Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 20.07.2025, 18:31
Dnes je nedela 20. júla 2025, meniny má Ilj, Eliáš a zajtra Daniel

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 36 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
 Snorchel 
Autor Správa
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...Cico, som len chcel povedať, že je to aj dobrá vec, aj estetická (pri istých prevedeniach) a som za aj na autá, ktoré nie sú v rukách brodeniachtivých - práve pre tú náhodu... :smt039

Pon, 14.05.2007, 15:09
Legenda Offroadu

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
...Cico, som len chcel povedať, že je to aj dobrá vec, aj estetická (pri istých prevedeniach) a som za aj na autá, ktoré nie sú v rukách brodeniachtivých - práve pre tú náhodu... :smt039

Asi tak :smt023 :smt023 :smt131

Pon, 14.05.2007, 16:34
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ved práve to .Že u nás je momentálne počasie nepredvídatelné ,obdobie sucha , potom obdobie dažďov ,záplavy ....

Ja osobne by som svoje auto dobrovolne netýral hlbokým brodením , lebo ničomu to neprospieva , okrem korózie a deštrukcie .
Ale zase ked sa vyskytne neprekonatelná prekážka / napr. pri záchranných prácach / tak ten spokojný úsmev :smt124 sa skrátka nedá skryť, a práve pre stríčka príhodu by aj šnorchel nemal na správnom OFFe chýbať.

A napr. voda je nestlačitelná ,a pri nasatí vody /hlavne diesla/ dochádza k ohnutiu ojnice a k poškodeniu iných dôležitých častí a oprava je tudíž hohodne drahá .

Takže šnorchel ? - DA . :smt045

Pon, 14.05.2007, 18:14
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...nepochybujem o funkcnosti tejto "trubicky" ale treba si uvedomit aj fakt, ze dnesne "elektronicke" zazraky je na brodenie treba pripravit aj po inej stranke nez len sanie.

...a treba pozerat aj cestopisne dokumenty napr "Malkom Douglas" (neviem ci to meno som spravne napisal) aby sa clovek dozvedel ako prebrodit rieku aj bez tej "trubicky"...v pripade nahodneho brodenia zaz za dlhe obdobie celkom dobre navody ten pan poskytne...

Pon, 14.05.2007, 18:44
Legenda Offroadu

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
...nepochybujem o funkcnosti tejto "trubicky" ale treba si uvedomit aj fakt, ze dnesne "elektronicke" zazraky je na brodenie treba pripravit aj po inej stranke nez len sanie.

...a treba pozerat aj cestopisne dokumenty napr "Malkom Douglas" (neviem ci to meno som spravne napisal) aby sa clovek dozvedel ako prebrodit rieku aj bez tej "trubicky"...v pripade nahodneho brodenia zaz za dlhe obdobie celkom dobre navody ten pan poskytne...

Vidim :smt139 , ze som tu rozprudil celkom slusnu debatu o tom snorchli. Otazky okolo sposobu brodenia, vyuzitelnosti snorchla, moznostiach poskodenia a sposobovania si skody atd.... SOM, CHLOPY, TYMTO RIESIT NECHCEL !!!/hoci si vazim kazdeho nazor/
Ak moj povodny dotaz niekto nepochopil, nech sa vrati na zaciatok tejto debaty. Pytal som sa na moznost zaobstarania, ceny, sposob montaze, techn. prisposobenia suvisiacich veci... Chapendo? :roll: Opet vsak musim podotknut: NEURAZTE SA !!! :smt134
Ale k veci. :smt148 Vdaka!!! :smt023 :smt148

Pon, 14.05.2007, 22:29
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
cico píše:
Pytal som sa na moznost zaobstarania

www.cbone.sk

Pon, 14.05.2007, 22:33
Legenda Offroadu

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
cico píše:
Pytal som sa na moznost zaobstarania

www.cbone.sk

:smt023 napr. :smt148 Dik Dano. :wink:

Pon, 14.05.2007, 22:54
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
cico píše:
Pytal som sa na moznost zaobstarania, ceny, sposob montaze, techn. prisposobenia suvisiacich veci... Chapendo? :roll: Opet vsak musim podotknut: NEURAZTE SA !!! :smt134
Ale k veci. :smt148 Vdaka!!! :smt023 :smt148

presne tak.. ja som sa pytal ze ci niekto vie ako vyzera ta fajka zvnutra lebo to budem robit a nechcem aby mi isla voda do sania :? no asi nikto nevie.. :(

martin 4 tu napisal ze ten kruhovy cyklon hooodne pomoze vzduchovemu filtru... preco martin? :wink:

cico: zadaj si do "google obrazky" snorkel nissan GR a vyhodi ti sposob montaze a vsetko co hladas... :wink:

Pon, 14.05.2007, 23:01
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
biker píše:
presne tak.. ja som sa pytal ze ci niekto vie ako vyzera ta fajka zvnutra lebo to budem robit a nechcem aby mi isla voda do sania :? no asi nikto nevie.. :(

...no kup si jednu a potom ju mozes kopirovat .... :-D

biker píše:
martin 4 tu napisal ze ten kruhovy cyklon hooodne pomoze vzduchovemu filtru... preco martin? :wink:

...no preto, ze sa v nom pomocou principu cyklonu oddelia pevne castice...takze dalej ide uz ciastocne vycisteny vzduch

Pon, 14.05.2007, 23:09
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
...no kup si jednu a potom ju mozes kopirovat .... :-D

no to viem... len sa chcem vyhnut tomu kupovaniu... :-D potom by som to musel zas predavat :lol:
ja som schopny to skopirovat podla obrazka. obrazok mi staci :wink:

a k tomu cyklonu: to je tak dobre do moc prasneho prostredia,ne? :smt139
vo filterboxe mam K&N

Pon, 14.05.2007, 23:18
Profil ICQ WWW
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Cico , ved aj tu na fóre je výrobca šnorchlov. Tuším Patrik.

Pon, 14.05.2007, 23:33
Legenda Offroadu

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kapo píše:
Cico , ved aj tu na fóre je výrobca šnorchlov. Tuším Patrik.

JJ, komunikujem s nim SS hodnu chvilu :smt023 :wink:

Pon, 14.05.2007, 23:35
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
biker píše:
a k tomu cyklonu: to je tak dobre do moc prasneho prostredia,ne? :smt139
vo filterboxe mam K&N

... no ono je to dobre aj na beznu prevadzku ak ovsem nemas auto iba na OFF...

... to K&N by som radsej vyhodil ak ides do terenu on je v skutocnosti riedsi a z väcsim mnozstvom vzduchu sa ti do motora dostane aj viac pevnych castic a zvlast teraz za sucha. ja osobne K&N prevadzkujem iba na ceste ak idem na nejaku akciu tak tam supnem ten klasicky papierovy (ten rozdiel nie je az tak velky)

Uto, 15.05.2007, 8:13
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja mám JR Filter a ten má certifikát TUV, že zachití častice veľkosti tuším 2,8 nanometera, takže oproti papierovému :-D

Bavlna (a ešte aj naolejovaná) má úplne inú štruktúru ako papier nemyslím si, že väčšia priedušnosť = horšia filtrácia

Uto, 15.05.2007, 15:19
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
biker píše:

cico: zadaj si do "google obrazky" snorkel nissan GR a vyhodi ti sposob montaze a vsetko co hladas... :wink:
Ta fajka vypadá normálně i zevnitř jen má dost dlouhé zářezy aby odváděly vodu při dešti mimo snorkel a ještě jedna věc kluci viděl sem jak někdo řeší snorkel trubkama z PVC přímo do hrnce sání a to je taky špatně jelikož originál snorkly mají vývod o trochu výš než je tělo snorklu aby případná voda zůstala v té kapsi a pomalu se odpařila. Jo a taky montáží snorklu motor při použití normálního vzd.filtru stratí výkon -není to moc ale stratí a použitím bavlnového filtru s větší porostupností vzduchu se to srovná .Navíc se ty prachy vrátí protože třeba K&M je doživotní a včetně čistící sady vychází okolo 2 tisíc

Uto, 15.05.2007, 17:24
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 36 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný