Dnes je štvrtok 1. mája 2025, meniny má nikto a zajtra Žigmund
MTcka VS ATcka vseobecne ...
MTcka VS ATcka vseobecne ...
Autor |
Správa |
Xader
|
Tato tema sa preberala uz velakrat na starom fore , ale ja tu aj dost novych ludi , tak nazaciatok by mohol niekto popisat nieco o MTckach , ATckach a ich pouzivani atd... 
|
Štv, 05.10.2006, 21:53 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
No Xaderko je jasné,že zimné sú v zime najlepšie,ale keď nie su,tak sú lepšie AT, ako MT,lebo ATčka majú aspoň aké-také lamelovanie a to je v zábere v snehu a na lade velká výhoda 8)
|
Štv, 05.10.2006, 21:59 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6666 Bydlisko: PB
|
Xader píše: Tato tema sa preberala uz velakrat na starom fore , ale ja tu aj dost novych ludi , tak nazaciatok by mohol niekto popisat nieco o MTckach , ATckach a ich pouzivani atd... 
Asi zalezi od pouzitia.
Ak jazdim viac cestu, tak zimne ...
Ak skor viac snehu, kde sa MTcka uzivia, tak MT, ale videl som co MTcka robia na ujazdenej zasnezenej asfaltke, to je na vrazdu !!! Tie swine nemaju ziadny zaber !!!
Zato v hlbokom snehu - to je proste traktor ...
Ono vzdy je jednoduchsie nahodit retaze a pomoct zimakom na kritickom useku, ako trpnut na MTckach na asfaltke ...
Naposledy upravil finder dňa Štv, 05.10.2006, 22:03, celkovo upravené 1
|
Štv, 05.10.2006, 22:01 |
|
 |
Xader
|
Jacko píše: No Xaderko je jasné,že zimné sú v zime najlepšie,ale keď nie su,tak sú lepšie AT, ako MT,lebo ATčka majú aspoň aké-také lamelovanie a to je v zábere v snehu a na lade velká výhoda 8)
Tak v tomto by ti Martin4 urcite oponoval , lebo hovoril , ze ATcka maju nejake oznacenie a su v zime asi este lepsie ako klasicke zimne pneumatiky ...
MTcka su cisto len do hlbokeho snehu - na lade by si sa smykal
Ja osobne budem jazdit celoročne ATčka a v zime ked napadne prvy sneh , tak podam moje info ako to dopadlo a ci som cely  totiz byvam na kopci v BA a uvidim ako sa zosmykam dole 
|
Štv, 05.10.2006, 22:01 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Jacko píše: No Xaderko je jasné,že zimné sú v zime najlepšie,ale keď nie su,tak sú lepšie AT, ako MT,lebo ATčka majú aspoň aké-také lamelovanie a to je v zábere v snehu a na lade velká výhoda 8)
To je pravda už sa teším ako vyskúšam svoje BF Godrich zimné na svojom jepíku. 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Štv, 05.10.2006, 22:02 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6666 Bydlisko: PB
|
Xader píše: Ja osobne budem jazdit celoročne ATčka a v zime ked napadne prvy sneh , tak podam moje info ako to dopadlo a ci som cely  totiz byvam na kopci v BA a uvidim ako sa zosmykam dole 
Ak mas vecsi a strmsi kopec, redukcia a ides ... Neverim tomu, ze pri otacani kolies (t.j. brzdeni motorom) niekde zasmykas ... To by tam musel byt cisty lad ...
Opravte ma, ak sa mylim ...
|
Štv, 05.10.2006, 22:06 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
finder píše: Ak mas vecsi a strmsi kopec, redukcia a ides ... Neverim tomu, ze pri otacani kolies (t.j. brzdeni motorom) niekde zasmykas ... To by tam musel byt cisty lad ... Opravte ma, ak sa mylim ...
Tak tak nejako to bude.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Štv, 05.10.2006, 22:07 |
|
 |
Jeepinka
Učeň
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 22:01 Príspevky: 49 Bydlisko: Nitra
|
Tak tato tema ma fakt zaujima. Mam MT a caka ma prva zima.doteraz so mal len klasicke auta na zimnych.
_________________ Toyota 4runner.......... neni co dodat.
|
Štv, 05.10.2006, 22:11 |
|
 |
Xader
|
finder píše: Xader píše: Ja osobne budem jazdit celoročne ATčka a v zime ked napadne prvy sneh , tak podam moje info ako to dopadlo a ci som cely  totiz byvam na kopci v BA a uvidim ako sa zosmykam dole  Ak mas vecsi a strmsi kopec, redukcia a ides ... Neverim tomu, ze pri otacani kolies (t.j. brzdeni motorom) niekde zasmykas ... To by tam musel byt cisty lad ... Opravte ma, ak sa mylim ...
No samozrejme. Na zadok by to bolo dost neprijemne  ale zaradenie redukcie znamena zastavit a zaradit ju ... tak uvidim ako to pojde v praxi na ceste  ale hlavne sa mi bude pacit parkovanie pred domom v hlbokom snehu , ked vsetci budu odhadzovat miesta pre svoje bruchoplazy 
|
Štv, 05.10.2006, 22:11 |
|
 |
Xader
|
Jeepinka píše: Tak tato tema ma fakt zaujima. Mam MT a caka ma prva zima.doteraz so mal len klasicke auta na zimnych.
Ak mas obute MTcka , tak na zimu odporucame asi vsetci zimne pneu skor , alebo mozno idealna volba bude aj ATcka ktore pouzijes bezproblemov aj cez leto na beznej ceste ... nederu sa a v terenu su dostacujuce pokial nejdes do max. extremov.
|
Štv, 05.10.2006, 22:12 |
|
 |
Jeepinka
Učeň
|
Skoro kazdy vikend idem na ryby.A vecsinou taham karavan takze staci mensia mlacka a extrem sa vzdy najde.Hlavne sa chcem dostat s karavanom tam kde bruchoplazi neprejdu.Takze MT cez leto dost potrebujem.
|
Štv, 05.10.2006, 22:18 |
|
 |
Xader
|
Jeepinka píše: Skoro kazdy vikend idem na ryby.A vecsinou taham karavan takze staci mensia mlacka a extrem sa vzdy najde.Hlavne sa chcem dostat s karavanom tam kde bruchoplazi neprejdu.Takze MT cez leto dost potrebujem.
JA SOM TIEZ rybar  kam chodis chytat ?
Ja najviac na Zahorie a na Moravu od sutoku s Dunajom az hore ...
To ti verim , ze ked tahas karavan , tak to je potreba , ale v zime to bude skor o drzku 
|
Štv, 05.10.2006, 22:19 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Jeepinka píše: Skoro kazdy vikend idem na ryby.A vecsinou taham karavan takze staci mensia mlacka a extrem sa vzdy najde.Hlavne sa chcem dostat s karavanom tam kde bruchoplazi neprejdu.Takze MT cez leto dost potrebujem.
Počuvaj ty chodíš loviť ryby na týžden?? Či karavan berieš že si jak rybarska lod hned spracúvať úlovok do ladničky??? 
|
Štv, 05.10.2006, 22:22 |
|
 |
Jeepinka
Učeň
|
Ja sa motam hlavne na rike Nitra a Vah.tam nieje taky tlak na vodu.A daju sa najst aj miesta skoro panenske.Uz davno som chcel ist aj na Moravu len som nemal partaka a sameho ma to az tak nebavi.
|
Štv, 05.10.2006, 22:23 |
|
 |
Xader
|
Jeepinka píše: Ja sa motam hlavne na rike Nitra a Vah.tam nieje taky tlak na vodu.A daju sa najst aj miesta skoro panenske.Uz davno som chcel ist aj na Moravu len som nemal partaka a sameho ma to az tak nebavi.
S kamosom tam chodime, tak ak chces niekedy dobehni ... dam vediet ked budu brat poriadne zubace
Na dnes uz koncim. dobru noc, ciao 
|
Štv, 05.10.2006, 22:24 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|