Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 18.07.2025, 17:07
Dnes je piatok 18. júla 2025, meniny má Kamila a zajtra Dušana

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 25 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 Zas Cherokee ZJ brzdy + 4wd switch 
Autor Správa
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Zdravim osadenstvo,

tak dnes stroj dostal po hube v tvrdom teréne (šialené podmienky). Domov som došiel...ale:

1. Začalo vypisovať error "SERVICE 4WD SWITCH" ...je to nejaky senzor na stredovej prevodovke, čo to kde to? Ako som umyl auto odspodu a prešiel do garáže prestalo to ...no obavam sa ze po jazde v terene znovu zacne...čo to je za switch?

2. pred pol rokom som mal problem s tým, že ostávali visieť predné brzdy...sem tam som sa vrátil domov dymiac sa z predných kolies. Brzdy sme rozobrali, komplet..tak predné ako aj zadné..vyčistené. Posilovač bol taktiež celý dole, systém bol napustený novou kapalinou a nanovo odvzdušnený. Auto začalo aj lepšie brzdiť a samobrzdenie prestalo.

No dnes som sa domov zas z hôr vrátil dymiac sa z pod kolies ehm. Žeby to fakt robili len tie vodítka na brzdách, ktoré sa majú akože zadierať?

Ďakujem vopred páni :)

Sob, 16.06.2012, 21:24
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mozes mat problem aj s brzdovymi hadickami...casom sa rzplatu vovnutri, nic netecie, zabrzdit zabrzdi ale uz nedostatocne odbrzdi.

Sob, 16.06.2012, 23:22
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
zajtra idem na zdvihak tak budeme lamentovať nad tým, tie hadičky ma nenapadli...pozreme.

Sob, 16.06.2012, 23:49
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
laci73 píše:
mozes mat problem aj s brzdovymi hadickami...casom sa rzplatu vovnutri, nic netecie, zabrzdit zabrzdi ale uz nedostatocne odbrzdi.

presne tak,, takyto problem som uz riesil viac krát,, a bude to pravdepodobne aj v tomto pripade tak,,,

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Ned, 17.06.2012, 8:52
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
midnight_man píše:

1. Začalo vypisovať error "SERVICE 4WD SWITCH" ...je to nejaky senzor na stredovej prevodovke, čo to kde to? Ako som umyl auto odspodu a prešiel do garáže prestalo to ...no obavam sa ze po jazde v terene znovu zacne...čo to je za switch?

snimac polohy pridavnej prevodovky a jeho konektor

midnight_man píše:
2. pred pol rokom som mal problem s tým, že ostávali visieť predné brzdy...sem tam som sa vrátil domov dymiac sa z predných kolies. Brzdy sme rozobrali, komplet..tak predné ako aj zadné..vyčistené. Posilovač bol taktiež celý dole, systém bol napustený novou kapalinou a nanovo odvzdušnený. Auto začalo aj lepšie brzdiť a samobrzdenie prestalo.

No dnes som sa domov zas z hôr vrátil dymiac sa z pod kolies ehm. Žeby to fakt robili len tie vodítka na brzdách, ktoré sa majú akože zadierať?

Ďakujem vopred páni :)

voditka su najcastejsia pricina blokovania brzd na ZJ,XJ,TJ...
spolu s vymackanymi drazkami vo na kostiach brzdicov. Takze urobit raz a poriadne a mas pokoj. Gumicky a voditka NOVE!

hadice na ZJ robia problemy malokedy. Tymto skor trpi WJ a Ram

Ned, 17.06.2012, 9:49
Profil WWW
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mate niekto obrazok tych voditok a gumičiek? pojdem to objednat, ak to treba nove!

Ned, 17.06.2012, 11:30
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
midnight_man píše:
mate niekto obrazok tych voditok a gumičiek? pojdem to objednat, ak to treba nove!

OMG !!!

http://spin.4wdtec.eu/cs_CZ/m/1997/jeep/42/zj-zg-grand-cherokee/12/brzdy/

Ned, 17.06.2012, 21:13
Profil WWW
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No dobre, takze brzdy sme rozobrali. Su ako nove, voditka chodia ukážkovo, valček je z volakeho cudneho materialu no nie je odretý ani nič podobné. Manžetky sú obe dobré.

Problem je, že valček nevracia (občas áno). Vráti sa až po povolení odvzdušňováka. Takže to vidím na tie hadičky? Objednam v pondelok nove, vymenime a snáď uvidime.

Auto stále ťahá do pravej strany pri prudšom zabrzdení...a celkom slušne tam ťahá.

Napadá ma taká otázka može byt problem ešte niekde inde okrem tych hadiciek? Sem tam svieti ABS kontrolka no neviem ci to svieti koli snimacom alebo dakej internej elektronike, alebo mechanickej zavade na cerpadle...vieme to nejak svojpomocne zistit? ci len DRBčko?

Na margo toho 4Wd switchu, moc vadi že "nefunguje"? skusal som konektor odpojit, zapojit, vyzera to tam normalne tak neviem ci je vadny snimac alebo kabelaz do auta...pristup je tam ako ku peniazom...
dakujem

Ned, 17.06.2012, 21:44
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
OMG

skúsil si brzdič bez kotúča chytiť a vzpriečiť ho na vodítkach??? Asi moc nie a pôjde ti to ľahko, čo je na dve veci.

PRETOŽE: gumička aj po 8 rokoch na brzdičoch kupodivu vyterá ako nová akurát je vymačkaná a mäkká a má vo vnútri tie vodiace drážky už čiastočne zodraté. Ptotom dokážeš brzdič vzpriečiť oproti osi disku aj o 10-15 stupňov.

K valčeku v brzdiči:

Ak si povolil odvzdušňovák šiel ľahko zatlačiť alebo si musel použiť nejakú väčšiu silu?

A.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Pon, 18.06.2012, 8:40
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
120% je chyba v tom ze valcek nechce ist spet. Pretoze som pritlačil na pedal, povolil a kotuč zostal zaskenuty...povolilo ho az ked som otocil odvzdušňovákom. Pajsrom sme to skusali asi 10x...povoli to az ked odvzdusnis..... Tie voditka chodia lahučko, su premastene neverim ze by to chcelo byť tým.

Andrej co stoja hadicky na to prosim ta? dik

Pon, 18.06.2012, 11:31
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
http://spin.4wdtec.eu/cs_CZ/m/1998/jeep/42/zj-zg-grand-cherokee/12/brzdy/
A.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Naposledy upravil Andrej dňa Pon, 18.06.2012, 11:57, celkovo upravené 1

Pon, 18.06.2012, 11:45
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diky, ale niekde v ZA kde bereme diely chcu 20€ za ks. Vymenim a uvidim. Snaď to bude ono.

Pon, 18.06.2012, 11:48
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
midnight_man píše:
diky, ale niekde v ZA kde bereme diely chcu 20€ za ks. Vymenim a uvidim. Snaď to bude ono.

daj mi link ze kde to je :-D

Pon, 18.06.2012, 11:58
Profil WWW
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
link nemam, mame na nich telefon...pošlem ti?

Ned, 14.10.2012, 16:10
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Môžeš poslať to číslo aj mne ? Ja tiež beriem zo ZA lacné dieli ale ak máš ešte lepší zdroj sem sním . palo-cherokee :D :D

Do nedávna Toyota 4Runner 2,4TD potom NISSAN PATROL K 160. 3,3TD+dodatočne i .17 šípi a varené disky, profi šnorchel 8euri. Teraz Jeep Cheroke 4.0i závodní špecial . Land Rover sIII Veterán.Sááb 96.BMW 525i. Jeep Grand Cherokee 3.1td. Mercedes SLC 280 .

Ned, 14.10.2012, 19:29
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 25 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný