Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 18.07.2025, 22:19
Dnes je piatok 18. júla 2025, meniny má Kamila a zajtra Dušana

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 240 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Ďalší
 Vybava auta - alebo co so sebou vlacite, a preco ... 
Autor Správa
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja momentalne : 20l kanister, komplet kluce o 8 - 32,hasaky, sekera, zdvihak, rozne svorky, nejake rurky, vrtacka, flexa, zvaracka + cela dielna. :D ale len dovtedy co skoncim z upravami.

Pia, 20.10.2006, 13:01
Profil WWW
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
este nikto nespomenul

- startovacie kable ale fakt startovacie nie z Baum....
- supravu na opravu defektu

2dano: tie káble plneý súhlas - hlavne ak máš diesel. Ale keď tie Baumaxové sa tak krááásne tavia :-D

- súprava na opravu defektu je fasa vec, aj tie knôty do bezdušoviek, ale momentálne sú mi nanič, páč z donútenia mám všade duše :(

Pia, 20.10.2006, 13:47
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
palo-cherokee píše:
- súprava na opravu defektu je fasa vec, aj tie knôty do bezdušoviek, ale momentálne sú mi nanič, páč z donútenia mám všade duše :(

Poznam taku situaciu ked mi nejaka dobra dusa na Felde urobila do kazdeho kolesa po 4 diery.....nastastie som dal duse a OK.

Pia, 20.10.2006, 15:15
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
štartovacie káble - pre mňa u diesla štandardne povinná výbava... :wink:

Pia, 20.10.2006, 18:01
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
štartovacie káble - pre mňa u diesla štandardne povinná výbava... :wink:

Ja to nosim hlavne koli druhym.....

Pia, 20.10.2006, 18:29
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
....ale aj tak som pokročil ďalej... ja som štartovacie káble pre seba už integroval do auta a na druhý koniec som rovno primontoval druhú baterku :lol: :lol: :lol:

Pia, 20.10.2006, 18:36
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
niečo o dvoch baterkách mi samividí spomínal aj Palo Cherokee :smt017 určite to nie je zlé riešenie,ale máš to zapojené tak,že sa ti aj dobíja,alebo ju vozíš iba ako zálohu :?:

Pia, 20.10.2006, 22:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
....ale aj tak som pokročil ďalej... ja som štartovacie káble pre seba už integroval do auta a na druhý koniec som rovno primontoval druhú baterku :lol: :lol: :lol:

Tiez som uvazoval nad takym riesenim pomocou WARN konektora ale nakoniec som od toho upustil lebo kable pouzivam aj na ine pracovne ucely.

Pia, 20.10.2006, 22:36
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jacko píše:
niečo o dvoch baterkách mi samividí spomínal aj Palo Cherokee :smt017 určite to nie je zlé riešenie,ale máš to zapojené tak,že sa ti aj dobíja,alebo ju vozíš iba ako zálohu :?:

Aj takyto system bol popisovany na starom fore....ja osobne mam dvojicu bateriek. Ked vypnes klucik jedna je ulne odpojena. Takze ak sa ti jedna vybije jedna ti este ostane ta sa nemoze vybit. Ked zapnes klucik dobijane su obidve baterky.

Pia, 20.10.2006, 22:39
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jacko píše:

Druhá baterka je trakčná a je zapojená (cez 1000A relátko Warn) na naviják. Baterky sú navzájom prepojené hrubým drátom v ktorom je ručný 1000A odpojovač z náklaďáku (aj tam by malo byť relátko Warn...ale nevošlo sa do rozpočtu :cry: ) Na krátke jazdy po meste sa ani neobťažujem druhú baterku pripájať, ak idem ďalej, tak ju obvykle pripojím. Pri navijákovaní sú baterky samozrejme spriahnuté. Občas zmeriam aký prúd teče medzi baterkami (obvykle 0,02A a pod.) prípadne na každú baterku zvlášť dám nabíjačku a obzrem kolko si vezme. Konkrétne včera si štartovacia brala 2A a trakčná tak 0,5A Takže ich pri najbližšej dlhšej jazde zase prepojím, aby sa vyrovnali.

Keď som naopsledy pri experimentovaní z bufikom vytrieskal štartovaciu (nepretočila motor) tak som precedil pomedzi zuby niečo necitovatelné, zapojil odpojovač a patrol točil jak ventilátor.... :P

Pia, 20.10.2006, 22:43
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no moja baterka už dožíva,tak by som chcel kúpiť novú.rozmýšlal som o tej,ako predáva Radooff,ale je dosť drahá,tak rozmýšlam nad druhou alternatívou a to sú dva akumulátory nejako prepojené-napr. ako máš ty :-D Palo Cherokee mi povedal,že podla rodného listu mojho auta tam mám asi 117 ampérový alternátor.možno by to aj utiahol,len sa musím spýtať nejakého elektrikára.ak by som to chcel zrealizovať,tak by si mi poskytol radu,ako to zapojiť :oops:

Pia, 20.10.2006, 22:48
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
Jacko píše:

Druhá baterka je trakčná a je zapojená (cez 1000A relátko Warn) na naviják. Baterky sú navzájom prepojené hrubým drátom v ktorom je ručný 1000A odpojovač z náklaďáku (aj tam by malo byť relátko Warn...ale nevošlo sa do rozpočtu :cry: ) Na krátke jazdy po meste sa ani neobťažujem druhú baterku pripájať, ak idem ďalej, tak ju obvykle pripojím. Pri navijákovaní sú baterky samozrejme spriahnuté. Občas zmeriam aký prúd teče medzi baterkami (obvykle 0,02A a pod.) prípadne na každú baterku zvlášť dám nabíjačku a obzrem kolko si vezme. Konkrétne včera si štartovacia brala 2A a trakčná tak 0,5A Takže ich pri najbližšej dlhšej jazde zase prepojím, aby sa vyrovnali.

Keď som naopsledy pri experimentovaní z bufikom vytrieskal štartovaciu (nepretočila motor) tak som precedil pomedzi zuby niečo necitovatelné, zapojil odpojovač a patrol točil jak ventilátor.... :P

Vydis keby si mal medzi baterkami odpojovac elektricky tak by sa ti baterky dobijali pravidelne....

Pia, 20.10.2006, 22:51
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kromě velkého množsví různého nářadí,a dalších věcí co tu byly řečené, ještě: kladku, zemní kotvu palici, pákové nůžky, když človék potřebuje ucvaknout nějakej ten zámek u závory a není vyhnutí,kolečkovej hever, kabely elektroinstalace, různé autokonektory, pár hadic a hadicovej sponek, multimetr-el.měřák. metr, kanystr z vodou, brzdovou kapalinu, trochu oleje do motoru a serva, mlastový stahovací pásky,plechovku různých šroubů a matek, duši a ventilky, kurty a lana a další věci, které si ted nevibavím, jo a hasičák.

Sob, 21.10.2006, 8:46
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
HONZA.S píše:
Kromě velkého množsví různého nářadí,a dalších věcí co tu byly řečené, ještě: kladku, zemní kotvu palici, pákové nůžky, když človék potřebuje ucvaknout nějakej ten zámek u závory a není vyhnutí,kolečkovej hever, kabely elektroinstalace, různé autokonektory, pár hadic a hadicovej sponek, multimetr-el.měřák. metr, kanystr z vodou, brzdovou kapalinu, trochu oleje do motoru a serva, mlastový stahovací pásky,plechovku různých šroubů a matek, duši a ventilky, kurty a lana a další věci, které si ted nevibavím, jo a hasičák.

...to vsetko sa rovna PRAGA V3S - pojazdna dielna.....a offroudaci to vozia v podstatne mensich autach......ale su aj taky co nic nemaju a cakaju cudzu pomoc. Co s takymi ???

Sob, 21.10.2006, 9:18
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nakopat do hyždí, mě naštve když v zimě mě staví někdo z břichoplazkou abych ho vytáhl ze škarpy a nemá ani zapojený a připravený lano, on ho neůbec a ani neví kam ho uvázat.

Sob, 21.10.2006, 21:56
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 240 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný