Dnes je piatok 9. mája 2025, meniny má Roland a zajtra Viktória
Autor |
Správa |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Diagnostikovat ide ale vyhadzuje kod 39 a ten neviem co je.
Check Engine na LPG svieti pokial tam nema emulator (alebo je mrtvy) vstrekov. Lenze on na LPG nechodi vobec.
|
Uto, 25.01.2011, 10:23 |
|
 |
ludo
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 01.11.2006, 12:26 Príspevky: 424 Bydlisko: Bratislava
|
na WJ-----je taka vychytavka....ze ked je zle zavreta nadrz...svieti check engine.....resp.ikona motora.....je to napisane aj na uzavere nadrze...je fakt ze som s tym mal problem....
_________________ Grand Cherokee V8 4,7 WJ
Jeep Wrangler 2,5 YJ
|
Uto, 25.01.2011, 11:40 |
|
 |
visby
OFFROAD Expert
|
check engine moze byt hocico od zleho spalovania cez zlu lambda sondu, chybne cidlo niekde v palivovej sustave az po deravy vyfuk.
je to OBD kontrolka a na to aby si vedel co to je, musis ist na normalnu diagnostiku (staci OBD, nemusi byt speficicka pre vyrobcu), pochybujem ze samodiagnostika v aute bude vypisovat OBD chybove kody...
|
Uto, 25.01.2011, 12:17 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
visby píše: check engine moze byt hocico od zleho spalovania cez zlu lambda sondu, chybne cidlo niekde v palivovej sustave az po deravy vyfuk. je to OBD kontrolka a na to aby si vedel co to je, musis ist na normalnu diagnostiku (staci OBD, nemusi byt speficicka pre vyrobcu), pochybujem ze samodiagnostika v aute bude vypisovat OBD chybove kody...
Neviem ci su to OBD kody, ale nepochybuj, vypisuje.
|
Uto, 25.01.2011, 12:32 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
visby píše: check engine moze byt hocico od zleho spalovania cez zlu lambda sondu, chybne cidlo niekde v palivovej sustave az po deravy vyfuk. je to OBD kontrolka a na to aby si vedel co to je, musis ist na normalnu diagnostiku (staci OBD, nemusi byt speficicka pre vyrobcu), pochybujem ze samodiagnostika v aute bude vypisovat OBD chybove kody...
Check Engine (alebo u tohot auta správnejsie MIL) NIE JE OBD kontrolka v zmysle OBD standardov. ZJ rocnik 93 je len z polovice podla standardu OBD I a to navyse s nestandardnou zasuvkou (resp. zasuvkami, lebo ich je tam viac), takze "obycajna" diagnostika ti moc nepomoze
Navyse je to prepojene tak, ze nesignalizuje len emisne chyby ale chyby vseobecne. A nie kazda chyba je natolko zavazna, ze tu kontrolku rozsvieti (chyba bude ulozena v pamati zavad a MIL svietit nemusi).
|
Uto, 25.01.2011, 12:52 |
|
 |
visby
OFFROAD Expert
|

palo-cherokee píše: Check Engine (alebo u tohot auta správnejsie MIL) NIE JE OBD kontrolka v zmysle OBD standardov. ZJ rocnik 93 je len z polovice podla standardu OBD I a to navyse s nestandardnou zasuvkou (resp. zasuvkami, lebo ich je tam viac), takze "obycajna" diagnostika ti moc nepomoze Navyse je to prepojene tak, ze nesignalizuje len emisne chyby ale chyby vseobecne. A nie kazda chyba je natolko zavazna, ze tu kontrolku rozsvieti (chyba bude ulozena v pamati zavad a MIL svietit nemusi).
MIL na autach splnajucich OBD(OBD-I je definovane v roku '87) je kontrolka ktora signalizuje zlyhanie systemov suvisiacich s emisiami alebo kritickymi systemami.
OBD-I nepredpisuje zasuvku a dokonca nie je povinne (je to len doporucenie)
MIL singalizuje presne definovane chyby (vacsinou sa jedna o motoricke a emisne zalezitosti), presne definovanym sposobom (su chyby ktore zmiznu po dalsom starte, niektore sa vedia "vyliecit" a pod)
preto mozes kludne najst v pamati chybu, ktora ti MIL nerozsvieti. takisto ta chyba nemusi byt relevantna pre OBD a v pamati zavad OBD ju neuvidis ale vo vyrobcovej diagnostike ano...
ak ti vsak svieti MIL, tak ti staci OBD diagnostika s odpovedajucim konektorom a OBD chybovy kod si dokazes vycitat!
ps: ako pozeram tak ZJ sa predavalo aj po '94, odkedy je americky trh povinne OBD. predpokladam, ze teda bude splnat OBD standard...
|
Uto, 25.01.2011, 16:04 |
|
 |
Sparco505
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 20.05.2008, 19:23 Príspevky: 351 Bydlisko: Horné Orešany
|
Niekto tu na fore pisal ze pri check engine mu auto aj skapina alebo je proste nezdrave no v tomto prípade auto ide vsetko v poriadku nejavy ziadne poruchy akurat ze to PO nastartovani po pár sekundách zasvieti a svieti furt.... hovorim nieco tam je z výfukom asi nejaka prasklina ci diera mozno to ma nejaky suvis aj s tym a jak som hovoril a aj Dado LPG tam je no nejazdil som nikdy na nom a je aj uplne vypnute z vypinacom.
_________________Jeep ZJ 4.0 I6 Limited, liftík + 31´ pneu AT na 15" chromových mangelsoch, svetielka, šekle, lano, lopata, keď niečo volaj 
|
Uto, 25.01.2011, 16:47 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|

visby píše: MIL na autach splnajucich OBD(OBD-I je definovane v roku '87) je kontrolka ktora signalizuje zlyhanie systemov suvisiacich s emisiami alebo kritickymi systemami. MIL = Malfunction Indicator Lamp = kontrolka signalizácie poruchy. Porucha = všeobecná elektricky diagnostikovateľná porucha. Nemusí to nutne súvisieť s emisiami. visby píše: OBD-I nepredpisuje zasuvku a dokonca nie je povinne (je to len doporucenie) áno to je pravda visby píše: MIL singalizuje presne definovane chyby (vacsinou sa jedna o motoricke a emisne zalezitosti), presne definovanym sposobom (su chyby ktore zmiznu po dalsom starte, niektore sa vedia "vyliecit" a pod) preto mozes kludne najst v pamati chybu, ktora ti MIL nerozsvieti. takisto ta chyba nemusi byt relevantna pre OBD a v pamati zavad OBD ju neuvidis ale vo vyrobcovej diagnostike ano... ako som napísal vyššie, MIL signalizuje VŠETKY kritické chyby (tie ktoré stoja za rozsvietenie kontrolky), nie len emisné. Takže podľa OBD štandardu presne definované chyby sú len niektoré z tých, čo dokážu MIL rozsvietiť visby píše: ak ti vsak svieti MIL, tak ti staci OBD diagnostika s odpovedajucim konektorom a OBD chybovy kod si dokazes vycitat! ps: ako pozeram tak ZJ sa predavalo aj po '94, odkedy je americky trh povinne OBD. predpokladam, ze teda bude splnat OBD standard...
Pokiaľ sa jedná skutočne o OBD definovaný kód a pokiaľ tá diagnostika obsahuje podporovaný komunikačný protokol a databázu pre daného výrobcu a modelový rok - čo je poväčšinou problém, pretože pri OBD I neboli jednoznačne definované chybové kódy a mohli sa líšiť od výrobcu k výrobcovi a rok od roku, komunikačné protokoly boli proprietárne podľa výrobcu ....
niekedy medzi rokmi 94-95, tak ako sa zdokonaľovali riadiace jednotky a pribúdali senzor bolo dokonca aj niečo ako OBD 1.5 (zaviedli to tuším u GM) - vtedy sa prvýkrát objavili štandardizované P-kódy, ale skutočný "štandard" prinieslo až OBD II (povinne v USA od roku 96). Takže tak
|
Uto, 25.01.2011, 17:52 |
|
 |
Sparco505
Ťažký Profík
|
Bol teraz u mna aj PALOLOSONEC a ten vyfuk hrkoce a búcha aj ked idem ked pridam tak zabuchoce najlepsie by bolo asi nejaky druhy vyfuk alebo co auto pocul a tak nezda sa nam to nieco vazne lebo auticko ide krásne ak neviem no,,,, este raz stále tá istá otázka, môžem sa na tom vozit ? odkedy kontrolka zacala svietit som na aute nic nezaznamenal nejake poruchy alebo zeby nejak inac islo..... PaloCherokee mam na teba jednu prosbu pocul som ze mavas cestu blizko TT alebo BA niekedy by si mi nedal vediet ak by si tu niekde bol ze by sme to napichli ?
_________________Jeep ZJ 4.0 I6 Limited, liftík + 31´ pneu AT na 15" chromových mangelsoch, svetielka, šekle, lano, lopata, keď niečo volaj 
|
Uto, 25.01.2011, 18:57 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8011 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
s tym aftom mozes celkom kludne jazdit, bez veskerych obaaav,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Uto, 25.01.2011, 19:04 |
|
 |
Sparco505
Ťažký Profík
|
Efendi ja vobec nelutujem ze som to kupil ani nic podobne ani by som sa nebal iba to check engine ma znervoznuje ta kontrolka nic viac, hento 4wd switch service obcas zapipa obcas napise na monitor ale to jak tu bolo pisane a aj som to cital na USA stranke tam ked som si to prekladal tak som sa docital ze rozoberali nejaku vec zozadu monitora aby to nevidavalo zvuky lebo im to liezlo na nervy takze toto vobec neriesim ked to zapípa mi to nevadí je tam asi iba nejake to cidlo špatne alebo mozno nejaký kablik ale prevodofka ide bez problemov takze sa nebojim, len to check engine ma znervoznuje.
Toto Andrejovi: hovoril som z PALOLOSONEC ze si ide od teba neico objednat nejake čapy, alebo co a pisal si tu ze mas kopu tých cidiel, mohol by si mi napisat PMkou co by si za take cidlo chcel ? Ak by to bola nejaka symbolická cena mohol by si mi to hodit do toho balíku co budes posielat potom Palovi ?
Dik
|
Uto, 25.01.2011, 19:31 |
|
 |
Sparco505
Ťažký Profík
|
dneska sme vydrbali odtial ten splinovac a veci s tým spojené (všetko prebehlo bez problemov).....jak som nastartoval check engine nezasvietil (predtym svietil hned po nastartovani) cakal som a stále nic uz som sa tesil no akonáhle som tukol do plynu ze sa zvysili otácky zas zasvietil a odvtedy furt svieti ked sa nastartuje afto  chcel som toto napisat preto ci vas v tom trosku nepohne ci to nieco neukazalo ze v com to moze byt
dik 
|
Pia, 28.01.2011, 20:13 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8011 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
Sparko zajtra ti zavolam a skusime to cez mobil prediskutovat, a budes to vsetko kontrolovat a uvidime, tam budes mat daco s podtlakom,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Pia, 28.01.2011, 20:16 |
|
 |
Sparco505
Ťažký Profík
|
kde z jakym s ktorym kde to bude?
|
Pia, 28.01.2011, 20:21 |
|
 |
PALOLOSONEC
Frajer
Registrovaný: Sob, 26.07.2008, 14:42 Príspevky: 235 Bydlisko: LOSONEC TT
|
no operácia dopadla dobré si myslím všetko čo sa dalo sme dali von s tým check engine pravda je že to chvíľu nesvietilo,,kým som si umyl ruky" no bolo-4pod nulu a auto stalo asi deň.ja si myslím že by tam mohlo byť aj čidlo váhy vzduchu. efi vraj ti tam blbol plyn ako sa to prejavovalo?ja len ked som ho daval von tak tam bola zle uchytena hadica zo splynovaca do sania.
_________________ JEEP,GRAND CHEROKEE LIMITED 2,5TD
5,2 V8 na ceste
|
Pia, 28.01.2011, 21:13 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|