Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 05.05.2025, 13:04
Dnes je pondelok 5. mája 2025, meniny má Lesana, Lesia a zajtra Hermína

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 150 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Ďalší
 Grand Vitara, Terrano II, Pajero Wagon 
Autor Správa
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jenki píše:
Ak poznáš niekoho z Pajero Clubu, popýtaj sa ho, či nejde na pajerácky výjazd aby ťa zobral ako spolujazdca. Je to tento víkend (v sobotu ráno sa začína) v B.Bystrici a okolí... mohol by si vidieť Pajerá v akcii v teréne.

V sobotu idem na svadbu, takže z toho asi nič nebude :(

Uto, 21.08.2012, 16:12
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nakoniec to s daným Pajerom (o ktorom majiteľ tvrdil, že má legálne zapísané LPG) skončilo tak, že som dal kamarátovi policajtovy preveriť, či TP tohto auta niekedy obsahoval čo i len zmienku o LPG. Samozrejme, že nič nenašiel.

Majiteľ ale stále tvrdí, že to LPG je legálne a že ho pri prepise zabudli dopísať a že pri prepise na mňa by ho tam dopísali. No každopádne som od kúpy upustil a idem študovať a hľadať ďalej.

Pozriem, čo "dokáže" Patrol a Cherokee.

Str, 22.08.2012, 12:41
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pokial mi je zname, pohyb v ramci TP je evidovany aj spetne (ak si odovzdal stary velky skladaci TP a dostal si novu mensiu skladacku, ten stary je niekde ulozeny u nich, mari sa mi).
Vies sa ist dozadovat skontrolovania veci, a v pripade pochybenia, ti to tam dopisu. Vykopni majitela k policajtom. Ked tvrdi, ze to zabudli, tak mu to dopisu. Alebo ho vykopnu oni ...

Str, 22.08.2012, 13:17
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Pokial mi je zname, pohyb v ramci TP je evidovany aj spetne (ak si odovzdal stary velky skladaci TP a dostal si novu mensiu skladacku, ten stary je niekde ulozeny u nich, mari sa mi).
Vies sa ist dozadovat skontrolovania veci, a v pripade pochybenia, ti to tam dopisu. Vykopni majitela k policajtom. Ked tvrdi, ze to zabudli, tak mu to dopisu. Alebo ho vykopnu oni ...

Majiteľ vravel, že má viacerých záujemcov, ktorý to auto chcú kúpiť, tak som mu povedal, nech ho predá a nebudeme sa zbytočne vzájomne zdržovať.

Ale ináč auto vyzeralo celkom slušne (na vek), len škoda, že na "predvádzaciu jazdu" prišla jeho priateľka namiesto neho. Viacej by som sa jeho popýtal.

No nevadí... hlavne, že sme zdraví :)

Str, 22.08.2012, 16:37
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tento týždeň mi volal majiteľ, že LPG ide dať zapísať na políciu, tak som zvedavý, ako to dopadne. Moja podmienka bola, aby to bolo legálne, takže keď to tam bude, auto beriem.

Str, 29.08.2012, 17:24
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Neviete náhodou niekto, či má automatická prevodovka v pajere aj nejaký športový a ekonomický mód?

Str, 29.08.2012, 21:26
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
zapínaš ho až keď ideš nad 100, volá sa rallye a aktivuje sa rýchlym presunutím páky do R

športový a ekonomický režim mali len automaty ZF v Mercedesoch a BMW

Str, 29.08.2012, 21:30
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
miggy píše:
Neviete náhodou niekto, či má automatická prevodovka v pajere aj nejaký športový a ekonomický mód?

Marisko kruto vtipkuje :-D tak ho neber moc vážne.
Automatická prevodovka na Pajere II má tri módy, prepínajú sa elektricky:
HOLD - používa sa napr. v zime pri rozjazde, auto sa rozbieha na 2-ku aby neprešmykli kolesá
NORMAL - používa sa pri bežnej jazde
POWER - používa sa napr. pri ťahaní prívesu, prevodovka radí hore neskôr (pri vyšších otáčkach) a aj skôr podraďuje. Tento režim by sa dal považovať aj za športový.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Štv, 30.08.2012, 9:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hold režim je ekonomický režim - prevodovka radí vyššie stupne pri nižších otáčkach a neskôr podraďuje - používa sa pri nezaťaženom aute na dlhé trasy po rovinatom teréne (diaľnice ...) keď netreba prudko akcelerovať.
Doplním Pover režim je akčný režim slúžiaci na akčnú jazdu v kopcovitom teréne pri potrebe prudkej akcelerácie (predbiehanie).

Prepínajú sa kolískou na spodnom paneli medzi sedačkami za šaltpákou - vedľa popolníka a zvolený režim je signalizovaný značkou na prístrojovke.

LAND ROVER Discovery II.

Štv, 30.08.2012, 9:53
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A zabudli sme na Kick Down spínač pod pedálom plynu - pri zošliapnutí plynu na doraz kašle na ekonomiku a prevodovka sa tiež začne chovať "akčne".

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Štv, 30.08.2012, 10:04
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
marisko píše:
zapínaš ho až keď ideš nad 100, volá sa rallye a aktivuje sa rýchlym presunutím páky do R

športový a ekonomický režim mali len automaty ZF v Mercedesoch a BMW

na terrane su napr. zimna prevadzka, normal a sport, prepinac na pristrojovke pod volantom

ex.Nissan Patrol 3.0 DTi, Silverstone 35'', Ironman C foam cell, Superwinch Talon

Štv, 30.08.2012, 10:43
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Páni, ďakujem Vám veľmi pekne. Pýtal som sa preto, lebo pri testovacej jazde som zahliadol práve toto tlačidlo pri radiacej páke prevodovky. Veľmi som si ho nevšímal, ale potom mi došlo, že tam niečo také bolo.

Ďakujem ešte raz :)

Štv, 30.08.2012, 13:42
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ešte by som sa chcel opýtať, aký je rozdiel medzi motormi 3,0L V6 (6G72) a 3,5L V6 (6G74)? Nemyslím rozdiel vo zdvihovom objeme, ale skôr kvalitatívny rozdiel, ako je napríklad medzi 2,5TD a 2,8TD. Taktiež ak sú niektoré výkonové verzie kvalitatívne odlišné od ostatných, prosím napíšte.

Ako bolo vyššie spomenuté, som rozhodnutý pre 3,0L V6 benzín (kvôli LPG) s automatickou prevodovkou, ale vôbec neviem o tomto motore nič zlé. Buď je teda taký dobrý, alebo sa málo pýtam.

Nepotrebujem silný motor na pretekárčenie a ani na extrémny offroad, ale potrebujem taký motor, ktorý to auto utiahne.

Štv, 06.09.2012, 18:13
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
[inak ak je 3liter 133kw dobre nastaveny a ma vycistene sanie a nastavenu dobru bohatost zmesi-hovorim o manualnej prevodovke-tak zrychlenie je rovnake ako 3,5automat hovorim ak je obute na 31pneu-spotreba 10 az 12 litre dialka a 15 mesto podla stylu jazdy-tot moja skusenost ale oproti patrolu 4,2 benzin-co mi Zerie 20litre priemer a 30litre s vozikom tak pajerko ma gut spotrebu a k 3,5 ten mi spapal o 2litre viac oproti 3litru benzin a poznamka 3liter 110kw-cize150konovi nebrat-ten je slaby ako caj hoci stale lepsi ako2,8td-Zabudol som doplnit automaty sa zvyknu pokazit-clovek na nich musi mat stastie-manual zase je poddimenzovana spojkova lamela a lozisko ale neni problem to vymenit a 3litre zvyknu po 250000km aj odyst tesnenie pod hlavu-zazili sme to na par kusoch

Pia, 07.09.2012, 1:13
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pochybujem ze ti pajero 3,0 v meste zere 15l :D to je nerealne ked 2,8TD v meste zere 15l a dalsia vec porovnavat 3,0 a 2,8 TD sa porovnavat neda nemozes zrovavnamavt hrusky s jablkami....

OFFROAD CLUB LÚKY

Pia, 07.09.2012, 10:40
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 150 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný