Dnes je streda 9. júla 2025, meniny má Lujza a zajtra Amália
Nissan Patrol Y61 - lozisko kompresora klimy
Autor |
Správa |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 16:02 Príspevky: 968 Bydlisko: Trenčín
|
No nic asi treba precitat manuaal ...
haaaaa a uz sa to zaciina crtat !!!
ADJUSTING SHIM = nic take som predsa nedemontoval !!! co to ? co to ?
no ked je tam vymedzovacia podlozka asi treba pohladat aj nejaku tu nastavovaciu proceduru
zacina svitat = na tomto obrazku uz su dve podlozky !!!
ideme teda dalej
_________________ OFF the ROAD
|
Pon, 07.12.2009, 19:44 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
|
listujem teda dalej v manuale a co nevidim
tak a uz to viem !
hm hypoteticky = nemam ja prilis tesne osadeny ten unasaci tanier voci kladke ??? no ...toto je uz asi jedina mozna varianta preco to piskoce
zajtra teda znova pod auto = pomerat a pripadne demontovat , vlozit nejake tie vymedzovacie podlozky , pomerat ... a znova skusit nastartovat
uvidime
|
Pon, 07.12.2009, 19:52 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
|
hm ... tak som testoval , ci ten piskot nejde z priestoru medzi trecimi plochami.. a nejde
ked zopne klima = ked sa obe plochy spoja a kladka unasa pritlacny tanier ten zvuk sa vobec nezmeni, takze ... takze vlastne neviem co a ako
|
Pon, 07.12.2009, 21:27 |
|
 |
mirec x
Učeň
Registrovaný: Sob, 05.09.2009, 19:08 Príspevky: 63 Bydlisko: Zilina
|
Trošku to tu sledujem a vidím že sa ti nejako nedarí. Ešte som také
niečo nerobil ale nemôže byt vadné to nové ložisko?
Apropo to wdčko ešte pomáha? 
_________________ Mirec GR
|
Sob, 12.12.2009, 20:32 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
|
to mirec X .
moja startovacia procedure je momentalne hoodne podivuhodna , lebo zacinam riesit reparaturs 9rocneho auta po 200tis km...
1) zle zhavim (to som pred rokom vymenil zhavice = asi rele , alebo nedaj boze riadiaca jednotka)
2) umiera mi alternator (javi sa to tak , ze jendna vadna dioda v altiku ukostruje aku a raz za cas mi to v noci vybije skoro na nulu)
3) serie sa ta klima
takze ta procedura startu momentalne vypada takto :
a) 3az4 x nazhavit do zhasnutia kontrolky airbagu
b) start ( zzzzz vrrrrrr) bielo sedy dym = zapinam tlacitko Heat
c) ííííííííí sa ozve lozisko klimy = vybieham s flaskou WD a presne nacvicenym hmatom striekam olejcek cez trubicku na definovane miesto medzi kladku a tanier
uff a je to
takto mozem jazdit v podstate cely den a je pokoj
- ked je motor teply startuje na prvy tuk
- po jednom 2sekundovom strenuti WDcka to drzi kludne aj 300km (proste do druheho dna)
asi tak 
|
Ned, 13.12.2009, 14:07 |
|
 |
mirec x
Učeň
|
Hlavu hore. Ešte to nie je až také zlé. S tým žhavením neviem, niekde som čítal že Patroly s tým občas majú problém, ale alternátor ti hádam dokáže dat dokopy nejaký šikovný elektrikár a s tou klímou to bude ešte zaujímavé...ale pokial máš dost wdčka tak je
to v poho. Či?
ps: pomaly sa začínam pripravovat na to čo ma čaká o 6 rokov 
|
Ned, 13.12.2009, 14:49 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
|
jojha = ale totok vlakienko tu som zanedbal
je to mozno smiesne , ale tato storka skoncila prave vcera a aj tato dlha cesta je (teraz ked viem o co sa jednalo ) akymsi (sice divnym) dokazom schopnosti Patrola makat aj s vadnym dielom ...
o co sa teda jednalo ? ... ale pekne po poriadku :
- pisal som tu o altiku = aj ten je uz po komplet generalke - bol vadny regler a pridreta volnobezna kladka ... takze jeden den demontaz , druhy den generalka a treti den montaz (velryba uz baterku nelikviduje) a opat ten zvlastny pocit pri prvom starte ...a aaaaaaa a furt to pisti !!!
a tak som ten piskot za studena zacal brat ako vlastnost a nie ako vadu...isla sa UA a potom RO ... a furt to pistalo
zacali sa ozyvat rozne teorie (KAjo = hydrostely !!! toto bola asi najvacsia pecka) a tak som skusal dalej :
- dali sme (po pol roku) novu napinaciu kladku a zvuk sa iba zmenil ,ale nezmizol
- a vo finale sme vymenili polokomplet vodnej pumpy a viskospojky
A JE TICHOOOOOO (zatial)
|
Pia, 24.12.2010, 0:54 |
|
 |
fajer
Proviantak
Registrovaný: Pon, 30.07.2007, 20:32 Príspevky: 887 Bydlisko: trencin
|
no mal som dojem ze je to nieco s vnitra, ale nakoniec to nebola hnacka, ale len fazula... no dobre no.. . 
_________________ KAVA - strkova, nesca, bezkofeinova,
Varic - PB, el. konvica, ohnisko,
|
Pia, 24.12.2010, 2:17 |
|
 |
bacaono
Frajer
Registrovaný: Uto, 09.02.2010, 0:01 Príspevky: 222 Bydlisko: Mojmírovce
|

Tiez som mal problem s piskanim po studenom starte. Pripisoval som to remenu, pretoze predch. majitel tam dal 6 drazkovy namiesto 7 drazkoveho a aj ten po premazani, alebo zapraseni kriedou prestal piskat. Ale kedze mi to nedalo, kupil som origo 7drazkovy bosch a prehodil, a popri tom dal vysustruzit aj nove puzdierka na ulozenie sponovaku napinacej kladky, kedze boli vybite.
Piskanie zmizlo. Chvala bohu, hovorim si. Ale po asi 800km a jednej dlhej jazdy v dazdi sa na druhy den piskanie objavilo znovu. Takze pokracovali procedury, ked po namazani, alebo paradoxne zaspineni remena prachom, alebo kriedou piskanie prestalo, ale tiez len v intervaloch 100 az 300km, alebo do prvej jazdy v dazdi alebo brodenie na kolinaku. Po namoceni remena sa piskanie stale objavuje.
Po jednej dobrej rade od kamosa pouzivam na namazanie remena obycajne mydlo na pranie, a intervaly sa pomalicky predlzuju. Asi sa musi zodrat nejaka povrchova vrstva na tom skur.. remeni.
Pripisujem to fakt len tomu remenu, lebo nicoho ineho sa ani nedotknem, a piskanie po namazani uplne prestane.
Cital som na ceskom fore diskusiu na tuto temu , ktoru teraz neviem najst, a tam majitel popisoval tuto istu peripetiu, az nakoniec po vymene neviem kolkeho remena, paradoxne nejakeho polskeho smejdu, trampota skoncila.
Takze moja uvaha je asi taka, ze vyrobcovia sa snazia kvoli predlzeniu zivotnosti a znizeniu opotrebenia remena vyrabat ho z tvrdsej zmesi. Ale kedze vymena nieje narocna, odteraz radsej kupim mäksi smejd a castejsie ho vymenim.
Teda este som sa k tomu nedostal a mazem mydlom ten bosch.  Ale raz k tej vymene pride... 
_________________ Tajomstvo pohody spočíva v umení neznepokojovať sa hluposťami.
Zatial sa ucim, citam, sledujem.
Tak po marnom hladani Pajera3,5V6 som skoncil pri Patrole Y61 3,0DDTi
|
Pia, 24.12.2010, 9:35 |
|
 |
mirec x
Učeň
|
No ten problém z pískaním sa začína čoraz viac prejavovat aj u mňa, tak skúsim tez vymenit ten remen a uvidime.
ale až po sviatkoch.
|
Sob, 25.12.2010, 12:48 |
|
 |
bacaono
Frajer
|
No daj potom po par odjazdenych km vediet ci pomohlo, a presne aky typ a vyrobcu remena si pouzil.
Nerad by som na to prisiel az na 10 pokus.
Este musim podotknut, ze pod motorom a pod prevodovkou nemam dekle, takze tam asi aj dost frka, a preto sa moje domace recepty po par km v dazdi asi z remena zmyju. 
_________________ Tajomstvo pohody spočíva v umení neznepokojovať sa hluposťami.
|
Sob, 25.12.2010, 20:48 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 24.03.2008, 14:40 Príspevky: 2320 Bydlisko: Sliač
|
uz som to chytil aj ja
dotrepal som auto po generalke motora domov a po prejedeni cca 250 km zacal remen skrekotat (neviem to inak nazvat, lebo nevrzga, ale doslova skreci), streknem na remenicu, alebo remen 2x kratucko WD a je ticho, za par sekund znovu, polejem ho vodou a je ticho - na par sekund, namastim mydlom a to iste, uz som kupil aj specialny sprej na remene, vobec nic nepomaha (ten sprej som dal aj na terrano a tiez zacalo pistat:o) - super loctite!
remenice idu pekne rovno, mechanik mi tvrdil, ze ked to rozoberal bolo vsetko OK, loziska OK, pred opravou islo auto tichucko
_________________http://www.4x4offroad.skRasto Nissan Patrol Y60 TD 4,2T, Silverstone Extreme 35'', Ironman, 2x Superwinch EP9 ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon
|
Pon, 13.06.2011, 21:27 |
|
 |
client33
Učeň
Registrovaný: Ned, 12.12.2010, 21:55 Príspevky: 51 Bydlisko: Orava
|
urcite ti to tak blbo cvrlikaaa,,,,,skus poriadne vycistit remene napr.tech benzinom,ak nepomoze tak daj nove,najcastejsie je to pocut na klinovych remenoch ploche tak necvrlikaju.
_________________ SAM 413 ex PATROL K160 SD33 v stadiu uprav PATROL GR Y61 ZD30
|
Pon, 13.06.2011, 23:34 |
|
 |
bull4x4
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 24.03.2008, 14:40 Príspevky: 2320 Bydlisko: Sliač
|
toto je prave plochy
_________________http://www.4x4offroad.skRasto Nissan Patrol Y60 TD 4,2T, Silverstone Extreme 35'', Ironman, 2x Superwinch EP9 ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon
|
Pon, 13.06.2011, 23:46 |
|
 |
bacaono
Frajer
|
Tiez som vtedy skusal pouzil nejaky sprej na remene, tusim nejaly LPS, ale paradoxne sa ten zvuk stal neznesitelnejsi. Este viac to asi lepilo.
Inak ten remen som este nevymenil, ale postupne to prestava. Uz to skoro ani nepocujem, ale uz davno som nebrodil ani nesiel v dlhom dazdi.
Mne sa fakt osvedcilo to obycajne mydlo na pranie. Pokial som ten remen nenamocil, tak to tych 300km vydrzalo ticho.
Intervaly nanasania mydla na remen sa pomalicky predlzovali a uz som dost davno pod autom nelezal. Ale teraz neviem ci to prestalo preto, ze sa zodrala nejaka ta povrchova vrstva na tom remeni, alebo ze sa oteplilo a zmäkol. Fakt netusim, ale hlavne ze uz je ticho.
|
Uto, 14.06.2011, 9:30 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|