Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 18.07.2025, 22:52
Dnes je piatok 18. júla 2025, meniny má Kamila a zajtra Dušana

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 240 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Ďalší
 Vybava auta - alebo co so sebou vlacite, a preco ... 
Autor Správa
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
HONZA.S píše:
Nakopat do hyždí, mě naštve když v zimě mě staví někdo z břichoplazkou abych ho vytáhl ze škarpy a nemá ani zapojený a připravený lano, on ho neůbec a ani neví kam ho uvázat.

:smt082 :smt042 Bohuzial, je to tak ..

Ned, 22.10.2006, 13:32
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
HONZA.S píše:
Nakopat do hyždí, mě naštve když v zimě mě staví někdo z břichoplazkou abych ho vytáhl ze škarpy a nemá ani zapojený a připravený lano, on ho neůbec a ani neví kam ho uvázat.

...hehe .. a úplne najlepšie je, ak v závaji zaparkovaný kandrdas má modernejšie auto, ktoré má šroubovacie vlečné oko. Je prakticky isté že postihnutý :
a.) ... netuší, čo to "šroubovacie oko" je
b.) ... nevie kam sa to má zašroubovať
c.) ... nevie kde ho v aute má, alebo nevediac na čo to je to už vyhodil
d.) ... bude sa do krvi hádať že nič také nemá a ani nemal
e.) ... bude škemrať "veď to niekam uviažte" a nedá si povedať že o plastový nárazník ani o stabilizátor to fakt nepôjde

Otázka do pléna :
Nevie nikto kde má ťažné oko taký ten supermoderný VW dodávka? Jeden urobil v NR zápchu keď zvädol v križovatke a keď som ho chcel odtiahnuť bokom, chlapík nevedel ako sa to ťahá. Oko sme nenašli, ale po vylúpnutí plastovej krytky na nárazníku sa objavil nosník konštrukcie (ale nie oko) Nakoniec som o nosník omotal kus reťaze čo vozím a do nej už sa dal chytiť šekel a lano. Fungovalo to, ale obávam sa že to konštruktér tak nemyslel.

Ned, 22.10.2006, 18:19
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To se mi stalo s Frontérou, jeden nejmenovaný bývalý vedoucí děckého pěveckého sboru má půl killaku za mnou chalupu, sjel sw cesty , bylo dost sněhu a nwevěděl kde má tažný oko, bylo šroubovací a já jsem mu jej našel v kufru, zašrouboval a koukal jak puk. Když jsem se snažil Frontéru II dostat zpět tak jsem se divil, že mu nehrabe předek. On nevěděl ani kde se zapíná, jeho žena do toho vlezla zapla a pak jsem ji bez problémů vytáh. Jezdil stím přes rok a nevěděl jak zapnout 4x4. Nechápu a to si prý koupil aby se v zimě dostal na chalupu. Ted má novou Toyotu Land Cruser ale zase už nemá manželku tak nevím jak s tím jezdí ale ta toyta je permanetní 4x4 a uzávěrky stejně neví na co jsou.

Ned, 22.10.2006, 20:47
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Este lepsie je ak tahas stary Favorit a na gurtni ostane odhnite tazne oko a naraznik..... :D

Ned, 22.10.2006, 21:15
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
Este lepsie je ak tahas stary Favorit a na gurtni ostane odhnite tazne oko a naraznik..... :D

nemusí byť ani Favorit a oko tiež nemusí byť odhnité. Na gurtni ostane aj tak. :-( Tie dnešné povozy majú tie oká z nejakého divného materiálu :shock: Minule som ťahal zo škarpy (z potoka) nový Peugeot 607 a z úžasom som sledoval, ako na oku najprv praskol zvar, potom sa ohlo ako stebielko a nakoniec som ho vydrapil z onoho otvoru aj s kusom strhnutého závitu :?

Pon, 23.10.2006, 9:11
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A nejako sa divíte??? Šak to su auta na par rokov potom predať nie ako mi auto čo nam služi dlho. Keby len toto ale čo mam kamošov čo maju servisi tak sa nestačím diviť. Na niektorých aj výstuhu narazníka ohneš v rukach a daš do povodneho stavu :-D :-D

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Pon, 23.10.2006, 9:14
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak ak spominate tahanie,tak som si to za tyzden dvakrat vyskusal.V prvom pripade som vytahoval babu z priekopy ale najlepsie na tom bolo ,ze jej priatel ju tam nechal a isiel zhanat traktor a ona chudera ani kluce od auta nemala,kolesa vytocene,volant zamknuty, :cry: ale JEEP ju vytiahol jedna basen :lol: Druhy pripad to uz bolo tahanie,na gurtni ,ale po tychto skusenostiach mi do auta pribudla TYC NA TAHANIE. :smt023 Lebo ked vidim v spatnom ako sa na mna lepia ked ich taham tak som si radsej kupil TYC. :wink: Rado ju ma tiez v ponuke :smt039

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Pon, 23.10.2006, 9:31
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
HONZA.S píše:
Ted má novou Toyotu Land Cruser ale zase už nemá manželku tak nevím jak s tím jezdí ale ta toyta je permanetní 4x4 a uzávěrky stejně neví na co jsou.

:smt043 :smt044 :smt082

Pon, 23.10.2006, 9:36
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:

To su len chrapunske reci. Ja som na favorite vytahoval z priekopy oktavku a nic sa mi neohlo ani neutrhlo. :-D

Co je na tom zvlastne, ze niekto netusi co je srobovacie oko a kam ho ma zasrobovat? Nie kazdy berie svoje auto ako konicek. Pre mnohych ludi je to proste premiestnovacie zariadenie, za ktore dali peniaze a tak musi fungovat.

Naposledy upravil celbos dňa Pon, 23.10.2006, 9:59, celkovo upravené 1

Pon, 23.10.2006, 9:50
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
celbos píše:
Co je na tom zvlastne, ze niekto netusi co je srobovacie oko a kam ho ma zasrobovat? Nie kazdy berie svoje auto ako konicek. Pre mnohych ludi je to proste premiestnovacie zariadenie, za ktore dali peniaze a tak musi fungovat.

Noo, to je sice pravda, ale zakladne veci ako rozlozit trojuholnik, a uviazat lano by mohol vediet ... Aj vymenit ziarovky a poistky :-D Peace ...
To o ziarovkach beriem spet ... NEviem kde som to cital (na starom fore?), ale niekto pisal, ze na novych autach sa uz ziarovky nejaku vymenit inac ako v service (myslim kadejake kombinovane xenony) ...

Naposledy upravil finder dňa Pon, 23.10.2006, 9:58, celkovo upravené 1

Pon, 23.10.2006, 9:54
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
celbos píše:

Nechcem sa hádať, ale zvláštne je na tom to, že to nevie a má vodičák !
Nás takéto veci učili v autoškole. Takisto ako vymeniť koleso, žiarovku...
A je to aj v návode na obsluhu, s ktorým by sa mal každý užívateľ minimálne zoznámiť. A keď nič iné, tak ťažné lano je v povinnej výbave a teda treba ho vedieť použiť. Takisto ako napríklad lekárničku. Akurát že neposkytnutie prvej pomoci je trestné a neznalosť obsluhy vozidla nie :twisted:

Pon, 23.10.2006, 9:55
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Noo, to je sice pravda, ale zakladne veci ako rozlozit trojuholnik, a uviazat lano by mohol vediet ... Aj vymenit ziarovky a poistky :-D Peace ...

No povedz to nejakej zenskej, ktora nevie ani naco jej sluzi spetne zrkadlo, ako napriklad ta co pred tyzdnom do mna nacuvala.

Pon, 23.10.2006, 9:57
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
celbos píše:
No povedz to nejakej zenskej, ktora nevie ani naco jej sluzi spetne zrkadlo, ako napriklad ta pred tyzdnom co do mna nacuvala.

Baby maju zrkadla vyhradne na malovanie, idealne za jazdy ... To si nevedel ??? :-D

Ale z ineho sudka, ked sme pri cuvani ...
Kopcek, prvy fekal (V3S ?), ja, nejake bruchoplazky ...
V polovici kopceka, mu to zacalo kuri, pozeram, spomalujem ... Spravim si odstup, reku keby nieco .. Aj tak bolo, tomu blbcovi to zle brzdilo ... Tak som zaradil spiatocku (aby si typek za mnou uvedomil ze cuvam), a zacal sa spustat. Typek trubil, ale za chvilu mu docvaklo ze sa fekal nejako divno priblizuje ... NAstastie ubrzdil, a ja napriek plnej ciare a kopcu, som sa rozhopdol ho obist ... Podarilo sa ... Legenda-nelegenda, suvixy z cesty prec ... Nechapem ako presiel cez STK ...

Pon, 23.10.2006, 10:00
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
palo-cherokee píše:
Nechcem sa hádať, ale zvláštne je na tom to, že to nevie a má vodičák !
Nás takéto veci učili v autoškole. Takisto ako vymeniť koleso, žiarovku...
A je to aj v návode na obsluhu, s ktorým by sa mal každý užívateľ minimálne zoznámiť. A keď nič iné, tak ťažné lano je v povinnej výbave a teda treba ho vedieť použiť. Takisto ako napríklad lekárničku. Akurát že neposkytnutie prvej pomoci je trestné a neznalosť obsluhy vozidla nie :twisted:

No mna v autoskole nic z toho neucili. Uplne suhlasim, ze vodic by mal taketo veci ovladat. Ale je to podobne ako s tou prvou pomocou. Aj ked postkytnut prvu pomoc je povinne, ale mat znalosti o prvej pomoci uz povinne nieje. A vela vodicov (z tohoto fora) by urcite nevedelo spravne poskytnut prvu pomoc, podobne ako niektori vodici netusia ako zapojit lano, ci vymenit ziarovku.

Pon, 23.10.2006, 10:15
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vcerajsia buracka mi pripomenula - kto so sebou mate co na vyznacenie vzajomnej polohy aut pri buracke ? Cez leto je to easy - kus tehly sa da najst, ale co v zime ? Asi si kupim nejaky kriklavy sprej ... Ten oranzovy ake su aj vesty, na snehu pekne krici ... :-D

Pon, 23.10.2006, 10:18
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 240 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný