Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 19.07.2025, 0:22
Dnes je sobota 19. júla 2025, meniny má Dušana a zajtra Ilj, Eliáš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 90 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalší
 leniva akceleracia a vysoka spotreba JEEP ZJ 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hore tu už Laci písal o možnosti, že ti nejde jednotka. Bolo by možné, že ju prevodovka nezaraďuje? A ty sa rozbiehaš nevädomky na dvojke, čo sa na redukcii neprejaví tak ako bez.

Str, 16.05.2012, 8:45
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Počítam že po tých rokoch a bohvieakých olejoch to bude mať asi strelené tesnenie pod manifoldom a zasraté celé vnútro od nakarbonizovaného oleja a jeho nánosov, občas je vidno po rozobratí motora pekný sajrajt :smt078

A.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Str, 16.05.2012, 12:03
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ak to dobre citim tak to radi na D -1,2,3 a pri zapnutom (ked nesvieti) OD uzamkne-takto to citim ze to radi

ADKO: nepomohol by proti nanosom nejaky "SIRUP" na dekarbonizaciu ??
na youtube som daco take videl ako chlapik nalial 1/2 flasky do nadrze a zvysok cez sanie
Otazka - na pumpe sa da kupit taky sirup na dekarbonizaciu len tam je pisane ze naliat do nadrze v urcitom pomere s benzinom
mozem tento sirup naliat aj rovno do sania ??? zn. liquid moly

Ozaj a co je ten manifold ??

Str, 16.05.2012, 17:04
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to je len 3 stupnova prevodovka?

ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon

Str, 16.05.2012, 19:00
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
prakticky áno, 4-ka je rýchlobeh

~~~~( o) ) – o - - - ( o ) ) – o ---) )

Jeep ZJ 5.2 V8,nápravy patrol Y61, 7.5" long arm,flowmaster a kopec iného..
Jeep XJ 4.0 cestná leštenka

Str, 16.05.2012, 20:28
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Andrej píše:
občas je vidno po rozobratí motora pekný sajrajt :smt078

A.

toto bolo v mojom "valley" ako to volajú yenkíovia

Obrázok
By maro0078 at 2012-05-13

Str, 16.05.2012, 21:46
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
uz je to nejakych 10 rokov co som mal jeepku, ale 4 st automat radi 1-2-3-4 a potom este raz klesnu otacky kedsa uzavrie menic, cize celkovo by si mal naratat 5. Neukamenujte ma, len sa snazim vylovit v pameti.

Ford mi zacina na 2 ako som prazdny, tiez ak preradim na 2, alebo dam redukciu sa zmeni citlivost pl. pedala, ale tam je minimalne 10 rokov rozdiel vo vyvoji, nie len prevodovky.

Štv, 17.05.2012, 1:12
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Marisko to už si mal vyluxované keď to fotil??

Posledne čo minulý rok robil jednu V8 tak som ledvy videl hydroštelce, a bordel som vyberal špachtlou a potom sa to čistilo.

Starky dekarbonizáciu robíme, veci máme a nieje to len nalejek do nádrže, len ak tam je toho moc tak TI to nepomože. Najprv všetko mechynicky vyčistit a potom môžeš robiť dekarbonizáciu palivovej sústavy vstrekov, sania.

Laci

Defakto máš pravdu pocitovo cítiš preradenia z 1na 2 z 2 na 3 potom 4 alebo OD a následne uzamknutie meniča čiže 4 preradenia alebo skor klesnutie otáčok otáčkomera motora, ale len ak je všetko OK.

Na mojej klasike 46RH dokonca ak to v zime silím tak cítim ako otvára prepadový poistný ventil OD pri studenom oleji keď sa zohreje tak už jediná elektrika tam dá OD a zamkne menič.

A.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Štv, 17.05.2012, 9:27
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ziadne pocitovo an inak. Prevodovka A 518/A618 je normalny 4 stupnovy automat so vsetky co k tomu patri vratane zamykania hydromenica (lock-up). To ze ten 4.ty stupen (overdrive) je samostatny kus prisrobovany na chvoste prevodovky s tym nema nic spolocne. Je to len konstrukcny vyvoj povodnej 3stupnovej prevodovky TF727.A to ze sa overdrive vola overdrive,tak to je len preto, ze je to prevod do negativu (do rychla-vystup sa toci rychlejsie ako vstup) to je vsetko. A aj preto ho ta prevodovka zaradi len ak su splnene vsetky pomienky (tlaky,zataz,teplota oleja) Takze ak je vsetko ok,tak normalne 4x preradi plus zamok menica.

Štv, 17.05.2012, 14:14
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pali : asi mas pravdu s tymi rychlostami
:-D

ako zistim ci mam v kely tu lambdu,ci nemam nic zistovat a radsej hned kupit druhu ? :D

ozaj este ma napadlo tu lenivost auta nemoze robit aj zasrany klapkovy priestor....rozmyslam ze by som ho cez week rozobral a umyl !

Štv, 17.05.2012, 19:06
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Andrej aj ja som videl už aj horšie, ale zase také čisté to nemám, dal som spodok sania dole lebo keď som chcel hydroštely pre kontrolu vybrať cez hlavu (podľa návodu ford.....) tak mi dva kusy spadli niekam do riti (to sú tie dva čo sú vybraté), stále mám problém s vynechávaním motora ale všetky elektrické a alektronické príčiny sme vylúčili. Činné plochy dosadajúce na vačky majú byť konvexné (nemám roller block) ale moje sú konkávne :-D usudzujem že mi kvôli tomu neotváralo poriadne sacie ventily a nestíhalo plniť niektoré valce zmesou v dostatočnom množstve.

Štv, 17.05.2012, 19:36
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
lambda sondu neries, pokial ti nesvieti CHECK ENGINE. alebo svieti, len to nevidis, lebo mas vypalenu ziarovku. Ak pred nastartovanim pretocis klucom, rozsvieti sa ti na sekundu?

Pozeral si palivovy filter aky mas v nom sajrajt? vzduchovy? vstreky? Podtlak na regulatore tlaku paliva? ak ti motor pojde dobre na benzin, potom budes riesit plyn.

Štv, 17.05.2012, 21:07
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
LACI: CHECK engine mi funguje-daval som vyblikat kody ! Vzduchovy som dnes kukal boli tam drobne netesnosti - opravil som to !
palivovy filter - ked ho chcem kuknut musel by som asi vypustit vsetok benzin,vsak ?
ten podtlak na regulatore to jako odsusam ?

no robi to jak na benzine tak na plyne ale dnes som to trosku viac sledoval a zdalo sa mi ze to auto je trosku zivsie ked je studene ako ked sa zohreje - teda aspon sa mi tak zdalo

Pia, 18.05.2012, 20:26
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
starky píše:
LACI: CHECK engine mi funguje-daval som vyblikat kody ! Vzduchovy som dnes kukal boli tam drobne netesnosti - opravil som to !
palivovy filter - ked ho chcem kuknut musel by som asi vypustit vsetok benzin,vsak ?
Nie nemusis, odpojis len baterku a vyberies stary filter, potom ho budes pol hodiny studovat aky je zajebany a das tam novy.
ten podtlak na regulatore to jako odsusam ? potrebujes budik na meranie podtlaku, ale s tym radsej chod do servisu.

no robi to jak na benzine tak na plyne ale dnes som to trosku viac sledoval a zdalo sa mi ze to auto je trosku zivsie ked je studene ako ked sa zohreje - teda aspon sa mi tak zdalo

Pia, 18.05.2012, 20:54
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
http://www.youtube.com/watch?v=AHPhJzt1 ... re=related

takto nejako ma ten motor ist ked sa mu skury,nie ? keby som mojmu v kopci šlapol na podlahu tak sa takto veru nezoberie,pomalicky by sa rozbiehal,nic viac ! :D

inak vzduch filter som uz zatesnil,boli tam nejake malinke fugy,kukal som aj Throttle body
-klapka je cista a okolo hrdla su neni ziadne cmuhy - takze tesnenie by malo byt OK

uz ma nic take nenapada co by som mohol este poskusat .....takze len cakat kedy bude volnejsi termin v ZA

LACI: ten palivovy filter som nekukal ale isto ho vymenim,zatial neni na to cas.... ozaj a kde sa nachadza ?? pri nadrzi ??

inak myslim ze tu lenivost nesposoboje ten filter pretoze na LPG je to take iste ! ale vymenim ho :-)

Str, 23.05.2012, 17:12
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 90 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný