Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 20.05.2025, 9:06
Dnes je utorok 20. mája 2025, meniny má Bernard a zajtra Zina

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 150 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Ďalší
 Grand Vitara, Terrano II, Pajero Wagon 
Autor Správa
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Čo sa na tých automatoch tak kazí? Zatiaľ som mal info, že manuály sú "kazivejšie". Že im skoro odchádza spojka.

Pia, 07.09.2012, 11:27
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Automaty sa kazia v agentúre J.P.P. ( jedna pani povedala). U Pajer sú automaty výborné, hoci tiež som o jednom pokazenom počul - pánko tam frcol pri výmene obyčajný prevodový :-D .

Pia, 07.09.2012, 13:19
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Este si nevidel pokazeny automat? spytaj sa viac ludi co mali 3,5s automatom a spojka odchadza na 3litry ak sa casto clovek rozbieha na dvojke a cuva na kopci a k spotrebe moje pajero na dialku10 az 12l a v meste pri normale 15l-a 20 si popyta v zime a patrol zerie v meste20 az 25 litrov-hovorim o 4,2manual-benzin-to su moje skusenosti s autami co na nich jazdim ak chces rad nazivo predvediem a mozes porovnat-nech pisu ty co tie auta maju a su aj dobre nastavene-ak je nastavena velka bohatost zmesi a nasavanie zadrbane tak spotreba ide hore a vacsinou kazde pajero to ma zadrbane-vlastna skusenost-Aj tak tu vacsina ma same diezlaky-zohnat dnes poriadne benzinove pajero-nevylagrovane je dost tazke a malokto ho uzivy-ja robim na mesiac 3000 az 5000tisic kilometrov-tak viem co to obnasa-mal som predtym diezel zral 10l a aj isiel po uprave motora ale na benzin to nema a to malo ine turbo,pridano na cerpadle a odstaveny egr ventyl a 2,8 sa na neho nechytala ak sme porovnavali a pri tahani tazkych vozikov na stavby je to duplom poznat[url][/url]

Sob, 08.09.2012, 1:03
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ahojte

Viete mi niekto napísať (poprípade stretnúť sa v okolí BB a povedať), na čo si treba pri kúpe pajera dávať pozor a na čo sa zamerať?

Keď som bol pozerať prvé pajero, mal som so sebou kolegu, ktorý sa do áut vyzná trošku viacej ako ja, no najbližšie už so mnou asi nič pozerať nepôjde (nechcem ho stále otravovať).

Ďakujem

Sob, 08.09.2012, 18:22
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
joe66 ako sa dá na multi point EFI nastavovať bohatosť ? :shock:

Sob, 08.09.2012, 21:04
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nad motorcekom volnobehu kde je plynove lanko je srubka-je zapustena vo vnutri-pristup zvrchu-nastavuje sa tym asi pomer vzduchu do sania-az taky mudry zase niesom ale ak odsrubujes- motor zerie a netaha-ale predtym treba rozobrat tu skrtiacu klapku ak sa to tak vola-su tam kanaliky vzduchove a to musis vycistit-nemam tu fotky tak aby som to ukazal ale inak clovek musi mat stastie -niekedy mozes autu dat full servis a aj tak sa pokazi a dalsi sa zase o auto nestara a auto drzi-na automatoch vacsinou odisli myslim,ze snimace a pruser-potom len odtah ale inak automat super do mesta a na tahanie vozikov -ak budes kupovat pajero pozri sa ci je na sasi za zadnym kolesom vidiet vin cislo inak to treba vyvarit a narazit nove

Sob, 08.09.2012, 21:37
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
JOE66 píše:
Este si nevidel pokazeny automat? spytaj sa viac ludi co mali 3,5s automatom

Ja Pajero 3,5 V6 s automatom mám a nesúhlasím s tebou. Viem aj o pokazených automatoch a tiež som si vypočul, prečo sa pokazili. A človek chce, skur...í aj žulovú kocku, ale rozhodne je automat na benzínovom Pajere lepšia voľba ako manuál (a to mám už tretie Pajero, 2x manuál).
Ja som na tom aute zatiaľ od 26. apríla 2010 najazdil 49 100km vrátane off road akcií ako Čavoj, Tisovec, V.Slavkov, Albánsko... a mám momentálne 235 000km na tachometri, takže svoje poznatky považujem za podložené.
JOE66 píše:
... a k spotrebe moje pajero na dialku10 az 12l a v meste pri normale 15l-a 20 si popyta v zime ..... .... -to su moje skusenosti s autami co na nich jazdim ak chces rad nazivo predvediem a mozes porovnat-nech pisu ty co tie auta maju a su aj dobre nastavene-ak je nastavena velka bohatost zmesi a nasavanie zadrbane tak spotreba ide hore a vacsinou kazde pajero to ma zadrbane-vlastna skusenost-Aj tak tu vacsina ma same diezlaky-zohnat dnes poriadne benzinove pajero-nevylagrovane je dost tazke a malokto ho uzivy-ja robim na mesiac 3000 az 5000tisic kilometrov-tak viem co to obnasa ..........

Tú spotrebu 10 l/100km ti proste neverím. Neviem síce, ako to chceš naživo predviesť, ale rád by som si to pozrel.
Moje auto považujem za veľmi dobre udržované, napriek tomu som mal len 1x v histórii spotrebu pod 11 l/100km (konkrétne 10,97) na pneu 265/70 R15, priemerná spotreba na báze 49 022 km je 14,51l/100km, pri prepočte zohľadňujúcom aj občas používané pneumatiky 33" by to bolo zhruba 13,5-14 l/100km. Mám k dispozícii presný záznam o každom jednom tankovaní tohoto auta vrátane podmienok jazdy a rozmeru pneumatík, nejde teda o žiadny približný odhad, ale o presné údaje.
Bežne sa naozaj dá dosiahnuť na dlhej trase spotreba mierne pod 12 l/100km ale 10 l/100km je nezmysel, ktorý odporuje aj optimistickým údajom výrobcu pri rýchlosti 90 km/h.
A už vôbec neverím správnemu nastaveniu motora spôsobom "-nastavuje sa tym asi pomer vzduchu do sania-" lebo stačila len výmena sviečok aby som pochopil zložitosť podtlakového systému riadenia motora (vrátane pripojenia na automatickú prevodovku).

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Pon, 10.09.2012, 10:13
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ešte otázočka: ako zistím, že v pajere je prevodovka superselct?

Pronto mi tvrdil, že nie každé pajero má superselect, no myslím si, že iba pajero sport nemá superselect, ale iba easyselect. Dnes som volal majiteľovi jedného pajera a ten mi nevedel odpovedať na túto otázku. Tak som mu povedal, či má vedľa radiacej páky malú páčku so 4mi polohami. Dobre som sa ho opýtal, alebo som trepol?

Bol to konkrétne tento inzerát:

http://mitsubishi-pajero.autobazar.eu/35-24v-gls-id2424698.html

Čo poviete na toto auto?

Pon, 10.09.2012, 14:17
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ano nie kazde pajero ma superselekt,,easy selekt ma len priraditelny predok a potom redukciu je to tak ako na pajere 1 a nema uzavierku, supeselekt ma polu zadok 2polohy 4x4 jedna z otvorenym a druha zo zatvorenim medzinapravovym difom a polohu redukcie a samozrejme zadnu uzavierku,, ale tusim ze ked zhanas 3,5l tie mali vsetky superselekt oprav ma jenki ak sa mylim :)) urcite by som bral iba superselekt lebo v zime hlavne v zime ked vyuzijes na normlanej ceste 4x4 a aj na asfaltke :)

OFFROAD CLUB LÚKY

Pon, 10.09.2012, 14:22
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:wink: nemýliš sa Pavol, benzínové verzie modelu Pajero II sú iba so systémom SuperSelect 4WD (SS4) :D
A aby ste si zase po čase zopakovali, čo to znamená a ako sa medzi sebou odlišujú, dám sem zase príručku o Pajere - teda odkaz na ňu, lebo mi nejde pridať priamo súbor:
http://www.mitsubishimotors.sk/modely/p ... enie.xhtml
Kliknite si vľavo na buton "PŘÍRUČKA SYSTÉMY 4WD"

K tomu inzerátu... nechápem, prečo bolo treba na aute, ktoré má najazdených 130 000 km ;-) robiť generálku motora :shock:
Veď prvá výmena rozvodového remeňa sa tam robí pri 160 000km... A ten dažďový senzor z inzerátu by som na tom aute tiež rád videl... trošku mi nesedí ani kombinácia modelu "Blister fender" teda vypuklé blatníky s motorom DOHC 153kW, no proste by som bol opatrný pri kúpe. :wink:
Inak získať auto v tejto výbave (plnka, koža, dlhý model) v dobrom stave - to považujem za super voľbu. Len musí byť naozaj v poriadku. ;-)

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Pon, 10.09.2012, 15:47
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jenki píše:

K tomu inzerátu... nechápem, prečo bolo treba na aute, ktoré má najazdených 130 000 km ;-) robiť generálku motora :shock:
Veď prvá výmena rozvodového remeňa sa tam robí pri 160 000km... A ten dažďový senzor z inzerátu by som na tom aute tiež rád videl... trošku mi nesedí ani kombinácia modelu "Blister fender" teda vypuklé blatníky s motorom DOHC 153kW, no proste by som bol opatrný pri kúpe. :wink:
Inak získať auto v tejto výbave (plnka, koža, dlhý model) v dobrom stave - to považujem za super voľbu. Len musí byť naozaj v poriadku. ;-)

Nevyznám sa až tak do áut, ale na 12-ročné auto sa mi vidí málo tých 130 000km. Takže údaji na tachometri nejako neverím. No na tú generálku sa ho opýtam.

Na čo si mám teda dať pozor, keď vravíš, že Blister fender a DOHC 153kW nejde dokopy?

Čo sa týka motora, zháňal som 3-liter, ale chlapík sa mi nejako neozýva, tak som prešiel na 3,5-liter, však ho neplánujem využívať na každodenné vozenie sa do práce (ak sa mi to nezapáči) :)

Pon, 10.09.2012, 16:03
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak dnes mi volal chlapík, o ktorom som si myslel, že už nezavolá a dohodol som sa s ním, že (predbežne) v stredu pôjdem obzrieť tohto stroja:

http://auto.bazos.sk/inzerat/18006556/Pajero-V6-3000.php

Máte niekto niečo pre alebo proti? :)

Pon, 10.09.2012, 20:10
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Auto vyzerá pekne, cena super ale kilometrom never :D myslím že tá fotka s inzerátu jasne poukazuje na to, že originálne niesú.
Pokontroluj si riadne nápravy, prebehni ho niekde, či automat radí v poriadku. Ideálne by bolo prebehnúť ho niekde po teréne aby si si odskúšal uzávierky a redukcie.

Pozor na rám na strane spolujazdca za zadným kolesom - je tam vyrazené VIN, a celkovo v oblasti zadných kolies rám najviac hnije.

Pon, 10.09.2012, 20:45
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pronto píše:
Auto vyzerá pekne, cena super ale kilometrom never :D myslím že tá fotka s inzerátu jasne poukazuje na to, že originálne niesú.
Pokontroluj si riadne nápravy, prebehni ho niekde, či automat radí v poriadku. Ideálne by bolo prebehnúť ho niekde po teréne aby si si odskúšal uzávierky a redukcie.

Pozor na rám na strane spolujazdca za zadným kolesom - je tam vyrazené VIN, a celkovo v oblasti zadných kolies rám najviac hnije.

Kilometrom neverím nikdy :) Chlapík spomínal že rozvody menené boli, tak hádam mi to potvrdí aj osobne. Auto totiž nie je jeho, ale jeho strýka, ktorý sa s internetom veľmi nekamaráti.

Pri predchádzajúcom aute som chcel vyskúšať uzávierky v teréne, no v okolí BA sme nič poriadne nenašli a tak sme sa spoľahli na to, že fungujú.

Pon, 10.09.2012, 20:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
KM mohli mat 130tis len v zatvorke mali napisat ze 3x :D a co sa tyka uzavierka videm niekde kde mi zdvyhne zadne koleso do luftu myslim ze i serioveho pajera to neni velky probem pokial nema odpojeny stabik a ine tlmice a ked bude koleso v lufte zapni speru a uvidis :)) co sa deje :D

OFFROAD CLUB LÚKY

Pon, 10.09.2012, 21:09
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 150 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný