Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 05.06.2025, 22:40
Dnes je štvrtok 5. júna 2025, meniny má Laura a zajtra Norbert

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší
 opat stara ale aktualna tema-polovnici 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
PetoK píše:
Leona tvojho psa mi je ľúto. .................................
Viem, že to čo som ti napísal ti asi nieje príjemné, ale žiaľ tak to nejako je.

ja s tebou v tomto napr. suhlasim.

Ned, 03.01.2010, 23:48
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať re
Miloš čo to trepeš za nezmysly,ty necituješ ani vyhlášku ani zákon ,ale svojvolne blabotanie redaktora v nejakom platku a iba si to skopíroval,slovenska a česka legislatíva ma značne rozdiely hlavne čo s týka pravomoci polovnej straže a členov polovnickych združení.
Uvediem udalosť čo sa stala dávnejšie a ktorej som bol učastný a da sa povedať aj poškodený.Na kraji obce byva slušný človek,mal vlčiaka,ktorý sem tam poprehanal zver,naplašil babky zavrčaním ALE NIKDY NIKOHO NEPOHRýZOL.Ludia aj pisali petície aj dohovarali aby ho uviazal alebo lepšie privrel na dvore.V istý den išli dve deti cez sad nedaleko odtial, na špagate mali nejakeho orecha ked ich vlčiak napadol orecha roztrhal a decká dohrýzol,otec detí ,ktoré ešte ako tak držali po kope,vytrieskal najprv decka že si nedavali pozor,jedna sa ušla mamke že ich pustila von,vlčiak bol zastrelený majitelovi medzi nohami,majitel neotvoril ani usta lebo medzi nimi mal zaseknutý očkovací preukaz,a čosi sa ušlo aj dvom nahodne okolo iducim polovníkom ktorí sa pričinili k tomu že možno nedošlo k najhoršiemu.A záver -všetci sme si vydýchli že sa nestalo nič horšie a tak to aj skončilo.

Ned, 03.01.2010, 23:52
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
V tomto pripade polovnici nechtiac boli poskodeny (nejakym fackami ci len slovne ?), aj ked zakon bol na ich strane, nakolko mali pravo (mozno aj povinnost ?) pouzit zbran za ucelom sebaobrany ci obrany ineho cloveka pred zvieratom (presnu definiciu neviem).

A co bolo pointou toho prispevku ?

Riesime tu opodstatneny odstrel psa, vers. odstrel psa s otaznikom
(nemusim zrovna vam polovnikom hovorit nieco o tom, ze majitel psa sa moze dozadovat nahrady skody, ak nebbol odstreleny podla prislusneho pismena prislusneho pragrafu, nehovoriac o moznosti zalovat ho za trestny cin tyrania zvierata, myslim, ze aj take nieco zakon pozna).

Pon, 04.01.2010, 0:22
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
vypravala som sa prave s dvoma policajtami, hadam sa to pohne dalej...nevzdavam to citim sa v prave...
...este sa spytam, kolko podla vas prejde pes s priestrelom brucha?...psa som si nasla 10 m od domu a 2m od stajne v ohrade....dom mi stoji uprostred pozemku....nepytam sa ironicky, pytam sa lebo ma to zaujima....
....dalsia vec, bol to slovensky cuvac..pastiersky pes...

.....17. novembra ten dzindzik strielal z pistole a nie pusky...

suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE

Naposledy upravil Leona dňa Pon, 04.01.2010, 1:06, celkovo upravené 1

Pon, 04.01.2010, 0:26
Profil ICQ WWW
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pridavam nacrt aby bolo jasne kde a ako to bolo...
ta cierna machula v ohrade je Buba..lezala tvarou k luke..zadkom k ohrade c.2...v ohrade 1. kone momentalne nemam..
Obrázok

suzuki samurai

Pon, 04.01.2010, 0:38
Profil ICQ WWW
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ak chceš hneď zajtra môžeš podať trestné oznámenie na 17 pištolníka zo všeobecného ohrozenia preto že nejednal ani v krajnej núdzi ani nutnej obrane / iba v týchto dvoch prípadoch môže polovník ako každý občan vlastniaci ZP použiť krátku gulovú zbraň na strelbu /. Ťažko povedať aký kus vie takto postrielaný pes prejsť. Ak je priestrel bez väčšieho zásahu ciev tak veeľmi vela. Na silvestra nás podobne postrielaný diviak ťahal kilometer a museli sme ho dostrelovať. Pri domácom zvierati ho to po zásahu určite ťahá domov do bezpečia. V tom prípade nemusala byť daleko od domu. Tažko sa to dá odhadnúť. Daj spraviť každopádne pitvu. Takýto magor fakt nemá čo mať zbraň.

Pon, 04.01.2010, 1:25
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Majo kluuud. Ja viem ze som citoval iba text niekym od niekoho a nie vyhlasku ci zakon, preto som dal aj link zo zdroja co je web NRSR.

To ze sa dvaja ludia so zbranou pozeraju ako pes hryzie dve deti je co? este vacsia ubohost ako zastreleny Leonin pes. ale o tom som nechcel.

edit: neda mi to...

ja keby vidim ako nas vlciak utoci na cloveka tak budem prvy kto ho bude atakovat a nemyslim slovne, skor vsetkymi prostriedkami.

Pon, 04.01.2010, 7:49
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ranný telefonát z polovníkom - citujem:

Čo psa?
Do brucha?
Tvoju suku?-nie

bol to v y j e b a n ý hajzel keď strelil psa na mäkko a tým pádom ho nechal trápiť sa. Na mäkko znamená nezasiahnuté životne dôležité orgány a zviera postupne uhynie väčšinou na vykrvácanie. Toto môže byť podľa postrelenia aj osobné alebo k o k o t nevie strielať. Tomu hajzlovi by som ruky dolámal že nechal to zviera trápiť sa a nevie k o k o t strielať. Keby to vedel kto to bol dolámem mu všetky pušky hajzlovy skurvenému.

brokovnica zanecháva špecifikú stopu
gula - malorážka ostane vo vnútry
gula - gulovnica, na vstupe malá diera, na výstupe veľká
gula - pištol, veľa záleží od vzdialenosti a projektilu

tak či tak urobiť RTG či tam náhodou nebude projektil
urobiť pitvu
podať trestné oznámenie

Zviera strelené na mäkko môže prejsť pár km, stoviek metrov kým nevykrváca.

---------------------------------------------------------------------------------

na tej mapke to mohlo byť kludne na tej ceste, že sa dotyčný cítil byť ohrozený od psa

Pon, 04.01.2010, 10:04
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
trestné oznámenie môžeš podať v bár ktorú dennú alebo nočnú hodinu na najbližšom útvare PZ. Musia ho prijať a keby to patrilo podľa miesta príslušnosti inému oddeleniu sú povinný ho odovzdať-predať ďalej.
-----------------------------------------------------------------------------------

pitva by mala preukázať o aký projektil sa jednal, veľkosť ráže a podľa toho určiť aspoň typ zbrane. Ak máme typ zbrane už môžeš podozrievať určitú skupinu držiteľov týchto zbraní vo svojom okolí.
Ak sa nájde projektil priamo v tele, pozbierajú sa všetky zbrane na okolí na expertízu ( legálne držané ).
Škodu vyčísliť čo najvyššiu ako sa len dá, podložiť preukaz pôvodu ak bol s PP, malo zviera patričný výcvik-skúšky.

Pon, 04.01.2010, 10:09
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať re
Tibor pointa je že ked majitel psa nedodržuje zakon a vyhlašku tak mu psa skôr či neskôr niekto odpraví a nemusí to byť polovník,a ešte ti riadne môže nahádzať po papuli.

Pon, 04.01.2010, 15:31
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Suhlasim. Preto sa snazim rozmyslat tak 1-2 kroky dopredu za psa, a este mi nic neocakavane nespravil.

Pon, 04.01.2010, 16:27
Rubicon & Samurai Woman
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Majod, niesom si vedoma ze by sa toto mna tykalo..okrem toho volala som s polovnym hospodarom z toho zdruzenia, povedal ze ho to velmi mrzi a ak to bolo neopravnene, drzi palce aby to policia vysetrila..
..keby som opatovne porusovala zakon, asi by mi povedal skor nieco v tom zmysle ze som si o to koledovala.

suzuki samurai

Pon, 04.01.2010, 16:59
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Veľmi ťažká debata, len čo je pravda.
Fakt je ten, že aj keď majiteľ psa ani jeho pes nedodržujú zákon, nemajú veľa možností stretnúť so zbraňou iného človeka než poľovníka. Takže to strieľanie by nemalo byť až také bežné... ale nie o tom som chcel.
- Na margo streľby z pištole (krátka guľová zbraň) na verejnosti - to nemá nič do činenia s poľovníkom ani poľovníctvom a v popisovanom prípade (17. november) ide o trestný čin.
- Z pitvy zvierať je možné určiť typ strely a následne zbrane použitej pri streľbe - to môže viesť k určeniu cieľovej skupiny páchateľov.
- Na mojom pozemku proste strieľať dovolím len na moje výslovné povolenie a podmienky (v súlade so zákonmi) stanovím ja. Právo na ochranu majetku stojí nad poľovným právom.

Leona, ak ti to pomôže prežiť a prebolieť stratu, budem mať šteniatko/a hovawarda (už sú na svete), je to strážny pes, ktorý sa vyznačuje teritoriálnym chovaním a v zásade neopúšťa vlastný pozemok. Lanské štence sme dali na lazy, lebo tam ploty ani ohradníky nie sú (a za čo?) a problémy s behavými psami sme mali. Teraz (klopem na drevo aj na hlavu) to vyzerá dobre, za medze nejde ani za svet, tak uvidíme. Všetko čo je jeho (kozy, kocúr, zajace) stráži ako oko v hlave. Nie je to pastiersky hajčiar, ale to nie je ani čuvač, i keď sa to traduje, pásť som čuvača ešte nevidel - na salašoch plnia funkciu ochrany pred medveďom a strážia. Na pasenie mám borderku, ale tú nedám ani za svet. Ak chceš, ozvi sa.
Howg

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Pon, 04.01.2010, 18:23
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja mám otázku na Pánov polovníkov. Je treba u polovníkov nahlásiť-zapísať použitie zbrane v revíri, prípadne aj odstrel škodnej či psa???

Lebo použitie krátkej zbrane pri nutnej obrane a krajnej núdzi, aj keď sa nič nestane, je podla zákona povinné okamžite nahlásiť na polícii.

Pon, 04.01.2010, 19:11
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ano kazdy jeden vystrel by mal byt zapisany v knihe vychadzok, presny cas, miesto a zbran z ktorej sa strielalo a tiez vysledok. Ale opakujem MAL by.

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Pon, 04.01.2010, 19:22
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný