Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 24.05.2025, 13:27
Dnes je sobota 24. mája 2025, meniny má Ela a zajtra Urban

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 177 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Ďalší
 Mrznutie nafty 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
minule som bol hore severe, -32, s vetrom -42, ziadne prisady do nafty aj ked som kupil pre istotu 4 litre antigelu. Motor sice klepal 4 dni v kuse, ale nafta ziaden naznak tuhnutia. A to mi pre zmenu vtedy nefungovalo webasto.
Na privese mam ohrievac, a v nom nemrzlo tiez. Asi lepsia nafta.

Ned, 05.02.2012, 19:37
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
laci73 píše:
Asi lepsia nafta.

nie je to siece o mrznuti, ale o kvalite
ked som tankol v DE na shelke naftu, motorik o poznanie stichol
placebo? mozno, ale boli sme dvaja a mali sme rovnaky vnem, takze je kludne mozne, ze ta nafta je kvalitnejsia

ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon

Ned, 05.02.2012, 22:02
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Takze idem sa vyjadrit aj ja....beham na pajere 2,5TD

Obrázok

Presne toto som dal pred 2a pol tyzdnami do nadrze ked este neboli az take mrazy 1,5x viac ako je norma jazdil som 3dni zapchalo mi filter musel som natahat rucne nedalo sa ist skratka nikde nejak som sa doplazil na benzinku mam ju od domu par mentrov tak som dotankoval cca 3l benzinu v nadrzi bolo cca 20l nafty aby som mohol pouzivat auto nasledne cez vikend som vymenil novy palivovy filter ten stary bol konpletne zaneseny spina atd. bol tam 10 000km na novom jazdil som 6 dni potom som siel tankovat dal som tam 2x viac toho aditiva ako je norma a plnu nadrz cez vikend v poho po vikende teda minuly tyzden co sa stalo ?

Minuly tyzden :
presiel som par metrov a skapalo nasledne slo natocit ale mal som pridate naplne a motor siel ako na volnobeh pritom tam bolo 60l nafty siel som natahat rucne cez punpu a ako som ju stlacil ostala dolu cize problem bol v nadrzi nie vo filtri tak sme s druhym autom sli na benzinku pre 5l benzinu vylial som tam a nic sa nedialo tak sme sli znova a dalsich 5l som tam nalial bolo tam v tedy 60l nafty + tych 10l benzinu (nadrz celkovo ma 75l) motor sa prebral ako tak k zivotu teda ako stihalo dotekat palivo cize to slo lepsie volnobeh siel ale pridat neslo .....rucna punpa sa nevratila nemohla nasat palivo z nadrze tak som prefukol ustami potrubie co ide od motora do nadrze ....potom uz isla aj rucna punpa a aj auto paradne odost ozilo ked malo taku zmes v nadrzi .....

tento vikend co bol bol som na chalupe od piatku auto stalo na vonku do nedele dost fukalo a teploty okolo -20 + vietor silny v nedelu poobede chytilo na brnk bol som sa povozit ziadny problem ked som sa vracal z chalupi tak presiel som cca 35km a na ceste skapalo tesne pred tym ako skapalo bol silny narazovy vietor na ceste mozno to stuhlo preto ..filtel je hned pod intercoolerom a pod filtrom neni nic tak ked silno fukalo mozno zmrzol filter ale aj tak som nechapal ...isiel som natahat rucne cez punpu ...punpa isla cize z nadrze nebol problem ale problem je zase vo filtri a mam ho tyzden ....natahal som a presiel som cca 4km a zas sdochlo zase som natahal a potom uz v poho asi dalsich cca 5km .... v cera som natocil na brnk a slo ok kratka vzdialenost dnes to iste ....... uvidim co bude dalej ale lezie mi to na nervy ....

Niektory tam nedaju nic a idu v poho ...alebo davaju presne toto aditivum a tankuju na tej istej benzinke ako ja a nemaju ziadny problem ale ja mam neviem kde je chyba....:roll:

Dalsia vec ...co mam original papiere od pajera knizku tak tam pisu cez zimu riedit naftu z benzinom MAX 30%

Uto, 07.02.2012, 14:19
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vladino, vypustiť a vyčistiť nádrž, potom vyčistiť sací kôš v nádrži.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Uto, 07.02.2012, 14:44
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vlado, si si istý, že maš 75 l nádrž. Krátke pajerá majú 60l, to len k tým 30 % . Inač súhlasím s tým, čo napísal Jenki, ja som sitko na nádrži až naopak prevrátené.

Uto, 07.02.2012, 14:59
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pridám postreh ja jazdi pajero wagon 2,8td po cca 2 tyzdnoch statia a asi 15l nafty v nadrzi s aditivom som startoval auto som 2x nazhavil cytilo na otocenie no tocilo len 550otacok po asi 3 minutach skapalo opakovala sa to asi 5x potom auto bolo uz zohriate nechapem ze tak skoro a tocilo 550otacok ale bez pridavania plynu sa to asi za 15m do stalo na 900otacok auto islo do otacok vsetko to iste na dalsi den sa opakovalo usudzujem ze ked bolo zohriate islo kasne no ked studene ranny start na brnk ale ked som sa rozbehol motor zacal prerusovat a skapalo....sprevazdane bielym dymom taktiez po zohriaty islo krasne pouzivam vyssie spominane aditivum no to mi v aute cele stuhlo... asi taky postreh .....

OFFROAD CLUB LÚKY

Uto, 07.02.2012, 16:00
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To Jenki :
presne to som si aj myslel a mam to v plane sobotu ak sa mi bude chciet a nic mi do toho nepride

To roman :
isto 60l ? Lebo podla knihy mam mat 75l a wagony 92l .... Tankujem zvycajne ked palivomer ukazuje stvrt nadrze a v tedy tam do plna vojde cca 50l Inak som to nemeral mozno cez vikend ak budem cistit.

To palo :
namiesaj tam aspon 5l benzinu teda zalezi kolko mas v nadrzi a vsetko bude OK. Ak nie tak to iste ako ja cize filter palivovy a vycistit nadrz :-D

Uto, 07.02.2012, 18:32
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
vladino píše:
Takze idem sa vyjadrit aj ja....beham na pajere 2,5TD

Obrázok

Presne toto som dal pred 2a pol tyzdnami do nadrze ked este neboli az take mrazy 1,5x viac ako je norma jazdil som 3dni zapchalo mi filter musel som natahat rucne nedalo sa ist skratka nikde nejak som sa doplazil na benzinku mam ju od domu par mentrov tak som dotankoval cca 3l benzinu v nadrzi bolo cca 20l nafty aby som mohol pouzivat auto nasledne cez vikend som vymenil novy palivovy filter ten stary bol konpletne zaneseny spina atd. bol tam 10 000km na novom jazdil som 6 dni potom som siel tankovat dal som tam 2x viac toho aditiva ako je norma a plnu nadrz cez vikend v poho po vikende teda minuly tyzden co sa stalo ?

Minuly tyzden :
presiel som par metrov a skapalo nasledne slo natocit ale mal som pridate naplne a motor siel ako na volnobeh pritom tam bolo 60l nafty siel som natahat rucne cez punpu a ako som ju stlacil ostala dolu cize problem bol v nadrzi nie vo filtri tak sme s druhym autom sli na benzinku pre 5l benzinu vylial som tam a nic sa nedialo tak sme sli znova a dalsich 5l som tam nalial bolo tam v tedy 60l nafty + tych 10l benzinu (nadrz celkovo ma 75l) motor sa prebral ako tak k zivotu teda ako stihalo dotekat palivo cize to slo lepsie volnobeh siel ale pridat neslo .....rucna punpa sa nevratila nemohla nasat palivo z nadrze tak som prefukol ustami potrubie co ide od motora do nadrze ....potom uz isla aj rucna punpa a aj auto paradne odost ozilo ked malo taku zmes v nadrzi .....

tento vikend co bol bol som na chalupe od piatku auto stalo na vonku do nedele dost fukalo a teploty okolo -20 + vietor silny v nedelu poobede chytilo na brnk bol som sa povozit ziadny problem ked som sa vracal z chalupi tak presiel som cca 35km a na ceste skapalo tesne pred tym ako skapalo bol silny narazovy vietor na ceste mozno to stuhlo preto ..filtel je hned pod intercoolerom a pod filtrom neni nic tak ked silno fukalo mozno zmrzol filter ale aj tak som nechapal ...isiel som natahat rucne cez punpu ...punpa isla cize z nadrze nebol problem ale problem je zase vo filtri a mam ho tyzden ....natahal som a presiel som cca 4km a zas sdochlo zase som natahal a potom uz v poho asi dalsich cca 5km .... v cera som natocil na brnk a slo ok kratka vzdialenost dnes to iste ....... uvidim co bude dalej ale lezie mi to na nervy ....

Niektory tam nedaju nic a idu v poho ...alebo davaju presne toto aditivum a tankuju na tej istej benzinke ako ja a nemaju ziadny problem ale ja mam neviem kde je chyba....:roll:

Dalsia vec ...co mam original papiere od pajera knizku tak tam pisu cez zimu riedit naftu z benzinom MAX 30%
S tym benzinom to neprehanaj,dava sa max 5 percent z objemu nafty.A ked si dal aditiv,tak sa ti ten bordel co mas v nadrzi naviazal a dostal sa do filtra. :shock:

Uto, 07.02.2012, 18:36
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
vyskusam to vladino waogny aspon ten moj ma 80L nadrz :))

OFFROAD CLUB LÚKY

Uto, 07.02.2012, 18:45
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vladino máš pravdu, nádrž máš na 75l a Wagon má 92l a Sport 74l.
A určite ju vypusti a vypláchni, a potom umy to sitko/sací kôš ako písal Roman, to bude určite nevyhnutné.
Máš pravdu, Mitsubishi na zimu povoľuje MAX 30% benzínu do nafty, dávkuje sa to podľa očakávaných teplôt.

Ak sa ti niekde dá zohnať na letisku tzv. odkalený letecký petrolej (nesmie už ísť nazad do lietadla, ide do likvidácie) skús zohnať aspoň 10l a po vyčistení nádrže ho dolej do nafty. Prečistí ti čerpadlo aj trysky po týchto "sajrajtových" zážitkoch. Potom už by to malo byť OK. Ak by v petroleji bola namiešaná "kvapalina i" nesmieš to skladovať, ale hneď ho treba spotrebovať - tak do 2-3 týždňov vyjazdiť.

Drž sa. Reťaze zháňam, ozvem sa ti.

Uto, 07.02.2012, 18:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak to musim asi aj ja spravit s tou nadrzopou a myslite ze by nepomohlo keby vyberiem hadicky co idu do a z pal. filtra a kompresorom ich prefuknem ? apotom nadrz a sytkoa amalo by to byt okej :) a v com jelepsi benzin ako aditivum ?
inak Jenki mam retaze z dafa nove su velke kovane oka nanich ....:)))trteba cih len prisposobit ...

OFFROAD CLUB LÚKY

Uto, 07.02.2012, 18:58
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Uz si videl zamrznut benzinak? :-D Daj benzin u budes mat pokoj. Ja jazdim s kamionom a teraz tankuje 40 litrov benzinu na 1400 litrov nafty a mam pokoj.

Uto, 07.02.2012, 19:04
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja mam s tym VIF dobre skusenosti. podla testov bol najlepsi a nic ine som neskusal. iba benzin.
30 rocny mercedes 240D startuje v pohode aj pri takychto minusovych teplotach ale.... vcera ako vzdy, rucny plyn naplno, 20 sekund zhavit, brnk a krasne na vsetky 4 hrnce. spojka tuha, pomaly jednotka, dvojka, ale nejak nechcel ist do otaciek, vynechaval, skakal tak som ho nechal na volnobeh a bez problemov vrcal hodinu. zohrial sa, na mieste isiel do otaciek krasne ale pri jazde vynechaval stale.
takze dnes obidva palivove filtre nove a zatial to je v pohode. 8-)
startujeme a jazdime takuto zimu aj s veteranom :-)

Uto, 07.02.2012, 19:27
Profil ICQ WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To roman :
isto 60l ? Lebo podla knihy mam mat 75l a wagony 92l .... Tankujem zvycajne ked palivomer ukazuje stvrt nadrze a v tedy tam do plna vojde cca 50l Inak som to nemeral mozno cez vikend ak budem cistit.

Ja som nadrž vyjazdil do 0 , a vošlp mi len 59,7l.

Uto, 07.02.2012, 22:36
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Roman, že by hrča pred montážou ochranných ASFIR krytov?
Akýkoľvek náraz do nádrže, deformácia atd. ju samozrejme zmenšuje.
Ja mám overených 75l na verzii SWB, presne podľa predpisu.

Uto, 07.02.2012, 22:59
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 177 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný