Dnes je streda 4. júna 2025, meniny má Lenka a zajtra Laura
Andrej - Môj Grand Cheroke
Autor |
Správa |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|
flexaaaaaaaa 
_________________ Su veci medzi nebom a zemou, ktore nevysvetlis
|
Pon, 30.04.2007, 9:56 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Hugo píše: flexaaaaaaaa 
Kua Hogo neser ešte to chcem aj spätne zložiť  a to potom jedine autogen 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 30.04.2007, 9:59 |
|
 |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|
no povodne si pisal ze to chces len rozdelit na prvocinitele
na to podla mna flexa staci... este si aj vies upravit ich velkost a tvar 
_________________ Su veci medzi nebom a zemou, ktore nevysvetlis
|
Pon, 30.04.2007, 10:01 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Hugo píše: no povodne si pisal ze to chces len rozdelit na prvocinitele na to podla mna flexa staci... este si aj vies upravit ich velkost a tvar 
 no jo pravilno len rad bych to repasoval nielen rozobral na veky vekov 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 30.04.2007, 10:05 |
|
 |
dzordzo
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 26.02.2007, 14:27 Príspevky: 399 Bydlisko: Bratislava
|
Andrej prosim ta pekne co je to za disky? Mam dojem, ze som si objednaval tie iste ale odmietli mi ich dodat lebo zevraj vyrobca to nedoporucuje na granda lebo su to disky na cherokeeho. Hovorim o dotz dakar, 15", 5x114,3 a ET5. Uz to aj skusam na vlastnu zodpovednost ale co ak predsa.
_________________ unlimited
|
Štv, 03.05.2007, 13:27 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
dzordzo píše: Andrej prosim ta pekne co je to za disky? Mam dojem, ze som si objednaval tie iste ale odmietli mi ich dodat lebo zevraj vyrobca to nedoporucuje na granda lebo su to disky na cherokeeho. Hovorim o dotz dakar, 15", 5x114,3 a ET5. Uz to aj skusam na vlastnu zodpovednost ale co ak predsa.
Akože kôli čomu to niekdo nedoporučuje????? pekná kravina mám tie isté ja ich bral z jedného wranglera. Miro má na svojom grande ET-20
No že vraj nedoporučuje a to ako povedali vo vizentali??? Alebo niekto z ameriky ináč je to jedna babka povedala
Pasovať budú uplne v pohode. Ked chceš skúsiť nieje problem mám ich v garaži na vrškoch
|
Štv, 03.05.2007, 14:10 |
|
 |
dzordzo
Ťažký Profík
|
Objednaval som to z jednoho ceskeho eshopu. Nie som na nich nasrany, chapem ich, mozno uz mali nejaky problem a su teraz opatrni ved na co zbytocne problemy. Ale v suvislosti s tym som aj ja zacal pochybovat (su mensie ci nahodou sa tam zmestia brzdy alebo ca ja viem co) tak sa pytam. ET-20 by sa mi pacilo ale nemaju ich v tejto rozteci tak skoncim u ET5.
|
Štv, 03.05.2007, 14:25 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
dzordzo píše: Objednaval som to z jednoho ceskeho eshopu. Nie som na nich nasrany, chapem ich, mozno uz mali nejaky problem a su teraz opatrni ved na co zbytocne problemy. Ale v suvislosti s tym som aj ja zacal pochybovat (su mensie ci nahodou sa tam zmestia brzdy alebo ca ja viem co) tak sa pytam. ET-20 by sa mi pacilo ale nemaju ich v tejto rozteci tak skoncim u ET5.
Jedna vec aký rozmer disku máš teraz 15 - 16"?? Vravím niesi si istý kludne možeš dojsť a možeme skúsiť to nahodiť ale nemal by byť problem nikde ja natom mam 31x10,5 pneu a nikde neškrtá ani nederie čo na origo diskoch je normálne. Doležitá je aby sedela rozteš skrutiek. Druhá vec čím viac vystrčíš kolo von teda väčšie -ET dostávajú viecej na držku ložiská, pokila nejdeš jazdiť hardkore tak to vydrží niečo.
|
Štv, 03.05.2007, 14:31 |
|
 |
dzordzo
Ťažký Profík
|
Vdaka za info a ponuku. Myslim, ze kamarat ma tie iste disky. Sice ine gumy ale na vyskusanie disku to bude stacit.
|
Štv, 03.05.2007, 15:05 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
dzordzo píše: Vdaka za info a ponuku. Myslim, ze kamarat ma tie iste disky. Sice ine gumy ale na vyskusanie disku to bude stacit.

|
Štv, 03.05.2007, 15:53 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Ták a sme zase out. Tentoraz brzdy. Lavý predný peist sa v brzde skrížil a bloknul kotúč. Po nejakej tej hodinke rozťahovania brzdy sa nakoniec podarilo dať celý brzdič dole. Zároven sa zistilo že jedna brzdová platnička bola puknutá na 2 miestach a mali hrubku cca 8mm. Horšie to bolo s piestom bol očividne skrížený takže po hodine presviedčania sa mi ho podarilo vybrať. Zrejme už nejaký matadore niečo robil z brzdami páč povrch piesta je omačkaný a olámaný  takže zrelý na výmenu. Vnútro vyzerá zatial dobre. Uvidíme ako budú natom tesniace mažety. Zároven som zistil že brzdovku asi menil tak 1x ked ju naliali zrejme do auta vo fabrike  v brzde v mieste piesta bol hotový bordel z hrdze, nejkého blata nejakej priesvitnej sračky no humač.
Foto dodám neskor pač som nemal foták a mobil to nezvládol.
Akurat si to zopáknem ešte 3x aby mal istotu že su brzdy OK 
|
Sob, 26.05.2007, 16:29 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Slúbené foto
Bordel v brzdovom valci
Piest

|
Pon, 28.05.2007, 8:49 |
|
 |
teslo
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 16:11 Príspevky: 409 Bydlisko: Bratislava
|
To je velmi slusne
A ja som si myslel, ze moje brzdy boli najhorsie co moze byt...ale tymto si ma tromfol
mas tam uz novy valcek?
_________________Range Rover farma 
|
Pon, 28.05.2007, 9:07 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
teslo píše: To je velmi slusne A ja som si myslel, ze moje brzdy boli najhorsie co moze byt...ale tymto si ma tromfol mas tam uz novy valcek?
hovbeles, som nepojazdný, musím to ešte 3x zopáknuť aby som mal istotu že sa mi to zase nepototo. 
|
Pon, 28.05.2007, 9:19 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|

TAk tento víkend zase niečo kutil v garáži na aute. Konkrétnejšie chlapci v servise čo mi prehadzovali Qvadradrive za Selectrac tak akosi moc šetrili silikonom a po niekolkých tisíc km to začalo tadial unikať. Takže bola nutná výmena, zároven som mal podozrenie že miesto Moparu mi tam naliali dextron.
Takže výmena, zhodiť kardany nebol problém, prvý sa objavil ked chcel dať dole rozvodovku, klasika naši slovenský servisáci, moment na uťahovanie im nič nevravý a je to fest dotiahnuté takže natom jeden plovhý kluč zlomil, a druhému otvoril čeluste, proste pohoda, samozrejme očkový som nemal druhé auto taky nie, takže jedine robiť pod autom.
Proste labužná práca pod autom.
Nakoniec sa všetko podarilo, nerozoveral som celú skrinu aj ked mal v úmysle, ale súdruhovia v USA to nejako vymyslele tyk že na rozvodovke su skoro všetky skrutky rovnaké až na jednu a na tu nemal klúč.
Zámer bol vyskúšať či tam nevlezie rozvodová reťaz, z Quadradrive. Selectrac má šírku reťaze 27mm Quadaradrive 32mm, po premeraní je dosť velôká možnosť že to tam vlezie, nasávanie pumpy nezavadzia, pri výstupe hriadela na zadný kardan je placu docela dosť, a výstu do predu by mal tiež isť ale bude záležať či sa bude dať prehodiť výstupná hriadel z kolesom a či bude sedieť tak aby nekrížilo reťaz. Nakolko som nemal orech na povolenie unášača a zmienený kluč tak som to nevyskúšal ale najbližšie sa s tým zase popasujem aj tak treba skontrolovať predné ložisko.
Zároven som zistil že ložisko na zadný výstup to už má docela zasebou, tak rozobrať quadradrive pozreť tam a jedno takého rozmeru tam je a vo velmi dobrom stave. Vy lisovať oba a dobré prehodiť do selectraku.
Lavé ložisko je orginál zo selectraku a pravé z quadradrive
Už len naspeť nalisovať metódou gumenného lisu BFH
Zložiť spatne, naliať doporučovaný olej nahodiť kardany a práca hotová.
Zároveň som mal podozrenie že mi cez oddych stále odkvapkáva olej. Pač na ZJ je odvzdušnenie ukončené pri spoji motora a prevodovky.
Pôvodné zhodiť dole, skontrolovať odvzdušňovací ventil a kam s tým teraz? No natiahol som nový oddych až k nádržke ostrekovača, teda hodne nad hladinu brodenia. Foto dodáme neskor.
Zároven som zistil nemilé prekvapenie, čo tieklo tak to je gufero na výstupnom hriadeli z motora.
Nemá niekto volný dvihák a požičať garáž na víkend????????????????????
Prípadne kde umyť motor od sajrajtu.
|
Pon, 16.07.2007, 8:53 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|