Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 23:23
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 5 ] 
 Toyota LC 150 - trasenie 
Autor Správa
Učeň

Odpoveď s citáciou
Nazdar chlapi,

pred nedávnom som tu založil tému:

viewtopic.php?t=13370&highlight=

nakoľko mi na novej Toyote LC 150 od cca 7.000 km triaslo volantom. Dúfam, že tento môj príspevok niekomu pomôže.

Ja som bol z toho trasenia už fakt zúfalý, nakoľko toyotu som si kúpil práve preto, aby som takéto problémy nemal, ale od apríla chodím po pneuservisoch a servisoch ako na klavír. Už som nevedel ako to mám riešiť, nakoľko v servisoch mi už začali tvrdiť (keďže nevedeli nájsť príčinu) že je to v poriadku a že je to normálne. Tak som zovolal priamo na importéra do Prahy a následne som im všetko podrobne rozpísal a požiadal som ich o pomoc. Boli veľmi milí a ochotní, avšak nič nepomáhalo, v servisoch stále len tvrdili, že auto je v úplnom poriadku. Toto ma už fakt poriadne rozčúlilo, tak som sa im začal vyrážať medializáciou, čoho sa zjavne zľakli. Nato som ich požiadal, nech zoženú podklady z celej Európy, či sa na niektorých autách neprejavilo niečo podobné a čuduj sa svete, problém bol za pár dní vyriešený.

Zistilo sa, že niektoré LC 150 mali vadné (vejárovité) vystreďovacie krúžky na tyči riadenia. Po výmene tohto krúžku, čo trvalo cca 2 hodiny aj s kompletným umytím auta, moje vysnené autíčko ide zasa tak ako má.

Ale hlavne som zistil, že na servisy treba ísť fakt tvrdo, ale zároveň slušne, najmä pokiaľ máte auto v záruke, nakoľko keby bolo už po záruke, vymenili by mi už celú nápravu, aj keď trasenie by stále zostalo.

Aj tak Vám ďakujem za všetky rady.

Možno to niekomu pomôže.

Ned, 14.08.2011, 20:30
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ale prd chlapi, zas to začalo triasť. asi ma už z toho fakt jeb..e.celý víkend nič ( cca 500 km) a teraz zase :-( tešil som sa predčasne

Pon, 15.08.2011, 9:25
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
andrej77, toyota uz davno nie je ten potichu ospevovany etalon kvality a uroven ich servisu/ov na Slovensku je mizerna (zial tiez osobna skusenost)....skus servis v Rakusku, ak to nemas prilis daleko. Ja uz som toyotu sice predal (manzelkine auto),ale rakusky servis bol nezrovnatelne lepsi a v konecnom dosledku aj lacnejsi. Nejednalo sa o zaruku.

Pon, 15.08.2011, 10:39
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ahoj, mne toto robilo taktiež na LC80, bože, ja som tam pomenil po servisoch čo sa dalo, geometria,gumy,čapy,silentbloky... už som chcel aj riadenie. Kamarát v dielni ma požiadal, nech mu dám vyskúšať tie tri uzávierky, prešiel kúsok a hneď mi povedal, že predné ložisko je zlé. Ale to sme len tak zírali, koleso nemalo loker horizontálne, ale vertikálne. A to ložiská pozerali asi tri krát. Vymenili sme ho a po cca 500km zase trasenie. To bolo hrešenia, ale sme ho dotiahli a už je pol roka svatý pokoj. Ak ti to pomôže neviem, skús na české offroadforum, tam je tiež veľa chalanov so skúsenosťami.

Str, 31.08.2011, 9:27
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dával som to už aj na české fóra, ale nič. ani v servise stále nevedia, čo to je.
ale minulý týždeň to bolo zaujímavé, zavolali najväčieho kápa - mechanika z prahy, nech sa na to pozrie. auto som tam nechal, nakoľko som vtedy nemohol a tak som tam poobede volal, či je ten akože kápo ešte tam. povedali že áno, tak som tam hneď letel, že čo zistil. a na moje prekvapenie kápo hovorí, že auto je v poriadku a že vôbec netrasie. skoro som na riť padol, tak som ho požiadal, aby sa išiel previezť so mnou, ale ani za svet do auta so mnou nesadol. tak čo si mám o tom myslieť? Podľa mňa jednoznačne vedia a aj on to cítil, že to trasie, ale keďže nevie príčinu radšej povie, že nič necítil.
sila ...

Str, 31.08.2011, 12:43
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 5 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný