Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 18:20
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 41 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3
 Dve ručné brzdy 
Autor Správa
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
rudy áno videl som je to dobré ale ty nemáš špztky a ja ich mám a neradi by sme boli keby začali hypkať o tých ručných
potom okolo 20:00 dám nejakú fotku a popíšem presne ako mám to v pláne :wink:

Uto, 12.10.2010, 17:49
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja som vydúmal s pomocou macejového obrázka niečo takéto
mohlo by to hádam aj fungovať :wink:
Obrázok

Uto, 12.10.2010, 22:17
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Aj tak sa da, ale pocitaj s tym, ze to spolocne tiahlo (mam na mysli kov, kde koncia lanka) je v tejto chvili pohyblive (kyve sa), ale ty ho budes voci centralnej brzde spravit napevno.
Ak sa bude veglat, a ty zabrzdis niektorou bocnou brzdou, tak ti to nebude fungovat, vyvinies tlak smerom dozadu, a zatiahne sa ti prizdvihnutym tiahlom presne opacne koleso.

To tiahlo kde konc musi byt cez nejaky zodpovedajuci srob uchytene napevno k hlavnej brzde, alebo to tam nejak vystuzit aby sa to neveglalo ...

Hlavna zatiahne obe lanka, ale pomocne musi zatahovat len svoje lanko, a to tiahlo musi voci obom lankam fungovat ako nehybajuci sa protikus.

Chapes co myslim ?

Str, 13.10.2010, 9:48
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finderko kinderko áno chápem a dobre že píšeš no keby si to nenapísal, tak by som sa z časti vybabral ale možno by mi to došlo :wink:
tá fotka, kt. dal Macej tak tam je to originál a je tam to o čo pripevniť takže budem mať čo robiť :wink:

Str, 13.10.2010, 14:19
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Houby, pisem bludy. Som sa nad tym trochu zamyslel, asi to bude fungovat, ako to mas nakreslene, ale zrejme sa ti vymsti kazda vola, ktora by tam nemusela byt ... Bude to treba pomerne detailne namysliet a dotiahnut ...

Str, 13.10.2010, 15:25
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pandik nekomplikuj si zvot a zabudni 3 paky a na spajanie dole pod autom!
Pretoze kazda vec navyse je potencialne kurvitko. Tuningove auta maju taketo paky vacsinou orientovane nazvislo,ale kedze chces zachovat funkcnost, tak cca takto:

Zober dve paky zo zigulika, rozober ich a vyhod z nich ten zaistovaci rapkacik s rohatkou tak, aby NEMALI aretaciu (ked pustis paku, koleso sa odbrzdi) a kazdu daj na jedno lanko. Uprav im rucky tak, aby nezavadzali a nehrkotali (skratit ohnut, vyhodit odistovaci mechanizmus...) - toto je na tvojej fantazii

Namontuj ich vedla seba tak, aby medzi nimi ostalo dostatok miesta na pohodlne uchopenie kazdej z pak.
Z povodnej pandej paky pouzi aretacny mechanizmus a vymysli si nejake spojenie s tymi dvoma - nejaky cap, kolik alebo nieco podobne.

Ak to vhodne navrhnes, tak povodna pandia paka kludne moze ostat aj cela :-)

Str, 13.10.2010, 16:11
Profil WWW
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
palochero no nie je to zlé len keď napríklad sa budem ťahať navijakom bude treba držať ručnú aj ovládač aj kerovať tak potom ako? ja nemám toľko rúk :-D
uvidím... vyskúšam a ak to nepôjde, tak urobím iné
najlepšie sa učí na vlastných chybách tak uvidíme ale ja si myslím že by to vydržalo len treba odviesť tu prácu kvalitne :wink:

Str, 13.10.2010, 18:34
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ctiborko len mi vysvetli ze naco budes drzat rucnu ked s budes tahat navijakom??? :-D :-D

Str, 13.10.2010, 18:57
Profil ICQ
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No aby to nemal navijak take jednoduche :D :D

Str, 13.10.2010, 19:18
Profil ICQ
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to som povedal len príklad :twisted:

Štv, 14.10.2010, 6:45
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
OFFroad4wd píše:
palochero no nie je to zlé len keď napríklad sa budem ťahať navijakom bude treba držať ručnú aj ovládač aj kerovať tak potom ako? ja nemám toľko rúk :-D
uvidím... vyskúšam a ak to nepôjde, tak urobím iné
najlepšie sa učí na vlastných chybách tak uvidíme ale ja si myslím že by to vydržalo len treba odviesť tu prácu kvalitne :wink:

ty mas pandu ak som pochopil tak nepotrebujes ani brzdy ani navijak lebo pandu vytlacis a ked zapadnes tak ju tiez vytlacis alebo ju vytiahnes sak to je taky lahky kocurik
ps k tym brzdam jedine co funguje na 95percent su tie ventily co pise palo ja som skusil toho uz vela a ventily mam dva roky a ozaj funguju vsetko ostatne je p....vina a tiez to nenahradi uzavierku lebo ked ficis a zapadnes tak neni kedy na vselijake odpajanie laniek a ruckobanie s brzdami ak to zafunguje tak vecsinou na takom mieste kde staci zo spolujazcom auto rozkyvat a ficis dalej.

Štv, 14.10.2010, 6:49
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 41 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný