj tomu cas a potom?! :smt084

Ned, 03.01.2010, 2:46
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný