Dnes je nedela 8. júna 2025, meniny má Medard a zajtra Stanislava
Autor |
Správa |
MIrec01
koumák
Registrovaný: Pia, 28.12.2007, 0:25 Príspevky: 1355 Bydlisko: Banska Bystrica
|
V prvom rade skontroluj rozvod ci nahodou nemas skoceny o zub.
Ak chces davat hlavu dole tak daj a tesnost ventilov skontrolujes tak ze nalejes tech.benzin do sacih a potom vyfukovich ak vela presakuju tak si jasny
hned daj zrovnat hlavu na magnetke a tak isto sa kontroluje tesnost kruzkov.
Ale ja by som skusil kuk na rozvod a potom nalial daky pripravok do motora aby to nezralo a jazdil stym troska
_________________viewtopic.php?f=4&t=3491&hilit=moj+samikviewtopic.php?t=9904&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dost starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.
|
Pon, 07.01.2013, 12:33 |
|
 |
Samik1300
Začínajúci koumák
Registrovaný: Pia, 22.04.2011, 14:25 Príspevky: 102 Bydlisko: Svrčinovec (CA)
|

Gufera potrebujem na ventily.Už som aj niečo našiel.Konkrétne sada gufier VICTOR REINZ cena 16.50.Máte s touto značkou skusenosti?Su aj kvalitnejšie sady,poradte.
MIrec01 píše: V prvom rade skontroluj rozvod ci nahodou nemas skoceny o zub. Ak chces davat hlavu dole tak daj a tesnost ventilov skontrolujes tak ze nalejes tech.benzin do sacih a potom vyfukovich ak vela presakuju tak si jasny hned daj zrovnat hlavu na magnetke a tak isto sa kontroluje tesnost kruzkov.
Ale ja by som skusil kuk na rozvod a potom nalial daky pripravok do motora aby to nezralo a jazdil stym troska
Rozvody maju 12 000 km.Menil ich ešte predchádzajuci majitel.Ked som pred rokom nazrel zo zvedavosti pod kryt,remeň vyzeral ako nový.Preskočený zub sa prejavuje výraznim poklesom výkonu a to nepocitujem.Aký prípravok?Ak viete o niečom, čo aj vskutku pomože, nie len vytiahne eura z peňaženky,daj te tip.Čo poviete na tento prípravok: http://ceramizer.sk/znizenie-trenia-ceramizacia/
MIrec01 ako nastavím na karburátore bohatosť zmesi? Matné čierne sviečky prisudzujem aj moc bohatej zmesi alebo oleju z ventilov.Každopádne na emisnej má HC vysoké hodnoty,asi to chce priškrtiť.Stále rozmýšlam nad karburátorom z fáva.
_________________Suzuki SJ 413 1.3 karburátor,47 kw ,r.v.87,Hard top,ŠPZ - Šikovný stroj 
|
Pon, 07.01.2013, 21:07 |
|
 |
Samik1300JX
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 19.12.2011, 23:09 Príspevky: 261 Bydlisko: Trenčín
|
Citácia: Gufera potrebujem na ventily.Už som aj niečo našiel.Konkrétne sada gufier VICTOR REINZ cena 16.50.Máte s touto značkou skusenosti?Su aj kvalitnejšie sady,poradte.
Známi má autodielnu a vačšinou dáva túto značka a nie sú stým žiadne problémi a aj ja ich mám a tiež ti môžem doporičit prerovnanie hlavy ak ju už dáš dole[/code]
_________________ 2x Samurai pozitív
|
Pon, 07.01.2013, 21:53 |
|
 |
Samik1300
Začínajúci koumák
Registrovaný: Pia, 22.04.2011, 14:25 Príspevky: 102 Bydlisko: Svrčinovec (CA)
|
Samik1300JX píše: Známi má autodielnu a vačšinou dáva túto značka a nie sú stým žiadne problémi a aj ja ich mám a tiež ti môžem doporičit prerovnanie hlavy ak ju už dáš dole[/code]
Dobre vedieť
Stále zvažujem ako postupovať.Či dať dole hlavu alebo len vymeniť gufera ventilov.Musím vyriešiť aj tu bohatosť zmesi.Teraz mi ešte MIrec01 dal červíka do hlavy s tím prípravkom 
_________________Suzuki SJ 413 1.3 karburátor,47 kw ,r.v.87,Hard top,ŠPZ - Šikovný stroj 
|
Pon, 07.01.2013, 22:18 |
|
 |
samuro
Frajer
Registrovaný: Str, 14.03.2012, 1:45 Príspevky: 219 Bydlisko: Rožňava
|
pripravok do oleja neodporuča žiadna firma ktorá predáva autá .. skus hustejší olej 
_________________ Čím viac upravené auto ,tým ďalej sa ide po traktor "
|
Pon, 07.01.2013, 22:38 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8014 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
samuro píše: pripravok do oleja neodporuča žiadna firma ktorá predáva autá .. skus hustejší olej 
to zas skadial beries,,?? hustejsi olej neznamena ze pri zohriati bude este taky justy,, skorej olej z lepsou mazacou schopnostou,,,,,lepsou viskozitou,,, ja davam automaticky do oleja STP -doplnok a je s tym len sama chvala a davaju ju mnohy,,, setry u dieselovych motoroch turbo a nenici sa tak motor pry studenych startoch ako ani pry prehriati motora ,,,ty co to nepoznaju neskusali -nevedia to...a mimochodom dava sa to aj do benzinovych motorov,, ,, a samozrejma vec ze do motorov, ktore uz maju dááke tie kilometre zasebou,, nie nove,,,
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Uto, 08.01.2013, 0:06 |
|
 |
MIrec01
koumák
Registrovaný: Pia, 28.12.2007, 0:25 Príspevky: 1355 Bydlisko: Banska Bystrica
|
samuro píše: pripravok do oleja neodporuča žiadna firma ktorá predáva autá .. skus hustejší olej 
NIkdo ti nic nikdy nedoporuci lebo ak sa daco posere bol by prvi na rane
ROzvod uz po 10 000 vymen uz len stoho hladiska ze nikdy si nemozes byt ničim isty iba sam sebov aj to ked si triezvi
Sorry ale ja som karbec zatial nemal v dielni cize ako sa steluje neviem.
_________________viewtopic.php?f=4&t=3491&hilit=moj+samikviewtopic.php?t=9904&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dost starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.
|
Uto, 08.01.2013, 0:25 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8014 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
Mirko totok si vystihol presne,, a plne s tebou suhlasim,,,,,,NIkdo ti nic nikdy nedoporuci lebo ak sa daco posere bol by prvi na rane Smile
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Uto, 08.01.2013, 9:37 |
|
 |
Samik1300JX
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 19.12.2011, 23:09 Príspevky: 261 Bydlisko: Trenčín
|
A ak náhodou dáš dole hlavu tak určite nedaj tesnenie značky AIUSA alebo neak tak sa volá je lacnejšie ale nič nevydrží
_________________ 2x Samurai pozitív
|
Uto, 08.01.2013, 10:45 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|