Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 08.06.2025, 23:04
Dnes je nedela 8. júna 2025, meniny má Medard a zajtra Stanislava

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 36 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
 Samuraj pre technicky menej zdatnych 
Autor Správa
Učeň

Odpoveď s citáciou
Ahoj,
uvazujem o kupe Samuraj-a avsak moj problem je ze niesom technicky velmi zdatny a teda vsetky veci ohladom neho by som musel riesit cez servis.
Moj plan je ze auto by som kupil v co mozno najlepsom stave (prestudoval som si toto a ine fora a uz mam pribliznu predstavu) a samozrejme by som ho dalej neupravoval.
Aky je vas nazor ? Je Samuraj auto ktore potrebuje len bezny spotrebny material (sviecky, naplne, filtre,..) alebo tam treba casto nieco opravovat ? Vychadzam z toho ze tieto auta maju +/- 20 rokov tak sa bojim aby ma servis nezruinoval ..

Za vase nazory vam vopred dakujem.

Sob, 16.02.2013, 23:00
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nuz samik,, je dobre vozitko,, mal som to ako celkom prvy offik,, a je to v terene veru nezmar, len co je pravda,, ale pocitaj s jednou vecou,, kazde auto co jazdi, potrebuje taku ci onaku udrzbu, a zalezi to len a len na tebe kolko budes don investovat,, teda jaku budes mat predfstavivost o vybave autaa a aku budes mat tasku nohu v terene a jak budes s nim zaobchadzat,, vsetko zalezi na tebe..

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Sob, 16.02.2013, 23:12
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vdaka za nazor.
Ja samozrejme mam auto (Samuraj by nebolo prve) takze si viem predstavit tie bezne naklady okolo toho + suhlasim s tym ze ako sa spravas ku autu tak sa ono v konecnom dosledku zavdaci. Skor mi islo o to ze ked som si prezrel fora videl som vela diskusii o tom ako niekto zhanal piesty, motor, listove pera a mnoho inych veci tak som nevedel ci je to uz nad ramec bezneho uzivania (chalani sa s tym hraju a prestavuju) alebo je to bezna sucast starostlivosti o Samuraj - vrtat sa v nom a opravovat.
Vedel by si mi poradit aj ohlasom kasne ? Cital som ze hrdza je dost castym problemom. Je to tak ze kazdy Samuraj ktori jazdi na ceste je suci na vyvarenie / bol uz vyvareny alebo to nieje podmienka a da sa natrafit aj na nezhnity kus ?
Dik

Ned, 17.02.2013, 0:38
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ja som nedávno kúpil za pár € celého samíka 1,3 bez papierov a karoséria bola vo fakt dobrom stave zato som ju aj hneď predal, bol o ňu záujem a rám vraj tiež zvykne hniť keď sa jazdí v teréne drží sa v ňom blato a potom to zhnije, môj je bez hrdze treba len dobre natrafiť, môj nebol ani na inzeráte, mal len zhnité lemy ale to je nič aj to bolo vidieť len zvnútra
treba pravidelne sledovať inzeráty ísť pozrieť previezť sa a ak sa bude pozdávať hneď brať lebo dobre auta sa predaju rýchlo a zas vraky stoja dlho na inzerátoch
samurai je nerozbitné auto, pevné diferáky so 4 satelitmi, obe tuhé nápravy, spoľahlivý motor až na nešťastný karburátor, tie sa prerábajú na favoriťácke, je ľahký a malý takže keď sa obuje na dobré gumy, tak vytrie zrak veľa ľuďom, jediné čo sa mi nepáči je, že na listových perách je kus tvrdý uskackaný, ale dá sa to riešiť prekopávkou na vinuté pružiny, je to náročnejšia úprava ale samuraisti čo to tak majú sa nesťažujú :wink:
toľko som zažil a pozisťoval ja :wink:

Ned, 17.02.2013, 1:37
koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
OFFroad4wd píše:
samurai je nerozbitné auto až na nešťastný karburátor, tie sa prerábajú na favoriťácke

Tibko taras.
Ja som jazdil samika 3roky a ziadny problem ktori sa nedal lahko odstranit :)

starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.

Ned, 17.02.2013, 1:47
Profil ICQ
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
si jeden z mála čo ti to šlo :D čo poznám samuraistov tak každý jeden ma prerobený karburátor dajú mi to za pravdu viacerí :-)

Ned, 17.02.2013, 1:51
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Počuj pandík a nie je to z tým karbecom o tom , že ak má 1,3 motor a dá tam z faťasa tak trochu zvíšiš výkon ale tým ,že karbec z faťasa má večšie trisky a tým pádom ti dá viac šťavy do valcov .
Bo mne to príde ako ked som ja volakedy dávno dal na š120 karbec z 130 a ked som chcel mať fakt odpich dal som z MOSKVIČA :-D potom už gumovala všade :-D :-D :-D

Prejdem kade chcem - skoro všade !

Ned, 17.02.2013, 9:35
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať Re:
OFFroad4wd píše:
si jeden z mála čo ti to šlo :D čo poznám samuraistov tak každý jeden ma prerobený karburátor dajú mi to za pravdu viacerí :-)

Pandík nič v zlom ale máš samuraia chvílu a aj to len ako darcu podvozku.

Výmena za karburátor z fáčka sa robí často, lebo je to vyskúšané a ten karburátor je jednodukší než ten origo, ale treba to vedet aj odladit neni to len tak plug and play. Ja osobne by som človeku čo autám nerozumie poradil Íčko a má totál klud aj bez prerábky.

a radit niekomu kto si bude zrejme aj výmenu oleja riešit servisom, prekopat pol podvozku, nehnevaj sa na mna ale :roll: :roll: :roll:

Moja rada. Kúpit čo najzachovalejšieho samca z íčkom. Je samozrejmé že čím vyššia cena tým lepší kus ale nespolahni sa iba na to. Lahko môžeš natrafit na vyšperkovaný kus ktorý je však len narýchlo polepený. Zober si niekoho kto tomu bud rozumie alebo samuraia má. Ideálne kombinácia. A trošku sedliackeho rozumu. Zisti si ceny bežných opráv ako je vyvarenie kasne, výmena silentblokov, repas motora. A podla toho hladaj občas sa oplatí kúpit aj priemernejši kus a dat si to porobit a vieš čo tam máš a možno ta to víde za rovnaké peniaze. Ked som si ja zhanal samuraia tak som ich obyšiel asi 15kusov a poviem ti často som si vypočul rôzne báje a mýty.

rozpredávam vitaru 1,6 16V 5D 97

Pon, 18.02.2013, 13:09
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Co sa hrdze tyka tak neverim, ze 20 rocny samurai bude bez hrdze, Pandik pise, ze jeho samik bol bez hrdze, len zhnite lemy, dakujem pekne :D Ak kupis auto v povodnom stave tak s tou hrdzou treba ratat. Ak niesi technicky typ tak kup samika v lepsom stave cca od 2500 a viac € su uz slusnejsie kusy. Ked kupis auto v dobrom stave tak fakt staci bezny servis, menit olej a raz za cas rozvody. Za tri roky som na mojom samikovi menil olej, filter, pretesnil jednu brzdu, vymenil rozvodovy remen, dal novu chladiacu kvapalinu, samozrejme sa vyvarilo co bolo treba, teraz na jar idem menit olej, sviecky + kable, palec a viecko rozdelovaca, zacina sa ozyvat vyfuk a bude sa varit ram predneho okna. Myslim, ze na vyse 20 rocne auto je to v pohode :)

Pon, 18.02.2013, 15:21
Profil WWW
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
každé 20ročné auto je určite niekde hrdzavé. Samurai má výhodu, že kasna je prakticky len doplkový tovar. Nemáš to jak u bruchoplazov že ti vyhnijú nosníky jak mne na swifte.

Každopádne obrovské plus samuraia je jednoduchosťi lega a ceny dielov sa blížia k cenám dielov na feldu. Další plus je dobrá priehodnost už v sérií. Náhradné diely sú dobre dostupné či už zánovné alebo nové.

nevýhoda je, že neni zrovna pohodlný. Ak máš cez 2metre a večšie brucho tak si to poriadne rozmysli. Moj stríco má 190cm a 130kg a proste za volant nevojde ani z obuvákom. Favorit je oproti samuraiu limuzína. Zadné sedačky sú len núdzové. BTW v techničáku sú len 4 miesta. A ďalšia vec. Sú verzie bez katalyzátora. Z takýmto kúskom chodíš každý rok na emisnú. Ja som tiež jeden z tých šťastných.

rozpredávam vitaru 1,6 16V 5D 97

Pon, 18.02.2013, 15:38
Pandík

Odpoveď s citáciou
Syfon píše:
Co sa hrdze tyka tak neverim, ze 20 rocny samurai bude bez hrdze, Pandik pise, ze jeho samik bol bez hrdze, len zhnite lemy, dakujem pekne :D Ak kupis auto v povodnom stave tak s tou hrdzou treba ratat. Ak niesi technicky typ tak kup samika v lepsom stave cca od 2500 a viac € su uz slusnejsie kusy. Ked kupis auto v dobrom stave tak fakt staci bezny servis, menit olej a raz za cas rozvody. Za tri roky som na mojom samikovi menil olej, filter, pretesnil jednu brzdu, vymenil rozvodovy remen, dal novu chladiacu kvapalinu, samozrejme sa vyvarilo co bolo treba, teraz na jar idem menit olej, sviecky + kable, palec a viecko rozdelovaca, zacina sa ozyvat vyfuk a bude sa varit ram predneho okna. Myslim, ze na vyse 20 rocne auto je to v pohode :)

predné z motorového priestoru som ani nevidel že boli zhnité, zadné boli trochu ale nie prežraté, za tú cenu taky samik:
rám tiež bez hrdze, veď potvrdí to mirkokos ten má teraz kastu, neviem či už zhadzoval lemy,
Obrázok

Obrázok

je to dovoz Rakúsko skús sa tam poobzerať :-)

Pon, 18.02.2013, 16:30
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OFFroad4wd píše:
Syfon píše:

predné z motorového priestoru som ani nevidel že boli zhnité, zadné boli trochu ale nie prežraté, za tú cenu taky samik:
rám tiež bez hrdze, veď potvrdí to mirkokos ten má teraz kastu, neviem či už zhadzoval lemy,
Obrázok

Obrázok

je to dovoz Rakúsko skús sa tam poobzerať :-)

Pandik a na kolko ta vysiel ten samik?? Samozrejme ak to neni tajomstvo

Pon, 18.02.2013, 19:35
Pandík

Odpoveď s citáciou
700€ tak ako je na fotke aj s dovozom pred dom :-) keďže bol zachovalý, tak som z neho popredal všetko čo som nepotreboval ako kasta ram pera disky ťažné... a vyšlo ma to potom na polovicu :-)

Pon, 18.02.2013, 21:55
Učeň

Odpoveď s citáciou
Chalani vdaka za Vase nazory, pomohli ste mi. Moja prestava bola Samuraj v co mozno najlepsom stave so vstrekovanim za priblizne 2,500 - 2,800 E na SPZ (ma to byt moj darcek na tridsiatku). Teraz si cez sukromne spravy zistim ako je to so servisom v Bratislave / Banskej Bystrici a potom by som Vas opat poziadal o pomoc ked najdem konkretne inzeraty ktore sa mi budu pozdavat.
Dik este raz.

Pon, 18.02.2013, 22:40
Učeň

Odpoveď s citáciou
Khadartsev píše:
Chalani vdaka za Vase nazory, pomohli ste mi. Moja prestava bola Samuraj v co mozno najlepsom stave so vstrekovanim za priblizne 2,500 - 2,800 E na SPZ (ma to byt moj darcek na tridsiatku). Teraz si cez sukromne spravy zistim ako je to so servisom v Bratislave / Banskej Bystrici a potom by som Vas opat poziadal o pomoc ked najdem konkretne inzeraty ktore sa mi budu pozdavat.
Dik este raz.

ja by som to takto neriesil,ja som kupil samuraja za 3300 eciek vyzeral ako by prave zosiel z vyrobnej linky a po 2 rokoch jazdenia uz hrdzavie jasnacka nie je to nic strasne nieco na podlahe zadne blatniky a prahy no a samozrejme narazniky boli zhnite na prach tak som urobil pevnostaky.moj nazor je kupit auto do co ja viem 1500 eciek hlavne aby nebol problem s stk porpipade ak najdes uz s stk urobenou tvoje plus.Potom zaviest auto nejakemu sikovnemu mechanikovy a za ostatnych 1500 eciek ti urobi z toho auta minimalne to co by si kupil za spominanych 3000 ale s tym ze budes na 100% vediet co v tom aute je.Ja som uvazoval presne ako ty no uz by som druhy krat takto neurobil.

Pon, 18.02.2013, 23:52
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 36 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný