Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 17.06.2025, 21:45
Dnes je utorok 17. júna 2025, meniny má Adolf a zajtra Vratislav

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 13 ] 
 Sumuraj SJ 413 -spada benzin 
Autor Správa
Učeň

Odpoveď s citáciou
Zdravim Pani,

mam taky problem so svojim samikom:
ked postoji dlhsie tj. 2-5 dni tam mi pravdepodobne spadne benzin nakolko pri startovani musim dlho tocit kym to natiahne. mal som pred karburatorom filter paliva ( dal som ho prec ) a na nom som videl ze je uplne suchy ako keby sa ten benzin niekde vyparil.

Poprosil by som o radu ako ten problem odstarnit.

dakujem

Ned, 04.11.2012, 14:45
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Skús si skontrolovat hadičky a eskapasky.

Uto, 13.11.2012, 11:36
Čumil
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mne niečo podobné robila ac pumpa v ktorej určite bola poškodená membrána. Po nejakom čase dokonca aj "skákací benzín" som si užil, ale po výmene bolo už všetko ok!

Uto, 04.12.2012, 23:01
koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vzadu pri nadrzi mas palivovi filter original ten vymen a v nadrzi je na palivovom cerpadle sitko vycisti aj to a uvidis ako co

Potom ak by sa to dialo aj tak tak existuju spetne klapky tuu dostanes v hocijakej autotechne za par centov

napr toto: http://www.top-auto.sk/topauto/eshop/15 ... m-ventilom

starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.

Str, 05.12.2012, 0:55
Profil ICQ
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ked má karbec asi nemá čerpadlo v nádrži. ked je všetko ok nič iné tam byť nemusi, najskorej to bude tá pumpa teda mmbrána v nej.

Str, 05.12.2012, 1:05
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Chlapi vsetko som skontroloval, AC pumpa co je na motore je OK drzi benzin aj ho pohana do karburatora.
Ked startujem a je studeny motor tak toci aj 20 sek a ked zacnem potom sliapat na plyn tak pomaly zacne chytat tak postupne. Dnes som vybral karburator lebo myslim ze chyba je tam. Mam podozrenie na skrtiacu klapku. Je stale otvorena vid foto ako keby bola uz ta pruzina hore co je tiez na obrazku unavena,Poprosil by som o info ci mate aj vy ked date dole privod vzduchu tu skrtiacu klapku kolmo alebo je zavreta. Skusal som to aj tym mechanizmom kde je ukotvene plynove lanko a ked to dam na doraz (ked je plyn na podlahe ) tak tu skrtiacu klapku trosku privre- to my aj vysvetluje preco ked startuje a tlacim ten pedal na doraz tak to zacne pomaly chytat.Dufam ze to tiahlo mam tam dobre lebo ono ma na konci taky jazycek ktory ba mal niekde zapadnut no neviem.

Myslim ze tam dam asi karburator z favorita ked to nespravim. Ak moze niekto kto ho uz ma tak nech sem hodi odrazkovite postup vymeny a na co si treba dat pozor.

sia

Obrázok

Obrázok

Str, 05.12.2012, 20:55
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ta klapka je sytič za studena to má byť zatvorené, a práve aj ked za studena pridávaš plyn má sa to pootvárat pomocou toho tiahla, máš to zle založené na tom ozubeni musiš to rozobrať a založiť tak aby za studena bola klapka privretá a za tepla otvorená, nemusel si ten karbec hned vyberať, inak niekde na českom fore som už o tom karbeci napisal velmi vela, aj popisal nastavenie, je to dobrý karbec len mu treba rozumieť, ja by som ho za fačko nemenil :wink:

Štv, 06.12.2012, 1:58
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dik za radu Mikros,

ja si myslim ze chyba moze byt aj ze nemam dobre zalozene to tiahlo nakolko na konci je taky jazycek ktory by mal podla mna niekde zapadat. Skusim to nejak roezobrat a poskladat. Keby mal niekto nahodou foto ako to ma byt Ok nech to sem prida.

Mikros ked mas link na to ceske forum mozes ho sem hodit.

dikes

Štv, 06.12.2012, 18:16
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Sorry za skomolenie nicku Mirkokos,

nasiel som na ceskom fore http://www.offroadforum.cz/viewtopic.ph ... 6&start=30

skusim tu klapku pootocit na tom ozubeni ako si mi radil a uvidime.Taktiez som mal problem z volnobehom.SKusim to potom doladit, pouzival som doteraz 2 skrutky jednu na doladenie otacok za studena a druhu na doladenie otacok za tepla.

Štv, 06.12.2012, 18:35
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
stiahni si manual zo suzukiinfo.com ak to ešte funguje, na sj413 tam je ten karbec rozkreslený a rozpisaný do poslednej strunky, ja som sa učil odtial kým som ho nezačal poznať naspamet :-D, to tiahlo má potahovať taký výstupok ktorý sa toči s klapkou (tou na pyn :-) ), čiže ked je motor studený a sitič je v činnosti -- klapka zavretá a pridáš plyn keby tá klapka ostala zavretá zak sa motor zahltí preto ju pootvára a funguje to nezávisle na tom ako je sytič nastavený z hladiska teploty motora, preto je tam tá pružinka namotaná vedla toho ozub. kolieska ona to drži v polohe podla teploty ale može ju vychýliť aj to tiahlo

Pia, 07.12.2012, 18:48
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nasiel som to Mirkokos,

idem to poluskat :D

dik

Pia, 07.12.2012, 21:46
Čumil

Odpoveď s citáciou
Zdravim páni,
Viem ze je to mimo temy ale chcem sa len opytat na vas nazor na suzuki samurai s 1 litrovým motorom (970 cm3).
Mam možnost kupit takyto samurai ale nie som si isty ci to nie je slaby motor. Pouzivat to budem na polovne ucely nie na offroad.
Utiahne to karicku za auto s nejakymi 400kg?? Ako sa auto sprava v mierne tazkom terene? ( blatová cesta, polna cesta zapadaná snehom do 15 cm atd...)

Str, 12.03.2014, 10:29
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Na redukcii utiahne aj 700kg.

Str, 12.03.2014, 22:11
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 13 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný