Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 25.06.2025, 0:35
Dnes je streda 25. júna 2025, meniny má Tadeáš a zajtra Adriána

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 38 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
 Telefonovanie za volantom 
Autor Správa
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Včera ma v Prešove nachytal pri telefonovaní za volantom, obehol a stopol čierny policajný Pasát (zrejme ten ich "tajný" špeciál). Vystúpil policajt, síce bol slušný, ale nemohol som sa ubrániť dojmu a normálne som to tak od neho aj cítil, že som ten najväčší zločinec v tomto 100-tisícovom meste, ba i na celom východe.

Priznám sa, bol som stopnutím zaskočený a nebol som pripravený dáko "vhodne" zareagovať. Nuž takisto pekne slušne som ho poprosil, aby pozhovel,... že priznávam si svoju chybu,... že veď idú Vianoce,... Absolútne nič !!!... "Som terorista, zločinec na úteku, bankový lupič,..." teda bez akéhokoľvek "súcitu" som musel zaplatiť 20 € pokuty.

Na prvý pohľad zanedbateľná epizódka, ale ktorá môže v človeku veľa urobiť. A pýtam sa teraz i ja, ako môže mať človek rád takúto políciu? Kde je tá ich psychológia, ľudskosť, ústretovosť a pomoc občanovi? Keby mne osobne bol ten nekompromisný strážca zákona len "pohrozil, postrašil", určite by som si na telefonovanie za volantom nabudúce dával lepšie bacha... A teraz? (Nasratý) si idem zafixovať do hlavy formulácie typu:
Ja? - veď som netelefonoval - mal som len telefón pri hlave,...
Ja? - veď som netelefonoval - počúval som len z telefóna hudbu... atď,.. atď,..

Navyše idem sa aj teraz opýtať ostatných na skúsenosti, ako v podobných situáciach je treba najlepšie zareagovať,... a ako môže zareagovať policajt? (Predpokladám, že majú dôkaz - je šofér sfotený, alebo nahratý na video s telefonom pri hlave). Zachádzam snáď do krajnosti, ale môžu napr. hneď na mieste zabaviť telefón (napr. na expertízu?),... alebo môže potom napr. priestupková komisia pred ktorú sa dostanem, vyžiadať napr. od operátora výpis hovorov?... Čo všetko prichádza do úvahy?

Sob, 18.12.2010, 7:55
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No ja myslim ze ti pozhovel az az 20€ za telefonovanie mozes byt rad. Keby to bol francuzky policajt tak ti da 200€ a keby si bol drzi tak aj vseobecne ohrozenie.A tie frazi ti moc nepomozu ti sa telefonu pri soferovany namas ani len dotknut neto sluzia HF sadi.Akurat stim niekoho dobre naseres a dopadnes horsie.

Sob, 18.12.2010, 8:55
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hovorí nejaký slovenský zákon o tom, že sa nemôžem pri šoferovaní telefónu "ani dotknúť"? Čo ja viem, tak len o tom, že vodič nesmie za jazdy telefonovať...

(Keby som bol francúzskym vodičom, tak tiež nezarábam toľko čo tu...)

Sob, 18.12.2010, 9:23
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
..ja osobne neznašam vodičov telefonujucich za jazdy.Ano nepoviem ,ked ešte telefonuje par sekund na nejakej odlahlej ceste 3.triedy ,ok ,beriem.Ale telefonovanie priamo na frekventovanych cestach ,v tomto zhone a nemyslim ,len ten Vianočny je priamo ..proste na nervy a nalepšie,že mnohi telefonujuci si ani neuvedomia ,ako pomaly idu resp. zdržuju auta iduce za nimi :smt162 Zase priznam sa ,aj mne minule zazvonil mobil a dost doležity,tak som hned odbočil na parkovisko ..a ako narokom ..tam stali policajti -bez auta ....Tak pristupili ku mne ,ale prva veta ma hned potešila:"Pan vodič ,nebudeme Vas pokutovat ,len Vas napomenieme ,za telefonovanie,ale druhykrat to už bude za 60 eur...." ..uuuuf to mi odlahlo :-D Ale zahravat sa s Dopravnymi policajtmi na čiernom Passate ,to by som asi velmi vela nevybavil ....nie nechcem sa zastavat policajtov ,ale bohužial zakon zakazuje telefonovanie za jazdy a 20 eur sa zda aj mne ešte celkom primerane ....bohužial Policajt je tu na to ,aby zakon kontroloval a pani "Dopravaci" už dvojnasobne ..a špekulovat o tom ,či počuvam hudbu ,alebo pozeram fotky je zbytočne ,však predsa :"Vodič sa musi plne venovat riadeniu vozidla....."

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Sob, 18.12.2010, 11:32
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nuz ano, precitaj si vyhlasku, a v tom to mas ciernym na bielom,, co je zakazane-teda pocas jazdy - obsluhovat mobilny telefon- jedine cez handsfre ci ako sa to pise,,to plati aj pre nase CB čka,, a ked si dostal 20 €, mozes byt rád,ze iba na tolko ta zotal,,to mi ver,,,

a ked si si isty ze ta nenahrali na kameru alebo neni fotoo, tak to mozes popriet a mozes mat zelenu,,na spravnom konaní,,vela zalezi na tvojej chytrosti a bohatej odbornej slovnej zasoby,,,jak na mieste konania priestupkuu,,,, tak aj na spravnom konaní..
co sa tyka mobilu,, nemaju pravo ti ho zaistit-tudis nepochadza z trestnej cinnosti,,, a ked taak, tak mozu si oni vyziadat od operatora vypis, ale neviem ci by obstali a ci by dostali ten vypis, bo ak viem, operator poskytuje informacie iba na prikaz sudu, ak sa jedna o trestny cin, co v danej situacii neprichadza k uvahu..,, takze bud rad ze si tak obstal,, v okrese RS a RA,RV take pokuty nem poznajuu,, iba vyssie :-D v podstate s vyrokmi Martina suhlasim..pise k veci... :smt045

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Sob, 18.12.2010, 11:43
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
20 € bolo pre tie vianoce inak 60 € a telefon sa nemoze pouzivat ak nema sadu na telefonovanie s volnymi rukami (pozerat foto uz vobec). Zabavit tel. neviem ale vypis hovorov urcite dostanu ak ho budu chciet a ak si v tom case v aute sam uz ta maju. Ja ked som hriesny nevyskakujem a vzdy to vyjde lacnejsie ale tel. v aute zasadne nedviham a hned ako je to mozne sa ozvem.
A teraz sa nemozes cudovat, ze su podrazdeni ked dostali pekne vianocne.

Sob, 18.12.2010, 11:46
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
petersi píše:
... A pýtam sa teraz i ja, ako môže mať človek rád takúto políciu? Kde je tá ich psychológia, ľudskosť, ústretovosť a pomoc občanovi?

Máš to celé domýlené, v tú ranu, ako ťa videli, že telefonuješ za jazdy, všetka tá ľudskosť, psychológia a neviem ešte čoho sa domáhaš sa pre nich ohľadne teba skončila a nastúpila rutinná činnosť voči páchateľovi dopravného priestupku. Bum.
Zobuď sa a nelamentuj, keby chceli, tak ťa pocvičia že by sa ti z kečky parilo, a tých 20 šupiek, to je tá ich ľudskosť, ináč by si cvakal vác...bum !

Sob, 18.12.2010, 14:29
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
... no všetkému, priatelia, rozumiem,... no ale tomu teraz: "... keby chceli, tak ťa pocvičia..." ? Máš naozaj na mysli, nejaký ten "policajný šikan" vodiča, či ako to nazvať? Ani raz som nepoprel, že som urobil priestupok. Keby bol policajt chcel, mohol mi dať plnú sadzbu pokuty - mal na to právo, ale čo ešte? Auto v plnej výbave, rýchlosť, pasy,... atď,... všetko OK... tak čo myslíš tým "cvičiť"?

