| Dnes je piatok 31. októbera 2025, meniny má Aurélia a zajtra Denis, Denisa 

|   | Stránka 1 z 1 
 | [ Príspevkov: 15 ] |  |   Pajero Sport - sťahovanie okien... 

| Autor | Správa |  
			| bikker Učeň 
   | Zdravím všetkých...mám taký problémik, toď nedávno mi odišiel alternátor(prebíjal, púšťal zo seba viac ako by mal), ale to je už vyriešené...ale keď som ho nahodil a zapojil všetko ako treba, tak mi začalo blbnúť otváranie a zatváranie okien, vlastne nejde vôbec, akurát jedno okno mi ide iba dole a hore vôbec, v jednom len cvaká...jeden kamoš hovoril, že je to v riadiacej jednotke, že keď bola dlhšie odpojená od batérie tak potrebuje chvíľu kým sa dá dohromady...môže to byť vlastne tak, či je v tom niečo iné?... 

|  
			| Uto, 05.10.2010, 8:20 | 

|  
		|  |  
			| Roland OFFROAD Expert 
   | no systemy riadenia vo vozidlach su konstruovane tak aby bola zvysena odolnost voci kratkodobym vypadkom alebo kolisaniu napatia v sieti.
to znamena ze system nemoze zblbnut po odpojeni a zapojeni. Samozrejme pripadna vinimka potvrdzuje pravidlo (to je strasny drízd)
 _________________R-servis Nitra Levická 7 +421 915 405 549 roland@r-servis.sk http://www.r-servis.sk  OPRAVY AT PREVODOVIEK, MOTOROV, AUTOSERVIS 

|  
			| Uto, 05.10.2010, 9:02 | 

|  
		|  |  
			| bikker Učeň 
   | Roland píše: no systemy riadenia vo vozidlach su konstruovane tak aby bola zvysena odolnost voci kratkodobym vypadkom alebo kolisaniu napatia v sieti.to znamena ze system nemoze zblbnut po odpojeni a zapojeni. Samozrejme pripadna vinimka potvrdzuje pravidlo (to je strasny drízd)
....a čo znamená krátkodobé vypadnutie napätia?...teda vlastne ako sa to dá nejako časovo vyjadriť?...lebo batéria bola vypnutá asi týždeň a pol....

|  
			| Uto, 05.10.2010, 9:14 | 

|  
		|  |  
			| Roland OFFROAD Expert 
   | ani dlhodobe ked to nastalo po tom odpojeni tak muselo dojst k poruche nieje to normalny stav _________________R-servis Nitra Levická 7 +421 915 405 549 roland@r-servis.sk http://www.r-servis.sk  OPRAVY AT PREVODOVIEK, MOTOROV, AUTOSERVIS 

|  
			| Uto, 05.10.2010, 9:17 | 

|  
		|  |  
			| bikker Učeň 
   | ...v rámci poruchy okien sa ešte objavili trochu iné trable...dosť kolíše voľnobeh, niekedy sa ani neudrží a proste "skape"...a ešte keď dám kľučik do polohy tesne pred štartom, tak z motorovej časti je počuť taký cvakavý zvuk, ktorý trvá asi tak 3 sekundy, ako keby sa chcelo zopnuť nejaké relatko, alebo neviem ako by som to presnejšie opísal.... 

|  
			| Uto, 05.10.2010, 14:51 | 

|  
		|  |  
			| Rudi Mitsubishi Man 
   | Skús odpojiť baterku na 5 minút možno sa to reštartne a čo to máš benzín alebo diesel? _________________
 Každý raz začínal!Nemalo by sa na to zabúdať!
 Offroad nie je o autách,ale o ľuďoch!

|  
			| Štv, 07.10.2010, 7:11 | 

|  
		|  |  
			| Tunki OFFROAD Expert 
   | Reset môže pomôcť, ale  písal,  že mu to prebíjalo.  Teda mohlo dôjsť k poškodeniu elektroniky (zrejme stabilizácia napätia a zdroje v jednotke) vplyvom zvýšeného napätia.  Nebol by prvý .......a ani posledný.
 Treba pozrieť a premerať napájacie napätia v elektronike.

Ja mám šťastie, že jedinou elektronikou je u mňa automat žeravenia. Teda ak nepočítam dorobené veci odomňa.

|  
			| Štv, 07.10.2010, 7:20 | 

|  
		|  |  
			| bikker Učeň 
   | Rudi píše: Skús odpojiť baterku na 5 minút možno sa to reštartne a čo to máš benzín alebo diesel?...ok, skúsim čo to spraví...a mám benzín 3,0 6V....r.v.00

|  
			| Štv, 07.10.2010, 7:49 | 

|  
		|  |  
			| bikker Učeň 
   | Tunki píše: Reset môže pomôcť, ale  písal,  že mu to prebíjalo.  Teda mohlo dôjsť k poškodeniu elektroniky (zrejme stabilizácia napätia a zdroje v jednotke) vplyvom zvýšeného napätia.  Nebol by prvý .......a ani posledný.

Ja mám šťastie, že jedinou elektronikou je u mňa automat žeravenia. Teda ak nepočítam dorobené veci odomňa.
...no viac menej si mal pravdu...nejakou intuíciou som šiel pekne po poriadku a keďže som vedel že nejaký prúd do okien ide tak som šiel po vypínači, dal som ho premerať a ten čudlík bol fakt špatný (bolo tam odpálené nejaké relatko priamo na tom vypínači) tak sa to vymenilo a okno šlape, tak teraz mi už ostáva opraviť ostatné 3 vypínače...  

|  
			| Pia, 08.10.2010, 10:14 | 

|  
		|  |  
			| bikker Učeň 
   | bikker píše: Tunki píše: Reset môže pomôcť, ale  písal,  že mu to prebíjalo.  Teda mohlo dôjsť k poškodeniu elektroniky (zrejme stabilizácia napätia a zdroje v jednotke) vplyvom zvýšeného napätia.  Nebol by prvý .......a ani posledný.

...no viac menej si mal pravdu...nejakou intuíciou som šiel pekne po poriadku a keďže som vedel že nejaký prúd do okien ide tak som šiel po vypínači, dal som ho premerať a ten čudlík bol fakt špatný (bolo tam odpálené nejaké relatko priamo na tom vypínači) tak sa to vymenilo a okno šlape, tak teraz mi už ostáva opraviť ostatné 3 vypínače...  -------------------------------------
 ..vypínače vymenené a okná šliapu tak ako sa sluší a patríí...
    ...ale,je tam ešte jedno ale...na palubnej doske mi svieti červená kontrolka SRS....čo by v tom mohlo byť?...

|  
			| Pia, 15.10.2010, 9:51 | 

|  
		|  |  
			| marisko OFFROAD Expert 
   | že ti nevystrelia paplóny 
 najskôr je problém v prechodových odporoch konektorov pod sedadlami

|  
			| Pia, 15.10.2010, 20:08 | 

|  
		|  |  
			| bikker Učeň 
   | marisko píše: že ti nevystrelia paplóny 
 najskôr je problém v prechodových odporoch konektorov pod sedadlami
...no to mohlo byť spôsobené tým, že sa dokašlaľ  ten alternátor...
 ...ako by sa to najjednoduchšie dalo zistiť, že na ktorom mieste je asi problém???....

|  
			| Sob, 16.10.2010, 18:17 | 

|  
		|  |  
			| marisko OFFROAD Expert 
   | prečistiť všetky konektory k sedadlám, ísť na diagnostiku, prečítať a odmazať chyby. _________________
 Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4

|  
			| Sob, 16.10.2010, 19:07 | 

|  
		|  |  
			| bikker Učeň 
   | marisko píše: prečistiť všetky konektory k sedadlám, ísť na diagnostiku, prečítať a odmazať chyby....a je možné, že by to mohli byť aj iné konektory ako k sedadlám?...a náhodou neviete niekto poradiť, kto robí v okolí Žiliny alebo najlepšie priamo v Žilina diagnostiku na Pajera okrem importéra?....

|  
			| Uto, 19.10.2010, 12:19 | 

|  
		|  |  
			| marisko OFFROAD Expert 
   | v podstate všetky konektory k airbagom, predpínačom pásov a snímačom obsadenia sedadla _________________
 Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4

|  
			| Str, 20.10.2010, 6:29 | 

|  
		|  |  
		|  |  

|   | Stránka 1 z 1 
 | [ Príspevkov: 15 ] |  |  

| Kto je on-line |  
		| Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |  

|  | Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre