Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 20.07.2025, 3:39
Dnes je nedela 20. júla 2025, meniny má Ilj, Eliáš a zajtra Daniel

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1076 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 72  Ďalší
 Pandíkov "PROTOTYP" 
Autor Správa
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
teraz pozerám, že ja som sa ani nepochválil s výsledkom :lol: už to pekne jazdí v pondelok som to dokončil, doskladal a v utorok sme šli na geometriu a hneď to jemne otestovať či bude s celou prevodovkou búchať keď bude v zábere, ale nič nebúcha len trošku pláve na ceste treba ešte vymeniť vpredu ložisko s nábojom a spodné čapy :wink: predvčerom sme chceli, že pôjdeme do lesa ale cestou tam bola prvá prekážka, vždy sme tam prešli a teraz to bolo rozryte a hlboké koľaje krížom, krážom tak ma stiahlo na tom masle do koľají a už sme stáli potom som s hi-liftom dvihol pandu a popodkladal kolesa už som bol skoro von a zas stiahlo do ďalšej koľaji tak sme volali traktor a musel ma ťahať tak, že som držal spojku stlačenú lebo správalo sa to tak akokeby boli pomiešané rýchlosti, otcovi sa podarilo vyhodiť rýchlosť dať ju do neutrálu a traktor nás ťahal potom do dediny, mne v škole nešlo do hlavy, že keby boli pomiešané rýchlosti tak by takto nešla vyhodiť rýchlosť tak hneď ako som prišiel domov som pozrel na ťahlá od paky a boli prehnuté opačne narovnal som a zas sme šli do blata, ale už trošku väčšieho :D fotky nemám iba také čo som fotil na dvore...
tu som nahodil spodný rám a prerobil som trošku uchytenia (znížené o 3cm)
Obrázok Obrázok Obrázok

Obrázok Obrázok Obrázok

Obrázok Obrázok Obrázok

Pia, 25.03.2011, 8:00
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
náhodou neviete mi poradiť kde kúpim excentrické šrúby do ramien? potrebujem trošku zmeniť odklon koleis a keď som pýtal vo viacerých mototechnách aj vo fabory, tak pozerali na mňa kokeby som si to len vymyslel že niečo také existuje... dávajú to aj na VITARI
vyzerá to takto:
Obrázok
je to 12mm hrúbka
alebo si to mám z normálnej šrúby vysústružiť???

Pia, 25.03.2011, 17:32
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
asi ostáva len ten sústruh :D predajcovia sú tupýýý jak moj majzel :-D :-D :-D

Pia, 25.03.2011, 21:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ako pozeram na ten srob tak na sustruhu to nepojde, vizera to ako kluka

Pia, 25.03.2011, 22:01
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jj je ako kľuka ale to je jedno no som si skúsil na sústruhu jednú starú šrúbu takto spraviť a pôjde to :wink: o chvíľu dám fotky aj ňáky popis k dnešnej práci :wink:

Pia, 25.03.2011, 23:55
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dnes som vybral ramená so spodnými čepmi, zajtra prídu nové tak pôjdeme nalisovať príde aj ložisko na koleso, opravná sada tých strmeňov z passata (gumičky a tak) a predné kotúče z pandy, ktoré pôjdu dozadu, takže na víkend je roboty ešte musím robiť rámčeky zad. svetiel do čiech jednému na pandu tak voľného času len tak po nociach :lol:
dnes som ponatieral aj tie strmene aj ramená... a zajtra skladám a potom test :twisted:
spodné čepy boli v takomto stave, a prečo to potom plávalo:
http://www.youtube.com/watch?v=Wb8WC8zKSkI
Obrázok
spomínané excentrické šrúby budem sústružiť na sústruhu, skúsil som si to na starej na poškodenej šrúbe a hádam to splní účel :wink:
Obrázok

a tu sú ponatierané dieliky 8-)
Obrázok Obrázok

a na oplátku toto :D bohužiaľ už je umytá :oops:
Obrázok Obrázok

Sob, 26.03.2011, 0:51
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pandik, skus sa pokukat v predajni na skodovky,, na starych skodovkach boli spodne sroby excentricke, na spodnych ramenach a boli tusim ale 12mm trove alebo 10? neviem uz presne ale mozno sa ti hodia,,

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Sob, 26.03.2011, 9:26
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
efi áno viem že to mali embečky tuším vpredu že?
ale ja som si to už vysústružil stiahol som z 12mm šrúb 2mm čiže 1mm sa to posunulo a kolesá stoja pekne rovno :wink: povolili sa aj šrúby čo držia čep riadenia o tlmič a celé to lietalo tak som všetko podoťahoval poskladal.... už to je zas pojazdné
kotúče dozadu budem robiť až asi v utorok lebo zabudol som včera objednať aj zadné hadičky na strmene z passata a skladom ich už nemajú takže prídu v utorok ináč sú pripravené natreté poskladané... :wink: možno pôjdeme dnes ešte prevetrať pandu niekam do light terénu, tak dám znamenie potom :D

Sob, 26.03.2011, 17:23
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak máme po teste :wink: už je to oveľa lepšie skoro vôbec nepláva, ten kúsok percenta čo auto plave je zlá geometria, na to aby sa mi furt po rozoberaní a poskladaní nápravy nemenila geo, urobím na tie nosníky tlmičov tú tyč od ľavého nosníka po pravý neviem ako sa tomu nadáva ten nie stabík ale no šak asi viete, odporučil mi to MIrec01, tak uvidíme hádam pomôže :wink: strmene som dal dokopy už sú pripravené, čakám len na tie hadičky, ktoré prídu až v utorok a potom budem robiť túto úpravu (kotúče) 8-)
netušil som, že tie strmene z Passata B5 budú takto pasovať na predný pandin kotúč, veď to ako keby tam tie strmene patrili :D pekne som to natieral po dieloch a kúpil som tomu opravné sady (gumičky a tak)

ložisko je predné, ale zadné nie je o nič pomaly inšie :wink:
Obrázok

na ložisko príde takýto plech spredu z pandy
Obrázok

na ten plech príde táto príruba taktiež z pandy spredu, lenže do nej treba navŕtať diery cca tak ako je vyznačené, podľa strmeňov z passata
Obrázok

Obrázok

ako som písal, pasuje to tam ako oko v hlave :D
Obrázok

Obrázok

boli sme trošku otestovať mimo blata, pretože máme džuravý výfuck, ktorý treba zajtra zavariť a kto by pod to lozil keby padalo blato na hlavu a do jamy ktorú spm dnes poctivo vypratal :D
Obrázok Obrázok

Ned, 27.03.2011, 0:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pandik a ručnu si spravíš ako? Či ju maš tiež z pasata?

Prejdem kade chcem - skoro všade !

Ned, 27.03.2011, 9:47
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tibik no ručnú ešte prešpekulujem asi dám z passata a trošku to prerobím a urobím to hneď aj tak, že budú 3 ručné 1na obe zadné kolesá a 2samostatné na ľavé a pravé zadné koleso :wink:

Ned, 27.03.2011, 12:25
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
včera mi konečne prišli som zatiaľ spokojný :D
truck2000 185/65 R14 priemer 61cm - tie čo máme na pande majú priemer 57cm
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Str, 30.03.2011, 7:24
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
kolieska obuté, nahodené otestované, blatníky zaklepnuté a zrezané z nášlapov
mysleli sme že to nebude vládať ale vládze ide to badať trošku rozdiel v ťahu v kopci ale dá sa a záber neskutočne dobrý :wink: stým kde som prešiel no neviem si vynachváliť a čistia sa celkom dobre :wink:
tu sú fotky aj videá
http://www.youtube.com/watch?v=Q_uRiXNHNa4

Štv, 31.03.2011, 23:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pekne sa s tym hras, drzim palec, len tak dalej.... :smt023

Bronchitida

http://bronconamiestohotela.com/
http://www.fordbronco.eu

Štv, 31.03.2011, 23:32
Profil ICQ WWW
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ďakujem tu dávam ešte fotky osobitne nie vo videu
myslím si že to vyzerá trochu dosť brutálnejšie
tak čo? ešte stále sa to nepodobá na off? 8-)
Obrázok Obrázok

Obrázok Obrázok

Pia, 01.04.2011, 6:36
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 1076 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 72  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný