Dnes je piatok 9. mája 2025, meniny má Roland a zajtra Viktória
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 5 ] |
|
Autor |
Správa |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|

Takže tu pridávam pár postrehov čo sa mužu hodiť.
Ako vieme ZJ 4l ma trochu zvláštne riešený olejový filter, cez medzikus. Pre výmenu filtra pohoda, ale trochu problém nastane ked človek potrebuje vymeniť tesnenia v tom medzikuse. Odchádza hlavne to ktoré je pri bloku motora. Moje bolo uplne stvrdnuté a stlačené. Problém spočíva v demontáži a montáži tohto medzikusu. Je to v podtsate trubka cez ktorú ide olej a tá sa doťahuje torxom T60. A kedže sudruzi v ndr nedke udelali chybu, tak sice orech torx tam človek nasadí ale nie už račnu a ni trhák. Velmi málo miesta. Z Dadm som t už riešil na cz fore. On má urobený samo kluč kde zbrusil torx a navaril rúčku. Hold nie každý to má. Takže ja použil samozrejme orech torx a 1/2" kluč tona a kus sklepanej rúrky aby som predlžil páku. Na torx sice pasuje aj 12 plochý klúč ale ten čo mal ja tak otvoril, takže letel dokoša.
Foto náradia:
Takže týmto sa to docela podarí uvolniť. V poslednej fáze prišli na radu blicky, pretože trox sa už oprel o kasňu a nešlo dalej povolovať. Prplavá robota ale dá sa.
Prechod na olejový filter z bloku motora:
Samotný kus:
Postup je opačný, nahodiť všetky tesnenia a spätne namontovať na blok. Doporučujem označiť ako sú otvory v stredovej časti medzikusu, nimi prechádza olej do filtra. Zároven dávať pozor na vymedzovací kolík čo je na bloku motora, zapadá do vybratia v medzikuse. Po úspešnom namontovaní a primeranom dotiahnutí už olej nebude unikať.
Ďalší postreh sa týka spojovacích tyčiek medzi stabilizátorom a nápravou.
Je to jednoduchej konštrukcie ale má to jeden háčik. Samotná tyčka má v dolnej časti gumový silentblok a v nom kovové púzdro a to vie rado prihrdzavieť k skrutke, ktorou je dotiahnuté k náprave. Ja to musel nahrievať a potom dosť pracne vytlkať nemalím kladivom. Treba to pravidelne kontrolovať a z času načas to treba premazať vazelínou a bude to v pohode nebude problém stiahnuť podom dole.
edit:opravil som ti tie strechy diesel
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 19.02.2007, 11:40 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3298 Bydlisko: Nitra
|
Ako vidim,v kazdom pripade je dobre mat doma autogen. 
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Pon, 19.02.2007, 11:49 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Milan píše: Ako vidim,v kazdom pripade je dobre mat doma autogen. 
Hej ale všade s ním nemožeš a na nejaké veci nepomože 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 19.02.2007, 11:53 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
K tym tyckam stabika:
Kto ma stastie ako ja, tak sa mu podari ten spodny silentblok tycky rozobrat. Mne sa dala stiahnut tycka aj z gumou a kovova cast (rurka), ktora bola prihrdzavena ku skrutke zostala na nej. Ta kovova rurka je delena staci po nej pobuchat a trochu zapacit vodarenskym hasakom. Potom pekne povoli, bohuzial skrutka je pod tou rurkou v zalostnom stave a treba ju vymenit.
|
Pon, 19.02.2007, 14:49 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Presne silentblok vymačkaný až hroza. Ja tie trubky mal hodne prihrdzavené, a defakto aj skrutky zhrdzavené, budem ich ešte meniť. Al aj tak to dá roboty.
|
Pon, 19.02.2007, 14:54 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 5 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|