Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 04.05.2025, 17:50
Dnes je nedela 4. mája 2025, meniny má Florián a zajtra Lesana, Lesia

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 34 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
 Auto na tahanie a na farmu 
Autor Správa
Učeň

Odpoveď s citáciou
Zdravim po dlhom brazdeni for som sa rozhodol sem napisat a poziadat vas o radu.
Hladam auto na farmu teda 3 do rodiny ktora bude pracovne ale obcas sa s nim pojde aj na dlhsiu cestu s vozikom na kone na preteky. To znamena vychod-zapad takze by nebolo zle aby to bolo aj pohodlne :)
Moj favorit bol pick up a po navrate z amriky Ranger ale najst ho v dobrom stave je mozno trosku mimo moj rozpocet.
Potom som zvazoval navaru d22 ale ta je vraj "nahovno" co sa tyka motora.
A tym padom som sa pick upov nejak vzdal a zacal zvazovat ci uz fronteru 2,2 dizel a najnovsie aj grand cherokee 4,0 alebo 4,7 a dat to na LPG rok vyroby 2000 vyssie. Ale zas najnovsie mi prislo pod ruku cherokee 1999 rocnik dizel a vyzera byt na tom dobre.
Co sa tyka rozpoctu tak sa snazim ist co najnizsie aj ked viem ze asi za malo penazi vela muziky nebude tak rozpocet sa snazim tlacit okolo 5 tis€
Tiez musim povedat ze nie som mechanik a ani nejak extra zdatny co sa tyka tychto veci takze vsetko co sa bude robit musi ist do servisu takze aj to musim brat v uvahu a tiez aby ma nahodou auto niekde "nenechalo" s konmi.
No a co sa tyka dalsich alternativ tak zvazujem este:
Terrano II, Pripadne Sorento(aj ked trosku uz asi drahsie) tiez sa mi paci patrol y60 len ma odradza asi trosku to "pohodlie" pri dlhsom cestovani.
Tak co vy na to? Co utiahne vozik bez priblemov a nebude trpiet a vydrzi paru rokov?:) co sa tyka km rocne tak myslim ze okolo 10tis max.

Uto, 07.05.2013, 13:13
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Co sa tyka Jeepov tak Cherokee je vhodnejsi na tahanie, kvoli zadnym listovym peram. Grandy maju pruziny. Ale zase az to ma byt obcasne par krat do roka ...

Uto, 07.05.2013, 13:24
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ak nie si nejaký mechanik tak sa vyhni motorizáci 3,1TD a v dnešnej dobe už aj 2,7CRD od MB je už ťažko nájsť v pomerne dobrom stave.

A.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Uto, 07.05.2013, 13:37
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Hacur, tu na fore je toho popisane dost nato, aby si si urobil pomerne jasnu predstavu... odporucam dokladne precitat...

Ked vsak pozeras po Jeep Cherokee XJ, na dlhsie cesty s privesom na prepravu koni, tak by som odporucil Cherokee XJ 4,0i 98-01 s plynom.

Najst dobry diesel, to by si musel mat VEEELMI VELKE stastie... preto radsej ten benzin so zdravou prevodovkou.

Ked mas naviac pochybnosti o svojej technickej zdatnosti, tak si so sebou na obhliadku urcite ber sikovneho mechanika...

Co sa pohodlia na dlhsie cesty tyka, tak dospela posadka priemerneho vzrastu ma dostatok pohodlia len na prednych sedadlach... zadne su pohodlne skor nizsim postavam (deckam)...

Pepo.

Uto, 07.05.2013, 13:39
Profil WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
Pepo ak XJ tak jedine benzin v tom mam jasno. Skor mi ide o nejake aspon ake take porovnanie tychto aut aj ked viem ze sa dost lisia.
A este som zabudol spomenut Moznost Cherokee Liberty v benzinovom -LPG prevedeni. Co vy na to? Ako je na tom to auto? Cenovo super :)))

Uto, 07.05.2013, 14:21
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Fronteru 2.2 by som dako neodporucal ked som kupoval moju bol som pozriet aj tu 2.2 a ten motor nevladze...
Ked porovnam moju fronteru 2.4i s Jeep Xj 4.0i tak jeep je na tahanie urcite lepsi ale frontera sa mi zda pohodlnejsia na dlhe cesty

EX:Opel Frontera 2.4i, Navijak 5,5t, MT31x10,5

Uto, 07.05.2013, 14:40
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Neviem ako grand chero, ale cherokee maju v zadu zufalo malo miesta pre dospeleho.
Ako pises, terrano, galloper, pajero, ... Aj ked maji vadu tuhu, pruziny to vedia celkom dobre ustat co do komfortu.

Uto, 07.05.2013, 15:23
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
moj nazor, ze ked na tahanie Jeepka, tak radsej 4liter benzin, co ma aj vacsie koniky pod kapotou, a ma blbuvzdornu prevodovku, neni hakliva,, diesel neni spatne riesenie, ale radsej nie,,naviac ked uz motor ma aj dajake tie kilometre,,, tie motory nie su tak masivne ako 4liter benzin, hodnotiac ze bude tahat vozik aj s konom,,Mal som jeepky viem o com pisem!!!co sa tyka Patrol Y60 je pracant, jednoduchy stroj, silny jak hovado a vozik s konom odtiahne v pohode a bez problemov!!! a nevyzaduje si taku dokladnu udrzbu ako jeepka,, a je taktiez pohodlne, a co viac aj bezpecnejsie SUVéčko..čim novsia jeepka, tym vacsie hovno!!!!!!!!!!!!!!!!sama elektrika a uz to nema ani tu formu terenaka,,a drbe sa to!!!!!!!!!!!!! A aby som bol uprymny tak v pohodli je velmi pohodlne Pajerko alebo Mitsubishi sport, posluzi aj ako rodinne auto, pohodlne, to je ale fakt pravda, a nekazi sa,, a motor je super, co sda tyka 2,5 TDI alebo sikovna l200vka,ale to je vsetko na kupujucom co ho bude viacej lakat a co chce.

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Uto, 07.05.2013, 17:33
Učeň

Odpoveď s citáciou
co sa tyka miesta vzadu to nejak az tak neriesim extra, ak cestujem vychod zapad tak max 3 takze to by nebol problem,ide len o to ze dlhu verziu ked tak aby som mohol vyuzit ako tak kufor.
a co sa tyka aut tak Cherokee ma zaujal aj preto ze vychadza asi najlacnejsie a neviem ci to je pravda ale paru som ich nasiel tvrdia ze maju servisku a teda "garantuju" km. DA sa tomu verit ze tak stare auto by malo do 180 tis km? a tiez by som siel radsej do benzinu a ked XJ tak jedine benzin ale pri cherokee som nasiel iba tie dizle. Je to tiez tak nestastne riesenie ako pri grande?

Str, 08.05.2013, 7:44
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
..a čo tak LR Discovery? :smt162

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Str, 08.05.2013, 9:18
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
MARTINO píše:

je to tiež velmi dobre riesenie,, spolahlive auto,,,

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Str, 08.05.2013, 9:38
Učeň

Odpoveď s citáciou
efendi píše:
MARTINO píše:

je to tiež velmi dobre riesenie,, spolahlive auto,,,

na Discovery 3 mam slabost od kedy vysla :) ale ta je este stale mimo rozpocet na to co potrebujem :/
a "dvojka"? ta vobec neviem ako na tom je. mate nejake skusenosti?nejaky tip? musim pozriet LR forum

Str, 08.05.2013, 9:49
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ja mám II-ku a som vrcholne spokojný.

LAND ROVER Discovery II.

Str, 08.05.2013, 9:53
Učeň

Odpoveď s citáciou
bacilpyrin píše:
Ja mám II-ku a som vrcholne spokojný.

Tak sejaky tip na rocnik a motorizaciu?:) mne sa najviac paci ten posledny facelift

Str, 08.05.2013, 14:41
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Tak ja mam napr. Discovery 2 po facelifte, 2,5 Td5,ročnik 2003,na mechoch, čo sa tyka priestoru v aute a pohodlia na ceste a aj v terene, v zaklade slušná prejazdnosť, spokojnosť. Zatial bežný servis. Ťažne tam mam na 3,5 tony . Čo sa tyka tahania vozika tu pišu chalani skusenosti na forume: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =14&t=3916

Nedávna minulosť Suzuki samurai 1,3 benzin , japonec -plachta, donedávna Suzuki samurai Santana 1,3 celoplech a teráááz: Land Rover Discovery, 2,5 TD5,zatial v zaklade na mechoch,medzinápravová uzávierka,obutie KM 2 ,manual 2003.

Str, 08.05.2013, 15:10
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 34 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný