Dnes je sobota 24. mája 2025, meniny má Ela a zajtra Urban
NIVA - minimum elektroniky
Autor |
Správa |
Martin
Ťažký Profík
|
kamtcho píše: Z tych vecsich veci zadny stabilizator ze ked sa ide 100vkou tak zadok uteka, ale to posudit ztial neviem
Ak ťa to trochu hodí aj pri preraďovaní, tak pravdepodobne to budú vybité gumy v tyčiach čo držia zadnú nápravu.
_________________Niva 1.7i, LPG, gurtne, dynamická gurtňa, navijáčik, šekle, lopata, baterka, CB, PMR, motorová píla, kompresor, air jack, menič 12/230V 1500W, nejaké náradie, T3 a ďalšia výbava Samurai s navijákom 9500LB, T3 
|
Pia, 05.11.2010, 12:06 |
|
 |
TomasNM
Učeň
Registrovaný: Uto, 12.01.2010, 20:04 Príspevky: 69 Bydlisko: Nove Mesto nad Vahom
|
Tak sa aj ja pridavam ku gratulacii k novej hracke. Schvalne nepisem "autu". Ak si zrucny a robil si volakedy voziky vychodneho bloku typu Skoda,Lada a pod.,urcite neobanujes. Ja som kupoval Nivu 1.6 z toho isteho dovodu,ze to je neskutocne jednoduche auto na opravy,az je to smiesne. Min.tyzden som sa v sobotu hral s motorom,kde sa mi rozletel tlmic retaze,nastavoval som karbik a predstih,opravoval rozdelovac a pod.a cena tak 10e za novy tlmic a tesnenie. Nehovoriac o tom,ze kopa ND sa da pouzit zo stareho Zigula,ktorych je u nasich "diskriminovanych" spoluobcanov neskutocne vela. Takze zelam vela zdaru a nech sluzi. Mne zatial moja sluzi,aj ked sem-tam musim posluzit ja jej. Jednoducho to je laska a nostalgia za dobou davno prekonanou... To auto ma DUSU a nieje iba ako drsne Patroly,Jeepy,ktore su len kopy zeleza.
_________________ Former Lada Niva 4x4 1.6 driver...
|
Sob, 06.11.2010, 23:06 |
|
 |
gulvas
Koumák
Registrovaný: Pia, 07.05.2010, 12:01 Príspevky: 173 Bydlisko: Surany
|
TomasNM píše: To auto ma DUSU a nieje iba ako drsne Patroly,Jeepy,ktore su len kopy zeleza.
suhlasim, ide len o to ci mas dusu spinavu ako komunisti z vychodu alebo cistu ako cowboys zo zapadu 
_________________- Opel Frontera 2,4i ... bez uprav  - Volvo XC90 136 kW ... leštenka 
|
Ned, 07.11.2010, 20:06 |
|
 |
ladanivapepe
Frajer
Registrovaný: Ned, 14.12.2008, 17:26 Príspevky: 201 Bydlisko: SENKVICE
|
Nie vsetko co vyrobili komunisti bolo zle. Ale asi si myslis, ze vsetko co vyrobili zapadniari bolo super. Preto sa teba asi ani neoplati presviedcat o opaku. Ale konkretne za Nivu hovoria vysledky za ktore by sa ani zapadniari hanbit nemuseli vid DAKAR, rallye FARAONOV a kopec dalsich, a dalsi komunisticky stroj Tatra 815 vyhral tiez par krat DAKAR a co ja viem co este. Tak si nabuduce radsej zakusni do jazyka. Ono v inej rovine by som ti dal za pravdu, ale co sa tyka tej technickej tak ti co si myslia, ze zapad bol daleko pred vychodom, velmi sa mylia. Problem bol v blokovani vynikajucich technickych vynalezov byvalym Sovietskym zvazom, no i napriek tomu sme i my vychodny blok mali auta na ktore mozeme byt pysny.
|
Pon, 08.11.2010, 9:11 |
|
 |
ladanivapepe
Frajer
|
drsne Patroly,Jeepy,ktore su len kopy zeleza.
Tomas s tymto nazorom tiez ale nesuhlasim. Lebo aj Jeep a Nissan urcite maju DUSU.
|
Pon, 08.11.2010, 9:31 |
|
 |
gulvas
Koumák
Registrovaný: Pia, 07.05.2010, 12:01 Príspevky: 173 Bydlisko: Surany
|
ladanivapepe píše: Preto sa teba asi ani neoplati presviedcat o opaku. .
pepe, moj prispevok sa snazil byt ironicky voci tejto hlaske "drsne Patroly,Jeepy,ktore su len kopy zeleza"
ak to tak nebolo pochopene, moja chyba.
O kvalitach ruskych strojov ma presviedcat nemusis, som velky fanusik letectva a tam je mnozstvo prikladov ked americania cumeli co to rusi vymysleli
_________________- Opel Frontera 2,4i ... bez uprav  - Volvo XC90 136 kW ... leštenka 
|
Pon, 08.11.2010, 13:54 |
|
 |
ladanivapepe
Frajer
|
Som rad ze nepatris k tym ktori maju pochopenie iba pre jednu znacku a ostatne je pre nich podradne.
|
Pon, 08.11.2010, 14:40 |
|
 |
emotoroveoleje.sk
Čumil
Registrovaný: Uto, 02.11.2010, 18:17 Príspevky: 1 Bydlisko: Vavrečka 331
|

koukni na CZ web je jich tam na mraky vim to jsem Cech u nas co se tyta auta je to povazovano za top auto do terenu je to samozrejme na ukor pohodly a exterieru a to za dalsich podminek jako byla org.pneu no v terenu byla tak dobra ze ji nakoupily lesaci do tezkych terenu byla hlavnim vozem severoceskych hnedouhelnych povrchovych dolu a tam to bylo pro jakekoli auto hotove peklo tam se dostavali do uzkych i jine znacky aut no zadne znich neprezilo ani 3 roky jen NIVA tam jezdi stale a stale jezdit bude Ceske Lesy a.s. se ted zbavuje vsech niv a ze jich maji na tisice a nakupuje nove samuraje podobne vijimecny auto do trenu no pri novych technologiich uz se techto parametru blizi spoustu jinych znacek abych nezapomel sam jsem mel 2 roky NIVU protoze teren ktery jsem musel projet abych se do stal ke krmelcum byl dost brutalnoi ale nikdy mne nenechala ve sra.... dokonce jsem jedouo taknul rovnou tunu dreva na chatrne kare bylo to v Lednu byl snih cessta vedla pres les nikoli cestu no NIVA jako by jela po asfaltu proste BRUTAL tak ze tak no skus ty Cechy kdyby jsi potreboval v Cechach neco pomoct vybavit nevahej
_________________ Motorove oleje,nahradné diely pre osobné automobily
|
Uto, 09.11.2010, 11:35 |
|
 |
kamtcho
Učeň
Registrovaný: Pia, 22.10.2010, 18:06 Príspevky: 17 Bydlisko: Zilina
|
tak fotecky si mozete kuknut tu:
http://nostres.net/index.php?do=/kamtcho/photo/
Otestovana cestou na chalupu
Nemala ziadny problem.
_________________ ICQ: 119399799
|
Uto, 09.11.2010, 11:56 |
|
 |
TomasNM
Učeň
Registrovaný: Uto, 12.01.2010, 20:04 Príspevky: 69 Bydlisko: Nove Mesto nad Vahom
|

Matelko22 raz zahlasil,ze japonci to auto najprv nakreslili,potom vyrobili(Samurai). Rusi naopak. Kazdopadne vsetka cest konstrukterom,ktori skoro 40r dozadu dokazali bez akychkolvek pocitacov,iba s rysovacimi doskami skonstruovat nieco,co stale drzi pokope a jazdi. A jazdi to preto,lebo je to extremne jednoduche na opravy. To s tou dusou som to myslel prave kvoli tomuto. Niva ma este dalsie vyhody,medzi inymi vaha/rozmery,ale aj minimum elektroniky s ND za smiesne peniaze. K tomu extrafigel rusov,ze maju unifikovane diely s hranatcami,ktore sa daju zohnat skoro zadara. To je sice klinec do rakvy komfortu,ale v tej dobe o to moc neslo. Slo o ucel. Skuste napr. utopit nieco drahe a potom prebudzat mesiac k zivotu postupne vsetky systemy. Nam to po totalnom utopeni trvalo rovnych 24hod.aj so spankom,kym sa islo dalej a vsetko bolo funkcne a to uz bolo nestastne i-cko,ktore zabralo vela casu. To je proste legenda(pre mna!). Samozrejme tym nechcem v ziadnom pripade tvrdit,ze ostatne znacky su podradne. Komfort Jeepa,Toyoty alebo Patrola je uplne inde ako aj konstrukcia(akurat ta cena je tiez inde).
|
Str, 10.11.2010, 19:00 |
|
 |
TomasNM
Učeň
|
Joooj,mat tak cervenu,hned si na to dam biele pasy,ako hasici. Matelko22 ma byvalu policajnu,cize so zelenymi pasmi. Boli by sme efektna dvojka:)
|
Str, 10.11.2010, 19:15 |
|
 |
Peter 69
Frajer
Registrovaný: Pon, 04.10.2010, 18:04 Príspevky: 204 Bydlisko: Púchov
|
Velmi pekný vozík tak nech poslúcha.Verim že budeš príjemne prekvapený čo zvládne. 
_________________ Gaz 69 so srdcom z Medveďa .
|
Str, 10.11.2010, 19:24 |
|
 |
ladanivapepe
Frajer
|
Kamtcho - vyzera zachovalo, nech dobre dlho sluzi a robi ti radost.
|
Štv, 11.11.2010, 7:55 |
|
 |
tomasb
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 05.01.2010, 20:33 Príspevky: 360 Bydlisko: Banská Bystrica
|
no hned sa mi vynaraju spomienky  , joj to je dobre auticko, ja som mal tmavo modru a disky z volgy  , inak hadam sa majitel stranky neurazi, do buducna by ta ako noveho majitela mohlo zaujimat http://ladaclub.szm.sk/nivka/ 
|
Štv, 11.11.2010, 19:17 |
|
 |
kamtcho
Učeň
Registrovaný: Pia, 22.10.2010, 18:06 Príspevky: 17 Bydlisko: Zilina
|
tomasb píše: no hned sa mi vynaraju spomienky  , joj to je dobre auticko, ja som mal tmavo modru a disky z volgy  , inak hadam sa majitel stranky neurazi, do buducna by ta ako noveho majitela mohlo zaujimat http://ladaclub.szm.sk/nivka/ 
myslim ze tu ladu som vcera pozeral na youtube z tisovca 
_________________ ICQ: 119399799
|
Pia, 12.11.2010, 9:52 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|