Dnes je nedela 20. júla 2025, meniny má Ilj, Eliáš a zajtra Daniel
Autor |
Správa |
OFFroad4wd
Pandík
|
tak už smelo môžem povedať že je to hotové, až na pár detailov ako namontovanie hasičáku a tak  vpredu je nové pravé svetlo ale treba aj ľavé, svetla sme nastavili, pozapájal som svetlá v nárazníku, musel som zrezať ten záhyb na spodnom plechu, ktorý som aj dnes nahodil, pomenil som oleje (zadný dif a motor, do prevodovky som len dolial 1l), sedačky som dal dozadu, kus som nastavil geometriu atď atď... zabudol som dnes ísť kúpiť pásoviny na nášlapy takže odkladám výrobu nášlapov na budúci týždeň
včera aj dnes v noci nám nádherne lialo takže v lese bude blato tak chceme ísť sa zajtra povoziť, tak určite bude aj nejaké to videjko
takže tak
tu sú nejaké fotky:

|
Pia, 01.07.2011, 22:39 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8016 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
kua pandik, dole klobuk,, je to velmi pekne vymakaneee, a az natolko, ze by ju bolo skoda do blata,, jak lestenka,, mas to velmi pekne spravene,, este raz dole klobuk,,  a dufam ze premieru budes mat unas v Tornale, na nasej akcii,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Sob, 02.07.2011, 9:51 |
|
 |
medal41
Ťažký Profík
Registrovaný: Ned, 09.09.2007, 10:31 Príspevky: 480 Bydlisko: Partizanske
|
čákame to video dufam že to sem rýchlo zavesíš 
_________________ L 200 - cb,hi-lift,sw9000,mt,šnorchel,
|
Sob, 02.07.2011, 10:03 |
|
 |
alfik223
Začínajúci koumák
Registrovaný: Ned, 20.06.2010, 21:14 Príspevky: 136 Bydlisko: Červenica pri Sabinove
|
teraz je to maly offik,prajem vela pozitku z jazdy a cim nenej oprav
|
Sob, 02.07.2011, 11:34 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|
|
Sob, 02.07.2011, 23:51 |
|
 |
medal41
Ťažký Profík
Registrovaný: Ned, 09.09.2007, 10:31 Príspevky: 480 Bydlisko: Partizanske
|
video je kuknute a som spokojny ty asi tiež  pekne
_________________ L 200 - cb,hi-lift,sw9000,mt,šnorchel,
|
Ned, 03.07.2011, 1:21 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|
medal41 píše: video je kuknute a som spokojny ty asi tiež  pekne
diky a ja som tiež spokojný to je jasné  teraz sa ideme najesť a repete
ináč odfotil som ten kopec z boku ale aj tak fotka klame najlepšie je to vidieť naživo a ak ste si všimli dole som vždy šiel šmykom aj keď to bolo suché tak som dole šiel ale len trošku šmykom..
tu je tá fotka

|
Ned, 03.07.2011, 10:37 |
|
 |
Jojo GR
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 31.12.2008, 0:27 Príspevky: 462 Bydlisko: Senica ,,Záhorí" SK
|
Paradička 
_________________ Toyota HDJ 80 4.2TD
|
Ned, 03.07.2011, 23:44 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|
|
Ned, 03.07.2011, 23:56 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|
videjko z dneska
ten kopec je už dosť nie len rozbahnený ale jamy od kolies sú tam takže už to tam vyskakuje a ťažšie sa tam lozí a hore je a aj bola taka ryha ako keby som vošiel do kanála tak ale aspoň to nie je také jednoduché tam výsť
http://www.youtube.com/watch?v=BMQYLPgi3kw
prerobené ramená už sú doma zajtra prídu druhé čapy horné aj spodné druhý kĺb mám ešte treba dokúpiť spojku a už môžem robiť mechanickú časť  t.j. najneskôr vo štvrtok a najneskôr v sobotu jazda keď nie v piatok
treba ísť na pokrivu a nebude s čím tak nech je to hotové čím skorej 
|
Uto, 05.07.2011, 18:44 |
|
 |
012Roman_0
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 27.12.2009, 20:08 Príspevky: 583 Bydlisko: Martin
|
_________________ Suzuki vitara OME
|
Uto, 05.07.2011, 19:17 |
|
 |
PeterGRko
Začínajúci koumák
Registrovaný: Ned, 29.03.2009, 10:09 Príspevky: 122 Bydlisko: Trencin
|
No ten kopec skresluje cez kameru a fotak to mi je jasne  , ale kua zas az taky brutal to nevypada aj nato ze sa smyka. Chcelo by to porovnat s niecim dlhsim ako to bude zvladat
|
Uto, 05.07.2011, 22:04 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|
jj najradšej by som chcel aby tam šiel patrol
MilanFI kedy ideme?
a brutálne to kus aj je aj ke´d sanezdá a na videu to nevnoale hore je jama nie od kolesa ale tam nebola nikdy cesta tam som si cestičku vytvoril sám a jama tam bolaodjakživa
takto vyzerá ten kopec

|
Uto, 05.07.2011, 22:30 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|

nuž nejako som sa dlhšie neozval, takže panda má za sebou stk, vpredu obe nové svetlá, vymenil som 1diel kardanu, ktorý bol spučený a vibroval...
panda je teraz plne pojazdná a vždy je pripravená na nejakú jazdu
máme doma 2 nápravy zadné v rezerve, tak som obe rozobral, z jeden som vybral 1planétu, dali sme ju zosústružiť aby z toho vzniklo púzdro s drážkami na poloosi, z druhého diferáka som zrezal ten kolík, čo drží satelity (kolík nevypadne a satelity tiež nie lebo oni idu voči planétam do klinu) a medzi planéty/ aj medzi satelity som vložil to vysústružené púzdro, ktoré drží tak že je nasunuté na jednej poloosi. Druhú poloos budem ovládať lankom a páčkou a to tak, že poloos bude v ložisku chodiť von, dnu a tým pádom sa bude aj vsúvať a vysúvať do toho púzdra, takže keď tú poloos vsuniem tak budú obe poloosi spojené a budú ťahať obe zadné kolesa
koleso sa nebude vysúvať, to len poloos v drážkach v ložisku
neskôr dám aj 2 videá ako to bude fungovať
ešte potrebujem spraviť to ovládanie, nič zložité... v pondelok pôjdem dať vypáliť z kovu také 3kruhá s vnútorným priemerom takým ako je poloos a s vonkajším tak aby to vošlo do nohavice nápravy... nasuniem 1.krúžok s hrúbkou 10mm ten zavarím iba s jednej strany o poloos, nasuniem druhý s hrúbkou 16mm, ale ten bude mať aj dieru v krúžku aj so závitom na desiatku šrúbu, ten krúžok privarený nebude a nasuniem 3. a ten tiež zavarím o poloos. Do nohavice nápravy dám vyfrézovať 2,5cm široký otvor a priemer 11mm aby tam vošla tá desiatka šrúba, dám vysústružiť v pondelok čo mám guľatinu 20mm tak ten kus čo má vojsť cez nohavicu do toho krúžka tak taký dlhý kúsok z tej guľatiny mi vysústružia tak aby som mohol narezať desiatku závit, to sa našrúbuje do toho krúžka cez nohavicu nápravy takže to nebude môcť vypadnúť a na tú guľatinu ešte navarím guľatinku s priemerom cca 10mm a bude dierka na konci na lanko na nohavicu ešte navarím taký vynklík s dierou na lanko kde sa oprie aj bovdén, aby netiekol cez tú vyfrézovanú dieru olej tak musím urobiť takú krabičku na to, ktorú obvarím (tá bude navarená, obvarená o nohavicu nápravy) no a aby mi tá poloos sa dala aj ovládať, tak aby to aj vracalo tak musím dať na tú guľatinu s priemerom cca 10mm pružinu, ktorá sa oprie z jednej strany o zvar pri guľatine čo ide do nohavice a z druhej strany o tú krabičku o plech, vrch tej krabičky sa bude dať otvárať.
Na potiahnutie toho celého sakramentu použijem lanko s bovdénom z ručnej brzdy, ktoré tu mám nové a páku vo vnútri už nejako vymyslím to už nebude problém, takže v skratke, keď potiahnem páku smerom dozadu, lanko sa potiahne a poloos vsunie do toho púzdra ktoré drží o druhú poloos a už to pôjde, ešte potom to spravím tak že keď páku potiahnem dozadu tak že niekam do boku zapadne lebo keď to bude na pružine tak tú páku bude vracať späť dopredu, ale ani toto nie je problém  ku tej krabičke urobím aj spínač a bude kontrolka diff lock ktorá už je pripravená
na túto úpravu mám cca týždeň + nejaký ten deň na prehodenie nápravy a odskúšanie, potom dovolenka a na druhý deň po dovolenke máme off Tornaľa
Nejaké tie plány
Takto to vyzerá poskladané vytiahnuté z nápravy
Takto je to akože vypnuté, že poloos jevysunutá viac von
Takže akokeby bola poloos dnu tak je takto zárovno s planétou, že poloos netrčí von z planet
A takto je akože zapnutá uzávierka, že je poloos strčená viac dnu
Tým pádom tu netreba šrúbku lebo je to na pružine takže tam dám len nejakú záslepku aby tam nešiel bordel
A tu to bude asi takto… poloos bude vsunutá takže vojde do toho púzdra akurát
Tu som dal dole to púzdro aby bolo vidieť zrezaný kolík satelitov… takže sú 2kolíky a tie nevypadnú pretože zvnútra sa oprú o to púzdro a zvonku o tanierové kolo
Takže diff mám pripravený

|
Pia, 22.07.2011, 22:02 |
|
 |
Macej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 20.09.2009, 20:21 Príspevky: 547 Bydlisko: Vchod Záhoria
|
Je to super práca  . Som zvedavý ako to bude pracovať celé pokope a kam všade sa s tým vyškrábeš. Som rá že to naše viac než hodinové lúštenie tých talianských kecov vyšlo a podla všetkého to aj má velkú nádej fungovať. Vela zdaru pri dokončovaní a nech to je podla predstáv (z časti aj mojích bývalích - viď. moj podpis prečo  )
_________________ Range Rover Classic - One is not enough
|
Pia, 22.07.2011, 23:39 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|