Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 22.05.2025, 11:59
Dnes je štvrtok 22. mája 2025, meniny má Júlia Juliana a zajtra Želmíra

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší
 Alternativne energie 
Autor Správa
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To Finder : Ak si ides zaplienit pozemok a nemas ho na LV zaradeny tak ako treba, daj pozor na neprajnych susedov. Stat potom nepatra, len ked to nahlasi nejaky neprajnik. Napr. ak mas ornu podu a mas na nej lesna porast, burinu a pod., a ak to niekto nahlasi tak dostanes pokutu a budes musiet bud dat pozemok prekategorizovat alebo dat do povodneho stavu. Ak si na samote tak to neries.

Str, 30.01.2013, 9:49
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Heh - šak ho dá do pôvodného stavu - a drievko pekne spáli. V peciku.

K hrizcom - mám aj ja na chate. Tam pomôže iba zasadiť strom do jamy vystlanej pletivom, lebo hrizec obžiera iba mladé korene a nejde do väčšej hĺbky ako 40 cm.

LAND ROVER Discovery II.

Str, 30.01.2013, 10:39
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
gargamel píše:

fajn vec. a okrem toho existuje aj nabijaci hrniec. Ale cena je nepriemna

http://youtu.be/e4ufvLPWqgI

JohnDeere 7830 + 6420s a iné pracovne hardcore Offroady staršej výroby

Str, 30.01.2013, 10:48
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ostrovný režim:
petrsedyabcd.blog.cz

Vykurovanie:
http://www.youtube.com/watch?v=yh_-DUKQ4Uw

2008 Jawa 555 vyladená
1991 MT8-070 13,5HP
Ex.1997 Jeep ZJ 5,2 V8, RE 4,5", 32" MT, 5,4T
0904-436-669

Str, 30.01.2013, 11:12
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hehe ..idem pisat litanie ?

Budem hovori o 2 roznych miestach. Polia a ine.
Pri poliach je situacia taka, ze ludia uz na obrabanie kaslu, resp. nevladzu (Vek). V lepsom pripade je to len zarastene travou, v horsom uz su 2-3 metrove jasene, hlohy a ine ..

Mna zaujima pozemok iny - povodne kvazi ovocny sad, po zasahu komunistov ostale na ploche asi 70.000m2 asi 10 stromov.
Sucastny stav hlohy, sipky, dive slivky a ine ... Pouzivatelia - diva zver. Tu tak skoro uz nik nebude nic robit, resp, dobrych 20 rokov som tam nezaregistroval pohyb (cistenie pozemku, pilenie, atd).
Min, na tej nasej (nasej rodiny) casti, kde kedysi boli stromy, skusim vyssie uvedene.
(zaver - nie som prasa, uvedomujem si, co spravi agat na povodne polnohospodarsky obranej pode, preto sa tlacim na horsie lokality vo svahu).

Ale ako pise Peto Bacyl - nafukalo, chytilo sa samo, swina jedna ...
V kazdom pripade je ucel kotol, takze urcite nebude mat cas sa sirit nekontrolovane :-D

Str, 30.01.2013, 11:18
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
V kazdom pripade je ucel kotol, takze urcite nebude mat cas sa sirit nekontrolovane :-D

bacilpyrin ma pravdu - neustriehnes, bude sa sirit rychlo a nekontrolovane. Na obrazkoch je pohlad z mojho okna. Jeden strom zaplienil celu susedovu zahradu o ktoru sa nestara asi 10 rokov a ja kam sa okolo domu pozriem vyrasta novy. Uchyti sa kdekolvek a pokial ho nevykopem aj s korenom zije dalej. Najviac ma seru tie spomedzi chodnika a zakladov domu, odstrihnem ho ako sa najnizsie da a on zmohutnie a vyzenie desat vyhonkov. :evil:
Obrázok Obrázok Obrázok

Str, 30.01.2013, 13:11
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Chlapi, ze neustriehnem - to nie je priorita. Je to v zanedbanom extravilane, mimochodom, prejdem tam tak 1x 2mesiace, a to tam nemam co robit. Ked tam budem mat dovod chodit, tak tam pojdem castejsie. (aj tak sa v okoli furt motam so psom). Je to cielena situacia za ucelom dreva, takze hned ako bude pouzitelny (1-4r), pojde dolu :-D.

Miso - vcera som cital nieco o beskydskom modeli - finta spocivala v tom, ze sa pockalo, nez rastlina zacala stahovat ziviny pred zimou do korenov, zotala sa, a aplikovali sa nejake sracky (herbicidy).
Z tych beznych technik = vyzieranie zverou/dobytkom, vyzinanie, vypalovanie.

(konkretne tu , aj ked sa to netykalo priamo agatu).

Inac ma napadla technika - raz som nedopatrenim znicil cast travnika - ciernym igelitom. On sice chvilu drzi vlahu, ale nepusti slnko, takze vsetko pod nim vlastne zhnije. Bolo by zaujima odsledovat jeden mlady stromcek obaleny igelitom, ci vydrzi, alebo chcipne, alebo sa pokusi okamzite vyrasit zo zeme mimo igelitu nove vyhonky v zaujme prezitia.
Ci zacne razit vyhonky neviem, ale podla mna samotny hlavny kmen uvedne a pujde do kytek ... (fotosynteza asi nepofunguje)

Str, 30.01.2013, 13:44
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
Chlapi, ze neustriehnem - to nie je priorita. Je to v zanedbanom extravilane, ...

Tak si tam prines ešte dnes štiepkovač (návod napr. www.nasetraktory.eu) zo 7 ha máš štiepky z tých krov čo si písal toľko, že to nebudeš stíhať páliť, pozemok vyčistíš, nezaserieš agresívnou invazívnou "rastlinou", štiepku daj do vreca, nechaj vysušiť pod prístreškom, a všetci sú spokojní a ty kúriš :wink:
A to urob pred každou sezónou a máš nekonečný zdroj, vždy to zase dorastie :smt041

2008 Jawa 555 vyladená
1991 MT8-070 13,5HP
Ex.1997 Jeep ZJ 5,2 V8, RE 4,5", 32" MT, 5,4T
0904-436-669

Str, 30.01.2013, 14:32
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ma to dost vlastnikov, co je ten mensi problem.
Vecsi - zavidia aj nos medzi ocami, a robili by obstrukcie.
(a ked sa to raz prevali, uz nie je cesty spet)
Ver mi, poznam sukmenovcov, treba potichu partizancit.

Alternativne by bola cesta vycistit to v zmysle zakona o pozemkoch, ako niekto pisel vyssie (dado ?), ze ked nebude pozemok cisty, tak perzekucie.
Ale kto tie pokuty vyrubi ? Starosta ? Pred volbami sa vysere nasierat ludi ...

Nie, nie ... tudy cesta nevedie ...

Str, 30.01.2013, 14:57
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vyrubi ich pozemkovy urad. Je to to iste ako keby niekto zacal stavat nehnutelnost na ornej pode.

Str, 30.01.2013, 15:04
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
finder píše:
, treba potichu partizancit.

.

Ja tak partizancim na svojom a zaroven na cudzom.
Babka kedysi kupila od zida pozemok,potom ho druzstvo stejne zobralo koli regulacie potoka a kedze babka nemala kupnu zmluvu len svedkov,casom si vybavil vlastnicky list zidov syn a chcel mi pozemok predat :-D
A tak som nasadil agaty,ako pisal finder.Rozrastli sa same,narastli zo semena a ja nic.V pripade problemu ich spilim a kachle sa potesia.

Str, 30.01.2013, 15:12
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dado nevyrubi. Kde nie je zalobca, nie je ani sudca. Niektory ludia su sice svine, ale neviem si predstavit toho debila, co by udaval susedov za toto.
(jedneho hej, ale pre zmenu ten kripel chodi s kozami po cudzich pozemkoch, takze cim viac mozu zrat, tym lepsie prenho. ale vlohy na to ma :-(, a koza je kombajn, takze ci mlady krik ci trava, furt jedno ).
(inac pikoska - myslite, ze ten clovek je pri zmysloch, ked nielenze zenie kozy po cudzom, ale este ohne mlady ovocny stromcek aby ho ozrali, lebo inac nan nedociahnu ? )

Osobne ma sice napriklad hlohy u suseda irituju, ale proste pilka, na kraji jeho pozemku ho osekam z tenkeho konaria, a samotny kmen odvlecem domov. (ucel a osud dreva je jasny :-D ).

Ak by urad konal, je tazko za vodou, v okoli je takych pozemkov dost ...
Lenze - napr. v mojom pripade - kataster nevie rozlisit vlastnikov.
Co z toho, ze historicky viem, kde mi asi prislucha poda, ked mi ju zalobca (pozemkovy urad) nevie dokazat :-D
Cize sa na nejake zaloby vykasle, je to na dlhe lakte.

Str, 30.01.2013, 16:11
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jasne, ja len ak by sa ti nieco prihodilo aby si vedel odkial vietor fuka. Ak chces vidiet takeho "dobraka suseda" pridi, ukazem ti. :roll:

Sice nahlasil suseda, ale aj tak. Dopadlo to vsak dobre. Pretoze ho nahlasil za vyrub stromov, ked prisiel spravca lesov, tak sa len zasmial. Stromy narastli na znedbanej ornej pode. Takze z toho nic nebolo.

Str, 30.01.2013, 18:55
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No, ved o tom hovorim. Treba vyuzit pozemky bez zavistlivych susedov (najlepsi su taky, co su na dochodku, ti sa nudia, a rypu do kazdeho hovna) a robit si potichu svoje ...

Str, 30.01.2013, 19:35
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Aj ja mám takého.
Chodí len soboty nedele,velký mešťan.
Máme spološný zjazd z hlavnej a potom sa ulica rozdvojuje..ku mne a k nemu pred bránu.
Minule došiel a nemal vyhádzaný sneh,,myslím zjazd..lebo ja som šiel o 4tej do práce tak som nestíhal,vytiahol som trola a davaj.
No čo ten robil,volal starostu,a že si robím čo chcem,že mooj sneh je na jeho ceste..no strašné.
Je to starší pán,jazdí patháliou,a myslí si že je pán..a závidí aj nos medzi očami.

A ja sa vždy len smejem aký je to vôl :-D

BMW 320d e90.. rýchlobežka
Nissan Patrol K160 2,8TD
0944 057 888

Str, 30.01.2013, 22:16
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 127 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný