Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 05.05.2025, 18:44
Dnes je pondelok 5. mája 2025, meniny má Lesana, Lesia a zajtra Hermína

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 32 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
 Kúpa off-Samurai/Jimny/Vitara 
Autor Správa
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
- auto sa nekupuje na rok (zvecsa). (rychlo straca na hodnote)
- auto je bezodna diera na peniaze a financne narocna nutnost (kto ho naozaj potrebuje)
- 4 ludia v jimny bude utrpenie
- RS prejdes aj na IFS, staci ked si zvolis narocnosti zodpovedajucu trasu
1,3 benzin Jimny asi nie je to prave orechove (povedzme, ze prejde, ale vykonu asi nema nazvys).

Tak 22 hej ? (neuraz sa, za nasledovne riadky).
- Ak pojdete 4 v jimny, kufor sa ti zmrskne na odkladaci priestor na 2 igelitky z tesca, alebo jedny gumenne cizmy.
Ak 2, tak uz je to lepsie, ale to je fakt tak pre teba a frajerku.
(keby som bol sprosty, tak napisem, ze sex v malom aute tiez nic moc :-)) )
- 4 si nedovolite chatu (dovolenku) niekde v ramci SK (lebo kufor).
- V malom aute odvezies nieco len ak budete prave dvaja (niekedy v pripade dlhsich veci ako napr, doska z kuch, linky, len sam).
- ak povedzme mate horu, nedovezies ani ziadne rozumne poleno po ceste domov

Male auto okrem trialu nema ziadnu vyhodu.
Ak neriesis auto na max 2 roky (a nie je ti luto penazi na stratenej hodnote a servise), tak kup co uznas za vhodne, inac sa nad tym lepsie zamysli.

Pon, 09.01.2012, 0:32
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No ja mám momentálne feldu.. ako študentské auto.. ( viem viem je najlacnejšie možné vozenie) viem čo stojí údržba auta.. hoci off je kus špecifickejší.. (preto hľadám rady tu ) .. auto nemá plniť účel normálneho auta-do budúcnosti plánujem octaviu.. čiže to má byť čisto na zábavu auto..kto sa nechce potlačiť ..ten nech ide pešo nikoho nenútim :-) a auto je ťažko povedať na ako dlho..chcel by som ho na dlho..práve preto sa rozhodujem pre najlepšiu variantu a najspoľahlivejší motor atd... proste vákendové auto.. väčšina kamošov rieši staré bmw na drift ..prípadne golfa pribitého na 5 cm od zeme.. mne je smiešne keď obchádzajú pol mesta kvôli retardérom.. aj tie nízke pomaly a krížom.. ja som chlapec z dediny.. oveľa viac ma oslovuje príroda a offroad.. na vozenie dreva máme doma 7011 takže toto mi nejak nevadí že je malý kufor atd.. samozrejme pripnúť maly prívesný vozík by nebolo odveci..ale keďže to zvládala aj vydojená embéčka toto by problém nemal byť... :)

Pon, 09.01.2012, 0:47
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ono tie debaty okolo pevnej nápravy a nezávislého zavesenia sú fajn...
Ale taká Vitara zvládla napr. aj taký off-road závod ako bol minulý rok Rallye Dresden-Breslau z Dakkarskej série... a myslím že sa aj niekoľkokrát slušne umiestnila. Vždy ide o to, čo človek chce s autom robiť - a Vitara je v teréne hodne zdatné auto, ten motor 1,6 8v je určite podarený, trvanlivý a vládze. Neponúka ale veľa možností na úpravy a dvíhanie podvozku.
V aute je pre 2 osoby super miesta, hlavne verzia Cabrio je super aj v lete, zadné sedadlá sú skôr pre menšie osoby. Máme ju doma, jazdí na nej žena, ale aj tak ju občas vyvetráme v teréne.
Na Jimnym som prejazdil ostrov Thasos po horských cestách a chodníkoch, je to super autíčko, ale cenovo vysoko a určite menšie ako Vitara.
Samuraj... je super v teréne, ale jazdiť na ňom to chce náturu, hlavne ak treba ísť trochu dlhšie. Je to drina a ani náznak pohodlia.
EDIT
:-D a keď si teda pomáhal na off RS, spýtaj sa organizátora, aké má auto do terénu... :-D že by Vitaru? :D a bol s ňou aj na tej poľskej Off Road súťaži ak sa nemýlim a aj trať RS na nej pripravoval, na Čavoji sa tiež vybláznil na doraz.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Pon, 09.01.2012, 1:06
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Je to tu zas. Pred časom nás zástancovia IFS prekričali, ale to nie je dôležité. Kto jazdí do ťažkého terénu, tak časom príde na to sám, že tuhá náprava má v teréne lepšie jazdné vlastnosti i životnosť. Videl som už viac IFS náprav, ktoré sa rozišli v tej najnevhodnejšej chvíli. Obyčajne povolí spodný guľový čap. Pri zdvihnutí je slabým článkom aj vonkajší kĺb hnacieho hriadeľa. Komu stačí dostať sa niekde na chatu po poľnej ceste, nepotrebuje auto na tuhých nápravách.

Pon, 09.01.2012, 11:06
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Áno viem..práve on mi odporúčal že 1.3 je málo do terénu..samozrejme ma v nej previezol... z auta som mal rovnako dobrý dojem...ako aj so samuraja.. väčšina sa tu ale prikláňa k tuhej náprave a ja verím že vedia prečo to hovoria.. mne o pohodlie nejde.. proste to auto má byť na zábavu..a aby som sa naučil základy off. ale na druhej strane ak má byť 1.3 slabá tak by to nebolo bohvie čo.. a zase vymieňať motor to je vec ktorú nechcem a ani neviem urobiť v mojich garážových podmienkach...čo som však pozeral ceny jimny a samuraj tak je pravda že jimny je o dosť drahší.. to by až tak nevadilo ak by bol novší , menej hrdzavel,spoľahlivejší... rád by som sa dozvedel aj niečo o tých motoroch.. sú to 16 v ? rozvod majú riešený ako? nejaké slabosti?

Pon, 09.01.2012, 11:24
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ešte dodám že hľadám auto primárne do terénu nie na cesty... môžno ak by som ho kúpil časom ma to chytí viac a budem sa chcieť bahniť serióznejšie..tak aby to potom nebol problém že nato nie je stavané...hoci viem že všetky 3sú dobré..ale každé má nejaké to + ...

Pon, 09.01.2012, 11:27
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No to som zvedavý, ako sa rozhodneš :-D

Pon, 09.01.2012, 11:33
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Aj ja..ale nemám pevný časový termín.. aj nejaké peniaze by bolo ešte prisporiť..takže uvidíme.. ďakujem všetkým za príspevky..a ak by niekto vedel ešte nejaké veci pridať budem rád.. za akýkoľvek príspevok :)

Pon, 09.01.2012, 11:40
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
urob si zoznam beznych ND a porovnaj ceny u jimnyho, vitary a samuraia.

hlavnym negativom samuraia je hrdza. to je ale problem kazdeho stareho auta. inak sa ti tam uz ale nema moc co pokazit. ziadne turbo, ziadne servo, ziadne okna v elektrike, ziadne abs, proste nic :-)
dalsia z vyhod samuraia je, ze prejde vela bez uprav, stacia mu MT-cka a o viac sa nestaraj. (samozrejme ze neskoncis len pri gumach, len o tom este nevies :-) )

priestor : pre viac ako dvoch ludi to auto proste nieje. ja som vyhodil zadne sedacky a mal som dvojmiestne auto s velkym kufrom.
pohodlie : ano, hrkoce to. ano, natriasa sa to. idealna cestovna rychlost 80km/h. no a? prdel to odvezie, ludia na tom chodia do rumunska, to auto zvladlo budapest-bamako, takze "kolo domu" v pohode.

inak mam na to auto len tie najlepsie spomienky, zvladlo okrem ineho trikrat tisovec a vzdy doslo domov po vlastnych... Samozrejme nejaka ta koruna donho padla, ale povacsine preto, lebo som chcel, nie musel.

ak sa rozhodnes pre samca, precitaj si tiez ceske offroad forum, mne to hodne pomohlo pri vybere (ci chces karbec alebo striekacku, typ karoserie, japonec vs spaniel atd...)

LR DI

Pon, 09.01.2012, 13:55
Profil WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Sid : ďakujem za príspevok .. chcem sa opýtať že akého máš ty? myslím aj úpravy a tak.. radšej by som chcel vstrek s karbesom som sa natrápil už dosť... teda ak je spoľahlivejší samozrejme.. kasňu najlepšie celoplech malú.. aký rozdiel je medzi japoncom a španielom? ja osobne by som preferoval asi tiež staršie spoľahlivejšie a jednoduchšie..(nie vždy to tak aj je) ...aby som dačo zvládol aj doma porobiť..

Pon, 09.01.2012, 14:30
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
spaniel ma insie brzdy, kardany a zopar dalsich drobnosti, udajne su poruchovejsie a horsie sa nan hladaju tie rozdielne diely, takze radsej japonca

Uto, 10.01.2012, 13:10
Profil WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diky.. a ako rozoznám španiela a japonca? nejaké char. znaky? a znamená to že kde boli vyrobené alebo ako?

Uto, 10.01.2012, 14:53
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Brano-RS : moj ako aj ine samce najdes v rubrike Moj Ofroad. Ja som mal japonca celoplech, OME HD podvozok, pevnostnak, navijak atd... ale to vsetko pride postupne. Ja som uz svojho predal, teraz mam land rover.

spaniela od japonca na prvy pohlad rozoznat tazko, spolahlivo asi jedine posla VIN, japonec tusim zacina na J. Ano, rozlisuje sa to podla miesta vyroby. Existovali rozne mutacie, hlavne zo spanielskej vyrobnej linky, preto ja by som odporucal 1.3i siroky model, japonec.

Ako vravim, preluskaj ceske offroad forum a radekove stranky, oplati sa, najdes tam vela informacii. A sleduj tiez inzerciu na forach, z casu na cas sa objavi fakt pekny kusok za super cenu...

LR DI

Uto, 10.01.2012, 15:09
Profil WWW
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Najistejsie je to podla VIN ako pise Sid, japonske zacinaju na JS a spanielske na VS. Okrem toho spanielske samuraie - santana maju ine prepinace smeroviek a stieracov, 6 miestne pocitadlo km a zadna hmlovka je umiestnena namiesto laveho spiatockoveho svetla, proste detailiky :D Tie novise samiky od cca rok vyroby 97/98 rozpoznas len podla VIN, kvoli emisiam maju viac elektriky a obycajne viac hrdzaveju ako starsie.

Uto, 10.01.2012, 16:13
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Spoľahlivým zdrojom info o Samurji je JOHNY KA posledný samuraj.
Jeho žltý kanárik je stále na čele. A ešte ich aj stále vozí, keď nájde fešáka.

Uto, 10.01.2012, 16:41
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 32 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný