Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián
Autor |
Správa |
FOGY
Ťažký Profík
Registrovaný: Štv, 22.03.2012, 23:30 Príspevky: 428 Bydlisko: Rožňava
|
brúsili neviem s čím ale ostali na ráme ryhy a to na viacerých miestach. to že to tam potom chytila povrchová hrdza nie je až také strašné, ako keď ti rám hrdzavie zvnútra kvôli blatu, ktoré nevieš dostať von. to je dôvod toho, prečo sa hlbokému blatu vyhýbam

_________________ARO 10,ARO 10, Asia Rocsta, JEEP YJ, TJ, JK https://plus.google.com/u/0/photos/1180 ... 5400496177
|
Uto, 02.10.2012, 17:07 |
|
 |
spin
Ťažký Profík
|
ten ram z vnutra som isty cas riesil aj ja, ale zatial som to nedoriesil. v podstate to nemusi byt ani blato, staci sa prebrodit cez mensiu vodu a ona sa tam naleje a nevyleze stade. chcel som to dat normalne vykrtkovat, jak sa krtkuju tensie trubky tlakom. potom to vystriekat niecim, co odpudzuje vodu. silikonovu vazelinu tam narvat volajak, alebo co. ine ma nic nenapada a ram si hnije dalej :D
Edit: povrchova hrdza - kazda hrdza zacina povrchovou hrdzou :D
Uto, 02.10.2012, 19:39 |
|
 |
simako7
Ťažký Profík
Registrovaný: Štv, 16.08.2012, 19:54 Príspevky: 450 Bydlisko: Trenčianske Teplice
|
spin píše: ten ram z vnutra som isty cas riesil aj ja, ale zatial som to nedoriesil. v podstate to nemusi byt ani blato, staci sa prebrodit cez mensiu vodu a ona sa tam naleje a nevyleze stade. chcel som to dat normalne vykrtkovat, jak sa krtkuju tensie trubky tlakom. potom to vystriekat niecim, co odpudzuje vodu. silikonovu vazelinu tam narvat volajak, alebo co. ine ma nic nenapada a ram si hnije dalej  Edit: povrchova hrdza - kazda hrdza zacina povrchovou hrdzou 
A čo by sa stalo keby ešte pred tím ako je v ráme bordel a hoda by sa zavarili všetky možne otvori kade by voda mohla vniknúť ?
|
Uto, 02.10.2012, 20:26 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8010 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
nech ta to nenapadne,,, tie otvory sluzia aj na odvetranie a voda sa skorej vysusi,,nez by tam mala ostat a potom pomalu ale iste by sa dosytosti najedla z kvalitneho nosnika-ramu-kasne, a hrdza by prevladla na vozidle 
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Uto, 02.10.2012, 20:35 |
|
 |
FOGY
Ťažký Profík
Registrovaný: Štv, 22.03.2012, 23:30 Príspevky: 428 Bydlisko: Rožňava
|
tú povrchovú hrdzu zvonku som oškrabal a zatrel farbou, ale vo vnútry rámu keď je tam blato, drží to vodu. na starom TJ som zvykol strčiť cez otvor šláf a púšťal som tam vodu dovtedy, kým nevytiekol všetok bordel. potom som jazdením horedole vysušil rám. na novom JK som preventívne celý rám vystriekal rezistinom a celý spodok dajakým body asfaltom. Inak je to nádhera- nové auto a na podvozku hrdzavé diely - amerikánci to odjbjú
_________________ARO 10,ARO 10, Asia Rocsta, JEEP YJ, TJ, JK https://plus.google.com/u/0/photos/1180 ... 5400496177
|
Uto, 02.10.2012, 20:38 |
|
 |
spin
Ťažký Profík
|
Myslim si, ze toto je bez sance. Jednak uplne to hermeticky neutesnis. A voda je k*rva, dostane sa vsade [kapilarita - http://sk.wikipedia.org/wiki/Kapilarita].
Preleze aj cez zavity srobov, atd. A tych srobov tam je neurekom... Neviem, ci by to bol dobry napad.
Ale nieco sa mi mari, ze na novych wrangleroch su uz uzavrete ramy, ci sa mi to len zdalo ?
Uto, 02.10.2012, 20:39 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|

FOGY píše: tú povrchovú hrdzu zvonku som oškrabal a zatrel farbou, a na novom JK som preventívne celý rám vystriekal rezistinom Fajn toto schvalujem, poriadne až na plech obrúsiť hrdzu, ale treba dať kvalitný základ a na vrch už ako je libo podľa uváženia majiteľa (farba atď). Rezistin do rámu v pohode. FOGY píše: a celý spodok dajakým body asfaltom. Tak si to pekne pripravil na kvasenie hrdze.  Ak Body nedáš na úplne čistý plech tak skôr či neskor to bude pod ním kvasiť. Nie moc šťastné riešenie, nakoľko všade do záhybov sa nedostaneš aby si hrdzu vybrúsil a potom to len prekryješ, čo na chvíľu bude OK, ale postupu hrdze nezabrániš. Mal som dve autá, jedno Kanadská verzia, spodok ošetrený len poriadnym základom a vrchnou farbou, po 18 rokoch pokiaľ som nešiahol niekde na kasňu žiadna hrzda, auto vyrobené v USA. Druhé vyrobené tu v AT v Graci od výroby nasraté BODY a desím sa keď do toho štuchnem čo tam nájdem, lebo už teraz sú tam lišaje hrdze. Takže s týmto výrokom moc nesúhlasím FOGY píše: - amerikánci to odjbjú
Robilo sa poctivo, dnes to všetci odjebabrávajú a je jedno aké máš auto. A jednoducho je to ruka v ruke zo zlacňovaním výroby dnešných aut. Hranie sa na ekologiu a podobne veci. Aj dnešné laky na autá nie sú to čo boli kedysi poctivé dvojkomponentné farby.
A.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 03.10.2012, 9:29 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
samotný rezistin časom vyschne
do dutín treba niečo brutálne neekologické, trvale mastné a vzlínavé.
Napríklad zmes rezsitinu, starého oleja a fermeže

|
Str, 03.10.2012, 12:41 |
|
 |
spin
Ťažký Profík
|
Ja som rozmyslal nad tym, ze co mam wapku s nastavcom na sampon, tak namiesto samponu tam dam olej a poriadne to zvnutra vystriekam. ale psst, nehovorte nikomu :D
Str, 03.10.2012, 15:44 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8010 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
moj, najlepsie osvedceny recwept,, stary olej motorovy z diesel motoru,, zohriat a v nom rozpustit vazelinu,,,bude z neho taky hustejsi kulimajz,, ten potom dat do nadobky striekacej pistole na podvozoook, dat dlchsiu rurku nakoniec a tym vystriekat dutiny,, je to supeeeeer,, a ten hnusny olej sa len tak lachko nestrati ,, s tym ani voda si len tak lachko neporadi,, je to osvedcene,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Str, 03.10.2012, 18:01 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|