Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 16:50
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 68 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
 Automatická prevodovka 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nedoserú sa samé ale doserie ich nesprávna obsluha a prehriatie. Offroady s najväčšími motormi majú vždy automaty (blazer, bronco, F-150, H1). Trecia spojka prenesie menší moment ako hydrodynamický menič.

Sob, 26.03.2011, 7:29
Profil WWW
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nuz chyba je mozno v tooom, ze niesme zvyknuty na aftomaticku prevodovkuu, ale na mechanicku,, jedno je ale iste ze mechanicka vydrzi viacej, teda je menej poruchova, aj pre laikov, ako automaticka,,ikeeed ako uz bolo pisanee ze sa castejsie meni spojka-lamela,atd,, avsak ked sa clovek riadi tym ako pisal povyse - marisko,,, nemal by byt problem,,, taktiez je pravda aj ta skutocnost, ze trebars na trial je aftomat horsi ako manual, horsie sa obsluhuje chod vozidla ako s mechanickou prevodovkou, bo tam si to moze korigovat zo spojkou, co pri avtomate je takmer nemozne, taktiez pri brodeni vo vode sa prevodovy olej schladii a uz radi insie ako za tepla,,v blate oproti manualu zas ma velku vyhodu len co je pravda,, rychle radenie alebo podradenie, tot vlastna skusenost,,mal som ZJ ckoo, bolo supeer, ale prevodovka automat v terene mi nesekla niako,,mozno ze v tomto smere som konzervativec.....darmoo hm,,som stara struktuura..... :-D

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Sob, 26.03.2011, 9:49
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
13pepko píše:
automaty sa casom doseru kym manual vydrzi urcite viac.akurat pri automate nemusis menit spojku.niekde som to uz pysal kamaratom sa uz niejake automaty dosrali hned v lese a nespravis potom uz nic, ani auto nenastartujes.este som nevidel poriadny off postaveny na automatickej prevodovke

tak mudru vetu si teraz napisal :roll: :roll: už Ti to raz tušim Jenki v inej teme spominal ,že napiš ktorim autam tak "odchadzaju" automaty? Pajeram? Jeepom? ..cele je to o tom ,že asi "Jedna pani povedala" :shock: že?

...a ked niečo v aute pyska tak to nie je prevodovka ale bud ložysko alebo kamyenok..

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Sob, 26.03.2011, 10:48
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Stará dobrá téma: automat či manuál? Skoro ako otázka benzín či diesel?
Každý nech si kúpi čo je jeho srdcu bližšie. Do ťažkého terénu som s mojím jeepom nejazdil, ale na ťahanie prívesu je automat neporovnateľne komfortnejší oproti manuálu - žiadne trhanie pri preraďovaní, motor pri preraďovaní nestráca krútiaci moment ani otáčky. A tie bludy o životnosti manuálov oproti automatom si prosím nechajte pre tých čo seno žerú. :-D

Sob, 26.03.2011, 20:51
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jeden servisák automatov z Ameriky raz povedal. Keby nebolo Európanov, nemal by som čo opravovať. V amerike jazdia autá s automatmi z 50rokov a nikdy neboli opravované. Neviem čo tam v Európe s tými prevodovkami robíte. Ja už to viem. Za všetko môže ten kreténsky výmysel, že olejová náplň v automate je doživotná. Niečo na tom bude. Ak sa nemení, konca života sa naozaj dožije vcelku skoro. Inak je automat skoro nezničiteľný. A samozrejme tak ako čokoľvek aj automat si vyžaduje vedomosti ako s ním jazdiť.
Osobne už pár rokov dávam prednosť automatu a nikdy som nemal najmenší problém. Dokonca v Citroene, keď som chcel vymeniť olej v AP keď som kúpil C5ku so 180 000km, ma varovali, že to určite nemám meniť, lebo prevodovka bude KO. A vraj na to treba špeciálny prípravok a jediný servis, čo vie robiť AP je v Martine... Tak som si kúpil olej a vymenil ho doma v garáži. Samozrejme už bol pripálený, tak som som to po pár km asi 3x zopakoval. Automat jazdí bez najmenšieho problému ďalej.

Sob, 26.03.2011, 21:26
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
for MARTINO:

nie nebolo to tak ze jedna pani povedala,ale videl som to na vlastne oci.co ty si vydel maximalne velke ho... a kto povedal ze mi piska prevodovkanecudujem sa, ze si hned vybuhol ked asi aj ty mas auto s automatom ze som uhadol.vies co najprv skus jazdit poriadny teren a nie len po luke a potom uvidis co ten slavny automat dokaze.

Sob, 26.03.2011, 21:58
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak dobre som sa davno nepobavyl :-D ten moj debylni automat asy nevedel, ze sa ma pokazyt podla tvrdenya tuto pana pozorovatela pepka :smt126

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Sob, 26.03.2011, 22:09
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
13pepko píše:
for MARTINO:

nie nebolo to tak ze jedna pani povedala,ale videl som to na vlastne oci.co ty si vydel maximalne velke ho... a kto povedal ze mi piska prevodovkanecudujem sa, ze si hned vybuhol ked asi aj ty mas auto s automatom ze som uhadol.vies co najprv skus jazdit poriadny teren a nie len po luke a potom uvidis co ten slavny automat dokaze.

"to nedeláš dobře jaromíre, s tou sirkou....to se ti jednou vymstí..."

LR DI

Sob, 26.03.2011, 22:13
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Acon píše:
A samozrejme tak ako čokoľvek aj automat si vyžaduje vedomosti ako s ním jazdiť...

Čo za vedomosti ? Žartuješ ? Tie novšie automaty tam majú len D. Samozrejme mimo parkovania, neutrálu a spiatočky. Poprípade nejaké plus alebo mínus. Slovensky povedané, dopredu je len 1 jediná možnosť. (D)
To znamená, že ak chcem ísť dopredu, neexistuje nič viac len dať D.
Tak aké vedomosti si to vyžaduje ? Ing ? Dr ? Mgr ????

Sob, 26.03.2011, 22:14
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
13pepko píše:
.vies co najprv skus jazdit poriadny teren a nie len po luke a potom uvidis co ten slavny automat dokaze.

Martino ti tu luku ukaze v Tisovci ze sa s nej :smt141

Sob, 26.03.2011, 22:15
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
OGO: nemal by si zamieňať klasické automatické prevodovky s hydrodynamickým meničom s novodobými paškvilmi v podobe mechanickej prevodovky s automatickým radením ako je napríklad DSG od koncernu VW. :wink:

Sob, 26.03.2011, 22:46
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
OGO píše:
Acon píše:
A samozrejme tak ako čokoľvek aj automat si vyžaduje vedomosti ako s ním jazdiť...

Čo za vedomosti ? Žartuješ ? Tie novšie automaty tam majú len D. Samozrejme mimo parkovania, neutrálu a spiatočky. Poprípade nejaké plus alebo mínus. Slovensky povedané, dopredu je len 1 jediná možnosť. (D)
To znamená, že ak chcem ísť dopredu, neexistuje nič viac len dať D.
Tak aké vedomosti si to vyžaduje ? Ing ? Dr ? Mgr ????

si to zle pochopil, to bolo myslené tak že automat si od človeka zvyknutého jazdiť len a iba s manuálom bez skúseností s automatom vyžaduje aby zmenil niektoré návyky z dôvodu aby ten manuál neničil (typicky napríklad vyraďovanie na križovatke)

Sob, 26.03.2011, 22:54
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tie zlozvyky s vyraďovaním na križovatke má 95% ľudí čo s automatom nejazdili, alebo im nemal kto povedať ako sa s tým jazdí. Úplne najlepšie keď počujem odborníka superšoféra keď povie že na páke automatu má gombík ktorým si pridá výkon aby mohol lepšie predbiehať. A to tak je ten gombík "O/D off". Kto vie na čo to slúži si spraví svoj obraz.

Sob, 26.03.2011, 22:59
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Romo 11, ale to je absolútne jedno ! Automat má dopredu len 1 možnosť a to D.
Dokonca sa ani to nemôže stať že zaradíš miesto 1 napr. 3, čo sa kľudne môže stať na rozvyklanom manuále. Automaty majú svoj domov v usa lebo tam ľudia majú problém rozmýšľať. Tak sa ich obsluha čo najviac zjednodušila. A tu sa ide tvrdiť, že automat si vyžaduje vedomosti, ako s ním jazdiť...však to je na smiech !

Sob, 26.03.2011, 23:02
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
OGO, koľko si mal áut s automatom ?

Sob, 26.03.2011, 23:06
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 68 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný