Dnes je piatok 2. mája 2025, meniny má Žigmund a zajtra Galina
Neznámy predajca offroadov.
Autor |
Správa |
pejo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 02.01.2007, 7:21 Príspevky: 1810 Bydlisko: Lúky
|

Chlapi, nepoznáte tohto predajcu? Nejaký Rado M z BB. http://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mail ... no=rado.... Dnes som s ním jednal o dovoze Patrola, najprv mal byť zo Španielska, potom bol zrazu z Talianska. Chcel 1/2 peňazí dopredu a ponúkal možnosť notársky overiť kúpnu zmluvu medzi mnou a ním. Všetko sa mi zdalo ok, ale chcel som nechať peniaze v depozite u notára. S tým nesúhlasil a požadoval vyplatiť hotovosť na ruku. S tým som nesúhlasil zase ja a tak sme sa rozišli. Ponúkal mi 3 autá, za 800, 1000 a 1400€. Keď som prišiel domov, surfoval som a našiel som auto, ktoré mi ponúkal za 1000€, na mobile.de za 180O€. Fotky, ktoré mi poslal, sú z toho inzerátu: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ni ... ORT&noec=1 Keď som sa pýtal na motor, tak jasné 6 valec 2,8 turbo a pozerám, však to je K160 a motor A4.28, 4 valec. Zadný dif, jasné, v strede, ale autá s motormi A4.28 ich mali vpravo. Začal som byť opatrný. Ten za 1400€ mal byť úplne v suprovom stave, s dovozom domov na adresu. Teraz neviem, či som bol zbytočne opatrný a prišiel som o pekné auto, alebo som ochránil svoju kasu  . Čo vy na to?
_________________ Nissan Patrol K260 2,8d, mierne ,,vylepšený" a to isté z motorom RB30 v štádiu skúmania. Seat Arosa na ľahké presuny. Múdrejšiemu neraď, silnejšiemu nezdvíhaj!
Naposledy upravil pejo dňa Štv, 31.07.2014, 20:21, celkovo upravené 2
|
Štv, 31.07.2014, 15:48 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.01.2009, 11:01 Príspevky: 848 Bydlisko: Bratislava - Dubravka
|
Ja by som robil to iste ako ty. Neznamena to, ze to musi byt podvodnik ale ak chce obchodovat s autami musi mat taku hotovost aby ich aj kupil a zakaznik mal moznost auto aj pozriet nez ho zaplati. Ked v tom bude mat svoje prachy sam da pozor na technicky stav inak sa ho nezbavi. Kupit jazdenku cez telefon je blbost, treba vidiet skutkovy stav a pripadne riesit cenu.
_________________Navara 3,0 V6 http://www.ostrenienastrojov.sk
|
Štv, 31.07.2014, 16:00 |
|
 |
Haldir
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.02.2007, 15:29 Príspevky: 675 Bydlisko: stranske
|
lubor píše: Ja by som robil to iste ako ty. Neznamena to, ze to musi byt podvodnik ale ak chce obchodovat s autami musi mat taku hotovost aby ich aj kupil a zakaznik mal moznost auto aj pozriet nez ho zaplati. Ked v tom bude mat svoje prachy sam da pozor na technicky stav inak sa ho nezbavi. Kupit jazdenku cez telefon je blbost, treba vidiet skutkovy stav a pripadne riesit cenu. robim s autamy od 1991,nikdy som nezobral zalohu pokial nebolo auto na slovensku,nemas lepsie ked vidis na mieste co je to za auto ked sa ti vsetko pozdava kupis,nikdy nedavaj zalhu pokial auto,nevidis a nevyskusas,myslim si ze vsetky tie auta su mimo slovenska a takto skusa koho dobehne,sak tak sa na slovensku najlepsie podnika
_________________ a prejdem ...skype: haldir53
|
Štv, 31.07.2014, 16:27 |
|
 |
Peto24
Ťažký Profík
|
fotky v inzeráte pofotené cez obrazovku 
|
Štv, 31.07.2014, 17:54 |
|
 |
indian
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 25.12.2013, 16:15 Príspevky: 556 Bydlisko: Bratislava
|
nuz co, klasicky slovensky ojebavac 
_________________ Jeep Cherokee XJ 5.3
|
Štv, 31.07.2014, 18:37 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
|
Vraj vozí aj motorky, väčšie množstvo. Teraz mal v IT nakladať na kamion, (podľa mňa asi viac kamionov) až 36 áut, preto podľa jeho vyjadrenia potrebuje zálohu do ruky, nie do depozitu, lebo odhlásenie auta v IT vraj ide do stoviek €. V podstate je to náš kolega, lebo sa špecializuje na terénne autá, motorky a jazdí na zánovnej Toyote LC 110. Možno mu krivdím, keď som ho podozrieval z podvodu. Má s nim niekto skúsenosti? Bola by nejaká šanca vymôcť peniaze späť?
_________________ Nissan Patrol K260 2,8d, mierne ,,vylepšený" a to isté z motorom RB30 v štádiu skúmania. Seat Arosa na ľahké presuny. Múdrejšiemu neraď, silnejšiemu nezdvíhaj!
|
Štv, 31.07.2014, 19:27 |
|
 |
Janciak
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 05.04.2013, 17:43 Príspevky: 1579 Bydlisko: Čierny Balog (Brezno)
|
tak ci by sanca bola to je tazko povedat... predpokladam ze ked by si mu dal zalohu podpisal by si s nim aj daku zmuluv a samozrejme by ti dal daky doklad o zaplateni  uz podla toho co sa v zmluve nachadza by malo byt jasne za akych podmienok mas narok na vratenie zalohy... aj ked nvm ako specifikovat tech. stav auta v zmluve to by sa dost tazko riesilo (doda auto bude to salat ale auto dodal a tym jeho cast zmluvy splnil) ak by to bol podvodnik tak to vratenie penazi by bolo podla mna u nas dost nerealne taky je moj nazor
_________________ PREDAJ POUZITYCH ND NISSAN PATROL Y60 0915 526 286 Nissan Patrol GR Y61 2.8 TD troska podvihnute, Maxxis CC 37x12.5, navijaky, pevnostaky, zahradka, CB, lana, sekera a vsetko ostatne EX:Opel Frontera 2.4i, Navijak 5,5t, MT31x10,5
|
Štv, 31.07.2014, 19:39 |
|
 |
Haldir
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.02.2007, 15:29 Príspevky: 675 Bydlisko: stranske
|
pejo píše: Vraj vozí aj motorky, väčšie množstvo. Teraz mal v IT nakladať na kamion, (podľa mňa asi viac kamionov) až 36 áut, preto podľa jeho vyjadrenia potrebuje zálohu do ruky, nie do depozitu, lebo odhlásenie auta v IT vraj ide do stoviek €. V podstate je to náš kolega, lebo sa špecializuje na terénne autá, motorky a jazdí na zánovnej Toyote LC 110. Možno mu krivdím, keď som ho podozrieval z podvodu. Má s nim niekto skúsenosti? Bola by nejaká šanca vymôcť peniaze späť? fero ked nema peniaze,tak nech privezie tolko na kolko ma,ja ti zvolam
_________________ a prejdem ...skype: haldir53
|
Štv, 31.07.2014, 20:38 |
|
 |
Tepes
Ťažký Profík
Registrovaný: Štv, 30.12.2010, 23:51 Príspevky: 316 Bydlisko: Poltár
|

Prepáč, musím reagovať lebo ja už nevládzem... V mojom príbehu sú osoby vymyslené a ich podobnosť s osobami reálnymi je len čisto náhodná.
,, Vraj vozí aj motorky, väčšie množstvo. Teraz mal v IT nakladať na kamion,, 1 - ked už tak túžiš po fúriku za 1400€ ktorý Ty nazývaš autom, ked tie kamiony privezie chod sa pozrieť či hovorí pravdu ,, požadoval vyplatiť hotovosť na ruku ,, 2 - ak na mene nemá nič, už v živote peniaze neuvidíš a exekučným príkazom si vytrie kadibudku a ak by si sa náhodou opovážil ísť si osobne pýtať peniaze, skončíš s obvinením na krku za vydieranie, ak Ti náhodou nejaký mládenci nenapravia fasádu
Neviem do kedy ešte treba ľudí učiť žiť, do kedy ešte majú byť v správach príbehy ako znova niekto naletel, ale asi ti bude zakódované už v počiatku vesmíru...
PS: Monžo si nepostrehol kopec inzerátov aj na nemenovanom ,, Bazoši ,, Touareg r.v.2010 za 5000€ a pod, ale možno Ti rozum osvieti nedávna príhoda v Čechách. - pán išiel vyplatiť zálohu...dohodli sa na stretku...ked tam došiel, zistil že je to odľahlé parkovisko a ked páni vystúpili z auta so samopalom, tak mu to tak rýchlo došlo, že stihol naskočiť do auta a po 100m zapadol na poli...tak utekal do najbližšieho lesa, že aj topánky potratil a tam prečkal do rána kedy si privolal pomoc...podotýkam že po ňom strieľali kedže si boli istý že peniaze má u seba...za 5000€ !!!
Pána predajcu som sa nechcel samozrejme dotknúť, ale kto už je tak úbohý že za fúrik o hodnote 1400€ ešte potrebuje zálohu, nemal by asi búriť hladinu medzi predajcami áut... - tiež mi nejde do hlavy, čo by si urobil keby sa Ti to auto rozpadalo pred očami ... vypýtaš si zálohu späť ???...to sa fakt pýtam, lebo nedokážem pochopiť ako dovoz áut funguje, lebo ja by som sa na to pozrel a ked by som to nechcel tak by si to mohol vopchať akurát tak do rite ...
|
Štv, 31.07.2014, 22:02 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Štv, 31.07.2014, 23:00 |
|
 |
Luther
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.03.2013, 19:37 Príspevky: 2155 Bydlisko: Lipt. Mikuláš
|
Ale musí to byť dobrý zjednávač, auto za 8.500 sklepe na 5.500 (resp. ešte menej, keď tam zarátame aj jeho maržu), tomu sa povie výkon 
_________________ ...Respect Nature... Som označený za extrém, pretože milujem svoju zem!
|
Pia, 01.08.2014, 7:28 |
|
 |
Peto24
Ťažký Profík
|
množstevna zľava , veď naloži cely kamión ..
|
Pia, 01.08.2014, 8:17 |
|
 |
sahara04
Koumák
Registrovaný: Uto, 21.08.2012, 11:45 Príspevky: 150 Bydlisko: okres BJ
|
dajaký samaritán. dobrodinec slovenských offroadistov, kua ňe? všetko za polovicu 
|
Pia, 01.08.2014, 13:38 |
|
 |
lubor
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.01.2009, 11:01 Príspevky: 848 Bydlisko: Bratislava - Dubravka
|
Zalohu nedostanes nikdy, staci aby predajca nemal peniaze a mozes cakat na splatky po 5,- € mesacne ak vobec.
_________________Navara 3,0 V6 http://www.ostrenienastrojov.sk
|
Pia, 01.08.2014, 16:37 |
|
 |
pejo
OFFROAD Expert
|
sahara04 píše: dajaký samaritán. dobrodinec slovenských offroadistov, kua ňe? všetko za polovicu  Hej, však mi povedal, že na Slovensku je žobrota a predávajú sa len fúriky do cca 3000€. Až som sa ako človek, čo sa živí poctivo cítil trápne. Ale aspoň to naštartovalo vo mne nejaký obranný mechanizmus.
|
Pia, 01.08.2014, 16:50 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|