Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Uto, 24.06.2025, 0:47
Dnes je utorok 24. júna 2025, meniny má Ján a zajtra Tadeáš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 510 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 34  Ďalší
 výstavba rodinneho domu 
Autor Správa
Čumil

Odpoveď s citáciou
Používam to už dlhšie. Nie je to také ako z čističky, ale rozdiel tam je. Menší zápach, čistejšia voda, menej kalu. Kyslík nedávam a po každom vytiahnutí žumpy ich treba doplniť.

Pon, 18.03.2013, 9:44
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Pouzivali sme, bolo to trochu lepsie ako bez, ale ani ziadny zazrak. Teraz je cisticka a to je uz ine.

Pon, 18.03.2013, 10:40
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Pouzivam to je to fajn. Vytiahnem zumpu, na spodku zostane huste, to posipem podla navodu (mnozstvo podla objemu) Pri 2 - homtahani uz bolo vydno ako je to pekne rozlozene a zriedene. Vacsinou vsak zabudnem nasypat.
Smrdi to podstatne menej - rozumej z 2 metrov necitit ze tahas zumpu. Pouzivam Bacticid.

Pon, 18.03.2013, 11:21
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Urcite sa to vola takto ? - Bacticid
Google nic nenasiel ... Kde to riesite ? Specializovane obchody s cistickami, e-shopy, alebo niekde normalne v zahradkarskych potrebach ? (predpokladam, ze bod C by mohl byt spravny).

One, ize - obmedzujte nejak dezinfekciu ? Ci akurat ste vypustili savo/domestos, ale napr. pracka je v pohode ?
Exkolega povedal, ze pri zriadeni cisticky presiel komplet na nejake eko-pripravky, az mu to nezabija bakterie ...

Uto, 19.03.2013, 11:37
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
kamarat ma cisticku a pouziva normalne prostriedky. Ale prat moze max raz denne. Savu a podobnym veciam sa treba vyhnut alebo pouzit fakt len minimum. Najprv bol z tej cisticky nadseny ale teraz je z nej na nervy. stale treba kontrolovat tie bakterie, ked ti umre kompresor (ktory ide v podstate nonstop, tusim mi hovoril ze 20h denne) alebo vypadne elektrina tak za nejake dva dni si v prdeli a mozes znovu nasadit nove bakterie. Ak mas niekoho kto cisticku ma tak neni problem, proste si odoberes od neho alebo kupis...
vody sa samozrejme musis tak ci tak zbavovat, bud na polievanie alebo "niekam" vypustit. Ale aspon to uz nesmrdi
ja mam klasicku zumpu a vzdy musim cihat kolko sa tam este zmesti a potom ci su susedia v noci doma a by som mohol "pohnojit zahradu" :-D este ze byvam v podstate na samote :twisted:
tiez ma zaujal ten Bacticid lebo sem tam to je dost citit, ale niekedy skoro vobec co je zaujimave...

Uto, 19.03.2013, 12:27
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Čistička (kompresor) by nemala bežať 20h. My máme režim 45min on, 90min off. A tiež netreba používať špeciálne prostriedky. Treba dávať pozor na agresívne prostriedky, ale napríklad fixinelu tie baktérie priam zbožňujú! :smt023 Výpadok elektriny na dva dni by ich tiež nemal zlikvidovať. Niečo nemá v poriadku, keď mu to takto divne funguje.

Baktérie do žumpy mávajú bežne v záhradkárstve, možno aj baumax a pod.

Uto, 19.03.2013, 13:05
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Nechce sa mi studovat, naco je tam kompresor. Na prebublavanie obsahu, a teda napomahaniu rozkladu, alebo este na nieco ine? Ak len napomaha rozkladu, principialne to vie fungovat aj bez toho, ale ucinok bude asi mensi, hej ?
Vzduch ako taky je v zumpe/cisticke stale, bakterie nemaju preco podochnut ... Ci .. ?

Uto, 19.03.2013, 13:36
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
V čističke ale aj v žumpe sú aeróbne baktérie, ktoré k svojmu životu potrebujú vzduch. V žumpe to bude fungovať aj bez bublania, ale s ním oveľa lepšie. V čističke vzduch ešte prečerpáva obsah(kal) medzi jednotlivými sekciami.

Uto, 19.03.2013, 13:45
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Sorry, vola sa to Bacti.

http://www.mott.sk/sk/udrzba-zbernej-na ... 40212.html

Kupujem to bezne v drogerii.

Uto, 19.03.2013, 14:19
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
dado píše:
Sorry, vola sa to Bacti.

Myslel som si, na toto som uz na forach narazil.

Martinoff píše:
V žumpe to bude fungovať aj bez bublania,

Myslel som si :-D

Dakujem vsetkym za postrehy.

Uto, 19.03.2013, 14:53
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
cec píše:
a vzdy musim cihat kolko sa tam este zmesti a potom ci su susedia v noci doma a by som mohol "pohnojit zahradu" :-D este ze byvam v podstate na samote :twisted:
tiez ma zaujal ten Bacticid lebo sem tam to je dost citit, ale niekedy skoro vobec co je zaujimave...

Ja tam mam teraz spustenu "ponorku" a same sa mit spusta. Len neviem dokedy ta ponorka vydrzi. Nemas s tym skusenost ?
Byvam v kopci, íl okolo hrdal este nie je uplne sadnuty tak mi teraz pri toepni snehu do nej vteka voda. Preto som tam nechal tu ponorku.

Uto, 19.03.2013, 15:36
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
ja tam mam klasicke ponorne cerpadlo tiez stale pichnute, len je priviazene na kovovu tyc aby sa dalo vpohode vybrat. Tiez som v kopci a kedze ta tyc a hadica trci von mam ten dekel len tak polozeny a asi mi tam tiez tecie hoci co ale nemam s tym zatial nejaky problem. Ale kedze nemam v tom cerpadle noze, musim ho vzdy vytiahnut, dat dole spodny kryt a srobovakom vysparat bordel... moja oblubena cinnost... :smt078 to pred kazdym vypustannim.
chystam sa ale na jar spravit trativod (samozrejme len a iba na dazdovu vodu! :-D )
inak ta ponorka by mala vydrzat, ja to takto mam asi pol roka a pred tym ju snad 8 rokov mal otec na chate (aj ked nie stale ponorenu)

edit: teraz som si vsimol ze ten smajlik grca este aj cez nos :smt121

Uto, 19.03.2013, 15:49
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Co tak zmastit ochranny kos z nejakeho plastoveho "oneho" (maly demizon, lubovolna uzatvaracia nadoba, vecsie vedro z vrchnakom z farby, atd), navrtat tam diery, a nechat tak ? Cez diery tam v pohode pojde voda, a zaroven sa vsetky diery nemaju cancu zaniest ... Ak aj ano, vytiahnes, prudom vody z hadice tlakom osprtas (kal+ rozmoceny toletak), a znovu potopis ... Tiez som v nedelu nad tym dumal, ked som vyberal zamotany bordel ..
U fotrovcov som mal ponorku v plastovom starom vedre s dierami, hore nahusto poprepletane droty, fungovalo to dobre (zmastil som to ako rychlu nudzovku).

Uto, 19.03.2013, 16:06
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
ja uz sa poznam ze ked nieco take vyrobim a uz s tym nebudem mat problem, budem stale odkladat ten trativod :roll:
ale napad dobry :smt023

Uto, 19.03.2013, 16:42
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
BTW - ako sa riesi situacia, ak sice mas kanalizaciu v dosahu, ale spad madzi tvojou zumpou a kanalizacou by mal zufaly spad, resp. az rovina. ? Zrovna moja situacia, asi sa este dost dobre pobavim, pri pripadnom pripajani ...

Uto, 19.03.2013, 16:56
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 510 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 34  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný