Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 07.05.2025, 1:11
Dnes je streda 7. mája 2025, meniny má Monika a zajtra Ingrida

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 165 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Ďalší
 Nissan Patrol GR Y61 
Autor Správa
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ked tam da aspon 33" ATcka alebo MTcka ... to bude hned o inom :) a este k tomu IM :) :P mnam

Pia, 09.02.2007, 23:28
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dnes som kupil tento odpojovac k navijaku.

Obrázok

Obrázok

Zaujimala by ma takato vec , ci mate niekto s tym skusenost ?
Odpojovac sa dava samozrejme medzi navijak a bateriu...co keby som dal este pred odpojovac nieco na co by som napojil kable,ktore by mi isli dovnutra auta na "tlacitko" , ktore by mi to zapinalo a vypinalo?
Odpojovac by bol vlastne stale zapojeny(on) , len tlacitkom vyvedenym do kabiny by som v pripade potreby zapinal a vypinal(privod stavy do navijaku) ? nemusel by som tym padom kazdy krat otvarat kapotu a odpojovac rucne zapinat a vypinat. Takto by som to robil cez tlacitko.
Co vy na to ? je to realne ?

Pon, 12.02.2007, 21:09
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
a načo by Ti bol stále zapojený odpojovač?

ak to nechceš mať pod kapotou, ale v priestore pre posádku, tak šupni odpojovač tam...
osobne by som ho dal pod kapotu a keď chceš pohodlie, tak zvol bezkáblový dialkový ovládač (cca 5 000,-), alebo káble (zásuvku ovládania) vyveď k vodičovi...
odpojovač pod kapotou Ťa nezabije, aj tak vylezieš von obzrieť si, ako si pri zapadnutí na tom , tak dvihnúť kapotu pritom zvládneš...

- pozor na kvalitu spojov na kontaktoch odpojovača, daj si ich urobiť veľkou letovačkou niekomu, kto to vie dobre...

Pon, 12.02.2007, 21:27
Odpoveď s citáciou
Poslať 
JanoJP: jedna sa mi o to , ze ked niekde ostanem a budem sa ledva skriabat z auta , tak bude pre mna problem len uvolnovat lano ked budem lezat na kapote - v tom pripade si neviem predstavit otvorit kapotu a zapnut odpojovac...kridla este nemam :-D prave preto sa mi jedna o lepsie umiestnenie odpojovaca...

Takze asi najidealnejsie bude cez kable priviest odpojovac napriklad niekde k miestu vodica a odtial si ho budem moct zapnut/vypnut ... hm ? ;-)

Pon, 12.02.2007, 21:31
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja by som ho dal tesne za baterku aj za cenu mierneho nepohodlia,ono naviják si može zobrať 400A a pri riešení že odpojovač je v kabíne tak nemáš chránený prívod od baterky k odpojovaču,čo može byť nebezpečné/bochráň havarka, predratá izolácia../káble k navijáku by mali byť čo najkratšie lebo pri takom nízkom napetí treba rátať aj so stratami

Pon, 12.02.2007, 22:12
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Matúš, ja viem, o čo Ti ide, ale nenadarmo sa odpojovač dáva pod kapotu...a keď mu nájdeš miesto niekde hneď z kraja, nebude problém ho zapnúť, ver mi a budeš to mať bezpečnejšie...

Pon, 12.02.2007, 22:19
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
Matúš, ja viem, o čo Ti ide, ale nenadarmo sa odpojovač dáva pod kapotu...a keď mu nájdeš miesto niekde hneď z kraja, nebude problém ho zapnúť, ver mi a budeš to mať bezpečnejšie...

Ok , tak dam na vas ... ;-)

Marcek4x4: dik ;-)

Pon, 12.02.2007, 22:22
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Caf ked si to chcel riesit gombikom do auta tak si nemal kupuvat odpojovac baterie ale kupit original udpojovac navyjaku maju ho v CBone je to warn a ten funguje na takom principe ako chces len ho das medzi bateriu a navijak a do pelubovky pridas jeden gombik ktorim ho vypinas a zapinas cena je nieco okolo 2tisicok tusim neviem presne ale ked uz si dal 800sk za tam ten stoho si sprav nudzovy odpojovac baterie Obrázok

Uto, 13.02.2007, 8:36
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Presne tak to mam aj ja.Taky podkapotovy sa mi zda trosku negustiozny,aj ked samozrejme funkcny....

Uto, 13.02.2007, 11:52
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak som kupil nakoniec iny odpojovac - 2000A ... po rade Ceskych kolegov.

Obrázok
Obrázok

To cez tlacitko budem riesit mozno niekedy v buducnosti , zatial je najdolezitejsie aby som ho mal uz konecne zapojeny :lol:

Str, 14.02.2007, 17:52
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Rozhodne neťahaj silové káble do kabíny, pri väčšej dĺžke by si musel dať aj hrubšie káble kôli odporu. Odpojovač by mal byť čo najbližšie pri baterke, aby si nemal kábel pod napätím. Ja mám ten čo poisoval Shedou1 a funguje bez poruch cca 5 rokov a taký istý používam na duálnom baterkovom systéme na pripájanie záložnej baterky a tak isto O.K. :-D

Str, 14.02.2007, 22:14
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tomrs píše:
Rozhodne neťahaj silové káble do kabíny, pri väčšej dĺžke by si musel dať aj hrubšie káble kôli odporu. Odpojovač by mal byť čo najbližšie pri baterke, aby si nemal kábel pod napätím. Ja mám ten čo poisoval Shedou1 a funguje bez poruch cca 5 rokov a taký istý používam na duálnom baterkovom systéme na pripájanie záložnej baterky a tak isto O.K. :-D

Jasne. Uz mame vybrate miesto kde bude a je to cca 20-30cm od baterky ;-) len vymyslime drziacik na neho a je to :-D

Str, 14.02.2007, 23:02
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
shedou1 píše:
Caf ked si to chcel riesit gombikom do auta tak si nemal kupuvat odpojovac baterie ale kupit original udpojovac navyjaku maju ho v CBone je to warn a ten funguje na takom principe ako chces len ho das medzi bateriu a navijak a do pelubovky pridas jeden gombik ktorim ho vypinas a zapinas cena je nieco okolo 2tisicok tusim neviem presne ale ked uz si dal 800sk za tam ten stoho si sprav nudzovy odpojovac baterie Obrázok

fajn zariadenie určite, je to na princípe elektromagnetickej cievky, že?
Inak aby sme boli spravodlivý, je to elegantné riešenie, ale okrem ceny má určite aj tú nevýhodu, že môže skôr zlyhať, ako čisto ručná mechanická záležitosť u klasického odpojovača - aj keď aj ten vie zlyhať (skorodované kontakty)...
- páči sa mi to, ale ak musím v blate k navijaku minimálne kôli lanu, tak nemôže byť problém zapnúť rozpojovač pod kapotou - takže vidím to ako dve rôzne ale obe dobré riešenia :wink: a každé so svojimi kladmi i zápormi :smt025

Štv, 15.02.2007, 0:42
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Obrázok

Obrázok

Takto elegantne sa dnes vyriesila montaz odpojovaca :-) a konecne som funkcnyyyy :-D

Štv, 15.02.2007, 17:50
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A umy si motorovy priestor! Neviem,ako mozes zit s takym bordelom pod kapotou! :-D :-D :-D

Štv, 15.02.2007, 21:51
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 165 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný