Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 18.07.2025, 23:48
Dnes je piatok 18. júla 2025, meniny má Kamila a zajtra Dušana

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 547 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Ďalší
 Krátke strelné zbrane 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Mal som tiez moznost tieto zbrane vyskusat ale moj dojem bol iny. Samotny priebeh vystrelu vratane spatneho narazu bol pre mna dost neprijemny. A to mozem povedat, ze mam toho nastrielaneho viac, ako dost z roznych zbrani. Neprijemnejsie snad na mna posobi len strelba z CZ vz. 52.

ex. Mitsubishi Pajero sport 2,5 TD
ex. Lada niva 1,7i r. v. 2005
ex. Lada Niva 1,7i r. v. 2002
ex. Uaz 469
ex. Praga V3S

Ned, 15.06.2014, 21:44
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
marisko píše:
Nejdem zakladať novú tému - prebíja niekto bežné náboje pre vlastnú potrebu?

Vsetky, da sa povedat bezne, ako 9 lug., 40 S&W, 45 ACP, 357 mag prebijam uz niekolko rokov

ex. Uaz 469
ex. Praga V3S

Ned, 15.06.2014, 21:47
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
a čím? dillon, lee? kde kupuješ strely, zápalky, prach a za koľko ?

Ned, 15.06.2014, 22:49
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
LEE, vsetko kupujem u nas, nabojnic mam asi za aviu. Ceny odo mna nechci, lebo neviem, vela veci mam naskladnenych z minula a nepamatam si, co stali.

ex. Uaz 469
ex. Praga V3S

Pon, 16.06.2014, 8:26
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Som rozhodnutý pre dillon 650xl, na lee som počul zmiešané názory.

Uto, 17.06.2014, 7:49
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Andy NM píše:
Mal som tiez moznost tieto zbrane vyskusat ale moj dojem bol iny. Samotny priebeh vystrelu vratane spatneho narazu bol pre mna dost neprijemny. A to mozem povedat, ze mam toho nastrielaneho viac, ako dost z roznych zbrani. Neprijemnejsie snad na mna posobi len strelba z CZ vz. 52.

Andy, v predpise k tejto zbrani (Pi-52) je napísané:
"… pri streľbe z tejto zbrane viac ako 30 výstrelov poškodzuje zdravie strelca."
(V češtine trošku iný wording).
Vystrieľal som si ňou Majstra v disciplíne Standard, ale určite by som ju na bežné účely nechcel. Výkon, vrátane zvukového bol neprimerane vysoký.
K100 na mňa naopak pôsobila veľmi kultivovane, podstatne lepšie ako CZ75, napríklad.
Už len preto, že sú na ňu také rozdielne názory si ju chcem poriadne vyskúšať. Ale láka ma tá verzia na gumové projektily, zdá sa mi to mimoriadne účinné a menej rizikové.

Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition
Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition
Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané

Str, 18.06.2014, 8:01
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
jenki .Andy, v predpise k tejto zbrani (Pi-52) je napísané:
"… pri streľbe z tejto zbrane viac ako 30 výstrelov poškodzuje zdravie strelca."

tomuto vyroku nerozumiem,, akym sposobom poskodzuje zdravie strelca??

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Str, 18.06.2014, 8:37
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
jenki píše:
Andy NM píše:

Andy, v predpise k tejto zbrani (Pi-52) je napísané:
(V češtine trošku iný wording).
Vystrieľal som si ňou Majstra v disciplíne Standard, ale určite by som ju na bežné účely nechcel. Výkon, vrátane zvukového bol neprimerane vysoký.
K100 na mňa naopak pôsobila veľmi kultivovane, podstatne lepšie ako CZ75, napríklad.
Už len preto, že sú na ňu také rozdielne názory si ju chcem poriadne vyskúšať. Ale láka ma tá verzia na gumové projektily, zdá sa mi to mimoriadne účinné a menej rizikové.

Mne zas ta K100 pripadala, ze moc skace a pri vystrele akoby v nej zvonilo alebo co. Na CZ75 zas ja nedam dopustit, viacere preteky som s nou strielal a bol som na nu zvyknuty, sedela mi ovela viac ako K 100. Dokonca aj Glock mi sedi viac a to ho mam v kalibri 40S&W. Neviem, nemozem si pomoct, skratka K 100 mi nesedi vobec. To asi ten system rotacneho uzamykania. Ale priznavam, ze je to o zvyku, po case som to prestal vnimat az tak, ale ked som potom chytil do ruky cokolvek ine, povedal som, ze K100 uz nechcem vidiet.

ex. Uaz 469
ex. Praga V3S

Str, 18.06.2014, 14:43
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Mne osobne sa z K100 strieľalo dobre, ale GP má ešte stále problém sériovo vyrábať spoľahlivé zbrane. Buď kúpiš dobrú, alebo budeš mať smolu a budeš reklamovať. Pri skúšaní po strelniciach sa mi sekali (podanie náboja do komory) 4 z 5 rôznych pištolí od GP :smt012 čo mi pri primárne služobných/na nosenie zbraniach príde krajne nevhodné. Majú ale údajne najlepší záručný a pozáručný servis zo všetkých výrobcov zbraní, ktovie prečo :smt139 Ak by si ale na K100 trval asi by som sa pozrel po niečom staršom čo už má vychytané muchy a samozrejme pozor na niektoré nepodarené série...ktoré to boli ti nepoviem, budeš musieť pohľadať po zbraňových fórach. Osobne som šiel do Glocka, lebo: cena, spoľahlivosť, odolnosť, nenáročná údržba, lacné diely a doplnky, asi najširšia paleta kalibrov zo všetkých výrobcov bez zmeny ovládacích prvkov. Niekomu sa možno drží blbo, ale na to sa dá zvyknúť.

Str, 18.06.2014, 21:23
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
efendi píše:
jenki .Andy, v predpise k tejto zbrani (Pi-52) je napísané:

tomuto vyroku nerozumiem,, akym sposobom poskodzuje zdravie strelca??

Veľmi vysokou hladinou zvuku. Náboj vz.43 je identický aj s nábojom do povestného bubnového samopalu "Špagin" PPŠ a jeho výkon sa prejavuje, okrem iného, aj veľkým hlukom pri výstrele. :wink:

Štv, 19.06.2014, 16:13
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Jenki, ano, je to identicky naboj, ale ked sa nemylim, tak boli rozdielne prachove naplne. Pistolova a samopalova. Ten naboj pouzival aj nas dobre znamy samopal vz. 24 a na vojenskom baleni tohto naboja boli myslim znacky Pi. a Sa, pricom naboj urceny do samopalu sa v pistoli nesmel pouzivat, praskali potom zavery. Je pravdou, ze dnes je uz tych nabojov tolko, ze ani boh nezidentifikuje, ktory to je, myslim tym povodne vojenske naboje. Ak si kupis v obchode civilne 7,62x25, su neporovnatelne slabsie od tych vojenskych. CZ vz. 52 je tiez sucastou mojej zbierky a strielam s nou len vynimocne a aj to malo nabojov, lebo som zohnal ulozenku, z ktorej nebolo vobec strielane a vzhladom k tomu, ze pri vyradovani tychto pistoli z vyzbroje boli hromadne likvidovane a moc sa ich uz nezachovalo, mam ju skor pre zberatelske ucely.

ex. Uaz 469
ex. Praga V3S

Štv, 19.06.2014, 17:26
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
jenki dakujem za vysvetlenie,, inac len na totok som myslel aj ja len niako mi to nesmakovalo,, inac strely do spaginy poznam,, pouzivali sme ich pri vycviku sl. psov,, ale z pistole armadnej kalibru 7.62,, podobne Tokarevu,, malo to poriadnu šupu a ked som vyprazdnil zasobnik, bolela ma ruka v zapesti, a tieto armadne pistole mali vymenne hlavice a davali sme do nich cvicne-slepe streliva..

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Štv, 19.06.2014, 19:36
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Andy, áno, oficiálne boli náboje do pištole aj vyrábané… ale zásoby, ktoré sme používali v tisícoch majú na obale jednoduchý nápis "vz.43" sú to tie s mosadznými nábojnicami. A nikdy nám nepraskol ani jeden záver. Moja hračka mala na spúšti 1,4kg (okrem iného) stálo to síce hromadu času, ale bol to nakoniec parádny stroj.
Veľa sa ich predalo do USA, zbraň prestrelila bežnú nepriestrelnú vestu ako perník, ale mala nízky zastavovací účinok (malá ráž pre tak vysokú energiu).
Inak nové náboje s oceľovou nábojnicou a oceľovým plášťom som si bral len do služby, nestrieľal som s nimi.
Mali sme aj modely s predlĺženou hlavňou… ale tie sa na normálne súťaže nepožívali, teda aspoň nie na disciplínu Standard a VP (aj keď VP bola len z núdze cnosť).

Efendi, tá zbraň mala s Tokarevom spoločný len typ náboja, inak nič. A áno, jedná sa o armádny model Pi vz.52, o tom tu stále hovoríme, s voľnou hlavňou s valčekovým zámkom.

Štv, 19.06.2014, 20:54
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
ešte ma napadlo s tým vplyvom na zdravie 7,62x25 - vojnové náboje mali zápalky s obsahom ortuti tak či to nebolo myslené takto

včera som skúšal glocka v 357 SIG - to je pecka ako 357mag, u mňa vážny kandidát na nosenie

Štv, 19.06.2014, 23:43
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
jenki píše:
Andy, áno, oficiálne boli náboje do pištole aj vyrábané… ale zásoby, ktoré sme používali v tisícoch majú na obale jednoduchý nápis "vz.43" sú to tie s mosadznými nábojnicami. A nikdy nám nepraskol ani jeden záver. Moja hračka mala na spúšti 1,4kg (okrem iného) stálo to síce hromadu času, ale bol to nakoniec parádny stroj.
Veľa sa ich predalo do USA, zbraň prestrelila bežnú nepriestrelnú vestu ako perník, ale mala nízky zastavovací účinok (malá ráž pre tak vysokú energiu).
Inak nové náboje s oceľovou nábojnicou a oceľovým plášťom som si bral len do služby, nestrieľal som s nimi.
Mali sme aj modely s predlĺženou hlavňou… ale tie sa na normálne súťaže nepožívali, teda aspoň nie na disciplínu Standard a VP (aj keď VP bola len z núdze cnosť).

Efendi, tá zbraň mala s Tokarevom spoločný len typ náboja, inak nič. A áno, jedná sa o armádny model Pi vz.52, o tom tu stále hovoríme, s voľnou hlavňou s valčekovým zámkom.

Jenki a ty si mal v akej povrchovej uprave? Mal si ciernenu alebo tu sivu? Pocul som, ze zavery praskali len na tych ciernenych. Inak v sucasnosti je dost problem zohnat kus, ktory nema vypadany vyvrt hlavne, prave kvoli tym agresivnym vojenskym nabojom, resp. agresivnej prachovej naplni, vratane zapalky a naslednemu zlemu vycisteniu vyvrt rychlo vypadaval. Videl som mnozstvo takych, z ktorej bolo strelenych par ran, nikto to potom nevycistil a nenasiel som v hlavni ani drazky. Z tejto, co mam ja, nebolo nikdy pred tym strielane, hlaven je ako nova, tak si ju chranim. Inak rozptyl ran sa s tym da pekny nastrielat.

ex. Uaz 469
ex. Praga V3S

Pia, 20.06.2014, 7:38
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 547 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný