Dnes je nedela 20. júla 2025, meniny má Ilj, Eliáš a zajtra Daniel
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 10 ] |
|
Terrano 2 4x4 bez medzinapravoveho diferencialu a volnobezky
Autor |
Správa |
Palusko.sk
Učeň
Registrovaný: Sob, 09.02.2013, 18:41 Príspevky: 15 Bydlisko: Senec
|
Ahojte, mam taku amatersku otazku, ako to je pri jazde na aute 4x4 ktore nema medzinapravovy diferencial? Ide mi napriklad o terrano 2, viem ze jazdit na suchej vozovke sa nema, ale co v pripade terenu ako je napriklad sucha ale narocna rozbita kamenista lesna cesta, mozem vtedy bez obav zapnut 4x4? Tak isto pri dazdi na asfaltke ked chcem zachovat trakciu. Je mozne zapnut ho pocas jazdy alebo treba zastat? A este ohladom volnobeziek, ich zmysel je len v tom aby sa usetrilo palivo ked idu na volnobeh alebo aj v niecom inom?
|
Ned, 17.02.2013, 0:00 |
|
 |
andrej190
OFFROAD Expert
Registrovaný: Sob, 12.11.2011, 13:20 Príspevky: 1469 Bydlisko: B. Bystrica
|
zapínanie 4x4 za jazdy nezabezpečuje medzinápravový diff ale synchronn.. Neviem ako to je na terrane s pripínaním 4x4 ale pri pripínaní redukovanej 4x4 určite zastať !
tu máš písano niečo čo by ti pomohlo: viewtopic.php?t=11910&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=4x4+++ceste
btw bola tu aj iná téma presne na tieto tvoje otázky ale akosi ju neviem nájsť teraz na rýchlo
a v skratke k tej 4x4 na ceste. Pokiaľ tam je šanca že kolesá ti vedia prešmyknúť (že nestoja na suchom asfalte) tak môžeš mať aj 4x4 bez medzinapravového. Na štruku alebo tej kamenistej ceste si myslím že môžeš isť v pohode so 4x4
_________________http://www.safeworks.sk - Výškové práce, Pilčícke práce, Elektroinštalácie
|
Ned, 17.02.2013, 10:12 |
|
 |
pavol2078
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 04.03.2010, 19:40 Príspevky: 1447 Bydlisko: povazska bystrica
|
Andrej má pravdu pokiaľ chceš 4x4 na ceste na teranne doporučuje sa používať keď majú kolesá možnosť záberu alebo presmykbutiu inak vzniká pnutie V poloosiach A to nie je dobré ako píšeš kamene A lesná cesta tak kľudne zapnú aj 4x4 alebo aj redukovanu ak redukovanu, musíš zastaviť keď ju tam dávaš aj keď vyradzujes neviem či je terano, zhodne s pajerom1 A či pri vypnutí 4x4musis cuvnut aby vycvakli, volnobezky, neviem. No na ceste pokiaľ nieje sneh ľad A podobne 4x4 nezapinaj A určite nie je keď prší to je blbost prosto po ceste na 4x4 môžeš jazdiť iba ak máš medzinapravovy diferak čo nemáš preto musíš zvažovať to či je možné aby kolesá prehrabli:) preto opatrne
_________________Myšiak 2,8TD,+8cm hore -pevnosťák ARB, HELLA 181,PMR,CB,Super Swamper 33",gurtna, dobrá duša za volantom OFFROAD CLUB LÚKY
|
Ned, 17.02.2013, 10:36 |
|
 |
tomasb
Ťažký Profík
Registrovaný: Uto, 05.01.2010, 20:33 Príspevky: 360 Bydlisko: Banská Bystrica
|
palusko - len jedna otazka, naco chces zapinat na suchej kamenistej ceste 4x4 ?  ja mam doublecab, co ma eset horsie rozlozenie vahy, primarne pohanany zadok a 4x4 zapinam fakt len v dost narocnom terene, na ceste asi ani nie ...... ale poradim ti, ak casto chodis nejake strme vyjazdy a ide ti o redukciu, tak kup manualne volnobezky, tei vypni a v pohode budes jazdit iba na zadku, ale redukovanom .....
_________________ Nissan Doublecab 2,5 D
Mitsubishi Pajero 2,8 TD
|
Ned, 17.02.2013, 10:39 |
|
 |
andrej190
OFFROAD Expert
|
možno chce ťahať dáky ťažký vozík za sebou tak vtedy by sa mu zišla aj 4x4 
_________________http://www.safeworks.sk - Výškové práce, Pilčícke práce, Elektroinštalácie
|
Ned, 17.02.2013, 10:44 |
|
 |
tomasb
Ťažký Profík
|
andrej, plny vozik vriec s kukuricou v pohode na 4x2 az nad balaze prikrmovat, od kamosa zase n a jesen fajna rosa, obute KM1, plna vlecka vriec jablk, aj v kufri, hore celou zahradou asi 10% stupanie po trave a v pohode .....
ono sa da, ja napriklad ked fakt potrebujem, tak pocas jazdy stlacim spojku, dam do 4H na chvilu ked treba, a hned opacnym sposobom vyradim .....
v podstate pokial maju vsetky kolesa teoreticky rovnake otacky,tak to nevadi, cize nemozes mat vytocene kolesa ....
Mitsubishi Pajero 2,8 TD
|
Ned, 17.02.2013, 10:51 |
|
 |
andrej190
OFFROAD Expert
|
no viem že sa dá kadečo potiahnúť aj s dvojkolkou iba. ja som ťahal kamarátoi vozík 1,5t a tiež iba na zadku ale ked som došiel na stúpanie väčšie a štrk tak už hrabkalo kúsok..
počkáme kým sa vyjadrí Palusko.sk že prečo ho to láka zaradiť 4x4 
|
Ned, 17.02.2013, 11:00 |
|
 |
Palusko.sk
Učeň
Registrovaný: Sob, 09.02.2013, 18:41 Príspevky: 15 Bydlisko: Senec
|
Na tej suchej kamenistej mi ide o to, ze ked je tam poriadne stupanie a este aj strk zvykne prehrabnut, aj ked asi to robi hlavne pri prednom nahone. Ale zazil som to aj na kamosovom pajere no tam nebol problem dat 4x4 kvoli diferaku a slo sa dalej bez problemov.
|
Ned, 17.02.2013, 11:00 |
|
 |
tomasb
Ťažký Profík
|
no vidis, odpovedal si si v podstate sam  , kedze ti zadne kolesa dokazu prehrabnut, tak ak na ten dany usek das 4H tak by to malo byt v pohode, a ked zase pride zlepsenie trakcie tak ho vypnes ......
Mitsubishi Pajero 2,8 TD
|
Ned, 17.02.2013, 11:16 |
|
 |
andrej190
OFFROAD Expert
|
no ja keď chodím na ryby u nás v bb (na scuháč)
tak vybehnem hore takým stúpaním štrkovým na zadku ale sem tam aj prehrabnú kolesá. Síce víndem hore bez väčších problémov aj na zadku iba no za rok tam idem asi cca 80x
Tak na zadných gumách vidím celkom slušné šrámy od kameňov čo hrabali.. Takže možno ti stojí aj za zváženie to či sa radšej prehrabeš alebo dáš 4x4 a ušetríš trošku aj gumy pokiaľ ide o väčšie stúpanie
|
Ned, 17.02.2013, 11:17 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 10 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|