Dnes je piatok 18. júla 2025, meniny má Kamila a zajtra Dušana
Jeep ZJ • Surna pomoc - potrebujem stary naboj + vymena v BA
Autor |
Správa |
zoom
Začínajúci koumák
Registrovaný: Ned, 06.06.2010, 23:23 Príspevky: 108 Bydlisko: Bratislava
|

Dobry vecir, stala sa mi jedna nemila vec. Na aute mam meneny lavy predny naboj a pravy tiez pomaly potrebuje vymenit. Ten novy lavy vsak je ocividne nejaky shit vyrobeny z plechu od konzervy a vydrzal tak 2 mesiace. Tuto zimu v nom zacalo skrabotat a ja som si naplanoval, ze do mesiaca vymenim oba naboje.
Necakany zlom nastal dnes, ked uz asi z toho smejdu nacisto vytieklo mazivo a zacalo to dost nechutne hucat, skripat, hrkotat. Znie to asi ako keby som pod autom tahal kovove vedierko plne francuzskych klucov a do toho niekto prisypal za misku loziskovych guliciek. Ked idem popri zvodidlach, tak zniem presne ako vlak a skripem na celu ulicu.
Nove, snad kvalitnejsie, naboje su uz na ceste ku mne a hned ako ich dostanem do ruk, pojdem ich okamzite vymenit. Avsak musim s autom este tak 2-3 tyzdne jazdit a navyse sa potom musim previezt 200 km k cloveku na vymenu. A velmi nerad by som akurat na dialnici zistil, ze naboj ma toho uz dost, lozisko sa zahryzne a mna tam otoci niekam do pola v lepsom pripade.
Takze by mi velmi pomohlo, ak by mal niekto stary nepotrebny naboj pre Jeep ZJ 1996 5.2L. Kludne s nejakou volou, chrupajuci, vrzgajuci, ale hlavne taky, co sa este tvari, ze nieco najazdi. No a taktiez by som ho potreboval nahodit na auto (to by som pripadne uz dohodol aj iny servis). Na cene sa dohodneme, ale beriem to ako nudzove riesenie (cize nechcem kupovat novy naboj na 3 tyzdne vozenia sa). Ak by niekto vedel poskytnut takyto servis v Bratislave, velmi by mi to pomohlo. Zatial diky.
|
Pon, 25.03.2013, 22:47 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8016 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
mam lozisko s osadenim do WJ cka ak by pasoval,, ostal mi a WJ cko som predal, tak mi je na p ,,,u.
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Pon, 25.03.2013, 22:58 |
|
 |
ORC
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 30.05.2007, 10:04 Príspevky: 573 Bydlisko: Bratislava
|
WJcko ma inu roztec, to mu nepomoze. V srote sa mi tu valaju nejake stare, dojdi si zobrat (kym to cigani neodvezu) Bohuzial vymenit ti ho mozeme najskor koncom buduceho tyzdna, takze ak ti pomoze samotny naboj a vymenis si ho sam, tak nie je problem. 100%tny urcite nebude, kedze je vyhodeny, ale urcite par km po BA a cestu do Ziliny zvladne  Juro
_________________..všetko pre váš OFF ROAD. www.offroad24.sk , orc@orc.skIronman4x4, Rugged Ridge, Asfir, ARB, AEV, SafariSnorkel, BullFace, Dick Cepek, Mickey Thompson, JamesBaroud, IPF, Pro Comp, Bushranger, FoxShox, Eibach, Misutonida, Delta4x4, AVM, ...
|
Pon, 25.03.2013, 23:24 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
nevidim problem vymenit ložisko ,ak si trochu zdatny  resp. minimalne bežny automechanik to zvladne v pohode  ale toto je dobre prirovnanie zoom píše: .. Znie to asi ako keby som pod autom tahal kovove vedierko plne francuzskych klucov a do toho niekto prisypal za misku loziskovych guliciek. Ked idem popri zvodidlach, tak zniem presne ako vlak a skripem na celu ulicu.
...
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Pon, 25.03.2013, 23:35 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
veď tam daj jeden kvalitný teraz a o mesiac ďalší, prečo to komplikuješ ?
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Uto, 26.03.2013, 6:59 |
|
 |
zoom
Začínajúci koumák
|

Takze takto: efendi: Tak ako pisu, WJ ma inu roztec, takze musim najst nejaky ZJ naboj.
ORC: Zastavil by som sa urcite dnes. Este tak do 11:00 - 12:00 musim byt doma, lebo mi tu dojdu cosi robit, ale hned potom by som prisiel. Ked vam tam dorachoti cierne ZJ, budete vediet, kto prisiel.
MARTINO: Ja praveze v autach nie som ani trochu zdatny, este tak utriet si prach z palubovky. Ja som taky automechanik-teoretik, najdem po internete, co mi treba spravit a spravi mi to niekto iny, zrucnejsi. Ale este mi niekto napisal spravu, takze to snad aj bude mozne vymenit.
marisko: Kvalitne (snad) naboje su na ceste ku mne, objednane, zaplatene, expedovane. Potrva vsak isty cas, kym ku mne pridu, preto to chcem riesit takto. Znacku, co som zobral, som nenasiel nikde na Slovensku, takze preto nemozem teraz to ist okamzite niekde kupit, inak by som tak samozrejme spravil. Takze teraz nudzova vymena a do par tyzdnov vymenim oba naboje za komplet nove aj s dalsimi opravami na aute, ktore treba.
Zatial diky vsetkym, nakoniec este aj budem normalne jazdit tu chvilu.
|
Uto, 26.03.2013, 10:15 |
|
 |
ORC
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 30.05.2007, 10:04 Príspevky: 573 Bydlisko: Bratislava
|
OK, zastav sa. Sme tu. Co to je za znacku tych nabojov, ktore budu snad kvalitne? Mam tu uz par rokov odlozene pre vystrahu jedny naboje na WJ, ktore boli "snad" kvalitne v krasnej krabicke. Doviezol si ich zakaznik priamo zo statov. Jeden vydrzal asi kilometer a druhy asi 100km.
_________________..všetko pre váš OFF ROAD. www.offroad24.sk , orc@orc.skIronman4x4, Rugged Ridge, Asfir, ARB, AEV, SafariSnorkel, BullFace, Dick Cepek, Mickey Thompson, JamesBaroud, IPF, Pro Comp, Bushranger, FoxShox, Eibach, Misutonida, Delta4x4, AVM, ...
|
Uto, 26.03.2013, 11:37 |
|
 |
zoom
Začínajúci koumák
|
Uz sa obliekam a idem. Zobral som SKF, budu musiet vydrzat. Z SKF loziskami mame velmi dobru skusenost z realnej prevadzky a co som si cital rozne Jeep fora po nete, tak s nimi ludia nemali problem. Rozmyslal som este nad Timkenom (Koyo), ale SKF bolo drahsie a precital som viac oslavnych ód na ne, tak som vzal tie.
|
Uto, 26.03.2013, 11:59 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Takže sa potvrdilo to na čom sme sa zhodli keď bol v BA.
A.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Uto, 26.03.2013, 12:19 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
|
aha beriem späť, tak nech ich máš tu čo najskôr
|
Uto, 26.03.2013, 15:52 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Len tak na okraj ,ked je ložisko na ZJčko od vyrobcu SKF,nemaš nejaku bližšiu špecifikaciu toho ložiska ako napr. čislo resp. ine označenie ? /ak to samozrejme nie je tajne/ Ďakujem.  ..
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Uto, 26.03.2013, 16:43 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
|
Martino zoženie všetko a keď nevie zohnať tak cez noc na kolene vyrobí 
|
Uto, 26.03.2013, 16:47 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
|
Uto, 26.03.2013, 16:50 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
Martino, SKF krabička vždy neznamená SKF výrobok - také ľahké nevieš? ...a tieto náboje robí kadekto od Timken cez FAG. INA až po Guangzhou alebo Huate a iné číny Ale SKF to predáva pod číslom BR930014
|
Uto, 26.03.2013, 17:22 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Bol som v tom ze lozisko sa v naboji vymenit neda, ci ?
|
Uto, 26.03.2013, 18:23 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|