Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 18.06.2025, 14:08
Dnes je streda 18. júna 2025, meniny má Vratislav a zajtra Alfréd

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 510 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 34  Ďalší
 výstavba rodinneho domu 
Autor Správa
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ak si niekto chce ulachcit pracu pri stavbe tak tam tie tepelne mosty ma, jeho problem. S tym nabytkom je to individualne. Ja napr. vysoky nabytok nemam a uz vobec nie "stenovu zostavu", ako to bolo moderne v 70 rokoch. :roll:
To s tou vatou co naviazal vlhkost som pisal ja. Podavam tak ako mi bolo povedane. Z domu musela ist dole a ked ju davali dole bola mokra.

V kazdom pripade nechcem nikoho presviedcat tento rok na jesen sa mam stahovat, tak dam vediet ako to vskutocnosti je.

to OGO : stavam na Kružne.

Este by ste mohli napisat z akeho materialu (skladby materialov) si predstavujete preklady ?

Pon, 24.01.2011, 8:32
Profil WWW
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Chlapi a čo hovoríte na farbu Thermoshield ja som ju použil pri prerábaní starých pivničných priestorov čiastočne nad zemou a čiastočne v zemi na prevádzku, keď to nebolo natreté tak som kúril v kachliach zo 7 stupňov na 20 stupňov cca 8 hodín a keď som to natrel tak sa čas skrátil na 2 hodiny pričom náter vytiahol vlhkosť zo stien a pleseň sa stratila podotýkam že priestory sú rok postavenia 1912

Pon, 24.01.2011, 17:07
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
takze pani ako teraz predist tepelnym mostom ? ja mam napriklad v plane stavat z ytongu, ci uz lamda alebo theta, a chcem pouzivat vsetky komponenty firmy ytong, myslite ze bez zateplenia, ale s dodrzanim vsetkych veci to bude na prd ?

Pon, 24.01.2011, 22:03
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja si myslim ze to bude O.K. Vsak postavis, zvonku neomietnes, nastahujes sa, prezijes zimu a uvidis ci bud etreba zateplovat.
Tepelne mosty vznikaju ked napr pri stavbe z Ytongu pouzijes keramicke preklady. Pretoze su ovela, ovela lacnejsie a lachsie sa snimi manipuluje. Ale pouzi uceleny system a problem mat nebudes. Nenosne priecky kotvi tak ako bude mas predpisane. Ja som mal kotvit L profilmy a Pur penou,

Pon, 24.01.2011, 22:20
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dado píše:
Tepelne mosty vznikaju ked napr pri stavbe z Ytongu pouzijes keramicke preklady. Pretoze su ovela, ovela lacnejsie a lachsie sa snimi manipuluje

Dado trosku to opis ked o tom nieco vies. ja chcem steny ytong a stropy kmbinovane: dreveny v obyvacke a kuchyni a zbytok betonove alebo keramicke.

aky tepelny most vznikne ked na porobeton stenu dam keramicky strop? trosku nechapem...

Pon, 24.01.2011, 22:28
Profil ICQ WWW
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
biker píše:
dado píše:
Tepelne mosty vznikaju ked napr pri stavbe z Ytongu pouzijes keramicke preklady. Pretoze su ovela, ovela lacnejsie a lachsie sa snimi manipuluje

Dado trosku to opis ked o tom nieco vies. ja chcem steny ytong a stropy kmbinovane: dreveny v obyvacke a kuchyni a zbytok betonove alebo keramicke.

aky tepelny most vznikne ked na porobeton stenu dam keramicky strop? trosku nechapem...

Tepelny most vznikne tam, kde je najmensi tepelny odpor.... to je jasne, no ta problematika je teoreticky narocna... v konstrukcii plasta je takych miest vela a nie vzdy su to tie najhorsi tepelnotechnicke veci- treba okna, vymena vzduchu apod.

Nieje dobre podlahnut reklame o stavebnom materiali a je lepsie pri studii domu urobit aj tepelno technicku harmonizaciu konstrukcii a nakladov na prevadzku.

... a konkretna odpoved na otazku---aky tepelny most vznikne ked na porobeton stenu dam keramicky strop? trosku nechapem...[/quote] , tak to nechapem ani ja, pretoze to nieje problem.

Uto, 25.01.2011, 1:06
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dado myslel preklad nad oknom. Aj keď to veľmi zjednodušil. Tento typ tepelného mostu sa dá ošetriť.

Uto, 25.01.2011, 6:27
Profil WWW
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
marisko píše:
dado myslel preklad nad oknom. Aj keď to veľmi zjednodušil. Tento typ tepelného mostu sa dá ošetriť.

Presne, ale ak si to neosetri sam, tak sa mu murari na to vyseru.

Uto, 25.01.2011, 10:04
Profil WWW
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
biker píše:
dado píše:

Ja mam strop sadrokartonovy tak ti velmi neporadim.

Uto, 25.01.2011, 10:06
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:) a biker zase myslel prefabrikátový montovaný strop z armovaných nosníkov a vkladaných vložiek ktorý sa zalieva len poterom, namiesto monolitickej stropnej dosky ktorú dado ťažko nahradíš sadrokartónom

Uto, 25.01.2011, 22:38
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak. sadrokarton moze byt zo spodu, ale nieco musi byt nad nim. ci je to obite sadrokartonom alebo sa zaklebruje a zasietkuje beton,keramika alebo obije drevom je jedno... :-)
jedine ze by si mal takyto krov: ale toto je zas aj dreveny strop:
Obrázok

preklady nad oknami,dverami predsa doda ytong. je to jeden z komponentov ako aj vencove Ucka.
takze som rad ze sme sa porozumeli... no problem nikde :-)

Uto, 25.01.2011, 22:53
Profil ICQ WWW
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to Biker :

Taku konstrukciu krovu mam aj ja. Ja nemam poschodie, tak ze my staci : sadrokarton nosna konstrukcia sadrokartonu- parozabrana - vata 180 mm - vata 100mm - dosky (dosky budu ale len tam kde nutne treba)

Str, 26.01.2011, 10:22
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Biker, ak ten keramicky strop urobis tak ako sa ma tak ti tepelny most nevznikne.

to Dado:
az mas vaznikovy krov uz pomocnu konstrukciu na sadrokarton nepotrebujes, jedine ze su dost krive tak na vyrovnanie ano.

ostatok si popisal dobre, akurat tej vaty tam kludne mozes ist nad 30 cm v pohode, idealne je okolo 40 cm. Na tieto aplikacie je uplne najvhodnejsia fukana izolacia. Samozrejme nezabudnut vhodnym sposobob odvetrat izolaciu a krov bez ohladu na pouzitu typ izolacie.

Str, 26.01.2011, 18:02
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No, latky tam musim naskrutkovat na roztec 40 cm.

biker píše:
preklady nad oknami,dverami predsa doda ytong. je to jeden z komponentov ako aj vencove Ucka.
takze som rad ze sme sa porozumeli... no problem nikde :-)

Preto som spominal tie keramicke preklady. Vela ludi co stava z porobetonu nahradza preklady Porfix, Ytong a pod. keramickymi prekladmi, kvoli cene. Ja mam 10 otvorov a vychadzalo ma to na 600€ len preklady. Nakoniec som ich spravil z U profilov, presny postup som pre istotu konzultoval priamo s vyrobcom.

Str, 26.01.2011, 18:59
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
to laci73

ako si myslel to odvetranie izolácie na strope ?
..však tam nema ako sa dostať vlhkosť ked bude parozábrana od spodu...to je ako v stenách, či ?

Str, 26.01.2011, 21:32
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 510 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 34  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný