Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 22.06.2025, 22:22
Dnes je nedela 22. júna 2025, meniny má Paulína a zajtra Sidónia

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 510 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 34  Ďalší
 výstavba rodinneho domu 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
radšej tlakovú nádobu ako menič, ale aspoň 150 litrov, nemusí byť v dome ale dá sa do plastovej šachty ktorá je okolo vrtu. K ponorke treba sledovač cos fí a chránič proti chodu na sucho v jednom - napr:

http://shop.sclwater.co.uk/index.php?ma ... cts_id=196

mám vyskúšané, ak zaregistruje pokles hladiny tak čaká kým studňa znova natečie, obyčajný chránič len vyhodí a nezapne sa.
pozriem zajtra nejaké pracovné krivky a dám sem nejaké tipy

Pon, 17.09.2012, 20:04
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
... uvazoval som o "Domace vodarne s ponornym cerpadlom" rada SM-S od http://www.pumps.sk/cerpadla.php?typ=24

Pon, 17.09.2012, 20:15
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
odporúčam značku wilo, grundfos klesol s kvalitou posledných pár rokov. Tieto no name sú lotéria (ako všetko z číny), záleží na tom či máš aj verejný vodovod aby si v prípade poruchy mal náhradné riešenie. Ak to prepínaš, k vodovodu musíš mať diskonektor (zariadenie proti spätnému prietoku), inak je na to paragraf a basa.

http://www.honeywell.sk/index.php?com=documents&id=395

Pon, 17.09.2012, 20:26
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
... jedinu inziniersku siet na pozemku mam elektriku takze tomu musim podriadit ostatne.

Pon, 17.09.2012, 20:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak si kúp kvalitnú ponorku, a sprav si tú plastovú šachtu (250 €) okolo vrtu aby sa ti pohodlne vyberala ponorka zo studne a mal si kam dať nádrž na vodu. Napríklad keď ti odíde čerpadlo večer o 23:00 tak máš v 300 L nádrži dosť vody na 20 spláchnutí WC a necháš si výmenu pohodlne na ráno. Nádrž plniť na 7-10 bar a za ňou redukčný ventil nastavený na 4-5 bar.

Pon, 17.09.2012, 20:34
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Strop (resp poval) (nadava sa tomu palach ?) Dosky, trstina, omietka,atd.
Bez pracneho prekopavania radsej salam banan. Co na poval ? Isover? Podotknem, ze je v plane tam spravit obytne podkrovie. Navalit tam vaty az do vysky hrad ( asi 35 cm) a polozit podlahu ? (Asi osb dosky). Co so sikmym krovom ? Tam bude izolacia len nieco viac ako 10 cm, co sa mi zda malo. Umelo zhrubsit krov,aby vznikol priestor na hrubsiu izolaciu ? Kolko minimalne,a kolko,idealne ? (Ukoncene sadrokartonom samozrejme). Pisem len co si pametam, co bude treba upresnit zistim. Diky.

Uto, 18.09.2012, 21:46
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ten poval tak môžeš spraviť. Neviem či na povale máš nejakú podlahu alebo nie, či je tam drevený záklop a ceonmentová zálievka. Ideálne yb bolo dať izoláciu do stropu medzi trámy.

OSB dosky na podlahu v pohode 2 vrstvy krížom cez seba, preplatovať a v pohode.

Krov, tj šikmú časť tam by som šiel tak do 25cm izolácie, 10cm je hodne málo, Ak ho nemáš zhnitý a je zdravý tak to nadlož hranolmi. Nezabudni na vokajšiu strešnú fóliu a vzduchovú medzeru. Zahodno ak máš krov dosť subtílny ho nejako spevniť aby Ti odniesol dodatočné zaťaženie. Viac by napomohlo nejaké foto krovu priestoru a pod.

A.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Str, 19.09.2012, 9:01
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Podlaha ako taka je v podstate strop izby pod nou. V podstate je to tvorene len doskami (+trstina a omietka).
Zalievka s velkou pravdepodobnostou nie (zabijal som tam dnes nejake klince a vsetok sajrajt z povala som mal vo vlasoch). (rozrusil som omietku kvoli chranicke)

2x vrstvy dosiek ? nutnost ? suvisi to nejak so zatazenim ?
Este podotknem, ze momentalne su hrady 2 m od seba. Aka je rozumna hranica vypodlozenia dosiek voci prelomeniu ? (jasne, cim hrubsia, tym menej, ale nejake odporucanie asi existuje). Vsade citam, ze 40 cm ... Niekto, ze dal az do 60 a pohoda ...

Zatazenie asi ako v podkrovi (postel, clovek, nejaky nabytok ...)
strelim 250-300 kg na nejakych 4x4m ?

Prekladanie dosiek asi bude nejak suvisiet s celkovou pruznostou ?, ale opytam sa:

Naco 2x osb prekladat, a nie 1x hrubsia doska, v prepocte na m2 by to malo vyjst lacnejsie.

Ak uvazime, ze sa bude jednat o podlahu, kde spodok bude nejaky Isover a horna bude samotna izba, je na tento ucel znesitelna OSB 2, alebo vyhradne pouzit OSB 3 ? (tipujem, ze ano)

Typicka otazka slovaka :-D - za predpokladu, ak vyjde rost lacnejsie ako (odporucana) hrubsia osb doska, neoplati sa dat rost hustejsi, a usetrit tak na cene osb dosky, ktoru pravdepodobne mozem dat tensiu ?
(este som to neprepocitat, tak neviem ci s touto otazkou nie som uplne mimo).

Str, 19.09.2012, 21:03
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
IIWU, pozrel by som si nejake americke standardy co sa tyka podlah z OSB, tam s tym robia ovela dlhsie ako slouaci

Štv, 20.09.2012, 7:46
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Podlaha ako taka je v podstate strop izby pod nou. V podstate je to tvorene len doskami (+trstina a omietka).
Zalievka s velkou pravdepodobnostou nie (zabijal som tam dnes nejake klince a vsetok sajrajt z povala som mal vo vlasoch). (rozrusil som omietku kvoli chranicke)

2x vrstvy dosiek ? nutnost ? suvisi to nejak so zatazenim ?
Este podotknem, ze momentalne su hrady 2 m od seba. Aka je rozumna hranica vypodlozenia dosiek voci prelomeniu ? (jasne, cim hrubsia, tym menej, ale nejake odporucanie asi existuje). Vsade citam, ze 40 cm ... Niekto, ze dal az do 60 a pohoda ...

Fajn odstran všetok bordel z povale, až na drevený záklop. Hlavne kvôli jeho stavu hiniloba a pod.

2m na rozpon je veľa na OSB dosky, najlepšie otvoriť záklop doplniť rošt na max 50cm raster medzi trámamy a vyplniť ho izoláciou. Počítam že trámy budu pravdepodobne cez 15cm vysoké. Ak nie je druhá možnosť na pôvodné trámy spraviť další rošt z hranolov na raster a zase to celé vyplniť izoláciou a na to záklop z OSB dosiek.

finder píše:
Zatazenie asi ako v podkrovi (postel, clovek, nejaky nabytok ...)strelim 250-300 kg na nejakych 4x4m ?

Prekladanie dosiek asi bude nejak suvisiet s celkovou pruznostou ?, ale opytam sa:

Naco 2x osb prekladat, a nie 1x hrubsia doska, v prepocte na m2 by to malo vyjst lacnejsie.

Ak uvazime, ze sa bude jednat o podlahu, kde spodok bude nejaky Isover a horna bude samotna izba, je na tento ucel znesitelna OSB 2, alebo vyhradne pouzit OSB 3 ? (tipujem, ze ano)

Dve vrstvy krížom sa dávajú jednak kvôli tomu aby si mal zakryté spoje tj spoj nasledujúcej vrstvy máš vždy na spodnej doske a nie na spoji, a jednak kvôli priehybom.

A zaťaženie sa počíta vždy na m2 pre bežnú izbu je cca neviem či teraz 100-150kg/m2, to by musel pootravovať statika. Pre kancelárie máš aj 500kg/m2 a viac ak ide o archív.

Druhá vec ak by si mal hodne malé trámy na stropeasi by zbehol za niekym aby to baj voko prerátal, nakoľko ustáť to môže len je otázka ako dlho.

Sprav sondu a pomeraj potom sa dá odraziť. Potreboval by som šírku, výšku a aký je rozpon stropných trámov, akú máš konštrukciu krovu /tam stačí fotka.

finder píše:
Typicka otazka slovaka :-D - za predpokladu, ak vyjde rost lacnejsie ako (odporucana) hrubsia osb doska, neoplati sa dat rost hustejsi, a usetrit tak na cene osb dosky, ktoru pravdepodobne mozem dat tensiu ?
(este som to neprepocitat, tak neviem ci s touto otazkou nie som uplne mimo).

Toto by si musel najskôr skalkulovať a niekedy nieje vždy najlacnejšie riešenie to pravé orechové.

Kua tiež nevieš zavolať :-D

A.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Štv, 20.09.2012, 9:18
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Viem, ale nestiham, resp. to nema prioritu, len si to radim do fronty priebezne... Toto je taka oddychovka na vecer na "dorazenie mozgu" pri sucasnom frmole .. :-D

Sob, 22.09.2012, 20:40
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Takmer po roku byvania mozem povedat ze som sa mylil. Komplet naklady na vsetku el. energiu( vratane el.odporoveho podlahove vykurovania sadzba DD5) neboli 85 €, ale 109 €. (niektory ste typovali cez 200 €) Kotol na pevne palivo sa mi nakoniec pekne zmesti do kotolne. Akurat ho stale nemam. Znamy ktory byvaju v domoch ma vsak odhovaraju, ze pri takych nizkych nakladoch na energie sa mi do druheho kurenia neoplati vobec invetovat. Lenze drevo mam zdrama, platim len dopravu, takze do toho predsa len pojdem, ale az niekedy na jar.

Dalsi problem som mal v bojlery. Nedokazal som s nim napustit ani jednu vanu.
Problem bol v posobe napustania. Teraz to robim tak ze najprv pustam len horucu vodu a potom do vane dopustam studenu. Takto sa dokaze 1 osoba konfortne osprchovat, mala dcera sa moze pekne okupat (zatial je staci 10 cm vody) a 1 dospela osoba si moze napustit plnu vanu horucej vody.

Ned, 23.09.2012, 9:33
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Na alebo medzi krokvy (tj. šikmina strechy ) ti stačí v pohode lisovana sklenna vata o hrubky 10 cm je totiž zlisovana z celkovej hrubky 100cm na tých 10 cm , len pozor aby neboli v blízkosti obydlia zabyvané plchy lebo po pár r. by si mohol komplet meniť . :wink:

Prejdem kade chcem - skoro všade !

Ned, 23.09.2012, 18:56
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Takze vyhrala klasika - DD2. Vdaka.

Spet k solarom.
Vyuzit ich primarne len na ohrev vody v boileri, alebo aj radiatorov ?
Aky bude pri implementacii rozdiel v narocnosti (a teda aj financiach) ?
Ex-Kolega cosi motal, ze boiler je easy, pri radiatoroch treba domysliet uz neviem co, aj jeho z toho bolela hlava.

Existujuci stav - 5ks asi 150-160 cm x asi 70-80cm na sirku, vleze do nich 0.8l vody (to jedine si pametam). Z nejakej povodnej zelenej spravim asi co najtmavsiu, a zrejme obvodove spoje zasilikonovat ? Alebo nerobit z neho vzduchotesne uzatvorenu krabicu, nakolko to bude kontraprodutivne ?

Ci to znesie prevadzku (efektivne) aj v zime netusim, muselo by sa vyskusat.
(aj ked uplne sa uspokojim s hlavnou sezonou).

zdar hosi tiez som postavil dom pred 3my rokmy no este zvonka nemam fasadu. hruba stavba a strecha na kluc ostatne svojpomocne. solare viessmann vitosol 300-t ma moj tata na streche a pouziva ich na ohrev uzitkovej vody a ciastocne aj do podlahovky no cez jesennozimne a zimne obdobie to ma efekt tak na 30% cize nic moc ale na ohrev vody super ciste, pohodlne ,bezpracne, doporucujem, mne chyba nejaka 3ka eur a mam ich aj ja (hada) predpripravu mam uz natiahnutu popod kritinu.

0903 969 472

Ned, 23.09.2012, 20:13
Profil WWW
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dado píše:
Takmer po roku byvania mozem povedat ze som sa mylil. Komplet naklady na vsetku el. energiu( vratane el.odporoveho podlahove vykurovania sadzba DD5) neboli 85 €, ale 109 €. (niektory ste typovali cez 200 €) Kotol na pevne palivo sa mi nakoniec pekne zmesti do kotolne. Akurat ho stale nemam. Znamy ktory byvaju v domoch ma vsak odhovaraju, ze pri takych nizkych nakladoch na energie sa mi do druheho kurenia neoplati vobec invetovat. Lenze drevo mam zdrama, platim len dopravu, takze do toho predsa len pojdem, ale az niekedy na jar.

Dalsi problem som mal v bojlery. Nedokazal som s nim napustit ani jednu vanu.
Problem bol v posobe napustania. Teraz to robim tak ze najprv pustam len horucu vodu a potom do vane dopustam studenu. Takto sa dokaze 1 osoba konfortne osprchovat, mala dcera sa moze pekne okupat (zatial je staci 10 cm vody) a 1 dospela osoba si moze napustit plnu vanu horucej vody.

dado tie energie mas slusne, v podlahe mas termokable?
do tuheho paliva by som teda asi nesiel- kotol. ale krb v dome nemoze chybat je to druha telka a na tri sichravouprsane dni je to parada, samozrejme s neznou polovickou pri flasi vina :)

0903 969 472

Ned, 23.09.2012, 20:20
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 510 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 34  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný