Dnes je piatok 18. júla 2025, meniny má Kamila a zajtra Dušana
Autor |
Správa |
trapper22
Učeň
Registrovaný: Štv, 25.02.2010, 21:08 Príspevky: 11 Bydlisko: Lučenec
|

lubor píše: Na osobnu ochranu je 22 idealna, lacne naboje, nekope a na co namieris to aj trafis ak to rychlo neuteka len hlaven aspon 6". Je to rozhodne lepsie ako moj Wather P22 ten ma velke straty pri nabijani (by som menil hned)
Možno si off expert, ale o zbraniach vieš toho dosť málo aby si niekomu dával rady ja sa týmto živím.
1, kaliber 22 či už LR, alebo WMR sú na sebeobranu absolútne nedostačujúce hľadaj na nete ranivá balistika, stop efekt potvrdí ti to každý kto sa ranivej balistike aspoň trochu venuje. Nejde o to, že nemajú dostatok energie na usmrtenie človeka, ale o vyradenie útočníka podľa možnosti prvou ranou nie o jeho usmrtenie niekto by to mohal považovať miesto sebaobrany za vraždu. Týmto kalibrom bez zásahu centrálneho nervového systému/ mozog, miecha/alebo srdca a velkých ciev sa postrelený pravdepodobne odvezie sám do nemocnice na ošetrenie nehovoriac o tom, že ťa cestou nezabudne niekoľkokrát pichnúť nožom.
2,Walther P22 navrhli odborníci a v momente keď sa otvorí záver strela dávno opustila hlaveň
3, revolver má medzeru medzi hlavňou a valcom a straty tlakov sú vyššie ako pri samonabíjacích zbraniach
Nerozširuj dezinfomácie ja sa tu tiž nesnažím nikomu radiť ako sa opravujú autá keď o tom viem ho... trochu seba kritiky nezaškodí nikomu
|
Pia, 25.02.2011, 11:45 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.01.2009, 11:01 Príspevky: 848 Bydlisko: Bratislava - Dubravka
|
Trapper22 je pravda, ze sa ani nahodou nepovazujem za odbornika v zbraniach ale nazor , ze pistol ma vacsie straty ako revolver nie je len moj a u Waltheru P22 co mam ja sa daju pouzit jedine naboje MINI MAG vsetko ostatne sa zasekava po 2 -3 vystreloch. Na strelnici som skusal viac znaciek a radil mi prevadzkovatel a zaroven predajca zbrani jedine ktore funguju su MINI MAG a to vravel, ze su z tych najlepsich.
Ale ak to chces otestovat a mas moznost ziskat balisticky gel rad pridem a vyskusame ci ma pistol alebo revolver vacsie straty.
A s tym nakupnym povolenim som zistil, ze ma pekne obabrali kludne som mohol ziadat ten revolver.
PS: to,ze ma niekto pod nickom napisane expert este neznamena, ze nim aj je ale ze sa zapojil do par debat.
_________________Navara 3,0 V6 http://www.ostrenienastrojov.sk
|
Pia, 25.02.2011, 16:36 |
|
 |
trapper22
Učeň
Registrovaný: Štv, 25.02.2010, 21:08 Príspevky: 11 Bydlisko: Lučenec
|
S P 22 mám osobnú skúsenosť stačí dať vyladiť puškárovi a šlape ako hodinky aj so strelivom SB 22 LR REX minimálne 30 rokov staré.
2, bavili sme sa o strate tlaku nie o spoľahlivosti zbrane
3,balistický gél nemám, ale môžeme kedykoľvek zmerať rýchlosti striel a následne vypočítať kinetickú energiu
|
Pia, 25.02.2011, 17:14 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8016 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
lubor píše: PS: to,ze ma niekto pod nickom napisane expert este neznamena, ze nim aj je ale ze sa zapojil do par debat.
mas uplnu pravdu,, a dodavam ze ak dobre vies strielat, na sebaobranu v pohode postaci na kratku vzdialenost aj kaliber 22, a ak nevies strielat, mozu ti dat aj samohybne deloo, aj tak ti je nahovno,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Pia, 25.02.2011, 17:20 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.01.2009, 11:01 Príspevky: 848 Bydlisko: Bratislava - Dubravka
|
Efendi plne s tebou suhlasim lebo ak netrafi co treba moze trafit co netreba.
Trapper22 s tym vyladenim na tom nieco moze byt spytam sa na to predajcu ma aj servis aj ked na strelnici mi vravel, ze su tie naboje slabe na obtiahnutie vdaka za radu. (od toho na strelnici som kupoval iba naboje nie zbran)
|
Pia, 25.02.2011, 17:47 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8016 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
lubor a skusal si stelivo magnum? alebo winchester??su to zo silnejsim busnym prachom teda davkovanim,, su to velmi ucinne streliva,, nase Seller end Bellot ci ako sa pise je akurat tak na vrabce  ale tie co uvadzam, su velmi ucinne,,vyskusaj, bude to stat zato,, ajmked su drachsie..
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Pia, 25.02.2011, 18:10 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
|
Tie nase mi ani neponukal, ze to je do jednoranoviek skusal som Winchester, Remington (ten ma najkajsiu krabicku), este jednu znacku ale si neviem spomenut na nazov a potom MINI MAG od CCI tie fungovali bez chybne tak som uz ine neskusal.
Tie tri znacky sa bud zasekavali alebo niektore nabojnice nevedelo vytiahnut ako keby bol kratky okraj.
|
Pia, 25.02.2011, 18:23 |
|
 |
Vlado
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 24.01.2007, 4:31 Príspevky: 400 Bydlisko: Trnavá Hora
|
Nedámi nevyjadriť sa, čo sa týky automatiky a jej spoľahlivosti pri prebíjaní : pokiaľ máš dobrá strelivo hľadaj problém iba v sebe, t.j. držíš slabo zbraň, tzv makké ruky, záver posúvajú do zadnej polohy splaliny, čiže zbraň potrebuje relatívne pevný bod aby ju dokázalo prebiť. Pokiaľ tvoje ruky trochu povolia, tak zbraň nebrebije. Mám K 100 a mne sa to ešte nestalo, ale kamarátom áno.
_________________Jeep Wrangler Rubicon 4.0 L
www.alexbranovesystemy.sk
|
Pia, 25.02.2011, 20:14 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
|
lubor, napadlo ma ze co tak pouzit brazilske streliva Lapua, su nenormalne silne a predimenzovane,,trebars na 357 cke magnum , ked som pouzival tietok streliva tak normalne na viacerych strtelivach-nabojov po vystreleni, hilsna- teda nabojnica praskla,, takze z toho usudzujem, ze su streliva predimenzovane,,
|
Pia, 25.02.2011, 20:22 |
|
 |
Disco
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.06.2008, 11:01 Príspevky: 715 Bydlisko: New Castle SVK
|
efendi píše: na viacerych strtelivach-nabojov po vystreleni, hilsna- teda nabojnica praskla,, takze z toho usudzujem, ze su streliva predimenzovane,,
Alebo mozno su vyrobene z hovnozeleza  ,
_________________LR Diskovery II tD5, Fishing & Hunting +421905264896, nkdisco@gmail.com
|
Pia, 25.02.2011, 20:49 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
|
Vlado netvrdim, ze na mojej technike nie je co zlepsovat ale ked som vyberal to strelivo prevadzkovatel strelnice stal pri mne a on vravel, ze tie naboje si treba otestovat. Vraj v niektorej zbrani idu lepsie tie , v inej zase druhe. S MINI MAG som nemal jediny problem ale ci drzim zbran spravne by chcelo pozriet na strelnici.
Pri Remingtone sa mi stavalo, ze vyhadzovak vobec nezachytil nabojnicu a vzpriecil sa tam druhy naboj po vystrele (vlastne obtiahlo no nemalo kam strcit novy naboj)
|
Pia, 25.02.2011, 22:48 |
|
 |
Disco
OFFROAD Expert
|
Je pravda, ze pistole sa daju vyladit a nastavit tak, aby dobre prebijali a nezasekavali sa, no je to robota navyse a nikdy to nie je iste a vyber streliva tiez ako strelec povazujem za velke obmedzovanie. Revorver ma dve velke vyhody co tam strcis to kladivo odpali a hotovo, no pre mna je najvecsou vyhodou revorverov, ze nabojnice ci ako dokaz ci ako bordel, ci ako stopa vzdy odnesu zo sebou a nerozhadzuju po okoli ako pistole. Ale samozrejme pistole maju vacsiu kapacitu zasobnikov, su jednoduchsie nabijatelnesie, aj ked do revorverov predavaju rychlonabijace. Ja strielam rad a zalezi len na strelcovi co sa mu paci ci pistol alebo reverver.
_________________LR Diskovery II tD5, Fishing & Hunting +421905264896, nkdisco@gmail.com
|
Pia, 25.02.2011, 23:40 |
|
 |
Eddef
Začínajúci koumák
Registrovaný: Štv, 06.12.2007, 19:15 Príspevky: 111 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
efendi píše: lubor, napadlo ma ze co tak pouzit brazilske streliva Lapua, su nenormalne silne a predimenzovane
LAPUA Made in Finland
_________________ LR Defender 110 SW Td5 110kW, Superwinch EP 9, 2"lift, T3, CB/PMR
|
Štv, 17.03.2011, 21:07 |
|
 |
Disco
OFFROAD Expert
|
tak tak, len sa mi to nechcelo pisat 
|
Štv, 17.03.2011, 21:09 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
|
Tie Brazilske z Finska som neskusal mam este v zasobe 300 ks mini mag.
Teraz ale neviem (mozno pomohlo nadavanie na naboje) no v stredu som bol na strelnici vyskusat LCR a popri tom som dal 100 ks .22 mini mag a absolutna spokojnost, ziadne problemy ani zasekavanie.
Skusim aj na buduce tak dva dni pred strielanim nadavat na pistol aj naboje a bude to OK 
|
Pia, 18.03.2011, 16:04 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|