Áno, mohli mi dokonca dať aj putá a zaistiť ma na 48 hodín, lebo som im mohol "pripomínať" nejakého hľadaného Divokého Billa, na ktorého je vydaný európsky zatykač,... áno, to naozaj mohli, ale to je už debata o niečom inom...

Ned, 19.12.2010, 8:47
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Otazka? Auto v plnej vybave? Tak urcite tam mas aj nahradny srob na koleso?neviem ake mas auto skontroluj si vsetky homologacne znacky ci su vsetky pre EU nie ze by som chcel rypat ale jedno je dane ze ked budu chcet tak si najdu aj tu najmensiu sprostost aby ta dodrbali. bohuzial je to tak a nikdo to nezmeni.A ked sa budes stazovat na daneho policajta tak si ta podaju jeho kolegovai atd stale do okola :lol:

Ned, 19.12.2010, 9:26
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Uz som pocul od mojho zakaznika ( tiez si bol isty, ze ma vsetko OKa bol moc mudry) mu kompletne kontrolovali lekarnicku staru cca 3 mesiace ktoru pred nimi rozbaloval ci nie je daco po expirecii. Vysledok trvalo to cca 40 min.
Policajti maju casu dost na rozdiel od vacsiny vodicov a su v praci.

Ned, 19.12.2010, 14:17
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať ...
..noo, tak do lekarničky nemá čo sahať, vtedy by som ho už poslal kade ľahšie..tam nemá čo pchať ruky, to je na prvú pomoc a nie na jebanie...tam je jedno či má obväz 3 dni po záruke, a ked tam nie je tak čo ?...napr. 5km predtým som pomáhal cyklistovy pri zranení kolena...na to by čo povedal...

Ned, 19.12.2010, 16:26
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nepozerali ste dnes LAMPAREN hned prvy prispevok.Na slovensku je mozne vsetko.tak uz to tu zbytocne neroztahujte

Ned, 19.12.2010, 16:40
Začínajúci koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Máš pravdu, aj príspevok v lampárni mnohé veci potvrdzuje:

1. Policajt má vždy pravdu.
2. Ak ju nemá, platí bod č.1 ...

Ned, 19.12.2010, 17:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Za lekarnicku po expiracii neprejdes STK mna osobne za to opakovali a to bolo naposledy co som bol na tej pobocke.
Lekernicka okrem expiracie ma aj urcenu farbu a obsah teda ver mozu ta za nu aj kefovat ak chcu.

Ned, 19.12.2010, 17:18
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
janoP píše:
..noo, tak do lekarničky nemá čo sahať, vtedy by som ho už poslal kade ľahšie..tam nemá čo pchať ruky, to je na prvú pomoc a nie na lúbi...tam je jedno či má obväz 3 dni po záruke, a ked tam nie je tak čo ?...napr. 5km predtým som pomáhal cyklistovy pri zranení kolena...na to by čo povedal...

Janko, ja si myslím, že pokiaľ by ťa začala obracať krajská dopravná hliadka, tak úplne normálne, bežná rutinná kontrola, tak by si ich neposlal vôbec nikde, pekne by si stál a čakal kým ti dovolia pokračovať v jazde, je možné, že tu na fóre si to takto odrecituješ, robíš ramená, OK, ale skutočne by som ťa rád videl pred krajskou dopravnou hliadkou, ako ich posielal kade ľahšie, hm, ťahal by si za kratší koniec, ale možno sa mýlim a si fakt Old Shatterhand, ....sorry za takýto príspevok, ale viem čo píšem...

Ned, 19.12.2010, 20:34
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 38 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný